Здраво Мами, одамна не сум пишала ништо, а и не е дека има нешто посебно за пишување. Секојдневието е горе долу исто, работа дома дете па млаку да го прошеташ да размени да види други деца да си поигра, не дека многу си играат и знаат мали де уште за заедничка игра ама пак разменува сценарио мали спие па јас користам да одморам малку, и со размислувам колку брзу лета времето. И искрено да ви кажам баш и не ми недостасува кога беше ептен мало бебе, и слично мене тој ми беше најтежок период до сега. Постојано плачки грчеви неспиење по цел ден дома уф фала богу, ма гледма како ми пораснало детенцето во едно многу полесно за чување дете, си бара и сега внимание си има плачки и сега ама можам да кажам дека ми е мнооогу поубаво сега отколку лани ова време. За разболување ве читам и тој се разболуваше ама добар е ништо страшно до сега, фала богу. Еве се канам да го однесам на вакцина ги касноме тие на 13 м зошто имавме ковид, па ќе мора да почне со градинка. Па и тоа ем многу сакам едвај чекам,. Аво исто време и многу се плашам ама и немаме баш др опција. на тема второ ,многу сакам уште едно,ама во моментот не можам да се замислам сл две. имајте убав ден мајки и гушкајте го своите малечки
Само кратко да ве поздравам и да ви кажам дека многу ми е мило за денешната дружба! Мило ми е што се запознавме и се надевам ќе ги ги гаеме новите пријателства! Дужава со убавини ми се наполни гушки до бебушките
здраво мајки, одамна мислам да си прашам: има ли некоја мајка, на бебе/тодлер којашто живее во Карпош 1,2,3 и е расположена за запознавање и шетање со децата? Ептен ми фали ваква дружба!
Добра ви вечер. Бебо заспа и еве го рчи како да сече дрва со пила во сонот. Веќе некој период ненаспани останавме. Секој ноќ се мачи да заспие, таман го фати сон, се буди со вриштење и ајде од почеток се успиваме... Еден куп обврски имам, а по цел ден сакам само да му светам над глава и да го гледам. Ме фасцинира како расне секој ден, сѐ нешто ново открива, сѐ нешто ново го интересира. Вечерва пред заспивање пола саат се ѕвереше во сенките. Денес првпат и книга „читавме“, а деновиве ужива и во игралната. Колку е умен, просто му се восхитувам. Иако не сум видела сон веќе подолг период, дефинитивно не ми фали сонот. Да можев пак да ги искусам овие денови, би стиснала repeat без двоумење.
Здраво жени,мајки кралици Не сум пишала од топлиот Јули. Летна оваа 2021ва,а се сеќавате кога викавме само 2020 нека заврши,па што ќе биде ќе биде. Патем многу сум горда на себеси,што од моето студирање со две деца,дојдов до последниот испит.Бев скептик,но мајчинството ми даде голема мотивација,да го завршам тоа што веќе сум го почнала. Деновиве сите размрсулавени,што ние што децата,се разранивме дувајќи Тато веќе два месеци ние во странство на печалба,мораше така за да си го обезбедиме станбеното прашање,кое за жал се одолговлечи дури 4 години,од причина што мм не сакаше да се одели од децата,барем така тврдеше. Но Бог е голем,се надевам ќе си имаме свој дом.. Деца на мала разлика ? уф па тоа е голем предизвик,многу сила и воља треба за тоа,мене ми беше ужасно тешко,особено првата година,едното бебе,другото сеуште ништо не разбира. Имаше моменти кога плачев од очај… но и тоа помина,сеуште трае но ‘не со толкав интензитет. Сега сум судија,а тие се partners in crime…скокаат се бркаат,се тепаат,некогаш и се сакаат. Но како и да е не можат еден без друг,посебно помалово не може без дада,кога нешто му се дава,мора и за дада да земи,иако таа не е тука,и таа исто ако бато не е тука,си зема дел и за бато. Нека се здрави и живи само,се ќе се издржи. Инаку мала разлика искрено не би препорачала,од причина што губиш време со првото,како што некој кажа погоре,ќерка ми има толку многу да ми раскаже,толку многу работи имаме да правиме,но малово не не остава,сметач голем е во нашите активности,а се друго е океј. Добра ноќ,очи болат за сон..
Здраво мајкички како сте? се надевам подобро од мене Бевме викендов во Охрид,се вративме болни јас и малата...Таман ќе речеш да изнесеш деца на чист воздух да сменат малку да прошетаат и види баксузи...Па и не беше ладно,убаво беше времето шетавме,ама остар воздух е таму бе,ем на повисоко бевме Св.Стефан па се осеќаше острина...така требало..убаво ми викавте сами со маж да одиме,ама тоа е си пиеме антибиотици и јас и она,она е веќе подобра,а јас баш и не сум кашлав,а сега после антибиотикот кивам и нос ми тече како река,не ми е јасно како отпосле,ама како алергија може е...Се ми е више,кога не си расположен мислам тогаш се те снаоѓа како да ги привлекуваш негативностите... Во глобала не го сакам ич ама ич овој месец,секогаш ми бил тмурен и нешто лошо имало,лани корона имавме во ноември, сега вака болни...па и на работа ми е хаос,и вчера смртни случаеви абе лом! па и кога не си расположен иде викенд со дожд абе абе незнам еј да не бидам морбидна еве го следи мојот декември....се надевам ќе биде добар,роденденковци ќе бидеме со големата а и убави славја следат... само да бидеме здрави сите !
негооо да не се редактирам,дај кажете кога ќе китите тоа елките? до лани со мерак китев и ми стоеше не пипната,ама сега второво ко што го дал господ мислам во прв ден ќе ја преврти...дајте чаре како да ја заградам?
Ne znam dali e za tuka prasanjeto ili ne ama mi treba sovet,iako i prethodno mislam deka ve imam prasuvano ama ne se sekavam stvarno. Jas nastinav, grlo,zatnat nos edvaj skoro disam se testirav so brzi testovi kaj maticna negativna na Kovid ,pravev i PCR pa eve denes cekam rezultati da izlezat . Svekrvata prva nastina pa podocna i site nie doma. Mene mi e najmnogu strav za bebe ,vcera napolnivme 3 meseci ,mi e strav da ne prifati od mene, na doenje sme..Sega za sega si e super toj, nema nikakvi simptomi na nastinka fala mu na Gospod, pred 2 dena bevme na kontrola super si e ,da imase nesto kako zatnato nose ili slicno ke kqzese doktorkata , a i jas sigurno ke zabelezav ,no ponekogas obicno nokeska koga cica mi hrci koga ke fati cicka ,pa so pumpica ke ku izvadam po eden mrsul od dvete nozdri. Ne znaete kolku mi e strav za nego a i kolku samo se plasam od nastinki,temperatura itn.Jas do sega nitu sum nastinuvaka nitu grip me fakal nisto ,imav skroz jak imunitet voopsto ne bev bolna nitu zima nitu leto no otkako se porodiv dali ki e opadnat imunitet ete vednas me fati nastinkata.I otkako izlegovme od bolnica so sinoo vo sred leto i togas nastinav,od mm mi prifativ. Mi treba sovet kako vie ste ja pokinale nastinkata so bebe,dali imalo nekakva reakcija kaj nego ili tie ne prifakaat ? Sekoj sovet ke mi bide od pomos.I osven Paracetamol smeam li nesto drugo da se napijam,ili da prskam vo nos kolku da mozam da disam.. ?
има вирусче,и ние еве сме ама ни поминува,на матичен ми рекоа секој втор е ама не е страшно ако нема ништо малото не давај ништо доволно е што си цица ако качи температура ефералган дај му според килажата,и ти смееш парацетамол и бруфен не се секирај може и нема да префати..ќе си видиш и денес резултати,од кога си со вакви симптоми?
За ова прашање... И јас долго време се мислам малово е лудница бесно, бељи прави за сите пари... Кој знае како ќе преживее елката не планирам да градам искрено пошто лани толку труд вложивме со маж ми правевме камин со оџак па кога ќе украсам ќе одам по нејзе ќе карам и ќе зборам друго не ми преостанува Инаку во план сум таму негде првиот викенд во декември да украсувам
Не се секирај мајка чим бебе цица ќе биде добро, моите до сега никогаш не префатиле настинка од мене, ние лани ковид прележавме бебе имаше 4 месеци супер беше немаше никакви симптоми.
Denes 3ti den,otkako se osetiv deka me boli grlo vednas se testirav napraviv 3 brzi testa kaj maticna site negativni na kovid, ne veruvam deka e kovid bidejki ne izleguvame od doma osven svekrva sto se kacuva kaj nas ama taa e sekogas so maska i zenata mnogu se pazi,plus na rabota nosi celo vreme maska ,nema od koj da fatam kovid. Eve dodeka ti pisuvam mi stignaa rezultstite od Testot,negativen e, sto znaci nastinka. Inaku mu meram tt na bebe nema sega za sega e suoer no sepak stravot e golem,znaes kako e
Se nadevam deka i kaj nas taka ke bidi , jas bev nastinata koga bebe imase samo 7 dena pa sreka ne fati nisto , se nadevan i sega ke bide super.
Здраво мајки. Одамна ви немам пишано некој збор. Синко конечно почна да јаде повеќе количински. Не многу разновидно ама јаде месо овошје зеленчук и му се познава. Се надевам ке направи 13 набрзо. Кога ке почне да јаде едно овошје се тоа бара. Едно време банана само. Сега мандарини. Сам лупи кора чисти жили, срце е. Порасна. Се посамостоен е. Многу е палав. Ми скрши саксија. Сега пак кај баба ми треба да го носам да ми го пресади и пари за саксија ке давам. Сакам да украсам за Нова година ама сеуште се мислам дали голема елка или мало елче колку да е украсено. Видов една убава за која ке треба малку лампиони, како прскана со снег е и има шишарки. Секоја година може да менувам лампиони. Сијалички на прозор ке ставам сигурно, само да најдам оние како завеса. Вчера скокна дневна дремка и беше турбо ама заспа во 9 како бајче. Само што се намести на титем готов беше. Во спиење знае да скандира титема омаа титемаа. Како ке го одбијам памеѕ немам. Завчера бараше титема кога се разбуди и му велам нема го потрошивме, стана во фрижидер да оди, ке ми ги полнел со млеко титемата. Мала разлика никогаш не сум сакала а не би ни можела психо физички да издржам. Синко непланирано го направивме, па ако се решам за второ ке го правиме плански. Гушкајте малишани. Мојот дечко почна да се мази, беше ептен див.
Јас сум опседната со нова година и елка китење и останати тракатанци. Прв пат се премислувам дали воопшто да се пуштам во таков предизвик , секако од малиот. Големово лани многу убаво си се радуваше на годинка и пол , два пати ако реков не пипај, сега со ТАЗ наш, знаете нели кој е ТАЗ,така нагалено си го викаме. Нека е жив и здрав ама многу е ^ Е за овај ТАЗ ви зборувам,однесување исто како малиот мој А башка си викам дај кај ке китиш секое пипкање и преместување ми е трн во око,секако истенчени ми се нервиве уште за елката да ги изгубам не вреди. Може ке дадам шанса не викам не,ноо немам еуфорија уште некако сум Незнам што ми е,не ме радуваат некој работи како до пред некое време. Морам да се опоравам
Леле исто И многу ми е криво. Бев личност што скока за ситници и кога ќе намислев нешто мораше тоа одма да го исполнам, се возбудував многу, се радував, а сега некако ништо ми нема поента. Сакав пред некое време да напишам за ова во соодветната тема ама и тоа ми немаше поента, ме мрзеше некако.
Хелоу мами. Не знам зошто не одмарам бебе кога спие...наместо да си легнам кога она легнува јас дремам пред тв. Наскоро тргнувам на работа. Читам во темата "враќање на работа" дека добро им доаѓа на психата на мајките враќањето на работа. Знаете јас како се чувствувам? Така се чувствував на моменти во бременоста кога ќе ме фатеше страв. Мислам дека животот ми завршува, мислам дека нема да имам социјален живот, нема да имам време за ништо...како да се гушам, секогаш ме уништува помислата на ограничена слобода. И така се чувствувам дека сум во трка со времето и дека не можам ништо да постигнам. А кога ќе тргнам на работа, тоа ќе биде по цел ден на работа, пери, пеглај, чисти, а време за бебе и за себе? Викаат раат кафето ќе ти биде на работа, ама раат ми е и дома, душата ми е на место дома. Па кога ќе ми текне граднки, плачење, вируси........ И не сакам друг да ми го чува бебуш, баш убаво си функциониравме сами овие месеци. Срцето ми се крши Уф знам се ќе помине, децата ќе пораснат, мора да се работи Добра ноќ на сите што можете да спиете
Хелоу мајки! Минатата недела син ми беше настинат и 2 дена со тт, после само нос растечен, и таман вчера требаше да завршиме со антибиотикот и реков добро е конечно се среди вечерта пак ми качи тт, цела ноќ не сме спиени само кемкасе во сонот. Кога го гледам вака душата ми се распарчува. Од ова настинување и вируси и све оставив и работа, побитно ми е да му се посветам него, преубаво ми е со него иако сме повеќе дома, уживам во секој момент со него. И на крај ем го чуваш во стаклено ѕвоно ем пак ми се разболува, не знам од што. Да се надоврзам на муабетот за нова година и китење елка, јас не сум личност што сака китење и тоа воопшто не ме радува, ама оваа година прв пат ќе китиме елка и сум возбудена искрено. Лани беше бебче 2 месеци и поради тоа не сакав да се замарам со елки ама оваа година е веќе поголем и разбира се, знам дека ќе се радува ама јас не толку бидејќи постојано треба да бидам околу него да не ја бутне, многу ми е страв од тоа да не му падне врз глава. Ама па од друга страна си замислувам што и како да биде, па со ламбичките навечер ќе правиме романтики со маж. Толку од мене, бидете ми поздравени.