Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Mamicki od Skopje, dali e nakiten plostadot i dali ima dedo mrazovci za slikjanje ? :D

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.274
    Пред Сити Мол со сигурност има забавни содржини, мислам дека е поубаво од плоштад.

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Pred city mall e super ima i dedo mraz za slikanje

На Iva Mitrevski, Pacient srna и mssuniquee им се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Здраво мамички (highfive)

Ја дојдов да се пофалам дека од вчера официјално Калинче почна да лази. :D8) И многу ме интересира дали има и други бебуши на 6 месеци што лазат? Сите што ја гледаат се чудат и викаат дека била многу напредна :?:. А таа мајкина значи на грб лежење ни случајно, само на стомак е по цел ден и сега нормално само лази. Како она бебето од Попај е, бебето Кичо :rofl::rofl::rofl:. А каква е значи цела мускули, билдерка ја викам :muscle:. А и по нема да е мускули кога цел е активна, секунда не стои :shake:.
    Сега сме у црвената зона и е лепенка за мама. Сама си се заигрува како и претходно, ама да сум тука, да ме гледа. Ако мрднам одма почнува ;(.
    Убава вечер мамички и гушки до деците :l:

На Dancewere, hello-kitty.90, Monella и 19 други им се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @kostovaivana Супер мами, и мојата лазеше на 6 на 8 месеци се држеше на маса и одеше. Еве на неполни 11 се пушти прв пат, дуури 6 чекорчиња сама направи:inlove: Синко на 13месеци прооде, малава доста е по активна од он што беше:)

Што мислите дали е рано да ја одбијам од доење? 11 месеци вчера наполни.. Не можам цела ноќ на цице ја преспива, грбот вратот се ме боли како скршена сум по цел ден.. Бев и на гинеколог на едно ехо и пап, и она ми рече одбиј ја сега за прв роденден.. ама па жал ми е уште:( Синко 2ипол цицаше.. ама овој пат стваено сум преуморна.. друго млеко не сака, а кисело млекце си обожава. Да е до неа само палента со кисело млекце би јадела:) и каши со месо..ж

Колку ми е криво само кај нас не е украсено на плоштад:( Во Приштина колку е преубаво, баш магично..
    DC21E933-B20F-4DC7-BF52-B7A7B3006B49.jpeg

Последна измена: 22 декември 2021
    На ALISA0000, marchi-cool, Slonce91 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    777
    5D7C02CA-8648-4B81-8B38-10C45ED62C72.jpeg
    ECEDCB7C-CA24-415E-B6E0-6B307BBF868C.jpeg

Не е нешто посебно, ама има штандови Winterland и така по некој Дедо Мраз, а и внатре во ГТЦ има исто.

На Dancewere, hello-kitty.90, Iva Mitrevski и 5 други им се допаѓа ова.
  7. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мами чим си издржала до сега, стегни заби уште еден месец па од полна година почни да ја одбиваш. Пошто нели сепак главна храна до година е млекото. :sun:
    Мизерија у раскош |(. Ние сме најзагреота ;(

На hello-kitty.90, 24.07, Razvigorec и 2 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.829
    Исто и мојава на 6 почна да лази,на 8 веќе се држеше околу масичката,а сега на 11 месеци прооде.Многу е темпераментна ,живец невиден,големата беше потромава таа на 14 месеци прооде:).

Инаку поздрав до сите мамички,слабо сум на форумов одвреме навреме ве читам,бебка се навикна во градинка и таму била коловоџа,струја нон стоп во движење:).
    Моментално минам низ некој тежок период и не знам како ќе заврши,душава ми е лешник:(.
    АЈ да не бидам негатива во ваква убава тема.Ве гушкам сите:hug::*

На Slonce91, hello-kitty.90, Monella и 20 други им се допаѓа ова.
  9. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Мамички кажете ми дали додека дојам може да земам покрај Прегназонот што го пијам, Д витамин и селен бидејќи имам проблем со тироидната?

10. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Добра вечер мајки
    Мене ме немало тука одамна, али Ве читкам чатпат.
    Време не останува да пишам(facepalm)

Бебчево мое си расти толку брзо што неможам да поверувам. Пола година помина во еден миг мислам. Се навраќам на слики од летото кога ми беше баш баш малечка. Слаби рачиња, ножиња.. а сега машала како топче ми е. Се смееме дома белезица да и ставиме нема да и се гледа од што има дебелко раче:D па само на града е, што не ќе има хахах
    Сега сме по малку нервозни со запчињата, али ништо страшно. Очекував многу, многу полошо.... освен што става се в уста што ќе и падне в очи друго е ок. Си имаме три запчиња и си касаме :D
    Али во цицање бе женски немам осетено да каса. Вас ве касаат?
    Таа само кога и дадам шише со вода, почнува да ја каса цуцлата, инаку мене не.
    Со вкусови си почнавме, зеленчук послабо сакаме, али ќе биде и тоа. И неа и е се ново, чудно.

И тоа е тоа. Чекаме Нг, да се сликниме викендов на фотосесија и така:inlove:
    До наредно читкање:*:l:

На marchi-cool, Dancewere, hello-kitty.90 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Добро утро.
    Маж испратен на работа, дете спие, ручекот ставен на оган, а јас со кафе во едната рака ви пишувам.

Конечно се направив операција на забот, одложивме скоро две недели. Поради менструација, па потоа дека пред св. Никола дека бевме домаќини тука во населбата.
    Спремање два-три дена пред славата. Виткање на сармичиња, свиткавме 3500, но многу беа ни останаа повеќе од 1500сармички.Си ја однесовме на фурна со се гравчето и рајат дома,Во петокот рибите ги испржи ме со свеки 20 кила ослич. Толку во мојот живот немам испржено. Вечерта пакувавме од јадењето во паковки,погачата,пченицата.150 паковки и од нив ни останаа. Но толку ни кажаа да спремаме... Немаше многу народ дека пола град е свети николци и плус беше многу ладно измрзнавме.

Во средата дете го испративме на логопед со чичко му а ние со Маже заминавме Битола. Многу сум задоволна, абе како да бев на приватна клиника, за персоналот немам зборови од докторката и сестрата. Другарски се однесуваа, фини за еден час ме средија, можеше и порано но малку повеќе крварев и чекаја да запри крварењето. И овој пат скоро ич не отеков, а пред 10тина год. исто се правев операција кај нас отеков до окото.
    Предходниот пат кога одложувавме операција и дете го носевме, јас додека бев внатре, а мојве ме чакаа во ходникот. Поминал некој доктор си седнал до дете и си правев муабет со него. Топло во ходник, чисто. Само пофални зборови имам.

Дете ми е златен, одвреме навреме го враќаат "бубачките" но како и секое дете.
    Тешко ни оди со буквата р еве 4 часа тапкаме место, многу му е тешко, само на два-три збора ја имаме.

Елката ја украсува со чичко му каква е наредена таква не му се мешав, украси си наредив в соба кај нас, уште на завесата ама да ја исперам маже го чекам кога ќе биди слободен за да можи да ја зашрафи, јас обратно сум ја местела. Утре ќе биди ко ќе си дојди од работа и ќе се наспија.

Дете побара од дедо мраз буба (жолта или црвена) или мерцедес (плав) и една тегла нутела. Колку ми е скромен.

Дете да разбудам, да раскренам па ќе дојди време за на логопед па по пат да купиме и подароци за внуците.

Имајте убав ден.

На marchi-cool, Slonce91, Dancewere и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Добро утро мајки и од мене, да напишам и јас нешто додека бебка спие.:hug:
    Беба толку брзо ми расти што на момент сакам да го запрам времето;(

@kostovaivana еве не и нас и ние по дома се чудевме за тоа:D, на 6м прелази еве на 7 се исправа, се држи за кревет, маса што ќе и дојде при рака:D.

Новогодишна еуфорија на 0 е, нити град украсено, нити ништо, а беба ептен се радува на ламбичките им се дере, им вика:D. Единствено подароците што и ги носат ми даваат некоја кратка еуфорија дека доаѓа нова година.
    Многу работи ми научи во овој 7ми месец и ептен ми е срцкаста:inlove: кога и се јаде вика ам ам и шламка со устето:D, кога и се преспива легнува на креветот и ммка:rofl:, вика мама, баба и најново кога е на кревет со нас и викам нее ќе паднеш ќе направиш бам и гледа надолу вика бааам (дали и се погодува така или стварно разбира којзнае:rofl:).
    Многу е пргава не застанува ни 2 секунди, се заигрува сама ама многу брзо ги издегустирува и досадни и се, ама па затоа се што не е дозволено е најубаво:D.
    И тоа е тоа мајки, сакам кажам незнам речам ми е статусов ама ајде:D
    Убав студен ден:l:

На marchi-cool, Slonce91, Dancewere и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добар ден мајки.

Оддамна не сум ви пишала.
    Почнав на работа, и турбо сум насекаде.
    Немам време деца да видам асално, па поретко сум по форумот.
    Колку добро ми дојде промената што конечно тргнав на работа. Жал ми е а децава што не се со мене по цел ден, ама убаво ми е што излегувам од дома на некој саат.
    Големата една недела е дома, болни се и двете. Мрсули до под, инхалации,спрејови,сирупи,температури, охохо од се си имаме.
    Само нека минува со лесно, и настинките се дел од детството де.
    Елка накитена пред две недели,прекитена 6-7 пати дури ми зе засвиѓа ко што треба :D
    Маж туку превртува очи когс ме гледа преку ден прекитувам, ама сакам да е убаво за око :smirk:
    Бебе ми порасна, нареден месец роденден ќе тераме :inlove:
    Лази, и тоа многу брзо:D се исправа и оди фатена за гарнитура,маса ама се плаши сама да се пушти. Малечко е :)
    Деновите си одат, деца си растат, мене убаво на душата.
    Полесно е сега каде-каде иако сеуште има тешки моменти. Догодина ќе ги заборавам овие јадови секако, уживам кога ги гледам како растат заедно.

Сакам многу да ви пишам, ама времето е толку, гравчето се вари, ручекот на бебе, па да одам дури не загорело нешто.
    Се читаме наскоро, имајте убав ден и уживајте во најубавиот период од годината:inlove::hug:

На marchi-cool, Dancewere, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Мојата бебка прооде! Вчера конечно сама се пушти, денес веќе сама оди оди па ќе тресне со газето доле:lol:
    Која радост беше, низ кујна само почна да оди и се смее со глас:inlove:
    Денес да одам да и купам некои патичиња, и земав чизмички но многуу се тврди и тешки не може да мрдне со нив.. Најк од тие со мек ѓон или кеги шус?
    И дали имаше некој адет осим постапалки?

На marchi-cool, Dancewere, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.396
    Накитено е на плоштадот ама доста поскромно од претходните години.
    Има за сликање и дедо мраз.

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Ke pojdeme utre, fala mnogu

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден мајки.

Да ве поздравам брзински додека спие малата.

Овде Божиќ помина, донесе поклони кој што си побарал. Синко има гитара, ќере кукла што плаче ама не знам зошто нејзе и личи на куче, кога и да ја види прави ав, ав :D
    Оваа година за прв пат на празниците сама со децата ќе бидам, мм замина Мк, ќе се врати на 8ми.
    Подосадно никогаш не ми било.

Времето на дожд ја спротера.
    Мене стомак со денови ме боли, не знам што би можело да биде, лоша исхрана, воспалено црево или сосема трето. Почнав чаеви да пијам, се надевам ќе се среди.

Периодов гледам повеќе филмови, форумот малку го запоставив. Едно време немаше ден да не пишувам, мрзелива станав.

Гушкајте децата мајки.
    Побрзо оздравување на болните дечиња и убав помин за Н.Г

На Coco31, kjofti4, Dancewere и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Добра ви вечер :l:

Конееечно мажето ми се врати дома и се гушнавме тројцата на спална :inlove: Умрев 5 дена со свеки и свекор. Дојдоа луѓето да помогнат нема што ама ваков замор немав осетено од новороденче кога беше. Ич не ги сака, бега од нив и лепенка е за мене. По цел ден во раце, не дава никој да го пипне, само мамааа, мамааа. Секое сабајле на врата со плачење ги пречекуваше, им вика Нееее и им ја затвараше вратата пред нос :$ 'Сакаш да си одиме?' овој одговара гласно Дааа. Срамови ама не можам да го искарам детето за искреноста. Тоа е што е.
    После вториот ден свекор се опушти, ќе си го истера ручекот и си легнува на гарнитура со даљинското во рака, па вести, па ќе си дремне, свеки со кафето и телефон во рака, јас трчај што попрво да направам. Ми се смачи и од турски серии и од правење лице, од држење нервоза во себе, работев со детето во раце, неизбањата, несредена... Ужас. Си дојде мм и се преродив.

Конечно кренав топломери, инхалатор, исправ се што користевме овие неколку дена, остана антибиотикот да се допие и да се врати во градинка после празниците, па да се вратам во нормала. Едвај чекам да помине ноќва и утре да ги испратам кај моите, спремам голема новогодишна генералка. Теписи ќе ми донесат од сервис, гарнитурата треба да ми ја исчистат и вечерта е резервирана за китење на елката :inlove: Па за четврток си закажав улепшавање маникир, педикир, депилација, масажа...Колку се запоставив последните две недели, едвај чекам да дојде четврток. Петок е резервиран за шопинг (секогаш сум 5 за 12 ама немав кога). Пакетчиња, гардероба за малиот, некој фустан за втора вечер и после да направам брзински кифлички и руска. Маж е задолжен за месото.
    Новата ќе ја дочекаме дома ама наредниот ден планирам здравјето да си го земам во кафана :party::makeup:]:)
    Мајка се понуди да го чува зашто ни доаѓаат пријатели од странство, па да се видиме ко луѓе.
    После тоа золва ми треба да ја пречекам на аеродром и со неа имаме цела агенда. Уф, леле што убав период ме чека, многу се радувам. Се осеќам како мала кога бев, си легнував порано за побрзо да дојде утре :rofl:

Веројатно ова ми е последниот пост во 2021, па да ја искористам шансата на сите да ви посакам сите лоши работи да останат тука, а во новата најважното да сте сите живи и здрави, дечињата весели и среќни, само убави нешта да ве следат. Тие што сме во борбата за второ да се израдуваме што поскоро и секако да не извлечат мене и @CareTee на лотаријата за грин кард :lol:
    Што да посакам друго освен хармонија, мир и спокој во душата... Имајте убави празници :l:

На marchi-cool, S.J.Parker, Naatashka123 и 31 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.463
    Допаѓања:
    190.908
    Извинете на падобранство:tmi:- пробиотик да земеш ако не за стомакот.
    Продолжете со програмата и секое добро на сите:f:

На mal.ecka и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Не ми текнало, имаш право, ќе пробам.
    Фала ти.

На mal.ecka и Biljarkata им се допаѓа ова.