Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добар ден :)
    @LaDyDoLl нека му е среќен роденденот на лепотанот и голем да расте. Секој ден да му биде исполнет со смеа, љубов и здравје :*
    @girl-miri да ви се множат години исполнети со љубов, хармонија и разбирање.
    Инаку нас денот со петлите ни почна - во 05:00h. Синко си се разигра во креветче и во еден момент гледам се стишал. Викам овој гарант "сработува" нешто :D Кога он се подигнал на прсти во креветчето и го дофатил бебифонот и ламбата (facepalm) Среќа што одма изреагирав па ги земав иначе ќе ги треснеше од земја па ќе собирав стакла од сијалицата и делчиња од бебифонот. После тоа го спремив за шетање и излеговме да искористиме дур е посвежо. Па го носев на пазар и живи радости. Од алергијата му се потсмири црвенилото па се надевам за брзо време ќе се исчистат и топчињата.
    Убав ден мајки, се читаме покасно. Одам да пијам кафе и да спремам ручек за синко :*

На awl, Girl-Rabbit, LaDyDoLl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Neka e sreken rodendenot I goooOoOlemo da rastit

Dobar den mami
    I nie rano stanati
    Go isprativme tato sabajle I cel den ke sme sami so bebka :sun:
    @Mariangel I ass imaat ista uloga so krvta I tie sluzat za razreduvanje I obicno se prekinuvaat koga se pocnuva so clexanot
    I jas ja koristam taa terapija so takov redosled :(

На LaDyDoLl и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мамички денес ми е роденден. :party::party:
    Вие незнаете колку сум еуфорична кога има роденден,годишнина....
    Си додадов една година плус упорна синојка ги убедувам мм и друштвото дека ќе правам 28 години,а тој смета пресметува вика во грешка си 27 ќе правиш.Не бе луѓе упорна 28 и готово.Ми се пресмеаа викаат види ја ти неа луѓево намерно одземаат години оваа се лути дека помалку ќе правела дека не е постара.:rofl:
    Една година незз кај ми е:wasntme:
    Нешто математиката ми е побркана.
    Синко еве спие,јас слободна денес конечно не сум на работа.Завчера примаше вакцина таа што е на 1,5 год ама малку ја касневме и некако е незз како да кажам...плаче и ништо не му се погодува по цел ден.Ајде доста ве трујам спие ссинко да стане и ќе го наранам и торта ќе правиме.:^::^:
    Повелете мамички.

На awl, Angel.Heart, fairy88 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Sreken rodenden

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @tincemajmunce neka ti e srekjen rodendenot, da si zhiva zdrava i najsrekjna :*

@LaDyDoLl najsrekjen rodenden na sincheto, zhiv zdrav i sekogash nasmean. Da ve pravi sekogash gordi! :*

@girl-miri Chestito, neka vi se mnozhat samo srekjni i ubavi godini! :*

Lugje bebushov zaspa vo relaksatorot :rofl: :rofl: Koga beshe pomal zaspivashe samo shto ke go stavam vo relaksator a sega ne se sluchilo odamna, chudno mi dojde :rofl: Da odam da go premestam greotka e :D

Последна измена: 6 август 2016
    На awl, LaDyDoLl, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Среќни родендени и годишници, уште безброј да ги славите во среќа, здравје и убавини :D

Кај мене стандардно, со децава, едно да јаде па друго, па менувај пелени, заспивај, играј ги и се така во круг. :)

Имам приметено дека сега како сме сами дома со мм многу ни е убаво, за се се сложуваме и никакви кавги немаме, а кога се неговите тука на неделно ниво има по некоја остра дискусија.|( Едвај чекам да си преминеме во нашата куќа, да си имаме свој живот и мир.

На LaDyDoLl, girl-miri, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Mariangel , додека ги примате инекциите може да ти помогне боралкохол доколку има како грутче, облоги ставај на местото каде е аплицирана инекцијата. Нема никаква штета од тоа. Добро е пред аплицирање и после аплицирање на инекцијата да не се бањате бидејки така протокот на крв е поголем па и модриците се поголеми. Јас ги примав цела бременост. Нема никаква штета од нив, само корист може да има. Иглите се мали така да е безбедно и не може ништо да се повреди. Толку од моите информации. Со лесно да си поминете на операција. Па те очекуваме со добри вести.

На Bozica1980, fairy88, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Blagodaram mnogu :)

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Smizzy pak si napisala nesto mesto mene :D jas i ti istoto go cekame da si odime vo nas dom :lol:. Sinko spie veke dva saati, jas mu napraviv rucek, izmiv sadovi, ja iscistiv cela kuka(mi ostana samo prasina da izbrisam (fingers)) i eve sednav da odmoram. Jas ne ve vikam na kafe, ajdete na cedevita :)
    Uf sto bilo ubavo sam doma 8) se mi e pod konec, bas kako sto sakam. A i nikoj koga ne ti mesa vo mandzata poslatka e ]:)

На PUPICA, Angel.Heart, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @eleni27 еве веќе цела година се фати како реновираме, рушиме, градиме и првичниот план беше за периодов да се вселиме, ама како тргнале работиве ќе бидам среќна и ноември ако преминеме во наше.

Кујната од јануари ми е нарачана (многу ми е убава :lol:). Спална купивме минатата недела, уште за во дневна нешто ни треба, па ситници здравје постепено.

Мм запнал детска да им купи, ама се мислам за кревет каков, несакам да купувам уште креветчиња мали, што ќе им правам после, а мислам дека децава се мали да ги ставам на обичен кревет, па исто дали да земам посебни или кревет фиока за да имаат повеќе простор за играње или на спрат...? 300 прашања (facepalm)

На Kaetana, Mama Maja, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Бујрум мамички.
    Декорацијата не е нешто нај ама за вкусот гарантирам.Ќе добиете и фото кога ќе ја пресечам.Вечер свеќички ќе дувам.:rofl::rofl:
    И пијалок има за некого алкохолен за некого безалхохолен.

Screenshot_2016-08-06-16-38-55.png

На Kaetana, Mama Maja, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Среќен роденден и се нај нај :*

На Girl-Rabbit и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Поздрав мами. Си одмараме дома. Ден сабота, буквално ништо не потфатив, абе ни ручек не направив. Да одмориме еден ден. Бирам слики за вадење, се шашардисав, очи ме заболеа. Незнам дали уште некој како мене вади слики. Мм ме прави будала, ама јас така сакам. Во компјутер ми се хаос, а се случило да ги изгубам. Вака си правам селекција од секој настан по малку и си развивам. Стално си ги листам албумите и уживање ми е.
    @eleni27 мене ми се допаѓа Илија. Моето е Илин, слично е.Кај нас бебе веќе се роди, а за име не знаевме. Се што ми се допаѓаше мене, на мм не и обратно. Единствено на ова име се поклопивме. Баби и дедовци беа оставени на страна:D. Еднаш некој во друштво спомна демек треба по дедото. Јас бев децидна ако е по дедо ќе биде по мојот татко затоа што многу си го сакам :smirk: и ајде се договоривме овој пат да не ги мешаме дедовците.

@Kitten како бе без твои приговори за името. Јас навистина не разбирам. Пред кого не смееш да приговараш, па побогу ти ќе го раѓаш. Јас разбирам таткото да го одбере името, но мора и мене да ми се допадне, односно да пројде и кај мене.
    @Smizzy јас му направив соба на син ми но без кревет. Моето е 14 месеци, спие со нас во спална. Има плакар, има катче за играчки, масиче, столчиња, куќа, тон играчки. И кога ќе дојде време само кревет ќе му купам. Инаку си ја обожава собата. Како игрална му е, цел ден се заигрува внатре, а безбеден е. Јас искрено не ги сакам тие фиоките. Тоа што ќе спие внатре ко казнето ми е. А од тие на спрат многу ми е страв. Јас во ге би ги ставила креветите.
    @tincemajmunce среќен роденден, многу здравје и среќа.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Епа Иренче жал ми е да им кршам традиција која е минимум 6-7 генерации наназад со тие две машки имиња, и нели, името е на свекор ми. Не дека е толку лошо името, но јас си имам во глава замислено многу поубави имиња ако здравје боже имаме мужле. Али ај...на Петко му ја скроивме капата :D

Што се однесува до креветчиња многу ми се допаѓаат оние на дупло ниво, што се извлекува како фиока долното креветче. Јас би земала таков, или на спрат, за да имаат поголем простор за играње.

@tincemajmunce Најсреќен нека е! Уживај во годините, супер ти се, еден ден ќе ти фалат :)
    :^::d:

@LaDyDoLl Среќен нека му е на мангупот, да има среќно детство!:sun:

На azelea, eleni27, LaDyDoLl и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    A moeto sto Vasko trebase da se vika :D pa svekor mi ne bese ljut, pradedoto se naljuti i 3m ne go vikase po ime Teo.. mm mu obekjal naredno deka kje bide Vasko... Ama kje vidime taa rabota :D

На Kaetana, eleni27, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Годината послатка од тортата да ти биде!
    Хепи брдеј Тинче!

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Ти благодарам Сонце.
    Се наблаживме сите тројца,синко заспа,сега ќе се подружиме со мм.:$
    Позз и кај сите само убавини.

На Sunshine_1979, Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro vecer zencinja
    Denes cel den sama a so gosti go pominav (facepalm) edni zamini drugi dojdi
    Bebka duri sega zaspa a jas razgleduvam po temive ;)
    Mm duri sabajle ke stignit pa zato vecerva so pernicata ke se guskam :doh:
    Inace zaboraiv da se pofalam Mi dojde tetkata na 2ri i mi olesna nekako
    Nego bebka vcera I denes se so ke najde od materijal stava vo usta isto I racinjata se ligavit I Mi e strav ko ja gledam kako go jade kebeto da ne se zadavi ili goltne nesto
    Nekoja mama da pojasni zosto ili normalno e

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobra vecher majki :hai:

Site spijat jas torta matam :rofl: :yawn: Eve zavrshiv sega, butnav tavcheto vo frizhider, dadov lekovi na sinko i pravec horizontala :lol:

Novo nishto, sinko dobar fala Bogu, jas dobra koga e i toj :)

Dobra vi nokj, samo da ve pozdravam :*

На kelebeim***, kjukli, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.