Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Jas bez stik ne mozam :D ako ti e sube za hemikalii mozes od apteka da si zemes neam poima kako se vikase toa kamce nekakvo, stik antibskteriski specijalen. Ili na Eucirin zemi zemi si :) inaku ako si taze so bebe normalno e, jas ne da se poteeeev, baska leto me fati mene.. edno 5m posle poragjaj se ziva voda bev :D

На sunshine2015, Tajnaotrovna, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @irena.1 скоро две години е ќерка ми. Твоето беше околу годинка? Гледам немаш тикер...Штом цица знам потешко оди со организација, посебно ако заспива со цицање. Но ако имаш помош, и ако се сака, ќе успееш да се организираш. Јас максимално ги искористувам бабите и дедовците, не ги штедам :D

Гледам се зборело за нокшири, и ние имаме еден од тие музичките, но не работи. Не работи затоа што имаме еден прадедо кој е цар за купување фалични работи, но нему му е супер бидејќи сето тоа е багатела. Уште се пофали дека коштал 700-800ден, но на него му го дале за 200! :envy: За 200 бидејќи не работел сензорот кој ја активира музиката. За многу работи му преќутувавме, но откако добивме секнд хенд фустан со хеланки кои тој не ги приметил дека беа дупче до дупче, и завршија во канта, изгледа конечно му стана срам и почна да купува од нормални продавници. Па мајку му, единствена правнука му е, тој голема пензија, и да и' купува од бувљак? :fubar:

Ние сепак нокширот го користиме, даската е и адаптер кој се става на шоља, а кога ќе го поклопиме го користи како столче. Имаме уште по еден фотеља-тип кај двете баби, ама откако оди во градинка ги користиме само за седење :(
    Еве како изгледа тој "музичкиот":

На alana и eleni27 им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Колкаво ти е детето? На почетокот е нормално. Јас дека и лето со локва на грбот се будев. И чајот за доење многу поти. Се туширав три пати дневно. Ама се средува по некое време.

На sunshine2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Se uspa. Pa mislev pak do 12 ke ostane.
    A mu se spiese, ne davase ni da go presoblecam. Utre sigurno cel ispomocan ke stane.
    Utre sme si zaedno, ama pak ne cel den. Na svadba sme. Baba ke si go cuva, barem nema da go mkneme so nas.
    Aj odam da kasnam nekoja krusa, banana ili neznam drugo sto ke najdam i legnuvam. Utre so novi sili vo nov pohod.

На Tajnaotrovna и SpangeBob им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ахаха ова како царско столче, многу е симпатично, штета што не ви работи.
    Скоро 11 месеци е моево. Моментално функционирам дома-работа-дома. Ама буквално. Дури и ако имам некоја обврски банка, пазарче, нотар гледам ако е можно во раб.време да завршам. И си доаѓам дома јас на врата, а баба и дедо од врата, ни 10 мин не се задржуваат екстра. Ги разбирам си имаат куќа, бавча, други деца и внучиња. А и мене совет ме гризе само што сум дошла за два саати пак да го оставам, душиче со радост ме чека. Ај се тешам нека пркне уште малце.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да, можеш да почекаш уште малце :) Кога ќе научи само да игра полесно ќе ти биде.
    Плус оставањето ќе биде 2-3 пати неделно, освен ако имаш намера да вежбаш секој ден :)

Едит: сега ми текна дека и вие бевте во јуни како нас :)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. * Zence *

* Zence * Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    180
    I nie zaspavme mama pie nesce, tato ni e cel den na rabota dusa majkina preeska mi vika mamo na Daja to you jade Daja tota

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ние повампиρени сме со синчево! Јас веќе и ноќе не спијам, не знам што ми е неκолκу дена.... па, баρем тој да спие! Уште толκави очите. Во телевизоρот се џаρи!
    Мене па, пρв пат да ми доцни. Отκаκо се поρодив на 30 дена ми доаѓа (пρетходно на 28, κаκо под саат. А еве веќе 36ти ден не ми има дојдено! Не ќе да е бρеменост.... баρем таκа вели маж ми! :)

На tincemajmunce, eleni27 и mariz им се допаѓа ова.
  10. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    @sunshine2015 користев и користам сина вода за тело од балеа од Дм. Нема многу хемија ни алуминиум што е најважно при доење, прскав навечер пред спиење и држи до 12 часа. Се потиш но нема реа.

Инаку денов турбо, само што легна и мм.

Бебе денес градинка, па кенкавење дека не е наспан, па вакцина, за викенд да не се меша со деца, па дома мајстори, па ај заспа, па нешто хормони на секс ме удрија, среќа заспа па искористив муж, па по пол саат се разбуди бебе, па го презаспав, па ручек за нас па за бебе, па неговите на кафе да виделе бебе по вакцина, па вечера за него па за нас, па бањање и заспивање бебе, па филм, кај и да е туш и сите коцкички штиклирани за денес. Мааалце сум папсана ама не е страшно :)

Имаше прашање за заспивањето. После бањање во полутемна дневна го тапкам по газе и пуштам фишер прајс музика за спиење. Заспива за 15 мин и го ставам во креветче.
    Доста е за вечерва. Имајте мирна ноќ со бебите!

На tincemajmunce, eleni27, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Фала @azelea, ние уште малку еден месец ќе направиме.
    И ние баш за празнициве бевме со температури. Сега демек подобри сме.

@eleni27 ние и комшии излеговме изгледа :)

Инаку мене вчерашниот ден ми беше одчичен. Откако доаѓа жената да ми помага околу син ми сум многу поопуштена, порелаксирана. Дома средено сѐ, ручек зготвено, јас избањата, средена... Најдоброто е тоа што синко супер ја прифати женава и покрај тоа што е многу див. Просто се чудев за толку кратко време.
    Па така се израдував дека ќе можам да продожам да учам летово и да ги спремам испитите што ми останаа да ги полагам во септември и воопшто да не заостанувам.

Убав викенд, искористете го максимално.

На azelea, alana, tincemajmunce и 6 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    @zuto i @eleni27 vie epten komsii ste da znaete :D
    Inaku dobro utro, jas imav fenomenalno utro :D Sinko sekoe sabajle kaka na noksirce i go staviv i deneska i isklucen mi bese mob, pa vikam cek da go uklucam, abe 5 sekundi rabota se vrtam gledam mirno detevo nesto kjuti, a obicno si drnda nesto celo vreme :D on da zemal da brcne od napred vo noksir i da si se slakaaa, slakaaa gomca na nodzinjata, na tepih malku, na bodito, na lice :rofl: Pa go tusirav odma hahaha
    Jas cela nokj ne spiev, stanav 2, 3 pati bolki neubavi nekoi koi ne me pustaa da zaspijam, opnav eden Ketonal 50mg i posle sum zaspala, a sabajlevo ic ne me boli :)

На Kitten, SpangeBob, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den mamicki :)
    Kako ste?
    Jas eve od 7 denes mi pocna denov malce niz doma metla edno drugo i rucekot polovina e spremen polovina ke go dozavrsam pokasno,ke ni dojdat na rucek od strana na mm.
    Malata se razbudi ednas i ja legnav pak i eve ja uste spie tuka nekade e so vremevopa ke se razbudi :)

:) cesto znae preku nojk da se razbudi i da me bakne pa pak si prodolzuva so spiejne :l: ljubov mamina e :) radost golema najubava :inlove:
    Ubav denov denes sonce od rano nautro se nadevam ke imame vreme za prosetka so mm i malava:sun:
    imajte ubav den :f:

На Kitten, tincemajmunce, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro ni utro mami :sun:
    @zuto mozno e i da se znaeme od po ulici so kolickite :D
    Sinko od 4.30 fo 6 si igrase so mama, pa sega uste si nana. Jas eve stanuvam, da mu spremam mlekce, dorucek, da raskrenam. Si go cekam sisterot denes na pomos, pa posle na frizer:emo: i vecer na svadba.
    Se nadevam na ubav i soncev den denes, da prosetam niz maalo, sladoled ovo ono8)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Кога прв пат имавте односи по породувања :$...??? После 40 дена???

16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @eleni27 може сме се виделе, ама еве синко твој врти глава, па не можам да ве познам. А ти ако видиш една брлива со едно дете во количка и друго во рака, таа сум.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Добро утро женички :)
    Да ве поздравам и јас. Се разбудивме во 8 денес. Па варев макарони за малата, сама си јадеше денес. Малку се ушлака, едвај се воздржав да не земам јас да ја нахранам :x:wasntme:
    Потоа пиев кафе, она си играше. Па го будев мм. Ги пратив на пазарче сега :). Јас бришев прашина, ја средив кујнава, собрав алишта, пружив други. И еве сега си седнав конечно да се релаксирам во самотија :)
    Да искористам да се исчупам и да ѕирнам во фемина. Малку касно е можда но доручек за нас дури кога ке се вратат од пазар. Касно доручкуваме ние. За малово ке спремам овошје и она ке нана. Ние доручек и второ кафе. Па кога ке се разбуди ке шетаме сите тројца заедно. Ви посакувам убав ден и убав викенд :f:

На Sunshine_1979, Kitten и zuto им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    154.187
    Jas ja imam ovaa maka. Id vreme na vreme so soda bikarbona posle tusiranje se.mackam malku pomaga. Ama jasnkoristam stik ili dezodorans sekoj den inace nesmeam megu narod fa izlezam ☺

19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    154.187
    Denes sabota fala bogu pa i mm e doma i odma druga pesna. A ova zverevo se razbudi vo 7 i sakav da ja prezaspijam so cicanje i pocna da mi ja hutka gradata i da se vrti nakaj vrata za da izleze od spalna. A cicase prethodno vo 4. Bre mozno li e uste sega da znae deka sakam da ja prezaspujam nikogas ne odbila da cica do sega ☺. Posle ja podumoriv dokaj 10 za da pospie denes sme na rodenden pa da mi izdrzi. Eve ja se javi stanala izgleda . Inace klasicno mrzlivo sabot o utro za drugive. Golemiov uste po oizami a stanat od 7:30 mm do pazar jadese i eve go pak dreme na kauc a jas nesto po doma pa tamam sednav malku na telefon i stanq zvercevo da me trenira ☺

20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Posle ginekolog po 50 dena. Matkata treba da se zatvori za da nema infekcii, taka mi kaza. I malce e cudno seks posle tolku vreme :)
    Jas smrdev na pocetokot, 3 pati se banjav na den ama ne se izdrzuvase. Sega sum po okej, izgleda hormonite se sredile malku. Ne sakam dezodoransi, mirisam poinaku i mi e strav bebeto deka nema da cica.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.