Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    8.170
    Здраво јас од толку работа немам време за компјутер.Во Петок го сликнавме бебуш за пасош.Му вадиме два еден привремен кој е за одморот и нормален пасош што ќе излезе по 3 месеци.И на двете слики е со јазичето надвор:inlove:Едниот пасош излегува во Понеделник.

Инаку букирав одмор за почетокот на Септември за Мајорка на 5 дена.Хотелот не е нешто посебно,но има многу убава песочна плажа на 50 метри од него и има многу рецензии дека е супер фамилијарно место.
    Хотелите кои ѓи меркав се полни,даваат понуди за крајот на Септември,почетокот на Октомври.
    Инаку право букитав и автомобил за два дена да го рашетаме островот и да одиме до Палма.

Вчера купивме и летна количка на Кнор која ќе ја носиме на одмор.Важно се спремаме пополека и знам на што сум.

На Kaetana, kelebeim***, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Zdravo majki :) Skopjanki kako ste? Kako go preziveavte nevremeto? Nie na odmor i vrska nemame kako e. Kaj mm, servisot, magacinot poplaven, kompjuteri, prvi raftovi so roba poplaveni, ne se pomesav koga zborese so tatko mu, ama steta dosta golema izgleda... Vaka po net sto gledam, golem haos nasekade :( Mene me plasi posle strasni poplavi doagjaat zemjotresi... Sto mu stana na vremevo ej.. c c c

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.911
    Допаѓања:
    152.697
    Mnogu bese strasno vcera, denes vrnese ama.ne tolku. Kaj nas tuka okolu zgrada i nemase nekoja steta, ne sledev mnogu tv vcera i koga razbrav sabajleto sto se isposlucilo se seknav. Sin mi vo ohrid se ispoisplasil sirot. Tamu samo grmelo i malku vrnelo divro sto ne bese tuka dosta e plasliv za vakvi raboti. Ne spomnuvaj zemjotresi ziti se samo uste toa ni treba :-
    I nie za 5 dena treba da trgame na odnor njsto ne sum pocnala asalno da spremam kako ke stignam neznam. Vikendov mi letna demek sama so malava nesto ke fatev ama da e ziva i zdrava od nea nisto ne se faka. Uspeav samo 1 masina da pustam i da kupam nesto od apteka sto mi fali.

На Mari*, mariz и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  4. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    @tincemajmunce , среќен роденден. @LaDyDoLl среќен роденден на малиот.

Се надевам дека сте добри сите од Скопје што сте...На тв гледам ужас невиден. Страшно било.

Јас деновиве сум отепана...почна да ми се стемнува пред очи и да ми се слошува...преморена сум. Детулево спие, па најдобро и јас да си легнам да одморам малку, инаку тешко ќе го издржам денов.
    Поздрав, мамички.

На tincemajmunce, Mari* и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Znaci mnogu sum razocarana od lugevo!!!!!!!
    Imam drugarka vo stajkovci zivee. Mi se javi sabajlevo da mi bara stari krpi, peskiri bilo sto e za frlanje, so sto bi mozele da sibiraat voda i kal i potoa da gi frlat. Jas sto imav spakuvav, no trgnav i po komsii i po naselba da baram.
    Veruvajte NIKOJ NISTO NEDAVA. Se raboti za stari stvari, nesto sto ne e potrebno poveke po doma. Ama ne ni toa ne ni se dava.
    Site nesto po fb izigravaat darezlivost, no na delo nikade gi nema tie istite.
    A samo zamisluvam ako pobarav novo sto ke se desese. Tesko na toj sto mu se slucuva, tolku ke kazam.

На coconaut, Angel.Heart, tina-63 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.911
    Допаѓања:
    152.697
    Dali ste primetile posle raganje da vi se javuvaat nekoi stravovi sto ste gi nemale porano. Jas sum stanata ziva paranoja otkako mi se rodeni decava. Toa e sigurno normalno koga imas nekoj koj ti e povazwn od sam sebesi odnosno koga e nekoe malo sustestvo celosno zavisno od tebe. Nekakp denovive posle poplavive i taka koga ima nekoi neprijatni nastani dali tuka ili bilo kade mi pravat neviden nemir. Nekogas odam duri do tamu so misli vo koj svet gi rodiv decava kako trgnalo se poloso stanuva ne tuka ama bas sekade. Izvinete vaka so crni misli ama taka mi dojde nekako bas bezveze se custvuvam. Znam nekolku lige sto se dosta pogodeni od situacijava i se so deca i taka me pogodi nekako

На Kaetana, eleni27, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.518
    Допаѓања:
    139.346
    Jas... sekoj den sum vo strav. Ne znam dali e taka kaj site majki, ama umiram... od se se plasam...

На Kaetana, mariz, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Strasni raboti sekoj den. A otvoram fb, se nesto crni hroniki ima. Znaci bukvalno sekoj den!! Samo Gospod da ne cuva.

Sinko vo 21h zaspa, jas nikako ne mozam, a kapnata sum. I aj sea... aj ke ve pocitam malku ;)

9. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Се надевам дека сите што живеете во Скопје сте добро:worried:.Страшни работи луѓе :sweat:.
    Во врска со стравот како мајка стварно од се се плашам ,да не се случи ова,да не биде она ама во принцип не сум човеќ што паничи и на се гледам со смиреност .Додека пак на мм му нема рамен и за се паничи .Ако малку дувни ветре одма ме тера да го облечам детево да не настини.Стално мисли да не има температура итн Миле паника не му е рамен бетер е од мене(facepalm)
    Јас синко го заспав ,фативме некој ред веќе со спиењево ,само со јадењето уште цица на 2 ипол сати нека е жив и здрав ама неможам ништо да фатам и никаде да појдам на подолго.Башка не седи сам ни една минутка сака да му зборувам да му пеам да го занимавам цело време.Сега одкако почнав да го седнувам па во раце не се држи се сака да фати и правец во уста
    Добра ноќ мамички имајте убави сништа

На Kaetana, Angel.Heart, eleni27 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    За стравови и јас ги имам, меѓутоа не се допуштам пак во анкциозна состојба ,некогаш многу патеев од тоа...
    Само здравје се е судбина на некој начин.
    Во период сум кога за малце ќе беше готово меѓу мм само затоа што години уназад патам од една та иста работа, неживеачка со мајка му , која во толку години ниту еднаш не сум ја чула да каже нешто без приота да размисли што е тоа дали ќе повреди некој и како сето тоа е кажано.Се се врти во круг кој круг некако се потесен станува, многу е полесно нешто д асе распие одкако да се напрај , со верба в бог напред продлжувам.Синко ко бебе само си кенка се во раце си сака заспива со хисерија ..и секој ден исто по 15 саати сум сама со него , кичма ми пати, но тоа и тоа ќе пројде па можи ќе си речам ех да се врати периодот.

На Sweetheart87, M&M, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас патев од таа состојба анксиозност, и научив да го контролирам стравот. Кога се изборив со состојбата излегов мноооогу посилна и постабилна личност. Се плашам и јас и за детето и за овие две што ги носам во мене, за мм, за ссестра ми, нормално за сите оние кои ми се битни во животот, но приметувам и јас, а и сите околу мене дека реагирам многу смирено.
    Вчера син ми си играл со колички и се удрил убаво над окото. Свекрва ми цела во паника, леле детето око ќе си истераше, а јас и викам, а бе ај остави го децата така растат. Ова јас го реков, да не ви се верува.
    Ние растеме. Синко, само go,go и во акција, постојано да се трча низ дома, ама сега никако не ме пушта. Нон стоп за рака ме држи. Дури и кога седи, со една рака игра со играчките, а со другата ме држи за рака. Срце мое најслатко, почна да се гали со мене ептен, да се пика во стомак и така да заспива. И ручек и вечера исклучиво со мене. Друг никој да нема околу нас. Јас му пеам, а тој јаде :lol:
    Играме секакви игри, а најомиена му е да реди тркалца на едно конусче. Цртаните ги откачи, веќе не сака ни да ги слуша ни да ги гледа :clap:. Го имам учено многу работи, играме ѕе, се криеме со рацете на очи, он да се сокрие сам, па мене да ме сокрие, го учев браво да кажува, чао, здраво, да каже како се вика, и се му е начено, но кажува што знае само кога него му одговара. Имаме гумени играчки-животни околу 14, сите ги знае, ама ги покажува само кога он сака. Инаетливо дете, ме преморува :whew:
    Вие какви игри играте со вашите дечиња? Моето е 16месеци.

На Kaetana, Angel.Heart, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  12. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Здраво мамички како сте?
    Синко спие и јас одмарам. Инаку да ви се пофалам синко за две недели извади 3 запчиња без да го сетиме, долу лева единица и горе двете единици. За два три дена разлика ги извади горните.
    Инаку да ве прашам дали носите облека која ви е подарена од роднини, пријатели носена. Јас добив од едни пријатели куп облека од нивните деца сите од НМ и зара преубави но некако ми беше шубе да му ја облечам на синко и сите ме разубедија дека не е ништо па ја исправ сега да ја испеглам и ќе го дотерувам синко
    Имајте убав ден :)

На Mari*, M&M, Lattina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.518
    Допаѓања:
    139.346
    Баш сакав да прашам кога ќе почне бебе само да се заигрува. Ние цел ден сме заедно, мора да ме гледа цел ден, а ако не и обрнам внимание вреска.
    Алишта никој не ми даде, дури ни нова од други немам многу, 2-3 фустанчиња може и бодиња, се сами си купуваме со маж ми. А јас ја чувам малата облека си мислам дека кога брат ми ке има бебе, да и олеснам на снаата, да не купува се, ако нешто и се бендиса да му облече на нејзиното :) Ако не нека фрла.
    Заби уште нема, иако горе се гледаат бели непца, се гриза што ке фати прстињата црвени и станаа од што и се во уста цел ден. Можно ли е прво горе да пораснат?

Досеа ја шетав низ плоштад, сеа ке јаде и надежно ќе дремне. У моментов пее на стапалата :)

Последна измена: 9 август 2016
    На Angel.Heart, Mari*, Lattina и 6 други им се допаѓа ова.
  14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Само да се заигрува? :?: Па мојата сеуште не сака сама да седи. си игра со играчки само доколку седам во нејзина близина. До кујна да појдам одма ќе примети и веќе е нацртана пред мене :D Одкако се роди па до ден денес воопшто не сакала да биде сама :)

На Mari* и Cka им се допаѓа ова.
  15. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Зошто ти е шубе?Испери и испеглај и нема гајле.Јас е добив од никого гардероба се купувавме и нешто што добивме во поклони.Облека никогаш доста ,а мн брзо ја одраснуваат и останува како нова

На Mari* и Lattina им се допаѓа ова.
  16. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Моево.е 5+ и кога држи некоја гумена играчка со која што може да си ги чешка непцата си кажува сам и зборува на играчката.Имаме едно шарено перниче кое е само негово и тоа го каса,го клоца мн сака да го игра.

На Mari* и Cka им се допаѓа ова.
  17. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Бујрум на кафенце кој е за??
    Почнав повеќе да ве посетувам,ама морам да си го пофалам мм ме одмара многу ако види дека сум уморна.Му вика на синко ајде сине одиме јас и ти нешто да купиме од маркет мама да се одмори малку .
    Одам сега да го размазам малку со нешто благичко и да му сварам кафе додека синко нани

На Kaetana, kelebeim***, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Не знам каде да прашам, каде во ск да најдам меки балетанки за проодување бројче 19-20? Го свртев сити мол ама освен оние за многу мали бебиња не најдов соодветно нешто

19. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Јас не сум од Ск ама мислам за проодување треба тврди обувки??Инаку може од оние чорапчињата со подлога што се да му купиш

На Mari* и MissDior им се допаѓа ова.
  20. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    1.254
    Веројатно нема зашто балетанки не се погодни за проодување, обично и бројчињата се прилагодени за деца кои веќе знаат да одат. За проодување мора чевелот да е цврст и потпора на ноџето да биде, значи пак мора каифчиња, лепенки и сл.да има. Сум гледала убави сандалчиња/кондурчиња за проодување во кеги шус, ѕирни ги на интернет.

На Mari* и MissDior им се допаѓа ова.