Не е во ред без да кажат да го изнесат детето надвор од државата, ама мене искрено ми е многу сумљиво ова со полномошното, не може бланко да се издаде за еден месец и без точни податоци. А полиција со такво полномошно како ги пуштиле да поминат на граница еве не знам.
dali e normalno 3 mesecno bebe da ja vrti glavata pocesto na edna strana duri se stiska nadole ne mozes da mu ja svrtis samo za da vidi nesto
Син ми ја држеше главата некако чудно, малку накосо на десно,како кон рамото поднавалена, тоа приметив по сликање на сите слики до 4-5месеци беше така, а беше цврсто бебе, го играв на под, ја креваше главата кога е на стомаче, ја вртеше лево десно, на 4 месеци се креваше сам да седи, се вртеше без проблем ама јас си ставив во глава дека не е во ред, го однесов на педијатар кај Марина во Ремедика, ми рече дека нормално е се, така му е згодно, од таму и на ортопед истото ми го кажа, џабе се грижев, на 7 м почна да лази па после да се испрва на 11 м прооде, за прв роденден веќе трчше со поголемите деца. Некогаш како мајки само се грижиме за глупости.
I mojot si ja drzi mnogu cvrsto glavata uste od pocetokot i na stomace koa ke go stavam i se. On znaes so pravi na primer vo race ti e i ke ja svrti skroz na edna strana glavata kako so spie i ja turka on nanazad za da vidi ubavo so ima da razgleduva
I jas ja imam srednata.mene od nama.mi e ama sigurno se istite. Jas sum.prezadovolna od nea super i bese na malata. Ja montirav koga pocna da se vrti vo dvete nasoki grb stomak i da bega na toj nacin od podlogata. Stabilna e,na nea pocna da se isprava i da odi drzejki se. Otkako se pusti da odi ja demontirav. Inaku vo nea imav naredeno 6 kocki kako podloga so iseceni krajcinja da za legne ubavo. Sega e se spakuvano za sledno bebe
Здраво мајки. Син ми изрази желба да одел кај тетка ми, таму се игра со братучетка ми и забавно му е. Јас кафе да испијам за тоа време во тишина. Не збореше додека не збореше, сега уста не затвора. Почна приказни да раскажува, та ова та она. Уште да почне да кака во нокшир или шоља. И секако да јаде за што немам надеж. Сакаме уште еден одмор во Грција да истераме. Ама цениве на апартмани се плафон. Збеснати бре, се што е поубаво и блиску до плажа е 90-100 евра. Тоа што е 60-70 е беда. Да отидеш на одмор и бедно да се чувствуваш. Кревети од 98' или 88'? Еден смештај покажувам на маж, на сама плажа, фрижидерот до кревет. Ако ти е жешко ке ладиш нозе. Зара ја вртам во надеж дека ке најдам нешто со нормална цена ама и тие збеснале. Фустани по 1690 па нагоре. Гушкајте ги, пребрзо растат. Моево како вчера да ми гукаше ама 3 ке полни. Маж. Мажиште.
Дали некој знае каде точно се наоѓа ординацијата на др Митка Тренчева? Дали е кај ветеринарот Марин негде или на друго место?
Јас мислев дека мојата најкасно има проодено со 16 месеци. Лесни чекорчиња. Бебево годинка наполни и секој ден демек “го учам” да не чекам како првото само од себе да прооди па ќе видиме кога ќе прооди, се надевам побрзо. Спиеше само 10 минути, а јас викам фрижидерот да го исчистам, да знаев ќе си полежев до него ама не ми се лежеше некако. И сега нз дали треба да се нервирам или не. Денес требаше јас да станам да порано ама се знае со мене и бебе и дете стануваат како магнети, а со тоа мора и маж да стане и сите четворица ненаспани, односно мама и тато ненаспани, бебе со две порани дремки порано ќе заспие, а дете иако не спие преку ден ќе преспие после дека мн рано стана и вечер ќе заспие многу касно и така. Тироидната од 0,02 ми отишла на 22,6 ама ок дознав барем зошто пак ми се спие. Таман се вратив во живот и се ми беше убаво ми беше чудно што пак светот ми се сруши на сосем поинаков начин ама фала богу не е реално туку од тироидната ми изгледа се така. Со случајов со тироидната го прогласувам законот за привлекување за точен! Кога бев хипер и нервозна само лоши луѓе и настани ми случуваа, се оправив животов розев како рајска градина, и сега пак се нешто лошо ми се случува ама за кратко со новата доза пак розев ќе ми е значи. Сега се прашувам дали да излеземе или дома да си поседиме, надвор можеби ќе седи го количка, можеби!, а дома само во раце мора. Вчера еден период од неколку саати не се одлепуваше од мене буквално, за во вц трпев со саати, викам ај нешто му е може мора да издржам да го држам, имате ли и вие такви периоди или денови кога не можете ништо да направите? Да го држи некој цело време во раце е најмирното бебе ама штом го оставиш плаче, вришти, се мава и со саати се смирува, како да се кара отпосле цело време зошто било оставено.
Морам да ви шкртнам тука, да го одбележам овој момент. За првпат после 10 и пол месеци си пуштив серија. Сама. Дури чудно ми е, не знам што да правам со себеси. Не можам да седам пред лаптопот и да ја гледам серијата, сум се одвикнала од овоа задоволство. Бебуш спие со баба му, па мислев да го искористам времето за себеси, ама некако не ми иде. Вие што правите кога сте сами, кога имате малку време за било што? Јас еве не знам, ништо не ми паѓа на памет. За чистење немам, за готвење исто немам, за учење... не ми се учи...
Како одеше мамички процедурата да ја осигурам бепка и да и најдам матичен? Треба книшката кај мене на раб. да ја пратам или само да им јавам? И да ви прашам, после тие трите контроли што ги имаме во Систина потоа на колку време ги ноевте ? Еднаш месечно или малку е? Добар ден , кога веќе пишав Шетавме малку, па млекце , сега спиење. За мама кафе и лубеница. Ич немам апетит. Само вода и овошје и салати ми бара душава. Ме вади од памет и коронава…. Вчера синко си играл со едно детенце , сабајлево маж ми ги видел во кола сите со маски. Викам ваљда ќе кажеа ако е ковид,ама , зошто носеле маски ме јаде мисла И одма почнаа филмови… Раат немаме.Се мислам дали да одам да ставам трета доза. Две имам од лани и ноември сме прележани Бевме вчера на 2-ра контрола, супер напреднало дунде. Да стане од спиење , па да ја избањам. Баткото е кај баба, сака и он да помага во бањање, а она не сака, пишти плаче, едвај се смирува дури ја облечеме Дури и кога ја мачкам со млеко за тело, мисли дека ќе ја бањам и почнува со истиот плач Имајте убаво попладне мамички