Бев на пρеглед. Тρеба да сум 10 та недела, но само точκа видов! Нема сρцева ρеаκција. Или е задоцнета бρеменост (што е помалκу веρојатно) или мρтов плод. Си поплачив возејќи. Тешκо ми е. Знам деκа не е ова место за постов, ама ... Ми плаче душата, ама си го гушнав синчето што ме чеκаше дома. Епа не саκам повтоρнода поминувам низ истото.... Не саκам ниκој да поминува! Но, што можам освен да се помиρам. Или потајно да се надевам деκа доцна се случила бρеменоста! Извинете за ρасположението на денот!
Поминав низ ова душо,мојот плод многу јасно се гледаше во 8 недела,ама немаше срцева акција,веќе направив киретажа...несакам да полнам тука негативна енергија само да ти кажам дека се почесто ова се случувало...не губи надеж се ќе се среди....
Мојата има 2 г. и 1 мес. и сама не знае да се заигра повеќе од 5 мин. Искрено мене тоа ми е најголем проблем бидејќи ништо не можам да фатам работа кога е будна. Само вика по мене мамооо за да играме заедно. Претпоставувам дека повеќе време се заигруваат сами после 3-тата години. Може некоја мајка што има поголемо детенце да ни каже повеќе околу тоа.
24 meseci e mojata i isto ne si igra so igracki Daj i da jade ,da gricka da pretura voda ok ke bide 30 min i tolku Mecinja,koli,kocki,kujni se ima nisto ne saka na podolg period
Јa мислев сaмo мoевo не игрa сo ништo. Амa бaш сo ништo,дoдекa јaдеше гледaше пепa,сегa ни тoa не му е интереснo.А игрaчки и реквизити низ двoр тaкa седaт
Само Пепа гледа на таблетчето повеќе од 10 минути. Сега ,,црта,, со боици на листови, ама и во тоа мора да сме ангажирани, постојано бара од нас нешто да и нацртаме. Најголемо внимание и преивлекува периодот пред капење, кога и го полнам коритото со вода и и давам чашки па си претура по едно 15 минути. Играчките се интересни (кога се нови) само 15 мин од отпакувањето.
син ми е скоро три години и не игра со ништо друго ако не е телефон или комјутер...само со нив се занимава..поточно слуша музика...сам отвара ѕоу тубе и по сликата си ги одбира омилените песни..слуша и пее по негово...пакетот играчки зад врата само место фаќа и прашина собира...апсолутно не го интересира... ќерка ми на оваа возраст гледаше цртани со саати-Ноди особено ,играше сама со играчките ...тотално се различни ...
Добар ден Јас сум слободна денес и утре па ќе ве дружам. Се спремам утре да правам постапалчиња за синко па ми треба некој убав и лесен рецепт (не сум по месењето ) Инаку добар е синко со алергијата, се повлече црвенилото уште да се повлечат скроз топчињата супер ќе биде. Се повеќе оди сам а најинтересен ми е кога ќе се наведне по некоја играчка и ко ќе се исправи да продолжи да оди Патиките што му ги земав пред недела дена вчера срам не срам ги вративме мали му се. Не знам како можев да го утнам бројчето. Душа многу го стегаа на горниот дел и кај прстите напред кнап му беа, а ми беше мерак дека сам си ги одбра па вчера немаа поголемо бројче и ни вратија пари бидејќи и од другите модели немаа броеви Ама одма отидовме во друга продавница и купивме. Сега е комедии со новите. Само оди во ходник седнува до нив и бара да му ги облечам. Прееска дур синко нанаше тркнав у шопинг. Видов во Мана попуст па си се подновив. Си земав 5 маички посвечени, фармерки и елегантно фустанче за 1500 денари се После ќе тркнам пак да не извадат нешто друго Одам да му направам нешто ужинка па ќе ве дружам после Убав ден
Кажете лек за грчеви, веќе цел саат ме пресекува стомакот, не ми се иде во wc туку ме пресекува, цревата се, гасови ли имам, не збам. Се напив чај од нане и ким, исто и таблета Buscopan сега се напив па ќе видиме. Ако имате уште некое решение, кажете
Добар ден и од мене. Ве читам редовно,но пусто се се нема време за мене. Роденденот помина,синко беше најсреќен,посебно кога сите деца пееја за него Среќен роденден. Од поклоните не сум задоволна баш,облеката скоро пола му е точна или мала,играчки доби и ги обожава,сите знаат што сака најмногу,па му исполниле желби. Деновиве ми поткашлува,суво,нема шлајм но кашла често. Не сакам да го носам на лекар,врие вируси.Се надевам ќе се стиши за брзо. Во врска со играњето,син ми може е од ретките деца што се заигрува сам. Дај му нешто што има тркала и цеееел ден не го барај.Било да е кола,багер,трактор,автобус,не бира и само си вози. Навечер се прибираме дома после 20ч. вечераме и до спиење игра сам. Сака и да ,,пишува,, но само да ги отвара боичките и да ги истури,кратко му трае. Периодов е малку поагресивен,се е ,,негово,, и дома и на гости,колку може да држи играчки во рака,зема и на никој не дава. Синко се изнаспа,јас спремам пакети за донација... Убав ден мајкици!
@Girl-Rabbit мене Видоевски ми има кажано за проодување треба обувки кои лесно се превиткуваат и не се лизгаат, а имам видено на бебиња балетанки со ластиче за да не се соблекува лесно
Kaj ste zhenski Mene me nema mnogu chesto ama ve chitam sekoj den, sinko si e aktiven i mi e mnogu interesen i go minam celiot den igrajki so nego. Mi se smee na glas se pochesto i pochesto, go krevam da zhdrigne a toj guga po 10 minuti bez prestan. Lugje bukvalno bilo shto da ima pred nego e interesno go gleda i mu guga kako muabet da si pravat. Mnogu e interesen i sladok Tuku poleka se spremam za operacijata, so stariot termin veke ke bev smestena vo bolnica, so pripremi za operacija. Sega veke nema broenje meseci nitu nedeli, denovi se vo prashanje. Nekolku dena ne delat od hororot Ama brojani denovi brzo minat, toa e.. So Gospod napred ke pomine i ova. Utre pochnuvame so kleksan. @SpangeBob te gushkam, samo toa ke recham. Nikoi zborovi ne pomagaat, znam Tuku da se pofalam, bidna i moeto VTORO tushiranje dodeka sum sama so sinko. Prviot pat mi beshe epten strav, sega malku poopushtena. Iako sinko i koga se budi ne plache, nekogash ne ni znam deka e razbuden ako sum vo kujna. Toj si gleda vo lusterot, se smeshka si guga Duri i noze uspeav da sredam! E sega se secnav tuk tek, poteche krv ama toa e koga se tushirash za 6 minuti Ve pozdravuvam, ke pisham koga mozham pak
Поздрав мами. Јас се вратив од работа и правец надвор на нашата клупа. синко нана, јас на нет. Па вака повеќе ќе се одморам него дома. Дома одма за работа ќе се фатам. Денес мајка ми го чуваше и ми вика три пати се искака. Паника ме фати. После кога ми наброи што све јадел, количински многу. Луѓе дупло повеќе него кога го чува другата баба. И сега се мислам дали може да е ради тоа. Инаку и моево ретко се заигрува само. И ако се заигра тоа трае 5 до 10 минути. Моментално немаме интернет дома, па ич нема цртани и раат сум. Не можат ич да му пуштат кога го чуваат. @cacikr нема што да ти е шубе. Моето се носи од постарите братучеди. Не дека јас не купувам. Ама зошто основните работи ги има, јас купувам мераклиски, што ми е убаво, па да му искомбинирам нешто и така. @MissDior во право си чевлите треба да се лесни, меки, еластични. Тоа тврди, над глужд е стара школа. Каде има балетанки незнам јас машко имам, па не сум барала. @Miss.Sweet од каде ги купи патичињата и колку. И нас нови ни требаат. Инаку иста сум. На последниве попусти растур направив по 200 по 300 преку 20 парталчиња накупував. И тоа исти пример фармерки ама во разни бои. па не ми се пропуштаат бе. Од како родив телото ми е скроз различно, старата гардероба не ми прилега исто. А другарка ми вика тие приказни на мт да му ги кажуваш. Иста си само сакаш да си купуваш. @SpangeBob биди силна мила. Да ти е живо и здраво тоа што го имаш, него му треба силна мама.
@irena.1 муабетов со облеката и јас го правам мене "ментално" не ми прилега облеката од пред бременост се некако ми е детско и јуниор ама кој да ме разбере
@SpongeBob Nemoj da se grizis i da e toa nisto strasno. Znam deka e tazno no barem e vo rana bremenost. I mene mi se slucu ednas 1g pred da ostanam trudna so malava. Pozitiven test, na eho vo 6n se gledase kako pocetna faza na bremenost ama vo 8 umase samo kako prazen gest.sakus. nemorav ni kiretaza za nekolku dena dobiv ao pojaki m.bolki ama narem bez intervencija pominav i nemorav da cekam potoa za povtorno da probuvam da ostanam bremena. Ednostavno mi kaza doktorkata deka nema nekoja posebna pricina i nemase potreba za nekoi ispituvanja bidejki veke imav edno rodeni, se slucuva mnogu cesto. I ti imas edno taka da ke si probuvate pak
Ahhhh kolku ti zaviduvam mnogu sakam da mozam da si izlezam so malava nadvor da si pospie na vozduh i jas da izduvam glava. Sve koga ke dojdam e nenaspana ili ke zaspie doma malku, ili tera do sabajle ili pak nema da zaspie ke izlezeme da prosetame i nervozna e. Nikako nejke u kolicka da zaspie. Ama toa e nemam sreka ☺ Inaku i mene ne mi e sube za alista od dr decinja. Imam jas sto od golemoto ama.i mn od koleski i komsiki i i gi oblakam atalno. Jas recisi i da ne sum i kupila. Kondurcinja za prooduvanje mislam deka se dobri edni sto se so patentce preku celo stopalo se previtkuvaat ubavo i se meki. Ima i kako sandalcinja varijanta. Ima mislam vo kegi i vo wennice. Jas bas se mislev dali da zimam nesto uste ne e proodena neznam sega za vo grcka ako saka da patka po toa pesokot ke ja ostavam bosa. Malo i e nodzeto ne sum videla nesto tolku malo ko za na plaza a za 3nedeli i e rodenden da vidam i sto ke iznadobie da ne.mi se duplira. Imam 2-3 pata mekicki ao kozicka odozdola tie za po doma koga ke zaladi se super umam i edni dzidzani ko za na rodenden so eptwn tenka gumicka isto ubavi za prooduvanje ama malku i se golemi. Ke gi iskoristam.moze samo kolku da ja doteram za rodenden. Inaku i moive ic ne znaat da si igraat sami. Sin mi e 6g ako nema drugarcinja vo blizina ne cedi mene i tatko mu skroz. Ne saka da cue sam da igra. Edinstveno sam na tablet Mn mi e zal sto nekogas i mn vreme e na tablet ama jas so malava nemam stvarno vreme da mu posvetam kolku i da se trudam. Koga ke mu kazam deka nemam vreme da poceka vika epa togas na tablet ke igram :- sreka sega letovo dosta vreme e nadvor i so drustvo. A i malava eve samo bara nekoj da ja zanimava. Edino fala bogu sto pocnuva golemiov so nea da igra interesna.mu e pa ja zakaca Sega se zaspa pa da se vidam so sinko vcera ic ne go vidov a i sega samo sto se.pribra od gosti