Форумџика на годината

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    5.056
    Welcome. :sun::sun:
    И јас бев нем посматрач цела бременост и првата годинка на синчето. Имав некој профил од пред неколку години ама никако не можев да го вратам и да се најавам. Си читав редовно. Ама не секогаш имаше одговор на прашањата кои си ги имав во глава, па решив лично да прашувам и се зачленив.

На Zumbulche, Bubi*2, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  2. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Мами здраво,прашањево не е за тука ама можеби некоја од вас се соочила со истово па ќе ме посоветува.Породена сум пред 4месеци,не во Ск.Да не речам сега некако почнав да се прибирам од ситуацијата што ми се случи па почнав да размислувам со ладна глава.Вака,Имав закажан втор царски рез арно ама пред закажаниот термин неколку дена добив контракции и намалени движења на бебето.Ноќта кога отидов на болница не беше др кој ме водеше,др што ме прегледа ме хоспитализира и ми рече ќе се слушнам сега со твојот др и ако треба според цтг ќе дојди ќе те направи царски ако не утре сабајле.Ова беше 23ч,додека отворија историја помина полноќ и ме однесојљ во родилна.Таму освен сестри др немаше,на цтг само ги видов конттакциите кои беа до 100,тоновите на бебе не ги видов тие ми рекоја ок е по 3часа ќе ти направиме пак сега спијај,иако јас бебе не чувствував.И да не должам.Ноќта ми направија 3цтг и ме враќаја во кревет на спиење и ми рекоја царски ќе се прави утре спијај,а пред да ме однесат во родилна ми ставика диезапам инекција за да ги намали контракциите знајш да можам да издржам.Ноќта бебе не мрдаше ич,сабајлето дојде др ме спремаја и ме однесоја на царски и продолжи туртурата.Не можеше да го извади бебето да молкнеше мачеше вртеше тегнеше и го извади со асфиксија(без кислород,не плачеше) бело како крпа да не кажам мртво.Свесен беше дека ќе извади мртво бебе па гледаше да ме спасат мене.На сестрата и го предал со зборовите кажи и на мајката мртво е.Фала му на Господ а после и на анестезиологот тие ми го вратија во живот после реанимација а др.ме соши и замина без објаснување кое и ден денес го нема.Јас по еден куп варијанти и размислувања дојдов до заклучок дека бебе беше без кислород уште во стомак и се мачеше цела ноќ,среќа па не умре во мене,зошто кога ко го извадоја тоа не беше модро кско загушено туку ја поминало и таа фаза и обелело како мртовец.Ве молам толку сум бесна,кажете ми дали да го тужам оделението,докторите за занемарување,за загрозување на два животи и непротоколарно работење зошто имаше и доста одстапки,не правење итен цараки при намалени тонови на бебе,на царски рез беше употребуван вакум,матката ми е сечена и хоризонтално и вертикално и на крај бебе со асфиксија,реанимирано со недај боже можни доживотни последици.Памет немам 4месеци,само по доктори со бебе а и душава не ми е мирна за тоа што ни се случи.Се извинувам на огромниов пост ама ова беше нешто во најлратки црти што можам да објаснам

Последна измена: 17 август 2022
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    38.080
    Си стиснала прати по грешка изгледа мама :D

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    38.080
    Да тужиш ако имаш извештај напишано црно на бело што се случило. Јас би тужела.

Да сте живи и здрави и ти и бебе и се надевам дека ќе пука од здравје цел живот! :l:

Едит: едно прашање, ти им кажа дека бебе не го осеќаш? Им го потенцираше тоа и ништо не преземале?

На nevermet18, Jordanovska-K и SarChee им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.739
    Допаѓања:
    114.151
    Мислам дека сама си одговори. Во моментов здравството ни е на мета така да можеш на ИРЛ да им пишеш, или најми адвокат добар да ги консултира и почни од некаде. Време е да се доведе во прашање однесувањето во родилиштата, како за твојот случај, случајот на Дона и многу други кои изгубија бебиња дури, до толку беше. Не очекувај дека ќе има брзо разрешница, ама ете консултирај ја Дона, има пишувано по темиве побарај ја, случајот во тетовската болница што резултираше со вадење на матка и почнете од некаде.

На Honny, Oneo, Misskirova и 5 други им се допаѓа ова.
  6. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Да имам на месенџер разговор со докторот каде пред да отидам ма болница му пишав дека не го чувстувам бебето,на болница му кажував цело време

7. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Не сум била никогаш во ситуација да треба да одам по судови,не знам од каде да почнам и затоа си реков тука ќе ме просветлите.Те молам кажи ми што е ирл и молам ако дона чита да ме контактира искрено мене ми има пребегано незината ситуација

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    38.080
    https://irl.mk/mk/ повели.

Хипократ гомна да јаде, небитен е. Небива дале Хипократова заклетва. Говеда.

( Се извинувам за речникот )

На zverkica, SarChee, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    19.524
    Одма тужба да си поднесеш најди адвокат. И јавно да си ја објавиш сторијава. Ова е крајно нехумано. И да го објавиш јано треба тој доктор да не оди ниту една кај него

На LiquidLuna и SarChee им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.739
    Допаѓања:
    114.151
    Да не ја утнам, мислам беше @MandyLane ако сум грешка нека извини, ќе ти пише. А ИРЛ се тие кои ги разобличија Жан Митрев.

На SarChee и MandyLane им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    25.873
    Пиши ми.

12. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    540
    Мислам членката пишала не е во скопје породена ако добро прочитав.

13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    5.792
    Што менува тоа каде е породена?

14. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    540
    Па ако убаво читаш и предлагаат да ги контактира ирл па да го пише докторот каде да не одиме како да е во ск. Само потенцирав што приметив. Инаку секако е ужасно тоа што се случичо.

15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    5.792
    И да не е во Скопје може да го направи тоа. И девојките/жените во помалите места заслужуваат да дознаат со каков "доктор" си имаат работа.

На marchi-cool, Oneo, Arababy и 6 други им се допаѓа ова.
  16. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.042
    И во другите градови има идни мајки на кои би им значело каде да не одат. А исто и ИРЛ не работат само со случаи од Ск.

На nevermet18, IRBBB, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    540
    Мислев ако е друга држава , не зборам за македонија. Може и јас сум грешка.

18. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    540
    Да де мислев да не е во друга држава,може и јас сум грешка.

19. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.042
    Не верувам дека такво однесување од персонал во здравство би имало во друга држава. За жал кај нас здравството е катастрофа

На Pacient srna и Estella им се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    19.524
    Море има и во свет ама никој не ти кажува. 2 другарки од Холандија дојдоа во систина да следат бременост и да се породат. Ја се изненадив од мајката во породилни за Германија...

На Mari-Li, Jordanovska-K и Estella им се допаѓа ова.