Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ја мислам на тие "средените" на инста потешко им е.
    Ние бар сме искрени. И растурени.

Bless this mess...
    Ќе ни фали ова време...
    Највеќе од се во животот.
    Деца мали, дома, со тебе, ги гушкаш кога сакаш.
    Кога еден ден раат ќе пиеме топло кафе ќе го бараме ова за возврат на кафето.

На marchi-cool, le.dentiste, Coco31 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Сара, се заборава се'. Ич да не им замеруваш.
    Заборавив и јас на тие првични предизвици. Сегашните ми изгледаат потешки, па тоа што било пред само неколку месеци некако не ми изгледа толку страшно од денешна перспектива.
    Исто помислив ко тебе кога докторката ми правеше муабет како нејзините деца многу лесно ги одбила од доење. Си викам во себе, е да беее :D солза не проронаа, гарант. :D После си викам, жена во години, не може да се сеќава на тие непроспиени ноќи ко нешто тешко.

Кога сме веќе кај непроспиени ноќи, око не склопив. ;(
    Брмчеше, се јавуваше на телефон (ало, бабаа), па рикаше ко лав и се смееше, плачеше, викаше, се' тоа во една вечер. Абе 5 минути не заспав... малото со паузи. Никако да се среди ова спиење и не знам уште колку време ќе помине. (facepalm)

Извинете што не успеав да ве прочитам сите, ме пржат очите веќе.
    Само сакав да пуштам еден поздрав, држете се. :hai:

На marchi-cool, Coco31, Oneo и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.939
    Кога ве читам за колку сте ненаспиени почнав да се прашувам да не има некој "проблем" со моето бебе :?:
    Нит плаче за друштво , ниту па нешто е врзан за мене , во смисла да морам да седам до него , или да го успивам некако специјално.
    Го ставам во креветче, гасам сијалицата, се бакнуваме во чело и излегувам. Го гледам на камерата , за 5 мин е кома.
    Дење е на под , све живо е тргнато од големата дневна и лази ли лази. Јас во кујна моментално слатко варам, на двор имам ставено шерпа на огинО домати да се варат. И ручекот ни се крчка. После ќе го ставам во кошот со топчиња и раат ќе се капам. Смрдам целата :devil:
    После ручекот ќе спие добри два часа. Е тогаш дремнувам и јас. Приквечер ќе шетаме, ќе пиеме кафе некаде и денот отишол.
    8 месеци поминаа а сеуште немам за што да се пожалам од детево.
    Мама ми вика да не сум се џиткала многу , демек назад ми била зимата. Коа ќе проодел немало вака да се "фалам" оти имам време за све:(
    Ама синко ми рече - Не се секирај мама,јас и тогаш ќе бидам умен и ќете оставам да си функционираш најнормално :)
    Умно мое бебе:inlove:
    Не за џабе рекле - дете од стара мајка е "посебно " бебе:)

Се испофалив|(
    Ама ич ништо не додавам стварно ми е бајче Бубич. Пупу .

Имам и друго за фалење . Конечно ги направив забите :inlove:
    Сега имам холивудска насмевка. Ама само на горната вилица . Долната ќе ја правам коа ќе се вратиме од одмор.
    Утре поручек ќе се оди, се надевам малку ќе се оправи ова времиштево. Ама и да врне ич не ми е гајле.
    Ќе си дишиме морски воздух,доволно е и тоа . Не мора па само бањање и сончање да се има на одмор.

Одам да ставам дрва во ќумбето и малку да го заиграм синко дур стаса ручекот

Гушкајте дечињата мајки (heidy)

На marchi-cool, Madrugada, Coco31 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    6 години чекам да смени и никако да смени, ај не се замарај.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.939
    Тебе второто ќе ти наплати :D
    :P
    Се шалам,знаеш :P:*

Муабетот од бабите во комшии :D

На TeddyGrey и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    И јас мислам така, не само бабите, по тоа во стомак што прави поифрит од бато е.

На mal.ecka и Bubce38 им се допаѓа ова.
  7. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Скроз се согласувам со ова. Ние возрасните не сме исти, не па бебиња.

На Knizhevnik11 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  8. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Aj majka na dve bebuski da se pozali i da si prasa... :D
    Kako reagirate na tetki i strinki za koi za nivnite deca ste pravele se? Od kupuvanje, cuvanje, setanje... i toa traelo so denovi i godini.... Bukvalno rastele so mene i mojot soprug.. A sega posle edna golemaaaa borba, koga imame svoi deca, tie "najbliski" nitu mi se javile, nitu prasale kako se (dodusa i za vreme na ivf postapka ne se javile ni za mene, nitu mi cestitaa koga ostanav bremena... Od koga se porodiv (ima 3 meseci) bea 2 pati da gi vidat, a ziveat na 3km od nas. Me faka nervoza i luta sum sama na sebe sto maksimalno sum se vlozuvala za tugi deca (iako ne se vinovni i mnogu gi sakam) a za moite na nikogo ne mu e gajle ;( Ne baram da im kupuvaat bidejki fala mu na Gospod imame se. Normalno mi e da dojdat da gi drzat, da si poigraat so niv, da se poraduvaat... Preku babata imaat info za se sto se slucuva i samo dobivam soveti kako bilo koga rastele tie deca, a tetka ko tetka da se javi kaj mene ili maz mi nikogas... Imaat semejna veselba sega za brzo, no se mislam da ne odime da pravime cestovi bidejki sum gnevna. Ste imale vakvi momenti?! Kako ste postapile?:*

На marchi-cool и Сара Лав им се допаѓа ова.
  9. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Јас лично имам супер искуство со моите блиски другарки кои беа со мене цел ивф процес, бременост и раѓањето на мојата ќерка.
    Не е моја желба што ја родив на 36 години ( многу години ги потрошив по клиники) додека сите мои другарки веќе на 30 имаа по едно дете,им се радував на секое ново раѓање , дел од нив и ги чував кога немаше кој, секогаш добивале поклон за нова година, роденден, прв ден во градинка....
    Сега за сега го имам целото нивно внимание за совети за помош, и ми од многу големо значење и ми покажува дека го ценеле моето присуство во растењето на нивните деца.
    Од друга страна мојата свекрва само еднаш ми се јави и тоа во 36 недела да праша дали треба нешто да се купи :D:D
    Бебе е скоро 2 месеци сеуште не дошла го види. И се лутев на почетокот ама сега ми е свеисто не ми е од никакво значење нејзиното присуство. Додека бев бремена доста читав на тема давање и очекување за возврат.
    Мој совет ти е крената глава и да не те тагираат такви луѓе.
    Не се троши времето на луѓе кои не заслужуваат внимание, животот е краток за да бидеш гневна и огорчена.
    Монтирај насмевка на лице и фурај напред :D

На Coco31, lilyen, Krismare и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Moite drugarki i prijatelki bea i se seuste se do mene. Stanuva zbor za sestra na mojot soprug za sto smetam "tetka" treba da ima golema uloga vo zivotot na moite deca ...

11. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    4.887
    Да, скори исто па и бетер:). Ми е тешко цело време, ама тоа е. Убавина со сила не бива. Ако они не сакаат да се во животот на моето дете, нивна загуба реално. На моето дете ништо нема да му фали. Мене ми е претешко ама знам дека нејзе не и прави ама баш никаква разлика и апсолутно нема никако да и влијае.
    А што се однесува до тоа колку сум се грижела за другите деца, воопшти не ми е криво и да знаев дека ќе испадне вака, пак ќе постапував исто.
    Веселба, па што знам и да сум гневна, а сум, веројатно би отишла. Тоа е тоа, кога ќе речат ееее се гледаме од свадба на свадба. :) Ништо, долг е животот, не знаеш што ќе се случи понатака. Да знаеш дека на децата ништо нема да им фали затоа не се секирај опушти се.

На marchi-cool, nevermet18, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Stanuva zbor za slava... Iskreno koga ne doagaat da gi vidat bebinjata i koga ke se zainteresirani za niv mislam najdobro e da ne odime... toa bese stav na maz mi a i mene mi se dopadna ideata... Decava i onaka mi se kenkavi posle vakcini so temperatura bea periodov taka da i top izgovor mi e...

На Despinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    4.887
    Види ако ти не сакаш да одиш, тогаш и да ги гледаат секој ден нема причина да одиш. А гледам не ти се оди, што му ја мислиш толку. Они не ти се јавиле ти ќе смислуваш изговор, ич не заслужуваат.
    Од друга страна па, таму ќе има еден куп роднини, пријатели, (претпоставувам) што па да не се пофалиш што деца си направила најубави :). Напрај се важна :makeup:(hollest)
    Само не знам колкави рече дека се бебуши, ако се мали, јас ради тоа не би се пикала со луѓе.

На nevermet18, IRBBB и Marija2007 им се допаѓа ова.
  14. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Да ти кажам искрено и јас имам вакви особи во фамилија. И да дојде време за слава како би отишла ако тие за моето дете не ми се влезени макар на 5 минути. Со бебето да му одам на слава тогаш да го запознаат?! Јас со дете демек имам време за по слави, а тие немаат за мене!

На marchi-cool, nevermet18 и Marija2007 им се допаѓа ова.
  15. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    9.235
    Па греота е бубче на толку мирно бебе да чекаш баба за да изнаодмориш или прошеташ :wasntme:

На Oneo, Speechless, Tea SK и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.939
    Баба иде еднаш месечно ,макс два пати. Не сме у исти град, далечко сме.
    За да го чува ноќта. Не можам да го оставам само за ние да акаме на диско :)
    Ама баба иде со огромно задоволство. Она би и и да се пресели овде.
    Али не може , ги чува на брат ми дечките

На mal.ecka и LazaLaza им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    @Сара Лав јас мислам дека како растат се фокусираме повеќе на новите "кризи" и некако како да забораваме на старите што веќе поминале.
    Пример сега да ме прашаш за грчеви, како од пушка ќе ти речам дека имаше ама не некои страшни, а ако си го вратам филмот и убаво размислам, имаше денови и ноќи кога не спиеше, само врескаше, се виткаше и црвенееше од болки.
    Маж ми па ако го прашаш ќе ти речи дека никогаш немало никаков проблем, освен носењето в раце, оти тоа некако беше/e најдолготрајно и најисцрпувачко.
    Не дека немаше ноќи кога спиеше само обесен на цице и ако мрдниш плачи како да го колиш, ама сега ми е подраматично трескањето од земја и умешноста во 5 секунди да ги испразни сите фиоки и да ја отпреврти корпата со ѓубре и да се качи на наслоњачот од гарнитурата и да скока од таму и да ми вика 'баааам'.

Така што, секој период си има своја тежина и своја убавина.
    Моето "искуство" вели дека биле во право старите кога ќе речеле дека колку поголеми деца, толку поголеми проблеми, иако во многу моменти сум се чувствувала слаба и беспомошна.

@nevermet18 фала мила. Зедов во тегла, ако стигнам ќе стуткам вечер. Повелете на сарма. :D

@Marija2007 јас би одела на слава без бебушите. Кој сака да ги види, нека повели.
    За понашањето од тетки, баби, другарки, се согласувам со @Mucika тие губат, не бебињата. Ич да не ти чуе.
    Мене тие таквите најмногу ми коментирале дека детето ми е диво и не оди кај нив. А како очекуваат да оди кога не ги видело никогаш во животот? Мислам, ни јас не се гушкам со рандом луѓе по улица. :fubar:

Последна измена: 25 август 2022
    На marchi-cool, Coco31, Oneo и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    5.707
    Да се сефтосам и јас во темава само ја набљудувам :D ...Бебе уште малце ќе прави 9 месеци и ќе тргне во градинка, не ми се верува дека ми завршува породилното и дека имам бебе што го спремам за во градинка :?: се осеќам како сега да чекав да се породам ... и на крај искача дека е вистина се што зборат, неверојатно е колку брзо растат и од ден во ден менуваат, кога ќе ми текне како вчера да беше кога пробуваше да се сврти од грб на стомак па тоа беа тешки маки:rofl: со маж ми си викавме имаме мрзливо бебе, ја носиме на ортопед и прашувам дали од кога да ја седнувам и Антоније ми вика она кога ќе биде спремна од лежечка положба ќе стане сама и ќе седне, ја си викав што му е на човеков како бебето ќе стане и ќе седне само :rofl:, а тоа мрзливо бебе оваа недела се пушти и лази низ цела куќа и пробува на се живо да се исправи, цела е со модрици :D . Кога немав дете им се чудев на ,, мајкичкиве " на инстаграм што се радуваат за ,,глупости" , а сега сфаќам колку се потресувавме кога и никнаа првите запчиња и сега кои радости дека бебето ни лази :rofl: . Кога сме кај запчињата доле двата кеца брзо пробија, а сега горе пробиени се, ама некако поспоро ми иде процесов него за овие доле :?:, фала богу со забите сега за сега мака некоја немаме, додека беше неподвижна беше и неподнослива и 90 посто од денот беше во раце, цело време викав што ќе се прави со ова дете, ама еве ја сега е ,, независна женска" оди каде сака( растура што сака) и не и требаме веќе да ја шетаме во раце :rofl:, а ја само со џогерот во рака пребришувам под :drunk: . Околу градинката, ја сум ептен голем паничар шо ќе биде и како ќе биде, пробувам да ги видам само убавите работи и таман ќе се смирам ќе дојде маж ми и ќе почне да ми збори како така ќе го оставиме бебето со луѓе што не ги знаеме?! :drunk: знам дека е најдобро за неа, а и мене малце ми недостига работата, никогаш не сум седела волку дома, па се надевам дека брзо ќе се навикнеме некако на периодов што следи. Последниве недели малсимално го користиме времето, шетаме секој ден, а и да си се пофалам и тука после да да да, та та та, ба ба, дојде на ред и мам мам :rofl: последна ама ете бидна ахаха. Со станувањето ноќе уште мака мачиме, како фати од 4 ти месец да станува на секој стаат еве со месеци си го држи истиот ред, сабајле кога ќе станам се осеќам како 5 воза да ме згазиле, ама што да се прави и тоа ќе помине. Ептен сум загреана за второ, ама многу е рано, а и станбено уште не сме решени, се надевам и тоа брзо ќе се реши и ќе дојде и тој момент :rofl:
    Бебе почнува да вришти, па и мислам дека претерав денес :D

На marchi-cool, Coco31, Oneo и 16 други им се допаѓа ова.
  19. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Синко има иста таква "тетка", сестра на мм. 1 год направи 4-5 пати го видела, а исто живее многу блиску. Секое гледање бебе вришти од неа, му се пика во фаца и му пружа раце. Не е некое бебе што не оди кај други, ама како да ја знае кога не ја видел!? И после зошто се плашел од неа.
    На роденденот одеше кај сите во раце, кој и да го држи она оди по нив со раширени раце и на сите им го земаше, нормално се утепа од плачење. Добро што и на роденден му дојде :x

На Marija2007 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.182
    Допаѓања:
    10.618
    @IRBBB ме настрви на сарма, а све си викам жешко е за манџа....ма што сака нека е, имам месо во фризз, ќе правам викендов.
    Него за совршените крем детски соби најјако ми е.... ја еве не знам вака некој бебето на 6 мес во таква соба, со dream catchers наредена, да го остави, а бебето да ужива. Па уште слики со блажена насмевка мама и беба во matching outfits.....пре ја ко...среќа неам инста иначе многу ќе им коментирав :devil:.
    Тоа кај мене дома дневна немаме асална од коа се размрда малово, шатор во еден ќош, тепих шарен за бебе во друг, хранилка на сред соба, играчки на гарнитура, под гарнитура, на комода, во кујна...па рипаш да не го нагазиш, па си стапнал на коцка, па у пм све редиш...и така. Ама па што знам јас, немам инста :(.
    Јас кога пишувам дека јаде ќерка ми, дури незгодно ми е, мислам ќе мислат луѓе се фалам. Ама од друга страна беснотилак жив е и не спиеше ич до завчера така да баланс :(

На marchi-cool, Coco31, Oneo и 16 други им се допаѓа ова.