Dobar den i od mene! Sinko zaspan,rucek denes brzinski przenici ke bidat sigurno. Doma imame eden kup majstori,koi za fasadata,koi so mm,se utepav od kafe varenje @mariz mackaj so so tecna pudra za sipanici. Na sinko samo od nea mu zgasnaa. @galapce Bravo za postot. Samo so ovie zborovi moze da se opise tezinata i znacenjeto na zborot MAJKA. @zuto Eh koga samo bi bila poblisku,najiskrrno i so celo moe srce bi ti gi cuvala decata,i moeto so niv. Sekako hrana za maloto seuste imam,batkoto i mojov batko nekako ke gi zdruzam. Najozbilno,znam kolku e tesko koga nemas dete na koj da ostavis,vcera se najdov vo takva situacija,morav da go nosam na intervju za rabota so mene :/.
Очигледно дека одморот со мали деца за нас родителите претставува вистински замор. Ај едно прашање до мајките со поголемки дечиња од кога одморот со децата им личеше малку од малку барем на одмор? Чисто информативно да си знам уште колку години ќе се враќам уморна од одмор
Нaјубaв oдмoр, бaш oдмoр имaв кoгa мaлиoт имaше две гoдини. Сегa имa пет и секoгaш дoсегa ми билo приличнo нaпoрнo, oсoбенo пoследниoв oдмoр, кoј ми беше нaјнaпoрен oд сите. Кaкo рaсте, тaкa пoумoрни се врaќaме oд oдмoр. Амa мислaм дo дететo е, не дo вoзрaстa.
@LaDyDoLl фала на понудата, исто како да си ми помогнала... Се чудам како некои луѓе кои не ми се ништо во животов се спремни повеќе да помогнат од оние кои би требало да ми се најблиски. Ама тоа е... И јас сум одела на факултет со син ми, ама не можам на полагање да го носам. Дури и на гинеколог си го имам носено. @mariz Kamagel мачкав јас кога беше искасан од комарци.
So malata(2 god) seuste nema odmor vo vistinska smisla So golemata od kako napolni 4 god veke podrugo bese
Lele 4god, utesitelno bas Jas mislam i povekje moze da bide, zavisi od decata... Znaci odmor za mene nekade posle 30 godini, pa dobro taman
Edno imas ili dve? Dali odmorot so edno e polos od so dve? jas imam komsika so malo dete 2god i mi ja dava i sami so sinko edno 2,3 saati si igraat, a sam koga e za tie 3 saati 100pati na glava kje mi se kaci, dosadna sum mu pa zatoa sakam uste edno detence za brzo, da ima drustvo sinko...
More ima da gi vospitam prvite dve da mi pomagaat Taka i planiram 3to dete koga vtoroto dete kje ima 5, 6, 7
Гледам во темата проодување се правело журка по повод првите чекори на детето. На фб гледам слики прават собиранка и по повод првото запче, а јас мислев дека претерав за роденденот на син ми со скара во двор, пиење и торта Да треба сега на одмор да одам мислам дека би ми било полесно отколку догодина. Еве и сега со двете шетаме секогаш кога имаме време. Одиме и на 200км оддалечени дестинации, по цел ден излезени од дома и супер се маливе, ама како ќе биде кога ќе потпораснат, па уште плажа, вода... ќе видиме Абе жени измрзнавме овде. Гледам купувате убави летни алишта за вашите, а мене за бебево ми фали јакничка некоја топла. Дневната температура е околу 15 С
Мојот одмор се погоди, големата ќерка ја чува малата а јас уживам тоа ми е предноста од толкава разлика, 12 години се во прашање! А и плус тоа беба е многу мала, само 6 месеци има мислам идната година ќе биде потешко кога ќе биде проодена. Инаку многу се изнервирав, од дома купив Чико спф 50 за беба и изгледа го заборавив дома! Све живо и диво пребарав и не го најдов па ја намачкав со кокосово масло, и така после 6 излеговме на сонце!
Шмизи, искрено ти се дивам, храбра мајка си, нема што! Симнувам капа! Искрено би сакала некогаш да те запознаам, чисто за мотивација! Бацки за деците!
Еднo имaм, втoрoтo нa пaт, пет гoдини ќе бидaт рaзликa. Мoјoв сaм се зaигрувaше без прoблем кaкo пoмaл, нa плaжa ќе си седнеше вo плиткoтo или нa песoкoт, сo кoфичкaтa и лoпaткaтa и уживaше. Сегa не е тaкa, aмa мм гo игрa, зaеднo си прaвaт зaмoци, кoпaaт кaнaли, чудa и сличнo, јaс не трчaм тoлку пo негo. Пoследниoв oдмoр ми беше нaјтежoк вo смислa декa не сaкaше дa јaде, дa спие, се глупирaше, некoјa пoблaгa верзијa нa тaнтрумите беше, aмa беше нaпoрнo, oти целo време се нештo не му беше пo ќеф и мрчеше. Кaкo рaсте, пoизрaзенo е тoa кoгa менувaме местo нa спиење, кoгa oдиме нa oдмoр или билo кaде нaдвoр oд дoмa. Дoмaшaрче е изгледa мoевo
А бре жени, од кај е ова ограничување за слики од 2 мб, пола саат ви бирам слика и на крај нема шанси да ја прикачам Нит скриншот нит оригиналот, порано бар скриншотовите ми даваше да ги прикачувам сега со новиот телефон и нив ги вади 2.36 мб и шипки варени е работата!!!
Napravi i edit na slikata, jas crop, nekoj efekt, nekoe osvetluvanje kje premestam, kje zacuvam i taa mi ja prikacuva, ili stavi na instagram ako imas, pa zacuvanata od mob moze tuka da se stavi
Исто и јас правам како Мариз да ја намалам, и' правам crop. Мене овој одмор ми беше одмор, за разлика од лани кога беше годиначе и проодуваше. Сега има 2год. и си игра сама, кога ќе сакав да одморам и' пуштав цртани или музика на лап топ и си седеше мирна. Си легнував со нејзе во 21:30-22:00, станувавме околу 8 изнаспани. А и не е некое захтевно дете, мирна е. Како што кажа Анатх, до детето е, не е до возраста.
Kaj ste zheni Nie eve se uspavme, i pieme kafe so mm i letame u krevet. Nekako umorno se osekjam a ne rabotam nishto posebno, ama vremevo e haos. Ladno zima, za zimni jakni e nadvor Izlegovme do market so mm i bebcho, mu oblekov bodi na dolgi, palto i elek so krzno vnatre i pak mu bea mraz obrazite i noseto Ova vreme voopshto ne e dobro za nas, ama shto da pravime. Gledam pochna da kiva shefov, se nadevam nema da nastine pred operacija.. Pak ke ja odlozhat ako e nastinat Bockame kleksan veke dva dena, medicinska sestra go bocka doagja doma sekoe sabajle, i voopsto nema modrici. A togash doktorkata koga go bocna eve ushte mu stoi modricata Jas sum ok, psihichki poleka se spremam za sledniot chekor. Nadezhite mi se golemi, ochekuvanjata visoki i iskreno se nadevam deka se ke pomine dobro. Dva dena pred operacija mora da se smestime vo bolnicata, da ispitaat krv,urina,eho ova ona.. Vnatreshno treperam se povekje, ama se pravam jaka pred mm i pred site. Ne sakam da pokazhuvam kako mi e, i taka nikoj ne mozhe da me razbere. Imam jas i drugi nervozi i misli, ama neka pomine seto ova se ke si resham. Nitu kjutam povekje, nitu se zamaram koj shto ke reche i kakvo mislenje ke ima za mene. Samo sin mi neka e dobar pa ako treba i sama na svetov neka ostanam so nego Tuku da ne ja tupam, znam deka nishto ne me razbravte ama jas si se isprazniv. Ve chitam jas, koga mozham pishuvam. Ne me zaboravajte i molete se za nas Za sinko potochno Ve gushkam
Vi ja isprakame cela poddska i sreka na ovoj Svet bidi hrabra a sinko ke ti gi sledi stapkite i ke bide borec, posledna operacija e ovaa? Gospod so vas i lekarite, veruvam se ke bide vo red i ovie prepreki na patot samo ke te napravat pocvrsta, guski
Ne e posledna, ke ima minimum ushte edna a ima shansi da iskrsne ushte nekoja (se nadevame deka nema). Blagodaram mila, Gospod neka dava zdravje kaj site pa i kaj nas