freckles драга и моево лавче е исто, ама како @V.N. некако не сум се зачитала за скоковите. А гарант сме во првиот, измешано со грчеви и гасови
Колку долго смее да спие бебе во корпа од количка?Купив Бебето количка со тврда корпа па сакам да ја користам како креветче да не купувам уште едно креветче додека е помало.Креветчето би го ставила во дневна а корпата во спална за преку ноќ.
Јас го ставав додека го береше. Во корпата си имаше тврдо душече беше како креветче, така да мислам ако го собира можеш да го ставаш се додека му е комотно.
Можеш да ја користиш корпата се додека го собира бебе во неа. Јас ја користев за денски дремки во дневна. Штом е рамно и тврдо можеш да го користиш.
Јас би ти рекла обратно, дневна количка, креветче спална. Сепак спиењето треба да е рутина и се стекнува од најмала возраст. Брзо ќе ја надрасне количката, па ќе треба да го учиш на креветче од ново.
Ме изнасмеа бре Инаку големава ми е 10 год и кога се враќа од кај баба дедо како да ти кажам ама едноставно начинот на размислување и е сменет. Знаеш она ко ќе речат после викенд кај баба и дедо ми треба цела недела у ред да ги ставам епа има голема вистина во тоа
И јас ја користам за дневни дремки, закачена ми е на количката и возам напред назад во дневна да заспие
Kako mu odgovara na bebe taka. Moevo posto edvaj zaspiva vo se mozno sto imam na raspolaganje ja legnuvam so nadez deka kje pospie podolgo.
Devojki dali nekoja od vass posle poragaj se soocila so zapek? Lele sto ubo mi bese dur bev bremenaa 3/4 pati dnevno vo wc i se custuvav polesno nego sega sto nema bebe vo mene… poluduva vise 4 dena ne su pojdena vo wc a probuvav sve denek prirodno slivi maslo itn itn… ki kazuvase edna drugarka deka vo stranstvo za ova rabota dobile terapii sma kaj nas ne sum slusnala za vakvo nesto… I vtoroo da ve prasam kako e mozno da dobijam crveni ogromni strii posle poragaj? Jas eve gledam pomalku oslabuvam amaa gledam novi strii crveni na noze s ne sum gi imala prethodno
@Eli23 со првото мн. пишував тука, омилена тема ми беше Е сега со двете не дека немам време , ама се нешто се случува. Од вируси неможеме глава да кренеме. Демек му ја паузираме градинката од јуни, ама џабе. Откако дојде бепка дома, само носи нешто. Почнавме со стомачен, па со затнат нос и кашлица, ковид за жал закачи и бебево од вчера еве го со температура затнат и кашла ! Сега страв во коски. толку ми е жал за неа, се надевам овојпат ќе ја одмине пред само 20-тина дена имавме ковид Бебето си фати некој ред , навечер си сврзува 12 саати. Се буди двапати за цицање , заспива во 9 навечер , се буди еднаш во 12, еднаш околу 5 и си продолжува . Баш ми одговара Сама си го фати редот, за син ми се трудев јас да му напраам и успеав тогаш. До лани во 9 заспиваше Денски дремки имаше до скоро,дремки од по 2-3 часа. Имаше период кога заспиваше 11,12 по полноќ, ама еве сега пак се врати по старо најкасно 21.30 е во кревет. Е сега станува рано ама тоа е Денес ручек ќе нема. Бебе закажавме да ја носиме на мерење, големиов на слушалка и крвна слика. Ја разбудив мајка ми да го земе малку кај неа , ги опремив со топломери и сирупи и спрејови . Барем да не се цело време заедно ама сепак нема правило. Бебе бр.2 го доживувам поинаку Нели второ дете, сама ја бањам, не ја нишкам во раце за спиење, не ја повторувам “грешката”. Син ми неколку месеца ми спиеше на раце , неможев да јадам и до тоалет да одам, маж ми пред работа на маса ми оставаше јадење вода и кафе, до тоалет претрчував а он вриштеше, цел ден во пижами со повраќаници, па и ако заспиеше поцврсто место да поспијам јас трчав да раскренам или ручек да ставам. Е сега не. Ја оставам сама во креветче од прв ден сама заспива. Ручек кога можам кога не. Дома какво е такво е. Она ќе заспие ќе дремнам и јас. Можеби си е и до детето ама и ние некогаш претеруваме Инаку бепка веќе оддамна ни гука по цел ден, се научи да вика ауууу , кога ќе мавнеш раче чаооо она одма го крева десното Мрази да ја држиш во раце , мн.ретко плаче, освен кога ќе седнеме да јадеме одма почнува да плаче дека не гледа сите заедно па ја ставаме со количката до нас Си шлапка со устето кога и се јаде, мене ми е чудно дека синко сите овие работи подоцна ги правеше Ајде одам јас стана за цицање. Единствено плаче за ова
Ние тераме втор одмор. Времето идеално 30°. Жешко не можам да поднесам, ама па не знам зошто цел живот сите одмори ми биле во јули и почеток на август Требаше да имам деца за да почнам да одам на одмор во јуни и септември и конечно и јас да уживам на плажа. Ама в година ќе имам прваче и толку од одморот во септември. Се паковав цел еден ден. Спремав торби се додека мм не ми кажа стоп, нема повеќе место. Мислиш иселенички заминуваме некаде. За бебка цел плакар, уште скафандер што не зедов . Нели заладува на вечер па мора да има облека за сите годишни времиња. Јас си сум зиморлива, па да не ми измрзни и таа За големата точак и тротинет обавезно. Ама ша такво е местото од затворен тип, со дрва, без коли, па еве се вози сама по улици кога не е на плажа и додека ние пиеме кафе во дворчето. Поголемата од бебе па до 3 години не сакаше да се капи ни дома ни на море. Сите обиди беа безуспешни. Затоа пак сега оди па извади ја од вода. Е ова малото крофне е обратно од неа. Уште кога бевме на болница сестрата ми рече дека многу сака да се капи. Дома пресреќна е само што ќе влези во купатилото и плачи кога ќе заврши капењето. Исто и во море, ќефови е, се ќикоти на цел глас. Проблем е само што е гоооолема спанка. Скоро цел ден го преспива по 5 дремки има (од кои 2 по 1,5-2ч) и тоа мора исклучиво во кревет да се. Така да еве и јас со неа легачам по цел ден со телефонот во рака и морето повеќе низ прозор го гледам, него пд блиску. Добро, и мм пушта одвреме навреме по некоја слика да сум во тек @eli25 Иста бев и јас со првото . Животот ми се одвиваше во спалната. Исто цел ден во пижами и со трчање до вц и кујна ќе каснев еден залак и назад в спална. А тоа пример бебе од 1м си спие, ни мрда, ни ќе падне . И јас демек поучена со ова не така ама цврц... Ова па ако ми крцни некоја коска се буди. Заспива и имам 276 обиди да станам и да излезам од спалната. И тв пуштен и се и пак ме сеќава. Ама битно не бдеам над неа ко што бдеев над поголемата. Има напредок . Ајде поздрав мајки Имајте убав ден
Hiiii Беба наспана, најадена, среќна моментално пробува да му ископа очи на кактусот што збори и пее. Малку страв да го фати човек Големото бебе се научи да затвара врата од вчера па само чекам кога ќе ја тресне некој незнаејќи Сама седење никако во последно време. Ќе се довлечка, ќе те најде и во плакар да си напикана и ќе упати еден поглед "мамо јас дојдов" Ние со големи планови за големи промени, сите што ќе го прочитате ова една среќичка да пуштете навака. Благодарам однапред Убав ден мами
Со првото сите таа грешка сме ја правеле значи. @eli25 како ја научи во креветче? Првитр денови си спиеше бебе во креветче, ама почнаа грчевите и сака во раце или на цице. Во креветче а го легнам, пишти.
И синко од прв ден го ставивме, сите ни се чудеа дека обично бебе е на спална со нив. Имаа и двајцата моменти кога пиштеа, ама по неколку пати ќе го земам, смирам , успијам и ќе успее Ќерче сака да ја галиш по главче , два-три пати и кома е Пак ќе речам , некогаш е и до детето
Јас.. Никогаш сум немала запек, али после пораѓај дури еднаш неделно одев со триста маки.. Сешто пробав, спас најдов во Activia јогуртчиња од киноа и лешници.. Наутро на гладен стомак јадев по едно, и навечер пред спиење, и еве ми се стабилизира конечно..
Најтешкиот дел после породување. Спас во Портолак сирупот најдов ептен ефикасен е. Дозволен е и за доилки. Стриите со здравје да ги носиш, тоа е
Мамаситас како сте после скопскава бура? Леле беше баш језа. Него да прашам дали сите стресно го доживуваме секое засркнување од млекце на бебушиве? Значи јас тие секунди сум у делириум, зима воздух бебево јас уште пола саат сум со тахикардија. Знам се дешава, али баш ми е стрес. Што праите во тие моменти? Јас зимам, ја исправам и чекам да земе воздух. Најдолги секунди у мој живот
Мене на секое доење ми се засркнува. Првите пати нозете ми се пресекуваа сега се навикнав. Имам силен млаз на млеко и таа многу брзо и лакомо цица. Ја вртам на страна и ја тапкам по грбот