Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Gospod da e so vas
    Zdravje I sreka neka go prati toa malo nevino covece bidete silni
    Duri I neznam veke so da ti pisam sigurno e tesko I za nego a za tebe nemozam no da zamislam.....
    :hug::hug::hug:

На mariatim и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala mila, Gospod ke e so nas :) Mnogu mi znachi poddrshkata od site vas :hug:

На Mari*, mariatim и galapce им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Или пск да си инсталирате photo resizer од плајстор и ке си ги намалувате сликите.:)

Добра ноќ на сите.
    Ние преку ден малку преспавме па на враќање од шетање ми задпа во кола,па не се разбуди ни дома кога го донесов.
    Му се собра спиење еден саат,до кај 21: 30 и сега се мачиме скоро еден саат да заспие ама тешко.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Poleka se blizi krajot na moeto porodilno, a jas aber nemam kako ke go ostavam doma. Zaspiva samo so cicanje, sise ne faka. Daj kazete nekoj nacin, osven neli neplateno, kako da go prodolzam porodilnovo bar mesec dena, 8m ke bide koga treba da trgnam. Imalo nesto so boleduvanja za,nega,na dete ama ne znam kako odi toa. Pozdravce I ubav den :)

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Segs so komisii tesko odi bolefivanje za nega na dete.
    Ako imas sansa TEBE 15 dena boleduvanje,na maloto 15 dena,pa star i nov odmor i ke ti se sobere sedenje doma.

6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    A 15 dena neli samo specijalist moze da dade, bar za mene e taka ne znam za detevo. Maticen moze da izdade do 7 dena. A za na komisija isto specijalist ako treba da dade mislenje, dali gi priznavaat tie od privatnive?

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас сум нон стоп надвор со децата и тоа сама. Кога ми беше едно дете мнооогу повеќе шетавме надвор од дома, сега само до Охрид, до Крушево, до село...на по неколку дена.

Две години со син ми како патуваме по 1600км во еден правец до Турција. Годинава нема да одиме заради други причини, не дека се две сега.
    Во Охрид на плажа цела недела сама со двете си бев, мачно ми беше само носењето при одење и враќање.

Сега пред некој ден сама со двете и количка се возевме во автобус. Секој ден си ги поместувам границите на она што сум замислила неможно.

Ама на крајот на денот сум скапана и се чудам кога и за мене ќе има одмор? За снаоѓање се снаоѓам речиси секаде, ама тоа ми е далеку од одмор. Јас пак се надевам од следната година полесно да биде. :/

Ај добро утро, денов го почнувам со книга, вие?

На Kaetana, Freyja, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мaлoвo знaчи:@
    Уште спијaт сo мм.А кoгa е сo мене ќе стaне oд пред 7 или ќе претa целo време јa дa не спијaм.Кoгa не ми се спие и ќе се рaзбудaм спремнa зa денoт тoa ќе си спие јa че чекaм дa стaне.Кaкo дa му кaжувa некoј штo и кoгa дa прaви:D

На mama31 и Mari* им се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ај добро ви утро!!! Денеска :rain:
    Пијам кафе на работа, синко дома остана со баба, разбуден од 7.30 ]:) Пак смени со спиењето, во 22 веќе ми е заспан. Само да потрае оваа промена, полесно е вака.
    Јас немам многу што да се пофалам ниту пожалам, ситуацијата е иста, големото трча на сите страни не застанува, овие две се забавуваат во стомак, јас уште си ја носам болката во кичмата, дури вчера приметив дека ногата кај колкот малку и ми е изместена од така што одам за помалку да ме боли, не можам да си ја вратам во стара позиција и сега одам со едната нога нанадвор (како патка) :rofl::rofl::rofl: и стапалата не можам да си ги застанам едно до друго туку едното ми е вертикално, другово хоризонтално. Да ја завршам успешно оваа бременост, па ќе се самопрогласам за херој :rofl::rofl::rofl:

На Kaetana, galapce, fairy88 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Абе дојди барем до пола пат и јас ќе те прогласам за херој. Само ветер да не дува хахахахахаха, не за друго, ќе ве дувне сите тројца.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Па со оглед на тоа колку сме тешки тројцата, може и да летнеме :rofl::rofl::rofl:

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    15.721
    Добро утро мамички,како сте,немам време многу за форумов,на работа имам доста обврски и неможам да ве читнам,дома додека ја земам малата од градинка и ручек,па играње ,спиење и јас си легнувам кома сум,преморена.Синоќа пред спиење нешто топличка ми беше и мерам тт 37,7,ја намачкав со алкохол,се успа и ја проверувам цело време ноќеска само до 38 стигна и толку,себајлево немаше,незнам што може да е ,да не има вирус? Или се мислам да не ќе ги вади тројките,уште нив ги немаме?
    Ај покасно ќе ве прочитам пак,дужност зове :),Имајте убав ден милички

На chocolade, M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  13. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Здраво мајки, како сте? Јас само што го испив кафето, а синко си вози коли долу на земја. Вчера го извади и другата единица горе, па беше малку нервозен. Гледам горе полн е заби, белеат :)
    Интересен е многу се обидува нешто да збори, се кара, па објаснува со рачето :D
    Ние утре сме на свадба во друг град на вечера, како ли ќе издржиме со дете незнам, а нема на кого да го оставам сите ќе одиме, ќе пишам како сме поминале :)
    А за сликите и јас се откажав да постирам во мода за клинци бидејќи и мене ми ги вади сликите 4 и нешто мб и сечи сечи пак не доаѓа до 2 мб уфф.
    @Mariangel ќе се молам за твојто синче, Господ да е со вас и да помине најлесно и најнеболно на операцијата и што побрзо да помине :hug:

На galapce, azelea, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Еве не! Си инсталирав фото рисајзер...тоа во плиткото сме јас и Магде! Поздрав од Трпејца

Прикачени фајлови:

На Kaetana, Mama Maja, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Blaze tebe zence :D
    I kaj mene e sega toplo :sun::lol:
    1471000536144.jpg

На Kaetana, galapce, tincemajmunce и 10 други им се допаѓа ова.
  16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Mamicki dali malite alistenca od bebinja moze da se perat vo masina i na kolku stepeni?

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ако се многу мали, како чорапчиња, ракавички и капчиња, најдобро во мрежичка за да не се заглават кај гумата. Темпетатура зависно од боите на алиштенцата, но бидејќи 90% се памучни, белите и многу светли можеш да ги переш на 95, а тие во јаки бои на 60 степени....барем јас вака перам :)

На mariz и LadyIvvy им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Jas na 40 gi peram za da ne se upropastat zs posekako peglam se I nemam potreba od mnogu

На LadyIvvy и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас на 40 степени перам. До пред некое време се пеглав, сега само тоа што ептен мора.

На Kaetana, LadyIvvy, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas sliki postiram taka sto prvo gi sreduvam vo Instagram, ne sum imala problem do sega so goleminata.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.