Ти пишала и Бубче горе, маџун. Ама ѕврцките ќе ти ги извади додека го направиш, ќе не колнеш после. Седи клацкај си се, релакс А ако правиш слатко од тиква и грозје, пушти некоја тегла АМА ПУНА
Погледнав набрзина како се прави маџун. Решив ракија дека ќе правам Не сум јас домачица за ова чудо, заеби
Mamicki imam mala od 7 nedeli ama nikogas ne cicase kaj mene…iako na pocetok imav mnogu mleko duri mi tecese nikako da cicat se onidov da se molzam insekoj pat go povrakase i ostanavme na aptamil… mlekoto mi prekina sam od sebesi oti prekinav inda se molzam i sve ama segaa imam mnoguu golema bolka vo gradite osobeno na dopir ili ako spijam na stomak.. ova mi se pojavi sega… nekoe mislenje ili iskustvo? Obavezno ke se konsultiram so dr ama salav da slusa i od vas nesto
Ден мајки Ептен зачестив во темава , ама сакав колачиња да почестам, само.што ми стигнаа. Некни извади едно,сношти од нигде никаде му излезе и другото долно. Сега имаме два забА Изволте колачиња Добро е, му дојде душата на место на маж Нема да биде без заби син му. Сега ќе почне да ме гњави кога ќе прооде, знам Бавно му растело детево . Он одвај чекал да почне да збори и асолно да оди. Да си го носел во кафич, сами да си оделе двајцата. Си мисли син му ќе седне на масата и ќе седи саат/два. Нема поима што го чека кога ќе прооди,ама си молчам. Нека си фантазира колку е "лесно" со дете да одиш во кафана/кафич Детево ми е дефинитивно во скок. Арен е вака денски , се нема нешто многу променето, си дремка три пати дневно по најмалку еден час,ама навечер е потежок за успивање. До пред недела дена го оставав сам да заспие, сега плаче ако не си во собата дур заспие. Сам си е во креветчето, ама сака и некој од нас да лежи на спална и да го занишкува. Па маж е задолжен за тоа. Среќа брзо заспива , за некои 15-20 мин. Ама многу ми е смешен мм, кога ќе заспие влегува у дневна и имаш избацување на цел глса- Тоооо, го заспав и фацата ја прави ко пола ден да копал на нива Тоа мајки Одам да го стокмам синко , ќе се обидам да му направам фото сесија со колачињата. Ич не ме бива за сликање ,ама ќе се потрудам
Добар ден, друштво ! Бебе спие, мм нон стоп нешто е зафатен, а ќерќе в градинка. Потајно сакав да оди малку да здивнам со 2 деца е тешко без помош. Но синоќа кога знаев дека денес мора в градинка ми падна жал. Си реков во себе да со поседи дома уште некој ден но до кога така? Пак мора да оди. Некако од кога дојдовме со бебе од болница со нас беше постојано сега само ја мислам. Дали е јадена, дали си игра со другарчињата... Пишам и ми идат солзи. Толку приврзана мајка сум значи.. Продавачката од локален маркет ми вика ќути нека оди за и ти да одмориш. Знам дека на децата местото им е в градинка и на училиште но кога некој постојано е со тебе и потоа го нема на 2-3часа ти недостига. Сега ќе имам време барем се денски да завршам. Ручек, алишта и една смукалка веќе завршена работа.бебе дремка, а јас сега едно кафе ке мавнам и ќе попеглам. Поздрав
Здраво мамаситас. Еве ме конечно назад во темава. Некако периодов све натака навака и многу малку време за на форум остануа. Калинка цуцка е мома голема. Денес 15 месеци. Ми излезе меморис на фб дека лани на денешен ден правела 3 месеци. Шлог ме мавна колку брзо лета времево и колку брзо ми расте Бевме на одмор Црна Гора/Хрватска. Преубаво си поминавме. Цуцава уживаше. Сакаше да се бања ама малце и беше ладничка водата, па по кратко ја брцкавме. Во таа гумата дубаче уживаше. Ама цела мајкиница е значи. Слободна, дружељубива. Со сите деца се гушкаше, им се смееше. И по плажа само одеше и им ги зимаше играчките Некако многу ми е порасната. Од роденденот навака во блага депресија сум/бев. Никако не можам да се помирам дека не е веќе бебе и дека е детенце. Оди, трча, збори. Секој ден само посмешна и посмешна е. Од зборови вика мама, тате, баба, деде, ајде, на(и за на и за дај), бебе, ам, кака. Никако нејќе дома да седи, само надвор да е. Си ги зима патиките ми ги носи да и ги облечам и оди на врата застанува и вика ајде, ајде . Сега најново омилена активност и е да го шета кучето. И ко ке го грабне поводникот, не го дава на никој. Ама преслатки ми се заедно. Многу си се сакаат Во градинка обожава да оди. Секој ден само ја фали учителката дека била многу умна, со сите си играла, прва се местела за ринге ринге јаја Заби има колку сакаш. Сите кецови и двојки, сите четворки и сега најново и горе тројките ги извади и тоа лесно без плачки без ништо. Само и остана проблемот со јадењето. Или не јаде или јаде многу малце количински. И си пребира. Во јадењето цела на татко и ќе лапне, па ако не и се бендиса ко ќе напраи една фаца па ко ќе почне да плука, чиниш отров си и дал . Ама највеќе ме вади од такт коа ќе почне да вика ам ам и ќе и понудам 6 различни работи и ниедна не ја сака епа да ти пукне пич**та жила . Се научи дома само оди и собира ѓубренца, вика кака и оди ги фрла у кантата за ѓубре. Па узпат и се згрешава и други ствари си фрла, играчки, шишињата за вода, бодињата . Имам уште да ви кажувам ама ајде нека остане за друг пат, итака постов километарски го направив . Поздрав мамаситас
Конечно се доселив кај вас. Се породив денес природно без епедурал Бебе е супер, јас екстра само шиена сум малко повеќе па ме пече многу. Незнам дали да терам некој лек. Чуството е неопишливо
Мајки кажере нешто за енергија зошто ќе се срушам веќе... Денес и покрај тоа што дремнав немам сила за ништо, како воз да ме згазил. Плус вратени од одмор, станов е хаос јас не знам кога ќе постигнам све да средам. И пред циклус сум што значи енергија 0% Бебе е во 7ми скок и сеа се пушти да лази, се исправа на нозе и гледам да сум покрај неа цели време.
Женски , споделете хак за менување пелени навечер без будење Ко темпирана бомба да пресоблекувам се осеќам
Маж, дур бев во Чаир таму јадењето е многу оскудно па толку ми носеа што делев на родилките.. А во Санте имаше убав ручек но првиот ден ме примија касно а јас гладна ептен, мм дојде ми донесе хамбургер од Тетекс, среќа го познал тој од обезбедувањето и тогаш го изедов највкусниот хамбугер досега. Кај мене турбо, за два дена му прославуваме сунет на син ми Се е спремно, петок прославуваме во ресторан со најблиските, ќе биде убаво со се огромети, секако слики ќе следат Најгорда мама! Принц мој! Малата досега 3 фустани и купив и уште не знам што да и носам. Ни еден не ми е баш по мерак .. Или и се долги или широки Кажувајте итно каде да најдам свечени фустанчиња..
Ајде жени добро утро Прашање до мајките што имаат бебуши и постари деца во школо/градинка. Малава, новороденче почна да шмрчка во носот, а секако прво почна школарчево. Тек сега вака, а кај е цела зима Што ќе се прави? Со бебето само форсирам доење и чистам носе. А прежално ми е, зашто е премала
Јас исто бајаги бев шиена, и докторката ми даде да пијам серапептазе за отокот, ладни облоги (улошка натопена и оладена) , ја чистев раната со физиолошки и газа , најтопло ти го препорачувам Силбен нано спреј( одкако ке ја поминевбсо физиолошки па до сува газа прскав од него. Го имаш во зегин 610 ден и вреди за секој денар -за две недели се среди тип топ, супер функционирав уште после првата недела , ама седење само на страна