Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Очекувај дека ќе се разболува.
    Бебе мое за 9 месеци прележа 3 бронхита,сипаници,3 пати бактерија имаше и вируси со температура.

На Larahappy и Mari-Li им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Како на формула во пит стоп се осеќам. :rofl:

На Sweetheart87, fana, Kolache na mama и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    :(
    многу мало моево, нема ни месец. Жални се за гледање

4. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

Мајка обично толку мали имаат уште имунитет од мајка, не би требало да се разболе од досегашни искуства што сум слушала на тие со две , обично после 5 -6 месеци полнуваат да си ги примаат и они вирусчињата ..

На joy1 и Mari-Li им се допаѓа ова.
  5. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    2.751
    Мамички денес ми мерат притисок и ок е ама имам големо очукување на срцето 2 пати ми мераа беше 110. Вчера се породив природно. Во ред е тоа или не?

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    На 16 дена старост фати бронхиолит затоа и ти кажав биди спремна дека ќе се разболува.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.813
    Моето бебе сабота годинка ќе прави,настината беше само 2 пати за цела ова година а имам две деца школарци.Антибиотик е пиена еднаш само поради инфекција на уво(неповрзано со децата).Така да не се секирај ,не се сите деца исти.Некои се повеќе осетливи некои не.

На eli25 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.748
    На доење е или АД?

@Mari-Li извини покасно враќам , тераме одмор.
    Ковидот го мина лесно на месец и пол, додуша гревче беше , ден и пол, два со 38.4 температура :(
    Носе ко носе , затнато чистевме.

Сега поаѓа синко во градинка, коски ми се тресат.
    Онојпат во Систина на контрола, јас потресена викам фати ковид , она вика е шо дека:D Големо чудно , лесно проаѓаат. Ептен лабави некако.
    До 6 мес. наводно имале имунитет ради доењето и антителата од мајка, кога ќе размислам подобро синко 6-ти месец првпат се разболе и директ Козле ако има врска тоа.

Со бепка повеќе сме во соба, мачење ми е на плажа со неа. Одиме по саат, два , навечер шетаме поприлично доста:) Дојдовме ради бато, битно ми е он да ужива и да е среќен. Е бидејќи сме на сама плажа, оди на море па претрчува во базен па пак се враќа , убаво го шета татко му :rofl: Тато заспива прв пред сите :D

На marchi-cool, 24.07, tina2018 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Дојдов специјално да се фалам!!
    Софи ги направи првите чекорчиња ние сите вакви[​IMG]
    Детето се уплаши од нас почна да плаче, па ајде аплаузи,охрабрувања за пак да пушти некој чекор…
    Не ми се верува детево порасна, радост е секој нејзин успех, срце мајкино.:inlove::f:
    Еве ја дојде ме влече за блуза и вика ајде, во превод толку од овој пост :D
    Ќе частиме пристапулки овие денови.

@Bubce38 бели бисерчиња да ги реди:sun:

На marchi-cool, 24.07, Mateas и 26 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Ве замолувам да не ја полните темава со прашања за кои веќе има теми. Оваа е за муабет и споделување секојдневие.
    Имате теми за совети и искуства според возраст, кога ви треба совет и мислење обратете се таму.

На marchi-cool, mjay.yyy, zverkica и 3 други им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Добра ви вечер. Денес излегов без бебе. Леле која слобода луѓе, не ми се верува дека го дочекав и тој ден. Како друг човек да сум. Бев со другарка и другар, се шетавме, се изнатрошивме пари, ептен убаво си поминав. :inlove: Другарот па ми вика абе требаше и малото да го земеме, тој ќе си го занимавал. Наредно излегување ќе му го оставам, па нека се шетаат тие, баш да видам колку ќе издржи. :D Пред некое време така излеговме со едни другари, се разделивме и тие си го земаа, ќе го шетале. Хахааа. :D За 5 мин по брза постапка ме бараа на телефон. :rofl:

На marchi-cool, 24.07, eli25 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Добро утро, цуца моја (скоро 14м) се разбуди во 7, а легна во 22, стандард секое сабајле. А знам дека не е наспана.
    Отвара очи и бега од креветче, преку спална, и лази наназад да се симне на земја.па ајде си поигравме скоро саат па пак ја успав. Катастрофа сме. Во колку стануваат вашите?
    На велико оди по мебел и брца кај шо не треба.
    Изгледа ќе го барам времето да ја носам во раце.

Синоќа излеговме на прошетка и кенкаше во количка, стандард.
    Ја земав, во раце кенка уште повеќе, а инаку се смешкаше штом ја земам.
    Пишти пишти се тегне. Сакала цуца да оди. А кај ќе оди кога не е спремна. Се клати цела. Ја фаќаш за раце она трча.
    Ако ја фатам само за едно раче ќе направи некој чекор и ќе почне во круг.
    И така на враќање ја оставивме во количка пиштете цел пат. Леле многу ми беше жал, ама не сака ни в раце. До дома ќе се враќавме 2 саати. А јас и мм туш ладни, беба плаче а ние буткаме количка.

Пијам кафе сама еј, беба се доспива, замислете. Ова не се случило од лани ова време.
    Моето црвче порасна, се лути ако не е по нејзино и одма крокодилски солзи.

Шо правите во вакви ситуации, ги оставате да вриштат.... абе сака по нејзино и точка. Сака да биде на земја по секоја цена.
    Изгледа од денес најдолга дестинација ќе ни биде до лулашки :D.
    Ноќеска стана 3-4 пати.
    2 пати и дадов млекце за да презаспие. Жива гладна е. Малку јаде и тоа, се осеќам немоќна околу јадењево.

Бај д веј.... во колку им давате вечера, а кога легнуваат? Млекце пред спиење?
    Следна недела ќе одиме на мерење, се надевам дека не намалила:D, уф од лошо имало и полошо(facepalm).

Леле постов каша попара.
    Убав ден мами:inlove:

На marchi-cool, 24.07, mjay.yyy и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    На 3 месеци брoнхиoлит, пoтешка слика.
    Нo дoбрата страна е штo пojаки кoга ќе тргнат вo градинка.

14. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    души бе :(

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Еве конечно да си напишам и јас нешто. После толку време прв пат да седнам раат. На одморче бр. 2 сме во Ханиоти и толку убаво ни е не ми се иде назад. Првиот одмор го поминавме со температури. Имам толку многу да напишам, ама скапана сум. Среќа што на одмор ни се плус дедо и тета па мама може да одмори... После цели 11 месеци прв пат со мм бевме сами на ручек.добра ноќ ве гушкаме

Прикачени фајлови:

На Oneo, 24.07, Marija2007 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Се осеќам многи неспособно и разочарано во поглед на хранењето.
    Не знам каде згрешив ама ич не сака убава храна.
    Јаде само леб сув и тоа, јогурт, палента, јајца варени, грозје, банани, овес и ретко супа или некоја манџа.
    Не сака зеленчук никаков, месо нема шанса, компири не.
    Ни со лажење, ни никако.
    Ептен со сила треба да бутам, а не сакам така, не сум го терала никогаш.

На Eli23, 24.07, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Мама за утеха кај нас само до првите две работи што ги имаш набројано со јадењето сме. :drunk:
    Дали ми е криво? Премногу...
    Дали вината во себе ја наоѓам? Апсолутно не.
    Бебе секогаш понудено со тазе оброк во милион варијанти и не и не и не. Во еден од пет дена ќе му се погоди да изеде нешто.

Едноставно не е секогаш до нас.
    :hug: за поддршка!

На Zumbulche, 24.07, Freckles. и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Добро утро!!! Кој е за кафе :coffee:? Јас сакам појако. Мозокот ми е сарма:drunk:. Ќерка само што тргна в градинка веднаш почна со кашлица. Во мозок ме мава. Две години оди в градинка вечито само кашлица со шлајм. Два дена во месецот ако беше здраво. Цела бременост така со болести лани ја поминавме. Веќе ме нервираат овие од градинка па и уште брисеви ми бараат на почеток од годината|(. Се мислам и да ја отпишам но сака да оди си сака дечиња. Па како е кај децава цел ден ке биде ок ке си игра и навечер де ке почни да плачи да се жали, па да кашла... :@
    За бебе ми е најмногу тоа е уште мало.
    Инаку лани кај што сакав на работа да одам гледам сега оглас за вработување објавиле но штета не можам. Бебе мало,породилно тече... Некако мене не ми се погодува(facepalm). А мм па доби понуда и за друго работно место. Само тој бил со такви квалификации :angel:
    Изгледа ке прифати и на две работи ке оди. Како ли ке успее? (waiting)тоа е живот.
    Како што се поскапува:worried: секој гледа плус пара да зема.
    Јас како и обично прво да се пожалам8) но сега и да се пофалам. Се спремаме за крштевка на синче. Ке одиме во бигорски кај нашиот отец:inlove:. Одвај чекам. Тамо ми е како дома:). Само гледам облека за деца. За син некое костумче со машниче, за керка фустанче. Како бонбони ке ги стуткам:rofl:. За мене се мислам што? Дали некои панталони со висок струк гледам во мода се пак или фустан? Има време ке шетаме по бутици и ке пробуваме додека не погодиме:rofl::lol:. Ај да допијам кафе и да се фатам за работа |(

На Oneo, Eli23, 24.07 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.576
    Добро е, сте пишале некој пост, гледам ме нема на оваа страна , па си "земав за право" да пишам :)

Ај добро утро :sun:
    Сеа станав :inlove:, трет ден како е мајка овде, а ќе седи дури до понеделник :party::party:. Милина.
    Сношти и оставив што да му спрема за доручек , дури и на лист и запишав. Во ред тоа, ама коа и ја ставив вагата пред нос и и' објаснив од кое колку да мери :D ја донервирав. Ќе ми ја фрлила у ѓубре вика. Она две внучиња изгледала ( и уште ги чува на брат ми) па пораснале и без вага и без тефтери. Ж'чки бљуа коа ме гледа со тетратката и со моите јеловници :D
    Абе не ме занима и викам ти како правиш , овде редот е така , ќе читаш и ќе мериш :rofl:
    И мерела, па шекнатата ми мајка запишала на лист од кое колку ставила.
    И мртва озбилна ми вика : Бубе , абе мајка наместо 60 гр што си ми пишала тиква јас ставив 56,5 гр. А банана си ми пишала мала, немаше малечки па ставив пола . Да не ја утнав многу работата вика :yawn:
    И капини не успеала да скине од дворот , па видела малини у фрижидер и наместо 4 капини ставила 5 малини дека помали се нели :D
    И глуми загрижена за грешката .
    Овај пат ти простувам и викам, ама гледај да не се повтори :)
    Па зема да ме оговара на брат ми и снаа ми, им раскажува прикаски колку сум била опседната.
    Ќе ми пројде , знам .
    Ама па стварно ми е огромно задоволство што се окупирам вака со исхраната на бепка :l:

Инаку детево секој ден нешто ново учи. Сега е во фаза на тапшин тапшин танана и на 2 мин прави браво со рачињата :inlove:
    Сношти излеговме да прошетаме малку , седи во количката и нон стоп шлака со рацете. И се смее:inlove::inlove:
    Ние топење :inlove:

Закажав за фризер претпладнево , ама ќе се јавам да презакажам за приквечер. Ме мрзеше сабајле да станам да го однесам маж на работа и да си ја земам колата, па сега не ми се оди пешки . А овде такси да најдеш е помалку веројатно од Бинго да ти се падне :(

За утре е во план до Дојран да се шетниме. Мајка е голем љубител на дојрански крап па ќе ја носиме на едно ручече.

Одам
    Ми дадоа обврска да го прередам шкафот на синко и да сум спакувала све што му е мало.
    Маана ми најдоа што све ми било по шифоњери. Требало све што Не носи веќе да ги ставам во вакум ќеси и да ги дигнам негде . А каде е тоа негде кој знае.
    Јас затоа правев една соба само со шкафови и ормани,да не морам во ќеси да складирам под кревети, над кревети .
    Ама еве, шефицата вели не требало така (facepalm)
    Морам да ја слушам инаку не ми бега целодневно предавање.

Е сега дефинитивно одам
    Пет пати ме викна веќе
    :hai:

На marchi-cool, boomsleng, no name5 и 31 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    32.195
    Hiiiii :hai:

Еве едно појако кафе за добро утро :D
    cup-of-coffee_528814833.jpg

Беба релација градинка-баба и деде денес. Им се уарнило на моите. Мајка ми дури и подналутено "јас сум дома 4 дена, барем бебето да го дружам, досадно ќе ми биде онака". Да бе, досадно ќе и било. Нека се радува ајде :D

Во градинка била мирничка. Негувателката ми вика ќе прооди кај и да е детево. Ништо чудно, како се понаша :clap:
    Од понеделник ќе седи повеќе, до 10:30 8)
    Научи да прави "чао" со рачето. Повеќе личи дека сака да те мавне, ама ќе се усоврши :hai:
    Освен штрајкот со јадењето, друго е се по старо :D

Убав викенд мами :hug::sun:

На marchi-cool, Oneo, Bubamaricka и 24 други им се допаѓа ова.