Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Мафините со банана се жив промашај. Пробај со јаболко, или комбинација јаболко и морков. Или палачинки, во нив можеш да ставеш банана плус шумско, малини, вишни, шо и да е. Можеш и мелени јатки да ставаш во овие комбинации. Јас и палачинките и мафините ги печам на хартија, не користам масло. Ако сакаш ќе ти ги кажам моите рецепти. Иначе и јас му давам кроасанче кога јадам, без кремот секако, само од лепчето. Не сум помисли дека може да е којзнае колку штетно.

Инаку ние ноќва ја поминавме без сон. Не знам што враг му влезе на детево, дали 2 саати спиеше. Кога се разбуди прво квичкаше нешто, не знам дали нешто го мачаше... Сигурно. Па зема да ме шутира, па да ме гризе, па да го мајстори креветчето, па правеше некои скокови, па го вклучи светлото, па ми раскажуваше некои приказни. Ја само го слушам и се преправам дека спијам, мислам ќе си легне и тој. Ма јок бре. Цела ноќ ѕенѕаше. Дури сабајле во 6 30 заспа... И во 7 морав да го разбудам за во градинка, па кога писна една уста, му се спиело. (facepalm) Се надевам дека ќе им заспие таму, да не мора да го зимам толку рано. :D

marchi-cool, 24.07, Arababy and 2 others like this.
  2. Speechless

Speechless Популарен член

Зошто никој не ми кажа дека тргнувањето на работа е толку емотивно?
    Не можев да заспијам од самата помисла, само подголтнував солзи. Највеќе заради тоа што бебето ми порасна, луѓе трепнав и поминаа 10 месеци. :(

Нема веќе да сум со него цел ден.
    Немам што друго да кажам, без зборови сум, вака тешко не ми било, сакам што побрзо второ за да имам време и со првово да си играме ;(

Инаку сонцето мое секој ден се повеќе си ја сака мама. Сабајле кога ќе го кренам од креветчето обавезно ме бацува - мислам отвара уста и сака да ми го гризне носот ама ајде.. го сметам за бацување :inlove:
    Кога и каде да ме види мора да ми се насмее, па да си продолжи со тоа што го прави. :sun:
    Во фаза на проодување е, сака ама се плаши да се пушти. Ептен е интересен, пушта рака ама и се нервира кога ќе му пуштам рака.

Кооонечно го средивме спиењето навечер. Ги скрати дневните дремки ( спие окулу 2 часа ) и навечер спие од 20- до 7. Три пати станав да го проверам дали диши. Дури и сабајле го чекав да се разбуди. И си седна, и си почна со песната Ауууу, Вауууу, Мамааааа, БаБаааа... :D

Зошто породилното тука завршува кога се најинтересни! Требаше на работа да идам за четвртиот скок кога беше :swear:

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Можеш во лп да ми пишеш рецепти мама.

Инаку ние ноќва добро ја поминавме. Освен што се успа со плачки едвај во 22.30. Вака ми прави цела недела. Се симнува од спална и сака да оди и не сака да се успива. Мислам дека попуштив.
    Ама убаво спиеше. Нели се откажавме од цице и сега кога се буди и давам ад за да презаспие. Мртва гладна е.
    Сабајле стана во 6.30 и не сака да презаспие па и дадов 90мл и си продолжи до 8.
    Не знам колку е исправо ама отам да и дадам ад за да си презаспие.

Доручек имавме клас пченка, сама глодаше.....срце ќе ме стегнеше. Па на крај јас и давав зрнца чистени.
    Малку касна де, 1/4 од кластот дали беше и после малку јогуртче 100 мл.
    Се рачуна за доручек? Треба да частам или не:D
    *без плачки беше ова.

marchi-cool, 24.07, Oneo and 4 others like this.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Еве мафини убави со банана и јаболко и нема млеко и јајца. :!:
    1 рендано јаболко, 1 пасирана банана, 2 лажици мм, 4 лажици пченичен гриз, 1 лажица палента, сода или малку прашак за пециво и ц цимет. Околу 6 испаѓаат вака.

@brm_brm пченката клас сварена, зрната со нож сечи ги на пола од горе кон доле да ги преполовиш на клавчето дур се. Не знам дали ме разбра. Ваква пченка глода од 6-7м :D и нормално на плажа главна ужинка ни беше.

Настината е 4 дена па нит јаде нит цица ко што треба, ме фаќа страв од контралата со мерење. :worried: Се мислам маж да го пратам него да го караат. :D Еве сега тоалетот си го најде од мрсулите тој може да се јаде... :doh:

5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Некоја мајка да не има достинекс или бромергон, да продава/подарува?

6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

во козле така? Само таму има центар за фискална терапија. Се двоумев меѓу Охрид и таму, ама сега веќе почната е школската година и многу ќе треба да губи. Не советуваа дека најмалку 6 месеци ќе треба терапија (од кои само 1 е поминат) така да зависи од состојбата може и таму да се обрариме

7. tina2018

tina2018 Популарен член

И ние бевме 3 дена до Охрид, бебе е 7 мес, спиевме тројцата на спална, оно оградено со перница за доење. Патот натака брзо пројде, ама назад ич нејќеше да се вози, заникаде е самиот пат, со кривини и дупки. Веќе реков на море ќе одиме.

fana and Eli23 like this.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Да да во козле. Види те разбирам за школото, ама ако состојбата со раката не е добра, верувај подобро е да изгуби сега од училиштето отколку да има недајбоже последици. Претпоставувам знаеш ама пак да кажам по повреда на нерв првата година е најбитна направете се што можете. Со лесно да минува само и се надевам ќе се среди се :hug:

9. Joraa

Joraa Истакнат член

Aww da vi se pofala mojava na 7 nedeli mislam e sredi muabetov za spienje.. veke 4-5 dena spiet od 9 navecer se budit na 2.5h saati samo za pienje mleko i odma zaspovat pak do 8 sabajle ubavinii… se nadeva mnogu da ostanit vaka otii maki vidov so toa sto spievme
    Cel den a sedevme cela nok

macalavica, 24.07, Coco31 and 9 others like this.
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Ќе ти ги дадев овие, достинекс се, ама мислам дека истекле.

Attached Files:

Knizhevnik11 likes this.
  11. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Фала мајка. Ама сепак ќе продолжам со пумпањево, се оправив со пумпа, натаму ќе мислам за прекинување.

Snowflake92 and tina2018 like this.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Здраво мајки.
    Главата тапан ми е, настинати цело семејство, па и беба.
    Тешко. :whew:

13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Со лесно мами :hug:

Eli23 likes this.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Син ми го примија во градинка.
    Логиката и стручната страна од мене ми вика дека е тоа ок и за детето и за социјализација и за мене.
    Но, на онаа мајчинската страна и се плаче.
    Знам дека претерувам ама како ќе заспие без гушкање и галење?
    Ќе ми недостига многу, не сакам да оди.
    Не очекував вака тешко да прифатам.

Kate Rina 93, 24.07, Eli23 and 7 others like this.
  15. Arababy

Arababy Истакнат член

Како јас да сум пишала:*ќе се навикнете и двајцата(highfive)

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ќе се навикнете мама. И тебе ти треба време за себе, и него му треба социјализација и промена :)
    Ќе ти биде малку шубе и ќе го мислиш ама ако му се погоди, кога ќе ти излезе насмеан од таму ќе сфатиш дека е најдобрата одлука :) :l:

IRBBB, tina2018, nevermet18 and 2 others like this.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

не претеруваш, сите сме исти, првиот ден кога ја дадов во градинка како што ми ја земаа од раце очите ми беа полни солзи, секој ден како ја носам полека и ја се навикнувам, од понеделник тргам на работа и тоа е тоа , мислам дека поише ќе ја мислев дома со баба и него тука во градинка, нема нешто подобро за детето освен да му напраиш таква услуга и да го пуштиш во градинка

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ма јас тоа го знам ама како да не можам да прифатам. Еве од сабајле како да ми се расипа денот кога ми се јавија.
    А имам во план некои промени во работа каде нема да можам да бидам со него и тоа што викаш, не сакам кај баби да го оставам.
    Љубов најголема, омекнав како памук од кога го добив

Kate Rina 93, IRBBB, tina2018 and 4 others like this.
  19. Joraa

Joraa Истакнат член

Ami kako dete od 7 nedeli da go stava na dieta koga mama so 30 godini ne mozit a ? ;(
    E duplirala kilazara za 7 nedeli od 2 na 4 i sega demek ne trebalo taka aj na dieta… taa placit za mleko i so nea i jas;(

20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

По колку млеко пие во 24часа?