Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Dobredojde vo temata majka!
    Vo Remedika rasporedot im izleguva na 15ti vo mesecot, za naredniot mesesec. Za da zakazes treba uste sabajleto rano da se javis.
    Inaku ima tema posebna za ova ‘pedijatar’, pa tamu mozes da procitas podetalno.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Хај (highfive)

Ме нема 100 години на темава и сега не знам што побрзо да пишам, па сигурно ќе е некој попара пост од шо сакам да изверглам сѐ. :D

Бидна и одморот (оддамна де, ама сега стигна на ред да кажам 8)) и дефинитивно поубав одмор во животов сум немала. Шо би рекле стари-'уплашена година, подобар бериќет'. Толку бев притресена како ќе поминеме и по пат и таму со штотуку проодено дете, во скок :!: а толку сѐ помина smooth шо не ми се верува. Се изнаигра, се изнатрча, првите 2 дена се капеше со гума, после гумата за пливање да е до него, ама тој не во неа. Импресиониран беше од двајца гитаристи, па откако си дојдовме од одмор, не престанува да свири на гитара. Потпевнува и ла ла ла :D

Помина одморот, се вративме во мрачното Скопје. Простете ми вие шо се вљубени во градот, ама мене љубов ич не ми е, само меланхолија. :|
    Се вративме и влеговме во вртлогот-трчај на работа, дома, маркети, паркови, игротеки, триста места на милион страни, од саат прави два за да стигнеш се во едно деноноќие. Му велам на либе понекогаш се чувствувам прегорено, ми фали време. Јас ептен сакам лезетски да ги правам обврските, натенане, вакво секојдневие ме излудува. Едвај чекам да си одиме од тука и да почнеме да живееме поспокојно. Барем така си го лажам умот. :?:

Во цело сивило, фала Му на Бога, имам едно сонце душата шо ми ја грее. Добро, и уште едно сонце, малку засенето од ова помалото. :sun: Луѓе од кај му е онаа енергија да ми е да знам и јас да си наточам. Шпарта по цел ден и вергла ко расипана касета. Ги повторува сите зборчиња што ги знае и продолжува на монголски :D ела разбери го шо сака да каже.
    Едвај чекам убаво да зборува, да си муабетиме по цел ден, седнати јас со кафе, тој со смути. :D
    Многу е смешно кога имаме конверзација, ние не го разбираме, тој нас и така. :D
    Инаку, мачкар невиден е и немам поим на кого. Ни јас ни татко му не сме љубители на мачки, ама за љубов на синко, ние сме тие шо ги среќавате по улици, застанати покрај сите контењери кај шо им довикуваме на мачките. Па и приказните за добра ноќ ни се со мачки :D
    Многу е чувствителен, срамежлив и повлечен и многу се грижам дека тоа негативно ќе му се одрази во иднина, дека лесно ќе му го кршат срцето. Не дека не може да се смени де, ама ете, мајка, да мисли на нешто. :(
    Со јадењето скаран е уште, од вчера на "режим" за цицање е. Не му давам да цица преку ден, освен за спиење. Па плачи, вика 'мама нема цице, нема, нема, нема цице', ми ги гмечи и ми ги бацува градите. Пресмешно и претежно е истовремено.

Сабајле во 6ч беше на нозе, размуабетен, со енергија на завидно ниво, иако вообичаено се буди после 9. Имало и зошто, не почасти со мрсули и малку температура. Па се обеси на мене, едвај се одделивме за да одам на работа. Душава ми се кинеше. ;(

Заврши паузата, одам да сработам нешто.
    Имајте најубав ден мајки, гушкајте љубови најголеми. ❤️

@unearthlysarah најсреќен роденден на Марко, голем и безгрижен да расти! :^:❤️

На marchi-cool, tina2018, CareTee и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Закажав кај неа :D
    Термин има наредната недела.
    Се мислам да не е касно зошто ке биде 10 ден од како е родена а ми кажаа треба у првата недела или после неколку дена од како ке не испуштат од болница, а нас утре не пуштаат.
    Вие кога ги носевте прв пат на контрола бебињата?
    @DejziSk фала ти мила, знам дека има ама ми требаше совет брзински, како за тазе мајка која не знае кај се наоѓа :D
    А термини кај добрите нема и затоа :inlove:

На MilaSs12 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Ни бевме после една недела од кога не испуштија

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Двајца родители кои седат дома, се невработени, ги носеле децата во градинка знаејќи дека имаат сипаници.
    Да ве плукнам и двајцата такви глупи.

На tina2018, Sweetheart87, bertold и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Кај големи врскаџии па и неодговорни :puke:

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Па како ги примиле во градинка на влез?бар сипаници се лесно видливи.

9. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Сипаниците се преносливи пред првите видливи знаци.

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Добро и?
    Како пред први знаци ќе знам дека има сипаници за да не го пуштам во градинка?
    Погоре пишала "знаејќи дека имаат"

На Tea SK, viniMini и forumce им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Ги викнаа родителите. Немаа на лице, имале многу по тело.
    Воспитувачката ги праша како не приметивте? Се правеа на Тошо.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Pffff, svasta…
    Ama se dodeka vakvi sucki pominuvaat samo so prasanje od vospituvackata, vaka ke bide. Nazalost vo takva drzava ziveeme. Da imase zakon i red pa da gi prijavese vo nadlezna institucija, pa da si platea kazna debela, ke vidime dali nekoj drug ke pravese vaka.

На Jordanovska-K, IRBBB и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Многу себично и одвратно од нивна страна.
    Бевме тука неколку родители, и они земале и ни се смешкаат.
    Гомца

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Сте требале да им скокнете малце сите

15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Требаше знам.
    Пишман сум сеа.
    Ама гледав штомсе дешава, не очекував вака некој да е безобразен.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Сипаници сите деца поминуваат кога тогаш. Внук ми ги фати кога беше 4 одделение. Ќерка ми в градинка фати. Мислам нема бегање од ова колку и да се трудиш. Ова е вирус кој се пренесува преку воздух. И 30 секунди да бидеш во просторија каде има заболено лице веројатноста да префатиш е 95%.кога ке се појават осипите на телото вирусот не може да се пренесе односно поминато е времето на инкубација

На Sweetheart87, Erika.greeneyes, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.499
    Ден мајки :sun::sun::sun:
    Да се пријавам на рапорт . Само што се вративме од гости , нели бевме 2 дена кај моите во Штип .
    Прво да кажам дека си вратив ново бебе:inlove::inlove::inlove:
    Не знам што му направи баба ,ама синко мој е направен џиџитка :)
    Не само што ми се врати на старо , ами и уште поарен и помирен е .
    Пупу ,белким ќе си остане ваков :l:

Сега да се пожалам оти не беше нешто фрапиран од игротеката . Прв пат го носам на роденден со тооолкууу деца :)
    Плачеше на почетокот , дали му се виде многу гужва , дали се исплаши нешто , не знам . Ама врекна у секундата . Ај мама го смири некако и ми заспа во количката .
    Е , ама коа дојде време за дување свеќичка и пеење хепи брдеј земав го разбудив :(
    Прво вресна внук ми , славеникот ( 2 год наполна) , па моето коа го слушна се уклучи на тројка :)
    Вриштење во дует .
    Ги смиривме некако , испеавме песничката , дувнавме 5-6 пати свеќички и заврши церемонијата . Го предадов синко на баба и она пак го успа. Па си поседовме раат да замезиме :)
    У меѓувреме несакајќи слушнав една мајка ( млада мајка ,20 год има) како ме "оговара":)
    Цитирам - " Свашта сум видела , ама да си го разбудам детето за само и само да се сликам ми е страшно !!! Шо мајка е ова?!
    :(:(:(
    Девојчето беше некоја братучетка изгледа на снајка , дали и знаеше дека сум тетка на славеникот .
    Мада не е ни битно тоа .
    На почетокот се почувствував мизерно и некако секундарно се расплакав.
    Ама собрав сили :) и суптилно седнав до неа и една друга мајка која ја познавам .
    И почнавме муабет па нејзе и искажав како се чувствувам .
    Јас 20 години живеев за ваков момент. Години и години одев по детски родендени , пеев најгласно песничка, дував свеќички , анимирав, бев дете поголемо од сите дечиња .
    И конечно дочекав и јас во рацете да држам свое дете и да ПЕАМ.
    Не можев да издржам и овој роденден да тапшам хепи брдеј на внук ми со ПРАЗНИ раце .
    Јас години сонував за ваков момент .
    Не ми беше битно да се сликам , боже ме сачувај .Битно ми беше да го држам во раце син ми и да пееме да пееме и само да пееме.:party::party:
    Не можам да опишам колку уствари бев горда што со син ми шлакавме рачиња .
    Го разбудив ,да , му го изреметив сонот, плачеше за џабе што се вели .
    Ама па посилно беше од мене , едноставно морав и морав да го разбудам . Сакав !!!
    После и мене ми беше малку криво ,ама па бебе е тоа , валда ништо страшно и нема да му остане траума оти мајка му го разбудила за да пее:)

Се искажав
    Не за да ме окуражи некој :) туку ете така ,едноставно полесно ми е кога ќе си "признаам " дека сум направила глупост .

Друго што да кажам
    Се изнаодморивме со маж , една вечер и шетнавме, синко си седеше со баба и дедо . Си ги спиеше цели ноќите. Се надевам и дома ќе продолжи така.
    Иако мајка се понуди да дошла викендов :inlove::inlove:, да го "оправила" скроз детево :)
    Супер и реков , таман сме поканети на една свадба , па ќе можам и јас да појдам :inlove:

И тоа мајки
    Да земам да средам по дома . Уште не сме распаковани , домкнав еден куп ствари од Штип

ОдоХ,
    Гушкајте дечињата (heidy)

На marchi-cool, Slonce91, tina2018 и 35 други им се допаѓа ова.
  18. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Па,да така е. Ама тоа не го негира фактот дека децата треба да се во карантин две недели а не да ги праќаат во градинка. Безобразни!
    Кај син ми во група пола деца кашлаат полни шлајмови ама алергија било? Е сега се појавија две бактерии кај некои дечиња и што правиме? Срамота за неодговорни родители!!!

На Kate Rina 93, Jordanovska-K и lovely91 им се допаѓа ова.
  19. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    @Bubce38 Bubce majka, ma kakva glupost, a koga gi budime za pregled, za ova, za ona…
    Nego da ja pratam kerence kaj majka ti, moze ke ja opravi so jadenjevo? :D

На Kate Rina 93, Bubce38 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Кога сме кај несовесни родители околу болни деца и јас да се пожалам. Синко у месец дена втор пат се разболува, и многу се каам. 10м бебе, ужива со други деца, значи го обожува, не го пуштивме градинка дека не ги примаше двете дози рота. Ајде одиме на гости кај колега на маж ми, не напната ептен, и жената вика на син и подакелу од бебе беше болен, јас онемев, оде градинка, се искија во син ми и 3 дена тт 39, оти не викаат бе, оти не напнуваат да одиме? По 3 неделни се јавуваме кај другар да си поиграат децава, мојов ептен му се радува на големото му синче, вика да, дојдете, одиме, исти муабет, стој подалеку малку кашлаш. Они сите буаат, пак се разболува син ми, 38тт. Значи реков цело зимо дома. Никаде со никој.

На marchi-cool, tina2018, Jordanovska-K и 2 други им се допаѓа ова.