Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Ти барем имаш избор да не одиш по гости и да не го мешаш бебето. Кај мене дома синко поголем скоро 5 год има тргна у градинка одма се разболе, и он ке се приближи до бебето и ке се накашла или ке му кивне, буквално некогш намерно го прави тоа да не налути,еве веќе 3 дена се поделивме јас и бебето во една соба маж ми со синко во друга ама бебе вчера ми кивна со жолти мрсули куп, денес го следам дали ке продолжи или да го носам на лекар. И знам дека вакви ситуации допрва почнуваат ама што да се прави.

2. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Домашните не можеме да ги изолираме реално, поготово деца што со такви намерни кивања во бебето ќе искажуваат револт зошто ги двоите.

Ама за возрасни надвор од дома што не кажуваат дека се болни и доаѓаат на гости или те викаат на гости и таму гледаш дека се болни, немам зборови. За таквите по еден ќотек.

"Абе малку само така носот ми тече" а дошол кај бебе, ти иде да го здробиш :@ Ја не ѝм ќутам ич, ако сега преќутуваме утре што ќе биде. Па кој се лути нека му е на чест. Гајле ми е.

На Осе, H.VAGA, Krismare и 3 други им се допаѓа ова.
  3. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Еве и син ми настина, од вчера е со чешма нос зошто на роденденот дојдоа со настинато дете. :fubar:

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    А на повојница да ви дојдат така? Дојдоа и отпосле ми кажуваат дека детето нивно сабајлето имало растечен нос. Мислам стварно, ми иде да пукнам.

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.889
    Вака читајќи ве, не знам јас будала ли сум или најнормална шо не ја пуштам во градинка од минатата недела, иако веќе според педијатар е здраво детето:^)
    Башка што и на возрасните им кажувам да не доаѓаат, дека детето ми кашла и има вирус.
    А не па со деца да ја мешам :!:

На Speechless, Mom's_life, Knizhevnik11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    38.302
    Значи 100% заштита никогаш нема да има за да не се разболуваат бебињата.
    Еден од родителите оди на работа, во контакт со многу луѓе, некои имаме школарци, деца во градинка и што и да направиме, ако е поосетливо детето ќе си ги собира сите вирусчиња.
    Ама и овој зимско- есенски период е толку грд,магнет за настинки. Затопли дома, се потат, не затопли им студи. Изнеси го надвор, дувнал ветер, ноќите многу ладни, а денот топол.
    Против сум за носење по гости болни деца, особено за повојница. Колку бебиња имаве додека беше пандемијата, па купував поклон и им носев до врата, не сум влегла кај бебе.
    Не шетаме многу ние, последен период не ни доаѓаат гости многу, пријателиве знаат дека ред не реметиме на деца, разбраа дека заспиваат рано, па не дошле.

На marchi-cool, Осе, mariz и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Исто сме и ние, ретко некаде одиме или некој ни доаѓа. И викам ај нека се радува на деца малку, ама осет за да се немало од родителите бре. Инаку да знам дека дете постојано ќе се разболува, ама ситуација кога родителите не кажуваат дека дете е болно ми е малку ту мач.

На Осе, LaDyDoLl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Леле јас мислев свекрва ми е специјален случај, настината, кашла ама немало она да му пренесе на син ми, да го земела малку на гости !?

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Од свекрви не фаќа. :rofl:

На Осе, marijamarkoska, Pacient srna и 14 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    За вакво нешто треба социјални служби
    Ама во нормална држава

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Јас познавам родители кои на прв ден во јасли оставиле дете од 8 до 5, цел ден, и не се јавувале на телефон. И тоа родителите сами си се фалеа, се изнаспале тој ден. Дете се откорнало цел ден од плачење. Факт е дека секое дете во градинка има потенцијал да ги фати сите заразни болести, дека кад тад ќе фати сипаници и се тоа држи вода, ама зошто да се ризикува кога нема потреба. Мислам стварно е безвезе, што знам, еве јас си размислувам што ако тоа дете е на почеток на адаптација и сега од старт со сипаници отидоа во вода месец дена адаптација. Малку осет да се има треба.

На mssuniquee, Kate Rina 93, Jordanovska-K и 2 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Па, искрено, си го направила ете, од чисто себични побуди. ТИ не си држела во раце бебе, ТЕБЕ ти било мерак, не дека е за бебето или нешто. Ќе има многу родендени кај што ќе пееш со него, ќе го држиш, ќе се радуваш, не мора додека е толку мал и онака ништо не разбира, за нив е тоа само малтретирање, ништо повеќе. Непопуларно мислење, ама ете, сакав само да ти кажам дека фокусот на бебето треба да е повеќе, кога и веќе толку си го чекала, него да му е убаво и добро.

На Chanell*, Oneo, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Готово, траума ќе му остави, нека му собира пари уште од сега за терапевт да се опорави од ова
    tenor.gif

Mom shaming at its finest

На Change., Anie93, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Знам, знам, не дај боже некој нешто спротивно да каже, одма е етикетирано некако.
    Тебе нека тe разбудат да пееш среќен роденден да видам како ќе ти биде. :D

На Oneo, forumce, Калатеа и 6 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @Bubce38 те сфаќам многу убаво. Истото чувство го имав и јас , само нас почнаа да не не викаат во игротеки, ќе ни донесеа торта на врата или ќе не викнеа дома :( А кога требаше да одиме само ние бевме без деца и мене нозе ми се враќаа, си доаѓав со плачки дома.
    Е да те утешам мојот и ден денес знае да плаче во игротека :D Ич не ги сака, му ја земале трамболината, му ја земале количката и плачки , па си преседува со нас во игротеките :D Ко стринка некоја ]:)

На 24.07 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Колку е жално некоја Керен од фемина да ти мрчи дека си себична, особено знаејќи ја приказната.
    Eww

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Баш знаејќи ја приказната дадов мислење.
    Па сега, кој како сфати. Фала ти славице на мислењето.

На *katja*, elimkd и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.499
    За јадењето кај мене донеси ја , мајка ми само за тоа не ја бива.

Така е. Јас и на роденден отидов само заради МЕНЕ. Не ни морав да одам кај внук ми зошто и он не разбира сеуште и нема ни да памети дали тетка му била на вториот роденден или Не.
    Читајќи ти го постот сватив што сакаш да кажеш и во право си .
    Себично беше од моја страна , пишав и во првиот пост дека од после ми беше жал, ама познавајќи се себе си знам дека и на следниот роденден би го разбудила пак најверојатно .

На boomsleng, mal.ecka и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    И јас,посебно за кај внуците:devil:

20. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Искрено бубче, не те разбирам.
    И не мислам ништо лошо, ама најискрено. Ем знаеш како било, ем пак исто би направила. Толку да сакаш да станеш мајка, па да станеш мајка, најпрво нешто на кое би мислела е бебето, кажувам за себе прво. Ние како луѓе кога влегуваме во нова улога секогаш се прилагодуваме, дури и да е само на ново работно место, а не пак нешто толку важно, како мајка.
    Ти секако ќе си тераш како сакаш и мислиш, само ете, една поинаква перспектива. :)

На Chanell*, Oneo, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.