Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Ај малку полефтерно да си направиме муабет.
    Толку е страшно да разбудиш 9м бебе од спиење некаде накај 19:00ч?!
    При тоа посекако ќе станеше коа ќе го ставав у кола за накај дома ,Не му беше време за ноќно спиење , Не го разбудив со џапање, урлање или скубнување ... Полека го откопчав од каишите , го кренав во раце и оно стана. Јас и дома го будам ако ми се успие така у безвеза време.
    И не знам колку е ТОА што велиш - ТОЛКУ сакаше да станеш мајка .
    Сакав да станам мајка колку и ти , колку и Милки, колку и Малечка . Колку и секоја жена де која сака да биде мајка.
    Тоа што јас се мачев одпојќе, не значи дека нема да грешам , нема да бидам некогаш и себична ...
    Според мене Не секоја мајка го прави најдоброто за своето дете , го сака најдоброто , да , се труди ...ама некогаш не знае или ете едноставно "не сака".
    За овој роденден јас се спремав од август . Пет пати нарачав алишта за синко и не ги бендисав. Одвај успеав да го облечам како што си го замислував. Маж мртов уморен од 30ч дежурство возеше 130км , Внука ми имаше одбрано специјална капичка за двајцата братучеди, имаше одбрано место каде да седне и да се слика со двајцата во раце, му имаше ставено и на моето свеќичка да ја дувне ....
    И да не редам ....да не се правдам, да не бидам патетична.
    Очигледно или не можеш да ми ја разбереш желбата , не можеш да ми осетиш радоста ....или пак јас навистина Не сум свесна дека можеби потфрлувам како мајка .
    Еве не знам

На Oneo, marijamarkoska, hotsauce и 21 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Bubce38 жено,
    Сите сме себични како родители на моменти.
    За било што.
    Јас те сфаќам и себично е ама па што?
    Среќна беше? Па и бебе осеќа дека си среќна.
    Он нема да памтиз нит ќе има траума.
    Ама ти ќе памтиш.

На Neda997, 24.07, АнеАце и 5 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Контрадикторна си, ем велиш отпосле жал ти било, ем пак би го направила, ем редиш цел пост со зошто си го направила тоа. Зошто воопшто отпосле ти било жал кога ете, намерно си направила и си сакала?
    Мислам само дека различно гледаме на мајчинството и тоа е тоа.

На Poppins, mal.ecka, *katja* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Да се сопреме на последната реченица
    Да не продолжам да редам фермани :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Ех, не се сомневам дека можеш да редиш фермани. :)
    Можам и јас, ама, се согласувам, и така кажавме што имавме, па само ќе е повторување, што е и досадно.

Како и да е, имајте си убав ден, сите, ненаспаните издржете, и тоа ќе помине.:yawn::coffee:

На mal.ecka и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Знаев дека ќе дојде до ова. Јас навистина ќе се поболам. Како за беља се нешто се случува. Секакви сценарија имам во глава. Бебуш цица, јас солзи врз него ронам. Ветив уште додека беше во меше дека ќе го заштитам од се, а од кога се роди од ништо не можам да го заштитам. Чувствувам неуспех и немоќ. Само мислам нешто ако му се случи што ќе правам. Животот ми приреди еден тон изненадувања годинава. Нешто што се случува во растојание од неколку години, кај мене во неколку месеци. Се ми е собрано. Биди силна, биди силна, ама не можам се да соџвакам. Некој само да ми кажеше колку енергија и грижа ќе имаш во ист момент во раце кога ќе го земеш бебуш. Само да биде се во ред.

На Erika.greeneyes, forumce, Indi96 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.039
    Буби не мораш да се правдаш никому,посебно не на СОВРШЕНИТЕ МАЈКИ,од тоа си патиме како жени и затоа стануваме лоши свекрви ,кога ќе дојде време.Да појаснам, меракот ти бил голем за сите 20 години со празни раци што си била и си одела секаде,еве да си признам ЈАС НЕ БИ МОЖЕЛА да идам така на родендени,кога загубив бебе љубоморев многу на една колешка циганка што трудна беше и под кирија ,а јас имав веќе едно.Ти си најдобра мајка на свет и поради друго,бидејќи излегуваш со маж заедно и го живееш животот ,дружиш другарки и одиш на фризер.Затоа твоето бебе е мирно и бубалка бидејќи си исполнета и нефрустрирана,а тоа е важно ,НАЈВАЖНО ,за детето прво,за тебе,за бракот за сите.Деца од добри бракови се среќни деца.Прости и на таа 20 годишна,што и да зборела- зашто не знаела друго,и продолжи си .Ама баш ништо нема да му фали на твојот дечко со еден прекинат сон,и следната година ако спие пак разбуди го ако ти е мерак,не го чувај во стаклено звоно дека е толку чекано,услуга ќе му направиш најмногу нему.
    Ве молам не ме бришете.

На gjoker4e, Inamya, Slonce91 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    А таман помислив дека овде Нема да сметаат моите фермани .
    И се ќе беше поинаку само ако Не ми удреше на мајчинството во дури три поста .
    Ме изненади , и тоа многу .
    Ме доведе во ситуација да се правдам зошто сум го разбудила детето и да треба да пишам "непотребни " фермани .

Убав ден и од нас:d:

На Neda997, mal.ecka, sani99 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Ама види, ти сама кажа жал ти било отпосле.
    И не сметаат твоите долги постови, ама не можеш да очекуваш дека некој нема да ти реплицира ако има нешто да ти каже, долго си тука да знаеш дека е ова форум, па секој може да реплицира.

На elimkd и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Баш оти сум доволно долго на форумов и колку толку се "знаеме" , од ТЕБЕ не очекував дека првото твое репцилирање на мој пост во оваа тема ќе ти биде таков каков што ти беше .
    Очекував дека барем ќе ми напишеш - честито син и добредојде мајка .
    Е искрено ,тоа го очекував .
    Детски не детски , морав да си кажам .
    Ти , која важиш за исклучително толерантна особа , сега ми се учина како само и само да бараше начин да ме "избркаш" од темата .
    Зошто знам дека ме знаеш оти сум превише осетлива и лутка .

А нели темава е за споделување на секојдневие , Не за давање совети :?:

На mssuniquee, Sweetheart87 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    А тоа што имам честитано роденден се рачуна ли?:wasntme:
    Зошто би сакала да те избркам од темата? Не сум ни толку активна овде веќе, читам само повеќе, ми дојде за нешто и си искоментирав, толку е.
    И застанувам овде, доволно беше, не би ја полнела темата понатаму, ќе ја ослободам да си пишат останатите за денот.
    Секое добро. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Мене син ми за 2 род сега ми се изака од масата, се фрли на земја од тантруми, се раскрваве во вилицата цел пошто се удри од маса нозе ми се пресекоа... назад ти е зимата ако од сега за едно будење мислиш дека си потфрлила тогаш ја не знам што да кажам. Посебно коментари што чув на видеото " леле детево што му е има проблем некој", па идело во приватна градинка затоа било такво и баба ми вика " не е крстено затоа е такво", а он едноставно нејќеше да дува торта. А ние не знаевме што сака, пошто и ја сум 2години мајка, не сум се родила учена за улогата.
    Учиме заедно со нив.
    Стално си викам " не треба пред народ правдање" и никако да почнам да го користам тоа.

На Oneo, Bozica1980, Slonce91 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.883
    Допаѓања:
    18.761
    Си нагласила дека мајката е 20 години, ама позрело размислува од тебе. Никогаш не ми се разјасни зошто родителите прават работи за нивен мерак а на штета на детето.
    Откако ке станеш родител треба да ти е приоритет детето и неговото добро, удобност, комоција, а не твои мераци. Твоето неколку месечно бебе нема да памети ништо од роденденот, ни па разбира дека ке се слика, ама ке е вознемирено. Најверојатно нема ни да има последици и потреба од психолози ама зошто?
    Едно е да плаче ако даваш сируп, мора да се пие, ама да спие на споени столици за да родителот се весели на свадба? Неодговорно е.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Неодговорно е детето да е гладно, прљаво, голо, босо, болно и нелечено, да го мешаш болно со здрави итн.
    Останатото е живот.

На Oneo, marijamarkoska, Inamya и 25 други им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    31.820
    Hiiiiii :hai:

Да си кажам за денов, уствари не поточно да си кажам за последните месец и пол.

Детево е сменето 180°. Од мирно бајче, бубалче што си спиеше, си играше само, стана еве не знам што. Ваљда порасна а?
    Сама успивање никако, спиење само во раце.
    Ноќе станување по 17 пати ( не се заебавам, ги броев завчера )
    Сама седење во соба мама да моча, никако. Со мама во скут.
    Кафе? Што беше тоа топло кафе?
    Кичмата отидена јабана веќе, живеам на бруфени и + болки.

*Пред некој да ми каже дека Х месеци живее вака и слично, Ве молам немојте. Не сум навикната на оваа ситуација и претешко ми е.

Сама сум, да напоменам. Помош никаква. Маж работи до касно, ко ќе се врати не ми ни треба (facepalm)

On the bright side; мама почна нова работа, од дома. Перфектен тајминг нема што. Со дете што расте со брзина на светлината, од сабајле се живо избута од маса, плачеше 12 пати за да ја земам во раце, идеално време е за да имаш meeting. Среќа па менторката е една разбрана срцка :smirk:

Златна градинкааааа. Од понеделник мислам дека полесно ќе се дише. Ама мислам :!: Како што нема одено 10 дена, ќе ми ѕвонат да си ја приберам осеќам ама ај...

Постов каша, јас се пожалив, а вие останете со здравје :D

На Oneo, Slonce91, Erika.greeneyes и 12 други им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.883
    Допаѓања:
    18.761
    Во игротека на роденден мислиш нема болни? Син ми трета недела кашла од роденден во игротека.
    Неодговорно е да будиш бебе од сон за да се слика. Не разбира, нема да памти, мајката само ке истера мерак. Ти има логика?

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    Не било жена на жена најголем душман, туку мајка на мајка. А, колку позитивен беше само постот. Ама кој со какви очи го чита.

На Oneo, marijamarkoska, Inamya и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    217
    Морав да пишам, непотребно реплицирање, и делење памет! Да, делење памет И уништување на темата, а притоа нагласено дека темата е за тоа што е!
    СЕКОЈА МАЈКА Е НАЈДОБРА ЗА СВОЕТО ДЕТЕ И ЗНАЕ ШТО Е НАЈДОБРО ЗА СВОЕТО ДЕТЕ!
    И еве ми прилика да кажам, @Bubce38 ти ги обожавам постовите!

На Oneo, дамјана, marijamarkoska и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Абе терајте си по вашиот памет,како така и се сипавте на членката, најискрено си кажа и баш не гледам проблем што го разбудила бебето, големо чудо!
    Сите вие безгрешни немате ништо никогаш направено со вашето дете за личен мерак? Не верувам. Ама многу лесно е на некого да покажувате со прст.

На marijamarkoska, bertold, Coco31 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.029
    Допаѓања:
    4.862
    Не, не е страшно. Зошто да се правите робови на децата? Знаеш маж ми што вика? Ни една слика немам како мал, ниедна! Јас сегде ќе си ја сликам и ќе ја снимам да си се гледа како мала.
    Точно, нема ништо да памти, ти ќе памтиш, тој ќе си ги гледа можда сликите и видеата. Сигурно нема да рече ау како ме изнервирала овде мама за да се сликам. |(
    Себично.. Па себично е и што сме родители ондак.
    Не е ова практика па трауми да има детето.
    Сите овде да ги чепнеш имаат нешто, никој не е совршен. Единствено си совршен за своето дете каков што си.

На Oneo, bertold, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.