Иста бев. Буквално сама си се мразев што со сила сакав да го програмирам детето од толку до толку да спие, во толку часот да јаде. Сум за ред и рутина, да. Ама толку брзо се менуваат бебињата до 1 година што само што ќе воспоставиш ред ќе пројдат 3 дена и ќе смени. Дали дремка скратило, или ноќе се разбудило подолго будно седело, па ќе поспие наутро до подоцна.. и автоматски цел ред е пореметен. Исто, спие од 1 година по цела ноќ.Убав ред веќе можам да кажам дека има откако премина на 1 дремка, на година и 3 месеци. Кога се опуштив многу полесно ми стана. Важно да има доволно сон.
прекрасна порака! Ти благодарам од срце. Ќе се трудам така да се поставам . И вас ви посакувам се најлесно со преселбата и работите што следат околу тоа. Имајте убава вечер сите
Prereduvav plakar na bebuski. Pa mi porasnale ubavicite! Site alista sto se mali a se po ednas obleceni, gi zdipliv i gi vakumirav vo golema kesa. Koga ke razmislam kolku pari sum dala za seto toa, srceto mi veli deka e i malku za godinite sto gi cekav. Se e cisto, sredeno, se mirisa na mnogu ljubov! Rastat so brzina na svetlinata. Na denesen den pred 1 godina prv pat vidov 2 crtki. 2 crtki za 2 srekicki na mama! Ispituvav bhcg na sekoi 2 dena... Sto od panika, sto od srekja i radost.. A sega se do mene... Zaedno placeme, se smeeme! Zivoteeeee, kolku si ubav!
Синко има зааб, синко има зааб Конечно ќе ме олабават со забите сите Ептен се израдував и си се стегнав вчера, па направив бааги колачиња, ајде повелете на блашко А синко стрвле како што може да видите, ѝм се дурна да ги зграби, едвај го додржав да го сликнам за у албум. Порасна и моево малечко
Добро утро мами , т.е добар ден веќе за нас Само што ќе го кренам инхалаторот, ете го ми затребува. Ко Марфи. Таман го урочив дека две истера недели без прекин во градинка и трета почна, ете му ја кашлицата , ете кортиар, ете инхалатор и бебувче кое почна суво да ми накашлува,ама неможам да приметам дали го имитира бато или стварно кашла Само што ќе се накашла он, почнува она Вака си е супер и весела и си јаде и спие, па ќе следиме. Коски ми де тресат зимава btw, тек је почело Да стане бебе па да ги прошетам надвор, преубаво е Вчера правев нутела куглоф почестете се и кафе има
Добро утро и од мене! бебе спие, мм на работа, ќерка во градинка!! Куглофот изгледа превкусно, а во комбинација со кафе Бебе само се лигави гледам забче наскоро ќе биде. Ќерќе се измачи со паѓање на прво забче се преплаши, се препоти, а откако падна колку само му олесна. Со солзички на лицето почна да се смее. Сега за второ забче се спремаме оти се ниша. Денес ручек полнати пиперки. Сега да се спремам со бебе и да прошетаме Поздрав
Здраво мами и од нас. Полека полека си доаѓам на себе, фаќаме ритам со бебе. Првите денови мислам дека не знаев кај се наоѓам, што од болки од царски (кој го нарекол така да ми е да знам), што од беспомошност, нервози зошто немам млеко, 300 мисли и притисоци сама на себе.. Сега е добро, најмногу се радувам за млеко што ми дојде иако педијатарот и патронажните ми кажаа дека цело време сум имала, ми правеа масажи ( ужасно боли) и така. Вчера дури успеав да ја сликам беба со картички . Преминавме само на доење пред неколку дена, се буди на околу 2,5 - 3 саати. Некогаш и јас ја будам иако има поделени мислења за тоа ама така одлучив. Тешко ми е станувањето навечер ама ако, не ни сакам да е поинаку . Кафе се немам напиено со денови, прочитав некаде за млекото не било добро, ама не се ни сеќавам каде, ни па нешто повеќе Дали пиете вие кафе? Имајте убав ден
Се ќе се среди мајка. Јас пиев едно утринско со кокосово млеко и едно капучино на ден па имав млеко за извов, здраво 1300 мл дневно молзев.
Мајки имам јас пак една недоумица Вежби со ножињата кога почнавте да им правите на бебки? Мене ми покажаа како треба и патронажни и педијатарот си направи јас гледав ама не ми кажаа од кога да почнеме.
Здраво мамички. Веќе 1ипол месец сум породена и многу брзо мине времето моето мало бебенце ми се смешка. Најдобра одлука дефинитивно беше што не прифатив ни мајка ни свекрва да дојдат кога ќе се породам(во странство сум) и се сами со мм се снаоѓаме. Ете признавам првиот пампрес на моето бебе го сменив инаку мислев дека нема да можам да се снајдам јас успеав Бебе ми е мирно и стално на града залепано И за крај јас сеуште неможам да поверувам дека имам бебе
Здраво мајки Сакам само кратко да ве поздравам, многу ми фали да си листам некој саат низ темиве ама баш тој саат ми фали во 24 часа Бебе не е бебе, прооде сега е мало детенце Веќе и ликот му менува од бебе накај детенце, а мене пребрзо ми летнаа месеците и не ми е верно кога порасна За утеха на новите мајки, само со трпение наоружајте се. Ниту една фаза не трае вечно, ни лошите ни добрите (за жал). Имам уште еден куп работи да пишам ама времето е тоа. Ве поздравувам, гушкајте и снимајте на видео бебушки, лета време.
Да шкртам и ја нешто дури ќофтето ми спие и прави еееее во сон. Обожавам да го слушам така задоволен, посебно па како преде дури цица. Или кога му пеам, а тој се труди да ми врати. Едвај чекам кога ќе почне и гласно да се смее, сега само безгласни насмевки дели. Пред некој саат прочитав дека до 6 месеци бебето треба да ја дуплира родилната тежина. На моето ќофте му фалат уште 460гр за тоа. А едвај сме 2 месеца. Ќофтето ми е чварче уствари. Бубреже пу-пу. Педијатар вели на 3 часа да го дојам, ама кога ќе почне да бара и да иде накај цицка ај оди одбиј го. Нека си е жив и здрав, после со лазење, па со трчање има се' да симне. Ми фали време да отидам и да се видам со родителите. И ја сум дете, и тоа разгалено. Идеме со бебушко, ама буквално неаме сврзано муабет ко порано. Или јас му обраќам на ќофтето внимание, или тие. Ај може и тоа наскоро ќе го доведеме во ред, како што полека други работи ги средуваме. Смешно што јас вака возрасна пишувам за ова, ама мајка сум 2 месеца само, а дете цел мој живот.
Да пишам да не пишам, неколку месеци по ред, пиши бриши правам на темата, мислејќи до мене е опсесивна сум, но НЕ. Па незнам какви нерви треба да имаш за да издржиш Мм е единец, "посебно" живееме со неговите, арно ама одкако се родија бебињата не искочија од тука! Се правеше паметна да пресоблекува, бања, држи, занимава само она ко мајка им јас да не сум жива. Си викав трпение трпение ми се присторува но не бре, без осет толку да се било незнам. Од седум дена во неделата една вечер ќе си отидат кај нив и ете ги утрото нацртани рано рано од сабајле. Сегде се да се чепкало и фаќало (да нивна е куќата, јас сум снаа но ако не ти се дава кажи бе решена сум под кирија да идам или на кредит да купам стан само мир да имам). Сине, сине сине, на моите деца, викам на мм кажи и на мт ти си и син а не они, они се на мене, и кажа не бе ко луда да не чула уште поупорна е (да ми смета мене лично такво обраќање, нашиот речник е доволно богат и секоја роднинска врска си има име). Му велам на мм полудев, не сум научена јас со старци и со било кој 24/7 да сум, на раат неможам до вц да има, он ама што да им правам кога се без осет. Кој и да дојде на гости кога се они тука се одкажуваат и оддалечуваат луѓето што е нормално. И да, не ми треба ничија помош и не ми е од помош. Доволно сум возрасна и спремна за се! Се изнакажав, Али морав да си олеснам малку. Убава вечер друшки