Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. * Zence *

* Zence * Активен член

Zdravo mami nie stanavme okolu 7 ,dete misli ke odi vo gradinka pa ja zalazav so mob samo taka e mirna pa sum dremnala uste 1 saat ,stanavme kafe vo dvorce se spremivme i na shoping si bevme do capitol se spremivme za rodenden sea cuca spie mama ke pie nesce tato pak cel den na rabota

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

И јас се препотував кога надоаѓаше млекото.
    Цела зима ја поминав по рамбовка и жешко ми беше.
    Туширање, стик ставав без претерување. Лакта микс исто така предизвикува дополнително потење па го заменив со друг чај.

Таман престанав да се потам, малата почна да ми повраќа во врат, во деколте, во коса...кај и дојде како што ја земам во раце. :$:D

mama89 likes this.
  3. Legadema

Legadema Истакнат член

добар ден мами
    да ве поздравам додека се вари ручекот и бебе спие , денес станавме во 10:30 викендашки, али затоа синоќа до 1 дежурав, а тамн се научивме во 22 да заспиваме и да се пожалам слабо ја јадеше овшоната кашичка ќе видам со ручекот како ќе поминеме
    инаку и јас ја поминав зимава по кратки, ептен ми беше жешко и уште ме фаќаат топли бранови кога иде млекото а синко не сака да цица

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Мамички добар ден.Синко дома се вардат со баба му.Јас на раб сум до 18 часот,одам се туширам,спремам и заминуваме ск за на свадба.Денес со синко ич нема да се видиме :( :(.
    Незз како ке се заспијат вечер со баба му.Нема заспано навечер со никого освен со мене.Малку ми е страв да не треба да се враќам од свадба назад.Се надевам добро ќе поминеме и ќе успеам да се опуштам.Држете ми среќа.

mariz, slobodka, M&M and 2 others like this.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Vie veke setate?
    Nie do sega bevme nadvor.
    Sega se uspivame. Da ne bidne jas da zaspijam, citam femina. A ke zaspijam na telefon. Sinko moj ke igra so cuclite, ama nema da se predade.
    Edvaj cekam da odam na frizer.
    Ve guskam

6. zuto

zuto Форумски идол

Шетаме во двор и до паркче кога сме сами. Кога доаѓа жената за син ми таа го шета, а ние во двор само на сончање.

eleni27 likes this.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Да искористам прилика додека се шета со баба и' надвор...Денес сме кај моите, на баба и требаше помош околу спремање салати, вечер сватовите од на брат ми страната прв пат им доаѓаат на гости (fingers) Ние демек требаше да шетнеме денес, ама маж ми пак ме "изненади" со мигрена, па јас и ќере заминавме, да не дремеме сами. Ако ништо друго ќе се тешам со лапачката :D

Многу сакам да можеме да прошетаме негде во природа ама пусто нема како, периодов сме без кола, и кузнај кога ќе имаме :(

@BabyStyle ние прв пат после два и пол-три месеци, при првиот преглед на 40 дена ме болеше, па не се осмелив толку рано. Важно докторот да ти каже дека матката е вратена, и да престане крварењето. Тие со царски се осмелуваат и порано. Мада си има тема за ова, прочепкај..

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Добар ден и од мене :)
    Синко е болен, има 38,5 тт и два дена мака мачиме со инхалации, капки, сирупче, нејадење..
    Не сака да чуе да пие течности, а кога не е болен не знае колку му е доста.
    Прво мм го закачи вирусов, па јас и ете сега и синко.. Кратко трае, ама многу е зазнат.
    Жива ненаспана сум, прееска сум задремала, па од замор дури и сум се излигавила. :tmi:
    Инаку во однос на сексуалните односи по породување, јас чекав да го направам прво гинеколошкиот преглед, да слушнам дека се е како што треба, па потоа. Дури и после прегледот не се решив брзо, почекавме уште некое време, зошто јас не бев психички спремна.
    Инаку првиот пат се исплашив, мислев дека лошо ме сошиле. :$:rofl:

eleni27 likes this.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Ние се шетавме фамилијарно со количка денеска на сонце.

Бебе спиеше поим неам дали сети дека е надвор.

irena.1, Jagoda123 and ines.h like this.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Smejte se ali jas ke si prasam, koga se smiruvaat hormonite posle kolku vreme nne se podnesuvam ni kafe ne me smiri vo grad se mi e isto se mi e depresivno

11. mariz

mariz Форумски идол

Dobar den mamicki i nie denot go pominavme vo gradski park, te peski te vo kolicka sinko. Ne e za peski, odma odi kaj sto saka, jas mu maftam caooo Teo, on si odi gajle nema, a neramnini go sopnuvaat i ne pazi na onie betoniranite pokraj patot sto go delat patot i trevata :D Ubav den epten, ne cistev doma bataliv :D

eleni27, irena.1 and Kitten like this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Edno bedoksince, b6 :) i pocesto nadvor setaj, nagla promena e toa i na site istoto ni se slucuva, trae kaj nekoj povekje kaj nekoj pomalku... Mene dosta me drzese luduvav doma, vriev za se, ama kaj mene ispadna i tiroidnata deka e zafrknata i sega Eutiroks i gajle nemam, se mi e ubavo i ramno :)

Eli23 and ines.h like this.
  13. awl

awl Популарен член

Нит чистев, нит суредив, утре пак мајстори а јас опраив патот во градски парк. Кафе, сладолед, ќејф, уште сопругот на работа да не беше прекрасно ќе си поминев. Ама следен викенд. Сега по дома се гушкаат. Мама да одмори од денов :))) срамови :)

14. ines.h

ines.h Популарен член

Jas veke sum so tireoidni maki godini nanazad, bev ne kontrola posledno vo 9mesec, se nadevam ne se zapystilo nesto pa dodatno i toa da me budalee

15. mariz

mariz Форумски идол

Proveri obavezno, iskreno koga pocnav so terapijata se cudev kako mnogu mi pomogna. Pocnav i ubavo da si dobivam i voopsto nemiri nemam :)

ines.h likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Kup majki vo park, sme se razminale moze. Samo sto ne se znaeme :P

awl likes this.
  17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

@ines.h доиш?
    Јас се додека доев хормоните ми лудуваа (20 месеци)
    Топло-ладно, среќна-тажна, смирена-нервозна.. често менував расположение.
    Депресија ме имаше фатено после породувањето, заради свекрва ми, имам пишувано на темава, не ми се ни пишува веќе за тоа. Да не беше толку напорна, немаше да бидам толку несреќна.
    Будала бев што дозволував се и сешто да ме изнервира. Со тек на време научив да се справувам со тоа, не постои ништо побитно од детето.
    Гушкајте се, галете се и се што те нервира стави на игнор. Ќе ти порасне детето, ќе се каеш што си губела нерви и време на некој што не заслужил.
    Мајчинството само по себе е огромна промена, нормално е да помине период за да се направи баланс на хормоните. Јас мислам дека откако станав мајка, станав мноооогу почувствителна.

eleni27, awl and mariz like this.
  18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Јас денес бев вредна :) додека синко спиеше генералка правев, па се бањав, стана синко го нацицав, и надвор на шетање. Бевме си уплативме лото, пазарувавме овошје и зеленчук за кашички да правеме и бегавме домче. На време стигнавме, за малку ќе не наврнеше. Сега уште малку пак ке пробаме да се успиеме, како што гледам тешко ќе биде, синко размуабетен со играчкиве..ааа... дадааа...бабааа, мама никако да каже :) па да се напиеме со тато по едно кафенце.

awl likes this.
  19. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Neznam dali prasanjeto e za tuka ama I jas zbudalev sedejji doma pa dali znaete da mi kazete koga najrano.moze da ja napravam golemata molitva ? Dali biva pred 40 dena oti nemozam poveekee

20. mariz

mariz Форумски идол

Ne iskacas ic od doma poradi toa? Jas setav uste odma.. sinko ne go setav na javni mesta, no jas so mm izgleguvav da dokupam uste nesto vo City mall, Jumbo :) a sinko vo dvor obavezno.. :)

eleni27 and awl like this.