Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.401
    @gjoker4e малку се пронајдов во постот твој, секојдневието мое пред да тргнам на работа, (Бог да ги благослови работите и градинките :lol:).
    Сакав да ти предлагам средство, мене ми се наоѓа многу по дома, на др.Бекман за пенкала, маркери, фломастери.. да пробаш ако има кај да најдеш ( ќе ставам слика подоле), пошто тешко е да растеш мали „уметници“ :whew:.

Здраво мајки, чат-пат си читкам во темава, за пишување не останува време некако, па ај се надоврзав и да скршам мразот .

Работам, деца во градинка, деновиве штама предновогодишно, проектите завршени, нешто пролонгирано за после нова година, јас на одмор - мууд ставена веќе, наредна недела ќе споиме некој ден одмор, се надевам ќе издржиме без некој пропратен вирус, како што и знае да не протерува кога сме по слободни да речам.

Веќе почнавме со роденденски припреми, 5 годинки полни ќерка ми во Јануари, вао, времето како ми лета, пребрзо. Сакала ЛејдиБаг тема, омилен лик деновиве, мене малку ми е досадна (темата, боите), но кој ме прашува :D.

Прв пат пишувам овде, убава тема, не знам што да раскажувам друго, се надевам следен пат ќе бидам покреативна.

Убав остаток на денот :f:

Прикачени фајлови:

• SD_PenInk.png
      SD_PenInk.png
      Големина на фајлот:
      90,5 KB
      Прегледи:
      61
    На Alexandrite, hello-kitty.90, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Mamule

Mamule Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    18
    Zdravo majki,
    Dali nekoja od Skopje znae vo koja apteka moze da se najde fani peleni 2 za sirok povoj ?

3. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    7.050
    Провери во аптеката на Ремедика, Виола, Бети аптеки.

4. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Во Виола треба да има

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    175.018
    Каснам два дена ама ептен кнап со време .
    Све на брзање , одвај стигнавме и на сопствениот роденден .
    И ова дур го пишувам маж ме чека пред зграда да си тргаме накај дома .
    Ај почастете се
    Преубава беше и на вкус
    На изглед па немам зборови , фигурките мислиш пластични се :inlove::inlove:
    IMG_20221230_175128.jpg

Имајте среќни празници мајки и дечиња :f:

На Алек***, hello-kitty.90, mamaJana и 46 други им се допаѓа ова.
  6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Среќна нова година мајки!
    Ви посакувам се најубаво во неа, многу здравје, љубов, мир и гушки со малечките! :party::hug::l:
    Ние традиционално со новогодишниот виенски концерт, руска, кифли и сок (мм е со кока колата, ја морав жут да пијам пошто кашлам како куче:rofl:). Изволте кој е за. :f: 20230101_112356.jpg

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    530
    Среќна нова година:l:
    Добивме поклон дормео бувче ама имаме исто таквоо.Дали знаете дали може да го смениме?:)

На MilaSs12, azelea и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  8. Alex08

Alex08 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    187
    Среќен роденден на убавецот Славен, жив и здрав да е:inlove:
    И среќна и бериќетна Нова Година:f:

На MilaSs12, ALISA0000, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Со фискална да.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    6.648
    Само да ве поздравам и да ви честитам Нова 2023, мноогу сон, бебешко брблање, детско смеење и полесно ранење да имате во неа :inlove:

На MilaSs12, Alexandrite, Mother of 2boys и 20 други им се допаѓа ова.
  11. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    530
    Немам фискална:smirk:
    Може со документот од каргото

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    175.018
    Среќна Нова и од нас мајки:f::party::music:
    Здравје , среќа и љубов да не прати сите :l::l:

Да шкртнам збор два за прв пат годинава :)

Лани , на денешен ден го пречекорив домашниот праг со цело богатство во рацете .
    Го внесов дома нашиот син :l:
    Првото внуче во фамилијава , првата радост , првиот и единствен принц :l:
    Во глава ми е врежан моментот кога свекор ми ми ја отвори вратата од домот и рече : ти благодарам снао , ти благодарам Господе што на 90 год ми ја подари оваа убавина , оваа среќа :l:
    Колку само се осеќав важно , сакано, гордо .:D

Година пројде дур да трепне човек.
    Бебево е веќе дечко :inlove::inlove:со карактер и став :)
    Дечкото веќе и оди , односно трча , се врти во круг , седнува на газот да одмори 2 секунди , станува и пак јово на ново :)
    Како машинче да има у газот :sweat:
    Дечко кој сите не ословува со татЕ.
    Дечко кој бара да одиме на чао , ама никако не дозволува да се облечат патики .:)

Нешто што ме радува многу е што "направивме" :D здраво дете , дете кое пупу ниту еднаш нема настинато , дете кое не плаче ниту кога заби вади ,дете кое заспива само , дете кое јаде се , дете кое пружа раце на секој и во секој оди. Дете кое е нон стоп насмеано , дете кое се лути САМО ако нема резервна цуцла во раче :)
    Дете кое мноогууу сака да се бања и да седи во кафани:)

Се запишував
    Ама мајка е овде па имам вишок слободно време .
    Сношти бевме на дочек со маж , мама и синко си ја дочекале у сон.
    Сега да се спремам па ќе идеме на реприза :music::party:

Наполнив батериите во Србија , сега сум топ.
    Па и мама ќе е овде 10тина дена , абе мераци :inlove:
    Ќе имам и време да си направам убави бандикови и коледарски пакетчиња .
    Возбудена сум што доаѓа Божиќ
    Највеќе се радувам што годинава и јас ќе носам детенце да пее коледе :inlove::inlove:

Гушкајте дечињата мајкички (heidy)(heidy)

На MilaSs12, hello-kitty.90, Mother of 2boys и 36 други им се допаѓа ова.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.474
    Добра вечер мами и среќни празници:party:
    Јас и денес работно, нема кај нас многу слободни денови ни за празници. Но пак си земавме мал одмор минатата недела и си поуживавме и шопингувавме сами со мм малце:inlove: Заблагодарна на мајка до небо, ми ги чува децата боље од нас.
    Сепак не можам да се пожалам, си добивме и покачување на плата и тоа солидно, плус работа од дома на ладново и загаденово па има ли подобро.. :bandit:
    Ми се ближи период на родендени:D 6 родендени вкупно.. на малава не планирам да и славам ќе шетнеме негде може и на фотосесија да ја однесам, оти таков капут и фустан и спремив за роденден ле-ле :inlove:
    а на син дома ќе му украсам чекам сет балони од Али, неколку гости и толку. Нит имам сила а ни волја за славење искрено. Е желба имавме за Дизниленд да ги однесам, но здравје за пролет оставивме.
    И така.. Гушкајте малишани и чувајте се.. :l:

Последна измена: 1 јануари 2023
    На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Среќна нова година мајки!
    Ви посакувам се најубаво во неа, многу здравје, љубов и мир.

Ние новата година ја дочекавме со кашлица и температура, не ни очекував првата година вака да ни биде.
    Сеуште качува некоја смотана температура ни си да не дадеш нешто да пие ни си па да дадеш.
    Добро е не кашла многу се надевам побрзо ќе и мине, ова ни е прва настинка и сите околу нас се настинати а осет нула имаат.
    Бебка заспа сега да дремнам и јас па треба околу 03ч да ја будам за сирупче да и дадам.
    Имајте убава и пријатна ноќ. :hai:

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Не би знаела да ти одговорам.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.067
    Допаѓања:
    22.154
    Dokument od kargo nema da ti zavrsi rabota. Idi direkt vo topshop, ke kazes na koe ime e i sto e rab. Ako odbijat zakani se so agencija za potrosuvaci ( zakonot glasi 1 mesec ). Oni nemaat fiskalna , imaat kako faktura edna sto ja lepat na paketot.

17. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    4.099
    Среќна Нова 2023 на сите :party: Ви пожелувам да ви биде една незаборавно убава година. (fingers)

Спремни или не времето прелетува со брзина на светлината. Споредбата денес, со лани ова време ми е :o Го гледам право бебе бил тогаш, сега веќе детенце. И стварно се забораваат лошите фази. Сега си викам што тешко ми било кога како бебе само цицаше и спиеше (100% не беше така). Ни растурање ни ронки по цела куќа. :D Сега таман се ќе средам почнува од некоја страна, колички, малку понатаму коцки мести, па на сред дневна со количе да се вози, па да издроби некоја бисквита за шмек. ]:) Кабел да извлече, вода да истури, да се избрише раце од прекривачот. :tmi: Ама ако нека е, да знае мебелот и куќата дека дете има во неа. Ко што со секоја една ситница се врзувам гарант ќе плачам по гарнитурата со флеки од истурен сок, шмукалче, каша кога конечно ќе биде чиста :D

За годинава си посакувам успешно и колку што е можно побезболно да завршиме со доењето, во градинка лесно да се адаптира и уште едно :l:на ехо. Мислам дека сум скромна со желбите. :$

Ве поздравувам :sun:

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.471
    Среќна Нова година, да сте здрави и живи многу радости!
    Ние новата многу убо ја дочекавме, малиот мирен пајче, со гости наваму натаму, елка наредивме се превозбуди, песничката елко елко си ја научи сега навечер само таа ја пееме. Предновогодишно бевме на забава со дедо мраз, мислам грешка направивме мало е уште, многу емоции многу солзи. Уште кога влезе се стаписа, па го смирував ете има капа, ете чизми, има брада се подопушти. Па изваде балонче, ептен ептен го сакаше, па гулапче сакаше да го гали ем му беше страв. Не успеавме да се сликаме само го зеде пакетчето и му ја здува. Цело време со плачки така шо си дојдовме порано. Од таа вечер има промени во однесување навечер станува и зборува можи еден сат не можи да презаспие, се повторува се плаши многу. Тоа е се надевам ќе заборави и се ќе придолжи како шо беше.
    Ве поздравувам и среќни празници.

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    30.377
    Новогодишен поздрав.
    Среќна нова на сите мами и идни мами. Помалку замарање со свекрви и комшивки, повеќе замарање лично со вас и вашите потреби.
    Годинава да нема екстремно болни дечиња и сите да се наспиете!
    Јас да си посакам детево да пројаде нешто салам - новогодишна желба :D

Ќерка ми вака новогодишно неможам да ја приберам од кај моите. (Читај: не се замара да ме бара, не ми ја ни враќаат) :D

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мамички друшки, нека ви е Среќна новата година, да се наспиете асално во неа, да има кој да ви помага во чување деца, помалку расправии а повеќе љубов со сопрузите, а за свекрвите некој погоре што ги спомна... капата на страна и да не се замарате со нивните замерки,буцкања, мислења застарени од прва светска војна како треба бебе да се чува и слично. Здравје и само убави мигови да си имаме со дечињата, тие на сите ни се најважни.
    И синко наполни 1 година пред недела дена, скромно домче си го поминавме најубаво со близок круг на пријатели. Сега сакаме да му купиме седиште за во кола пошо релаксаторот веќе ни е мал. Синко почна да комуницира повеќе со нас, аххх како брзо растат! Пред само една година беше мало крофниче а сега е веќе голем дечко што сам се храни, со лажица и мама и тато ги храни и збори со нас, знае што му кажуваме, ако го прашаш нешто дали сака вика Да или Нененене хахах, сонце на мајка најмило. Ќе си го дојам и понатаму, се додека сака мама е тука за него. Има уште многу ама немам време за куцкање, треба вечера да спремам.
    Ве поздравувам многу и се гледаме во следната тема Дете.

На MilaSs12, Alexandrite, hello-kitty.90 и 9 други им се допаѓа ова.