Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    37.183
    @Ano И кај мене исто беше, наместо бебе и 5 годишно дете јас добив две бебиња. И исто викаше дај нешто блашко хахаха тоа да не им е како ние со благо кога лечиме некоја мака. И јас да и давам да јаде. Бебево само јаде, таа на пет и пол ми вика ќе јаде само јас ако и давам. :D Сега е подобро после 18 месеци. :rofl: Јас се тешев викам може Господ ме пракса да чувам две бебиња наеднаш дека ќе останам трудна со трето набрзо. Не било така ама битно беше да се тешам некако. :D:headbang:

На Coco31, Mom's_life, Freckles. и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Полесно е вака кога знаеш дека не си сам :rofl:. Ај се тешам кога ќе почне во градинка ќе се врати во нормала. А може и нема ама бар ќе е полесно зошто помалку ќе се расправам јас со него. Нека му ја мислат таму за доручек и ручек:rofl:. Плус се надевам тоа што ќе се врати на нормални активности малку да го врати во колосек :drunk:

На Mom's_life, Mother of 2boys, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Се што си пишала минувам и јас, еве се враќам од разговор со наставничката, многу е променет. Е нема тантруми, ама ме игнорира скроз, мора да викнам или да се закажам.

На Freckles., hello-kitty.90, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Мајки со мало бебе и дете во градинка, кога по раѓање на бебето го пуштивте поголемото назад во градинка...
    Многу ми е страв од вируси и бактерии да не му донесува на бебето,а од друга страна ми е жал што се досадува дома...
    Искуства?

5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Девојки ве молам кој се разбира од тироиден статус да ми пише. Пишав во тиродина ама нема никој . Итно ми е

6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    5.746
    После 6м го пуштив поголемото. Ќе го пуштев порано, но предвремено родено е второто и затоа одложував. Сите вируси и бактерии ги поминуваат заедно.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    :hug: мораше некако да покажат револт и знам дека ќе помине, само ми е мака. Да беше пролет или лето, ако требаше ќе висев на улица со него да е анимирам, да не ја чувствува толку промената. Дополнително што не го пуштам во градинка, нема надвор игри, сам со мене додека се прибере татко му ;(. Ќе помине, што не било па ова, ама мака ми е.

Јас се мислам да го пуштам сега за две недели, бебе ќе е 1,5 месец. Многу му се смени рутината и веќе покажува рогови. Страв ми е и мене од вируси, ама нема бегање, мора кога тогаш да бидат изложени.

На Freckles., Mother of 2boys, Grungie и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.316
    @Ano @AngelOfArh не би да ве плашам, кај нас 10 месеци периодот и траеееее....
    Јас на моменти се чувствувам беспомошна, безнадежна. И тие такви моменти ги има само со мене, значи љубомората му е кон мене. Непослушен, вика, се дере, повторува по мене, ми возвраќа. Сите начини се пробани, од убаво, најубаво па се до лутење и казни. И ништо не помага. Ти вели: Баш ми е гајле.
    Јас деновиве сериознп размислувам да побарам стручна помош, сакам да го носам малку на психолог.

На Ano, Freckles. и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    И мене ми беше страв, ама мене големото ми е во школо и не можам да не го пуштам. Се надевам имунитетот ќе му биде појак од на бато, најискрено.
    Нема кај нас покажана љубомора, едноставно праи работи кои не ги правел, ќе го опомениш и не престанува и додека не се извикам едно убаво не прекинува. Бебе спие он со топка игра, бебе спие он се дере, не со намера да го разбуди, едноставно баш тогаш привлекува внимание.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Постарото е 5 години постаро од бебе, не покажува евидентна љубомора, го обожава бебето и само го бакнува и го гали.
    Ама изразува јака форма на непослушност, плус збеснува дома затоа што му е досадно...
    Мислев дека е само фаза, затоа што не оди во градинка, ама сега ме замисливте и сфаќам дека и он е засегнат, веројатно е недостаток на внимание и затоа протестира со непослушност...

На Ano, Mother of 2boys и Freckles. им се допаѓа ова.
  11. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.273
    Веднаш одеше, не го прекинав, ама бебе се роди на лето. Е сега викаат дека до 4 месеци бебе има имунитет од мајката. Не ми се разболи бебето ниту бато. Е после 4 месеци, дали од заби, дали од вирус секои две недели сме болни. А батко е здрав. А еве повеќе од месец е дома, ќе има операција и го чувам да не се разболи.
    Ама многу му е досадно дома. Не покажува знаци на љубомора, ама се смени. Не јаде сам, не мочка сам. Не преспива. Не можам да му посветам внимание.

На Ano, Freckles. и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  12. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.273
    Исто се чувствувам. Сакам да избегам од дома. Татко му е од 8 до 10 навечер на работа. Јас сама со две деца. Хаос дома. Среќа што успевам да ги најадам двајца та. Како се справувате со хаосот дома. Се чувствувам ужасно и неспособно.
    Психолог секако по операцијата. Исто сме, ако му викнеш и тој исто така ти се обраќа (facepalm)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    11.896
    Мајки, јас се породив.
    Дајте совет, за земање од болница, дали да доаѓа поголемиот син, за заедно да се враќаме или не е баш добра идеја?
    Има скоро 3 години.

@Skyler вие како направивте?

На Ani93, Doktor F, sani99 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @elenaklasik честитки, да е жив и здрав! Се одлучивте за име?

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Мојата имаше 2 год.2месеци,не беше.
    Малку почуствителна е и баш беше плачка.
    Мм сам дојде.Дома ја пречека.

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    11.896
    Фала!
    Да, конечно бидна одлука, она име кое маж ми го сака. Ајде си реков, ќе му ја дадам честа. :inlove:
    Кирил

На Coco31, Ano, MilaSs12 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Со здравје да си го носи:inlove:

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Честитки Еленче! Да сте здрави и живи:l:

19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    28.228
    Ооо честитки :hug: Жив и здрав да е! :inlove:

20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    @elenaklasik живо и здраво нека е синчето.

Јас кога се породив син ми беше 3год и 5 м, дојде заедно со татко му. Иако е ептен приврзан за мене, не се делеше, плачко беше и сеуште е, дури и претходно дојдоа да го види бебето, иако јас инсистирав да не го доведува мм. Мислев ќе бара да седи со мене или одма да излезам, он само ја виде, ме бакна и задоволно си отиде.
    Кога излегував од болница ми даде цвеќе, ме гушна, му го дадовме транспортерот, демек бебето да го носи и си дојдовме дома.
    Му дадовме подарок од бебето и полека се прилагодувавме.
    Многу трпение на почеток и без викање. Со моево критични денови со напади на љубомора беа вториот и третиот откако си дојдовме дома, после се врати во нормала. Има сеуште такви некои денови, ама како и другите што зборуваа, повеќе е како револт, непослушност, желба за внимание, отколку љубомора кон бебе.
    Имавме среќа што се породив на почеток на лето, па цело лето го поминавме надвор.

На Alexandrite, Coco31, Ano и 7 други им се допаѓа ова.