@Mariangel двајцата зрачите со позитивност! Затоа се ќе биде во ред, наскоро ќе бидете домче! Ви посакувам брзо оздравување!
Zdravo majki i od mene @irena.1 ne da mislam na vtoro se opsednav, mm vekje i pocna, se frli vo akcija, pa taka da i jas ovoj mesec kje cekam da NE dobivam Sakam Septemvrisko bebe, prvovo go pravevme 4,5 meseci, pa ako se fati i sega kje bide Majsko bebe ama nema vrska, ubav mesec e i Maj I jas sum dobra so kilaza, +30 se popraviv so prvoto, neverojatno brzo oslabev, spremno mi e teloto za vtoro, pa posle vtoro kje se stegam, da ne se stegam sega dzabe Kako i sekoja majka sakam mnooooogu zensko, daj kazuvajte recept za zensko hahaha se salam... Zivo zdravo samo, pa sto saka neka bide Sinko si e inace umen, za 12 dena trga vo gradinka, jas kje se dosaduvam doma, kje odam cat pat do fakultet... Malku me nema denovive, ama nemam bas vreme, ucam.... Imam ispiti periodov Pozz majki
Здрво мамички, мене ме немаше долго време имав гости и после се зафатив со обврските што требаше да ѓи завршам и кога да видам летнало времето. Ние сме добри,малиот расте и го почнавме 7 месец.Почна да се влече со мешето по подот и не е веќе сам да го оставиш,оти ќе направи некоја белја Јас денови бројам до одморот,не може да дочекам да одиме.Инаку кога ќе се вратиме од одмор ќе седиме дома една недела со малиот и после ќе одиме на една недела на гости за Македонија кај баба му и дедо му. Септември ќе ми биде ептен исполнет...дури и еден тест закажав да полагам кога ќе се врата од одмор ДА знаете вчера што сми стаса-новогодишна елка од интернет 180 смПа, лани три пати порачав и се ми откажуваа и си ја порачав вонсезонски за смешна цена.Битно многу е убава и ептен ми е по ќеиф @Mariangel незнаеш колку ме израдува кога прочитав дека сте ја поминале операцијата успешно.Шефот твој иако е малечко е јак и жилав.Гушки и бакнежи за двајцата и побрзо да закрепне, па да излезете од болницата
Добро утро женски! Станата сум од 7 и 30. Стандард. Го однесов поголемото во градинка, а помалиот на вакцина. Следната вакцина му е на 4 години. Однесов и документи за работното место. Дај Боже да ми го примат помалиот син во градинка. Го запишав со врски, па ќе видиме за колку време ќе го примат. Многу деца чекаат за запишување. Мора да се отворат нови градинки. Сега ќе појадувам. Многу ми се јаде. За ручек имам мусака, од вчера. Ич не ми јаде стоена мусака, ама не сакам да фрлам храна. @irena.1, за второ дете можеби ќе ти треба помалку време да забремениш. Со првото забременив после 6 месеци, а со второто од прва. И тоа од еден секс. Цел месец пазење, ама тој секс не се пазевме и биднало. Наредниот месец синко ќе полни 2 години. Моја школска од основно со првото забремени после 9 месеци, а со второто од прва. Тој месец кога се обидувале, се фатил. Наредниот месец треба да се породи. Повелете кафенце
Moeto junache veke e prefrleno na drugo oddelenie, nema potreba da e na intenzivna veke.. Napreduva super Fala mu na Gospod
@Mariangel за тебе и за малото јуначе. Сега полесно се дише, се израдував дека ве префрлиле. Едвај чекам да пишеш дека сте домче. @irena.1 од мене имаш поддршка за второ бебче . Најтешкиот дел со вадење заби, непроспани ноќи и проодување веќе ќе биде зад вас а сеуште не сте надвор од форма и сте во бебе модус. Во однос на фаќање, кај нас за второ беше подолго...но обидите беа далеку порелаксирани.
Второто дете јас мислам се фаќа многу полесно, барем кај мене беше така, од прва, со еден единствен однос месецот и толку беше и тоа ден пред да добијам се фати, така да, уживајте, водете љубов и не берете гајле, тоа само ќе си каже кога е готово Поздравче до сите кои се во обид за 2 ро, 3то, 4 то детенце
Добар ден мајки, кажете лек за расонување, деновиве ме тепа хронична дремка, карпи наместо капаци имам на очите. Вака ми спиеше кога забременив, ама сега не е тоа. Нон-стоп ми се спие, одвај гледам. Се пријавувам во клубот на мајки кои со второто забремениле одма.
Другарки не правете проблем. Нема на мм да му давам . Јас реков нема да биде од одма, па ајде, таман уште некој месец. Добар ден мами. Петок петок. Едвај чекам да заврши раб. Време да си одам дома да се дружиме со синче. Инаку чисто информативно да прашам има ли некоја која веќе била трудна со втор, а си го доела уште некој месец првото.
Да, и јас на тоа помислив, иако пак ноќе се будам и одвај презаспивам. Таков ритам фатив и тоа е тоа. Ајде чекам резултати и од последниот испит, да видам ако сум положена уште завршниот да го решам и после ќе се опуштам ептен. Иако и сега огромен товар симнав од грбов. Најтешкото помина, отсега само полесно може да биде. Еве и сезонава е при крај па и мм ќе биде полабав во однос на работата. Следната сезона со поголеми дечиња се надевам на полесен период. Преживеав некако јеее
Здраво! Решив да почнам со убави вести. Син ми се ги направи првите чекорчиња. Го совладува полека стравот. Иако два дека одеше по 10тина чекорчиња, денес пак се плаши, ама ќе биде. Знам! И сега неубавите... Дефинитивно неуспешна бременост. Плодот е мртов и треба да се отстрани. Страв ми е, а веројатно не би требало. Не знам колку може да одложувам. Не можам да се организирам на работа, за да земам слободен ден. Баш ми е жал. Веројатно така требало да биде. Што да се прави. За колку време ќе бидам способна да продолжам на работа? Наредниот ден? Има искуство некој, Ве молам? Бај, бај!
lajkot e za prvite cekori so mrtov plod sedis??? nikako.Mozes sepsa da dobies mene kiretazata mi traese okolu 20 min plus dur cekavme da deluva anestezijata odma potoa stanav i se dvizev edino sto krvarev jas mn sto neznaci deka ke bide isto i so tebe
Не сум во тек баш, можеби си пишала пред тоа, но јас еве сега читам. Многу ми е жал за неубавиве вести. Се надевам дека наскоро ќе се радувате на уште едно детенце. Ти посакувам лесно да поминеш сега, да не се повтори никогаш веќе ова и да не израдуваш наскоро со позитивни вести
Добар ден мајки, јас денеска си бев на гости со синко, досадно ми е дома, па шетнавме малку. @SpangeBob многу ми е жал... само со лесно, убави мисли за понатака, па ке се дружиме заедно во труднички муабети!!! Јас така набрзинка да ве поздравам, па да раскренам, испеглам нешто, па ќе стане синко, па на улица со дечињата да си поигра, многу весела улица имам со дечиња 4-12години, играат жмурки, ластик, некоја игра бело забче (смешки прават и кој прв се насмее губи), па синко трча по нив се радува, а богами и јас
Убаво ме исплаши. Абе, би отишла јас, ама немаат анестезиолог. Дури во понеделник ми рекоа. Најбрзо недела, ако дојде пријател на докторката. Аман! Што да правам сега?
Ако имаш пари приватно некаде кај што ти е најблиску, ако неможеш да си дозволиш оди во Скопје...Според последна менструација колку би требало да си бремена? да не е многу време мртов плодот...