Со раце игравме и ние на мн песни сум ги заборавила, имаше и различни чекори со рацете. Имаше една нешто со "ме касна змија" толку памтам од текстот, рацете кај лактите се држеа. Најмногу ја памтам со мајка ми што ја играв, од нејзино време, случајно го најдов текстот. Е за чекорите со раце не знам како да ги објаснам. прво тапкаш сам, па со тој од карши, па со опачината од раката, ако имате некој од југославија може ја памти Spoiler: Текст U senci pod palmama ja te cekam Lora, znam da neces doci, al' tako biti mora. Madride, Madride, glavni grad Spanjola, tu smo se voleli ja i moja Lora. Dok je Lora igrala uz muziku ca ca ca u nju se zaljubio princ Valentino. Lora je skinula sliku oficira, stavila je sliku mladog Valentina. Cija je livada, cija je trava, cija je devojka usnula i plava? Mamina je livada, tatina je trava, moja je devojka usnula i plava. Pokosicu livadu, pokupicu travu, poljubicu devojku usnulu i plavu. Pokosena livada, pokupljena trava, poljubljena devojka usnula i plava. Мислам дема беше Лола и јас. Сол макарон беше онаа кај што се плескавме и бегавме со раце. Ема емсаса беше за ластик ми се чини. За ластик имаше и некоја жи влези рашири, па жи прескок, жи цик цак, и така на секое жи ги правиш работите .
Големото има скоро 7, малото месеципол, допирна точка немаат, тотално се различни. Спиев и јас ба уво дека ќе ми биде лесно бидејќи со бато ми беше лесно.
Кај мене прво дете, си спие многу време, мака си немаме. Чисто споредбите ме нервираат демек ако на пример Х не јади пилешко, и моето нема да јади. Да, може да испадни на крај дека и моето стварно нема да јади ама дека има допирна точка едното дете со другото, нема врска.
Вторите и за првите наплаќаат, кога ти кажував ти велеше нее до родителот е. Е ај сега натерај го да не писка, да биде мирно бајче како бато Нека се здрави и живи само, ќе пркнат, белки ќе се смират
За тоа кога ќе порасне тек ќе видам, за бебешкиот карактер не можам никако да влијаам зошто ни оно сирото не знае што го снашло. Големиот немаше грчеви, овој го уништија грчеви. Вака воглавно освен што вика многу за заспивање стварно не е лошо бебе, греота е да кажам, ама ако не заспие одма после цицање, невозможен е. А карактерно се различни дефинитивно, црно и бело. До мочањето и какањето се различни, бато 1 пакет пелени 3 недели, овој ни 1 недела не му стигаат
Здраво немајки Ги читав сите дешавки, пресмешни се. Се надевам дека нема да станеме тие баби од улица еден ден. Да споделам и јас нешто од не мајчинството. Првите вечери кога не пуштија дома не го слушав бебето кога ќе заплаче, редовно маж стануваше, јас во кома бев. Мајка ми се чудеше, викаше како ти мајка ќе бидеш сопствено дете не те буди. Ама ете ме година ипол стаж на мајка имам и се уште непроспиена целосно ноќ. Работите си доаѓаат на место, никој не може да очекува преку ноќ супер родител да стане. Затоа само нежно спрема себе. Ве поздравувам
Небо и земја, и моиве. Дури и блиски кога ќе го видат, викаат абе како не е на брат му, он беше бебе за пример, од книга измислен. Далеку од тоа дека се жалам, ама ова второво е поживо, потемпераментно, повеќе сака внимание. Брат му каде ќе го оставев, таму го наоѓав. Колку ми беше од помош игрална, цел ден си седеш во неа. Ова 5 мин е внатре, после го гледаш исправен со главата надолу, спремен да се отпреврти наопаку. Ако брат му после дремка ќе се разбудеше и си гугаше во кревет додека го земам, овој сега се буди, веднаш се превртува на стомак, до исправена глава, насмеан спремен за нови походи
Јас се смеам малово прво глас пушта па после очи отвара. Јас стави го на стомаче он крева газот се бутка да лази поза, кај си тргнал бре синко... Нека се само живи и здрави!
И мојов многу икаше/ика, Живковиќ ми рече, не е од ладното туку што му се враќа млеко. И сега исто е, а бљуцне, одма почне да ика.
Клима цело време на 30 многу го суши вохдухот. Бебето ти е многу облечено. Капче за дома немој да ставаш. И хулахопките се вишок.
Леле исто Маж ми ме будеше на секое плачење на бебе, не слушав на почетокот. Еднаш дури сум заспала доејќи, бебе беше 1 месец и легнато до мене, па сум се покрила со ќебето како сама да спијам, бебето врз глава до мене покриено маж ми да не се разбудеше не сакам да замислам што ќе се случеше.
Мхм,моите двете се погодија лоши. А сите рекоа нема шанса од првово полошо да биди(сметај колку беше лоша)вторава ја надмина ви лошотилок а поголемава сега е права умница.
Помината контрола, бебе си напредува супер. Со дохрана си е ама битно напредува. Се ближи кон три килограми За предвремено родено таа ни е прва граница за достигнување. Повторно коментари од околината дека требало да е на доење, да не даваме многу пари за млеко, ама веќе на вакви муабети не реагирам. Мое дете, јас си го гледам, јас си плаќам што треба.
Го гледам бебето весело, среќно, се смешка, тоа температура 39 имало. Ни посакувам срдечно добреојде во светот на настинка и грип, новото нормално секојдневие за наредните 5 6 години.
Мојот на 39 тт стана во сред ноќ си играше како ден да му е Биди среќна што така ја поднесува а не клапнува па да не знаеш што да му правиш. Со помин нека е