Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Исто е и κај мене. Всушност не се ни појави сρцева ρеаκција. Одам κај пρиватен гинеκолог, па тој не ми ρече деκа е итно. Мислам не ми ρече ни да помине еден месец, ама ни деκа е опасно. Сама си се испаничив. Еве сега ќе одам на одделение, па ќе видам што ќе κажат...
    А после κолκу вρеме тебе ти се случи да κρваρиш? И јас почнав од вчеρа, ама не многу!

Последна измена: 20 август 2016
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Хаха, па баш додека бевме таму на нај гласното таа мака немаше, си спиеше, а дома со секое шушкање се буди (facepalm)
    А за вознемиреноста, секоја вечер се врти таа, се развртува по креветчето, не беше само синоќа, навикната е да цица и штом почне да мрда јас одма цицката, оти ако ја оставам, ќе се разбуди скроз и после нема спиење, пробав така 2 пати и ми се рассони и пак мораше на крај да и дадам да цица, стварно ли е гладна, од навика ли го прави тоа, јас стварно не знам :devil:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Иста песна и кај нас само што ние сме со шише нашите беа ден два разлика мислам вие бевте на 23 24ние на 22

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Isto I kaj nas, se budi na saat dva I se vrti prevrtuva, ako ne dadam da cica skroz ke se rasoni. Ne znam do koga vaka ke terame :(

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobra memorija (y) 24 Oktomvri e malata moja, a sto se odnesuva do cicanjeto, sto da kazam ne znam, probav koga se budi nokjta da i stavam ccucla, ja prifakja, ama za 5-10 min. pak istata pesna i na kraj ja pluka i pocnuva da kenka, so vodicka, vo son mi go butka sisheto eeeej, so zatvoreni oci duri, od kade znae vikam sto e, a stom ja zemam vo mene i ja legnam, odma otvara usta, zjae za cicka (facepalm) bozeeee si vikam, kakva li intuicija ima uste od sega, ne mi e verno duri, probav nekolku pati da i go ukinam nokjnoto cicanje ama ne mozaaam

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас се извинувам вака што влетувам, ама кај кој гинеколог приватен одиш. И мене исто ми се случи со првата бременост, бев кај Др.Љушев и ми кажа дека мора киретажа, ама можи да се почека 1 недела. Фала му на Бога што почекав сама се исчистив без зафат. Со среќа и се најдобро.

7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.231
    Abe kolku sto pamyam, pocnav da krvaram bas koga mi bese datum za redoven ciklus ama posle 1m nedobieno, znaci kako posle1m pauza od ciklus bas vo period koga dobivav. Ne se sekavam dali mi dadoa bekoja terapija ama uste na pregledot doktorkata mi rece deka vo mojot slucaj ne treba kiretaza samo ke se iscisti. Ama proveri ti pak na doktor sekoj slucaj e razlicen.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zdravo mami :) Kako ste? Ve ischitav dodeka nanka shefot moj.
    @SpangeBob mnogu mi e zhal, se nadevam Gospod ke vi podari ushte tolku kolku shto si sakate dechinja :hug: Edna silna gushka od mene :)

Jas vchera i denes ke puknam od maka, na sinko mu namaluvaat od lekovite i e se po buden ama od morfinot e kako uplashen. Sestrite vikaat dodeka primal pogolema doza e na sedmo nebo i si gleda nekoi drugi raboti a ne toa shto e okolu nego samo mene me poznava od site plache i sega se plashi. Lugje ne znaete kako zhalno plache, dusha da ti pukne. I mlekce ne smee po mnogu edvaj po 60ml na sekoi 4h, a naviknat e na mnogu poveke i mu se sobiraat poveke prichini za plachenje.. Mi vikaat deka e normalno prvite denovi deka e taka a za majka e teshko.. :) Ama eve pred malku me usrekji moeto sonce, se razbudi i pochna da mi se smeshka i da preta kako i obichno, pa mi go razubave denot. Se nadevam deka veke ke bide vesel i svesen, i deka naskoro ke izvadat toa cevchinjata i kablite od nego pa da mozham da si go zemam vo race i da si se gushkame :) Pozz od nas :)

На Wanna.be.mum, kelebeim***, џунџуле и 18 други им се допаѓа ова.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Mariangel hrabri ste mnogu so shefot tvoj, ke go prebrodite I ova dusicki:hug::hug::*:*

На kelebeim***, Sunshine_1979, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Мојот батко е на 3 октомври, сеуште се буди нон стоп за цице ноќе. Исто и јас како тебе пробувам со цуцла, со вода, сокче, ем како што велиш спие а разбира си бара цице.
    А ноќеска колку беше напорен, абе ич не спиеше, цела ноќ се вртеше во кревет, почна и да станува се држи за оградичката, се расони па дежуравме цела ноќ.
    Едвај чекам да почне да преспива по цела ноќ, и тој и јас да се наспиеме како луѓе :D

На kallias и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    :rofl: FB_IMG_1471693414303.jpg

На Mariangel, Santaa, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ооо ќе се изначекаме додека почнат цела ноќ да ја преспиват, околу 2 год. ќе биде тоа ми се чини, бар по син ми така беше, се будеше и тој за млеко, а веќе после 2 год.почна цела ноќ да ја преспива (facepalm)

На Angel.Heart и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Добар ден женски! :f:

Денес е премногу топло. Од сабајле бев излезена со децава и пукнав. Глава ме боли од топлово. Помалиот спие, а поголемиот е кај татко ми. Многу е немирен. Додека се спремав сабајле за излегување, децата беа на тераса. Кога бев само по гаќи, влезе поголемиот во соба и пак отиде на тераса. На цел глас извика - мајка ми е гола! Се изнасмеав. Пред некое време му вели на маж ми - тато, сакам убава пи*ка. Маж ми не можеше да престане да се смее. Исто и јас. Поголемиот почна да спие цела ноќ откако наполни годинка. Помалиот има неполни 2 години и уште се буди навечер.

На Kaetana, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    :shake:Sori za upadov
    Bebka mi e skoro 4 meseci a veke 2 ipol meseci spie od 10 navecer do 9 sabajle bez niednas da se budi
    Ja nauciv mnogu lesno prvite nekolku dena vo 10 I davav mleko I vo spienje okolu 12 uste ednas I ne stanuvase odma posle nekolku dena toa mu go ukinav vo 12 I vo 10 I davam pogolema kolicina
    Se budese nekolku pati vo nokta I cucla I redev se duri sabajlinata non stop taa razbudi se I jas odma cucla
    Normalno trebase trpenie nekolku veceri I sega spie I bez cucla I bez stanuvanje za mleko ^_^

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Toa ne se uci... :) Dete sto ne spie, ne spie.. nemozes da go naucis... Sinko pa od ragjanje spie cela nokj, jas neznam sto e stanuvanje nokjeska :D

На Kaetana, mama31, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Мојот не се научи да спие цела ноќ до 1,5 год.Убаво вика @mariz до детето е.Не прифати никаква лажалжчка цуцла а купив преку 10 различни со надеж дека ќе фати некоја кога ќе му дадев се гадеше и повраќаше,шише исто никакво не прифати.Укинавме ноќни подои ич не до доев во текот на ноќта,ама од навика се будеше ќе го милувам,ќе му пеам,ќе го нишкам ќе призаспие.Таман се научи да ја преспива цела ноќ почнаа да излегуваат четворките,па се поклопи со тежок стомачен вирус на инфузии завршивме.Ајде после пак одново.Мораше да му давам да цица навечер бидејќи не прифаќаше шише а беше дехидриран.Еве го има сега година и скоро девет месеци,јаде и оброци и ужини и одбиен од цицање,фати шише пие млеко за заспивање и насабајле кога ќе стане преку ноќ не му давам ништо ама пак се буди ќе прошета лево десно и ќе заспие.До детето е.

На Kaetana, mama31, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.285
    Се согласувам со Мариз и Тинче дека ако детето ти е такво да не ти спие ноќе ти можеш и на глава да стоиш џабе ти е. Најголемиот проблем со мојата е неспиењето уште од првиот ден кога се си дојдовме дома па до ден денес (2г. и 2м.) Иако сега не толку често но 2-3 пати месечно знае да се разбуди околу 3-4 сабајле и си игра, а за првата година не сакам коментирам и да се потсеќам зошто имам кошмари од тој период. Затоа тие како Мариз ќе си размислуваат за второ, трето дете, а јас и мм уште многууууу години нема да помислиме за второ дете.

На Kaetana, mama31, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobar den. Me nema odamna. Doma sami so sinko, toj nana jas si pijam kafe+cedevita+smokvi i si gledam seksot i gradot. Za ne koja minuta ke spijam i jas sigurno :o
    Gledam vo televizorot i se potsetiv na zivotot pred da imam dete.
    I vednas svakam deka sega sum navistina ispolneta, postojano zafatena i deka nauciv da se raduvam na mali nesta.:inlove::inlove::inlove:
    Bliznacinjata uste vo stomak mi najavuvaat deka ke bide tesko mene, ali ne se predavam ni pod tocka razno. Bi odela i na cetvrto, ama ponatamu vo zivotot. Decata se blagoslov.
    Mojot sin stanuvase noke, i uste stanuva. Porano za cicanje, a sega da go zemam do mene da spie. Sekoja nok bukvalno vo isto vreme stanuva, se isprava i vika mama mama. Go zemam, ednas ke go baknam i veke spie do mene. Pred da trgnam na rabota go vrakam vo krevetce.
    Raduvajte se na majcinstvoto, spored mene nema nisto poubavo.

На Kaetana, Sweetheart87, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Vtoroto kje naplatelo i za prvoto, taka vikaat :rofl: Jas sum bila mn mirno bebe, isto i mm, pa moze ima vrska nesto. Mene cudno mi bese deka ne stanuva i prasuvav dali da go budam za doenje i mi vikaa ne, ako e gladno kje si stane i ne go budev, uste od pocetok od 11 do kaj 6,7 spiese. Sega spie od 10 do 8 sabajle bez stanuvanje, nekogas e voznemiren vo tekot na nokjta, no ne stanuva, kje se provrtka, kje prokenka, zaplace i pak zaspiva...

На Kaetana, eleni27, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Можеби е рано да кажам, ама првото дете ми беше мирно, а второво уште помирно бебе. Сега големиов плаче и за двајцата. На малава глас не и се слуша. Којзнае уште колку ќе менуваат, којзнае уште што не чека во иднина.

На Kaetana, Sweetheart87, eleni27 и 4 други им се допаѓа ова.