Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    14.695
    Живо и здраво нека е, само радости да ви носи! :^:
    А јас се повеќе мислам дека ми ја смениле во болница:D значи креветчето го јадеше прееска(facepalm)

На Indi96, mal.ecka и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    37.142
    И како што носи редот, да ве почастам сите. istock_000021309811small_wide-578d260088ae91587b73570982a13d8f711c78da-s1100-c50.jpg grazing_board.jpg

Додека сме трепнале, бебето направи годинка. Моја втора ѕвезда,второ срце,душа... Нека патеката на животот им биде светла и сјајна. Ние сме тука да ги рушиме сите препреки.
    Трепкај, свети и радувај се на животот палавко мој.

Почестете се, има за сите по нешто :hug:

На H.VAGA, Oneo, CareTee и 26 други им се допаѓа ова.
  3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Голема да расте :^::*:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.828
    Допаѓања:
    27.716
    Среќен, најсреќен роденден :l:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    8.368
    Еве јас ќе останам (highfive)

На Coco31, Freckles. и V.N. им се допаѓа ова.
  6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Јас па претходно работев од дома, сега едвај чекам да одам :D

На Freckles. и Tiny Love им се допаѓа ова.
  7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    14.695
    Зависи што работите, не би да делам мн памет ама деца брзо растат вие ќе останете дома и што?
    Мојата од 10 месеци беше пуштена во градинка. Срцево ми беше сол направено, пукнав! Ама незнам дали има дете што повеќе ја сакало градинката од мојава. Поредовна и од учителките беше.
    Ако ми е ова второ и ќе тргне подоцна во градинка година и месец планирам, пак не ми е лесно. Ама и за наше и за нивно здравје убаво е секој да си поминува време со своите врсници. Децата да се дружат и социјализираат, а ние мајките малце да здивнеме (ако може така да се каже) и да имаме комуникација со возрасен свет. Тоа многу значи за психата верувајте.

На крајот од денот сепак вие си знаете нели, секој за себе. Зависи пак ќе кажам што работите и колку. Ако сте подолго време на работа, во смени итн, па неможете да се организирате и полесно е да се остане дома тогаш е ок, ама ако имате работа што ви одговара тогаш колку сурово и да звучи не треба да се жртвувате.

На Oneo, matilda258, sani99 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    4.079
    Здраво мајки :sun:

Ова сонце се бара цела година. Да се наполни човек со позитива. Не е жешко, не е ладно, таманка :)
    Викендов дете максимално надвор, дома само за спиење и јадење и пак надвор.
    Од утре се враќаме во градинка (fingers)
    Не знам дали до петок ќе издржи за маска првоаприлска да се замарам или не :D
    Го појачав со витамини па од нив ваљда конечно му се отвори апетит за јадење. Не е дека стана јадач ама од тоа што јаде јаде количински колку што треба, а не како врапче да проба само. Се надевам во градинка ќе му ги отворат хоризонтите во поглед на храна.:D
    Моментално е во нова фаза да се срами. Леле некој од далеку ако му прозбори готово, се пика цел во мене и не врти глава. А ако не му обрнат внимание одма вика по луѓето баба, деде што да е. И оди најди му нзс.
    Дома изведува максимално, надвор е друго дете мирно бубаче.
    За роденден темата одбрана, балони од Али нарачани уште локација да мислам каде. Има време де ама што можам унапред завршувам да не ме боли глава во последен момент.
    Вчера бебе беше сега за 2 роденден ќе се спремаме детенце е, кај ли отиде времето ^_^
    И дефинитивно како растат е полесно. Прееска раат јадев раскренав низ дома, он си вртеше со количињата, така што давам утеха на мајките со бебиња да издржат, доаѓаат подобри денови.

Ве поздравувам :f:

На Oneo, Arababy, sani99 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @V.N. Јас лично и ради здравствен проблем треба да оставам. Работата не ми е компатибилна со проблемот.
    Цело време се нервирам за тоа што плата помалку ќе имаме, ама па и не вреди здравјето да го жртвувам.

Цел месец го чекам мењањето на времето за да може покасно да станува од 7 и легнува малку покасно , и еве денес стана у 7и10 по ново. Ми се плачеше.

На IRBBB, Coco31, hello-kitty.90 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    14.695
    Затоа реков секој за себе си одлучува. Ако работното место не е соодветно тогаш ако можете да си дозволите секако дека ќе останете дома па подоцна ќе барате нова работа. Но ако ви е работната позиција ОК тогаш мое мислење сепак е дека треба да се продолжи со работа.

Инаку твоето е во чекор со времето изгледа :) си ги следи дури и промените на летно/зимско сметање на време:hug:

На sani99 и Freckles. им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Мојот во 6:20 по ново стана денес, ми се рикаше ми се плачеше;(

На mal.ecka и Freckles. им се допаѓа ова.
  12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Добра ви вечер мајки. Денес недела, ден за одмор... Како да не. Верувам дека нема мајка што одмара во недела. Ние се прошетавме малку денес, го фативме сонцето, и после пак се вративме на драмата. 3 ден температура. Аман. Ми се плаче ми се рика. Мразам кога е болен. Зошто мора секој месец нешто да се случи? Не знам дали само јас толку тешко си ја прифаќам секоја ситуација кога е болен, ама луѓе бе, душата ме боли за него кога го гледам како се мачи. Изгоре. 39 со 5. Залче нема ставено во уста. Нема сила ни за играње. Само се тутка во мене да се гушкаме. Ама не ми е јасно кога секогаш кога ќе качи темп го држи по цела недела. Ништо живо не му помага да спушти. На секои 4 саати блокмакс и парацетамол, облози, туширање, чорапи со оцет, ма јок бре. Тоа гори дење ноќе. Па ќе се исуши целиот, ќе ослабне како прегладнето кутре некое. Греота ми е.

На hello-kitty.90, Arababy, Mom's_life и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.913
    Мојата пред короната качуваше ретко тт и тт и траеше по 2-3дена максимум.Сега после короната штом ќе качи ја држи по 6 дена и над 40 ем поголема е веќе.Се си мислам дека и другите вируси измитираа:(.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.399
    Хелоу мајки,

Мислев ќе пишувам почесто, заспивам со тел во рака читајќи во последно време...

Не знам како се чуствувам, после сипаници, цело време се болни, малиот успеа дури 4 дена да оди во градинка, па се разболе од мораксела ( со симптоми, со температура, се пропратно) , следеше ќерка со гнојна ангина, баш ни беше “забавно“. Изгледа сите сме во истата каша, мајки.

Денеска после еден месец пауза вкупно двајцата, тргнаа во градинка, се надевам прележавме што требаше и не требаше и толку ќе е од разболувања веќе. Фингерс кросед!

Сакам многу работи да направам, тргни - застани сум цело време, тело, психа, кариера, осеќам се вртам во круг нон-стоп. Барем интермитент фастинг-ов го терам без престан 34ти ден по ред, тоа некоја константа ми е во животов овој период. Искрено, се надевам на подобри времиња.

Убава недела да си имате :sun::f:

На Oneo, hello-kitty.90, Arababy и 9 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.256
    Допаѓања:
    107.591
    Постои легенда која вели мајка Ангел некогаш испрала се и бар 1 ден корпите биле празни. Да, да, тоа е само легенда. Перам цел викенд за во понеделник да ми се сите 4 корпи полни, како, извираат ли алишта, не знам... Додуша откако исправ постелнини сменив и пешкири од бањање и алишта вечерта и ете ти една машина 60ка и една 40ка, до среда и 95ка ќе се собере.

Бебе метеопат цел ден спие и цица, маратон, кога ли дојде 2 саат човече, сеа станавме ( во 9). Бато во школо, денес шетање нема, врне. Треба нов реф да фатам, односно редот од кога бевме со бато беблаци, да чистам четврток и петок за цел викенд да сме слободни, ама и ручек да правам за цел викенд, иначе се ни е на гз на глава и мртви уморни сме. А си сакаме да си шетаме машала.

Убав ден мамаситас!

На hello-kitty.90, Coco31, Mom's_life и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.069
    Каков почеток на неделава:rain::rain: измислено да го преспиеш денот, секако ќе спие тој што не треба да буФта низ дома:rofl:

Таман се навикнавме на сонце и природа пак затворени дома..
    Е кога спомнав сонце и природа:sun:
    Јас, мм и синко личиме како вратени од одмор.. да да, така убаво сме се испечиле што мислам да лежев цели 10 дена на сонце немаше ваква боја да фатам:drunk: На оваа млада новопечена мама не и текна да му стави крема со фактор барем на своето дете:?:

Зборував за џамперот колку е убава работа, маста му ја вадиме. Е решив да го ставам и во дубак додека згорвам некој ручек да се мафта во кујната околу мене па го имавме првото искуство со фаќање во штеќер(highfive) Не беше толку страшно само за малку на мама ќе и летнеше ноктот, сега мислам дека целиот прст ме боли:whew:
    Одам да го забришам тоа шпоретот бидеќи кога правам ручек за детево нема таква сила што ќе спречи претекување:rock:

На hello-kitty.90, Coco31, Mom's_life и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nestorovskaa

nestorovskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Prasanje do majkite na zenski deca. Dali im ja sisavte kosata i koga? Imam zamisleno da i ja pustam dolga, sega ke polni godinka, ama dali e podobro da se sisa za zacvrstuvanje na vlaknoto ili nema vrska?

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.256
    Допаѓања:
    107.591
    На син ми му ја шишавме како бебе и дури сега на 7г се зацврсте така да нема врска шишала не шишала. Мене не му се свиѓа девојченца кога ги шишаат толку кратко за да им се зацврсти, што знам, убави ми се со такви бебешки локнички или косиче меко.

На nestorovskaa и V.N. им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.828
    Допаѓања:
    27.716
    Година и 4 месеци е, ја немам шишано и не планирам во скоро време :D

На nestorovskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.004
    1 и 7 месеци никогаш не е шишана и нема да биде до прво одделение :D

На hello-kitty.90, nestorovskaa и LiquidLuna им се допаѓа ова.