Ima obvrski i OBVRSKI,rabota i RABOTA. Sekoja rabota ima svoja tezina. Pr.rabotata na mm ne e sekojdnevna(osven nekoi 40tina dena) no denovite koga raboti,raboti teska fizicka rabota od utro do mrak,i e iscrpen navecer. Uste fali jas dete da mu dadam. Malku mi e razgalen,jade 3pati i mora da bide zgotveno,inaku ne sednuva na masa. Pokraj nego sekoj den gotvam i 4pati obavezno za sin mi. Kukji dve na dva sprata za sreduvanje. Dvor golem za odrzuvanje. Kuce,macinja za hranenje. Dete da zanimavas,sredis,nahranis,zaspies. Seto ova e moja obvrska. A da,i pazaram sekoj den. Zatoa ja razbiram @zuto ,seto ova sto go nabrojav plus edno malo bebe. E,nema da imas vreme za sebe i da posakas. Sreka sega e pogolem,pa mi poddava lak da se nalakiram(ednas na dve nedeli),i ucenjeto biologija ni pomaga koga sum vo wc(stoi zalepen do mene). No,toa ne znaci deka ne se gordeeme na nas samite,mene me ispolnuva koga na krajot od denot gledam pokraj mene dve zadovolni lica,za koi sum pricinitel tokmu jas.
@zuto искоментирав зашто "служење" ми се виде како многу груб и потценувачки збор за она што го правиме ние мајките. За некои да се "грижат" за сопствените деца е да ги нишкаат додека заспијат, за други е да им воведат војнички ред, а за трети е само да се присутни во животот на детето. Ти си прекрасна мајка и мило ми е што им го даваш на твоите деца најдоброто од тебе.
☺kako jas donekade da sum go pisuvala ova. Znaci pred da go rodam prvoto isto vikav nema sansi bebe na spalna da stavam, ke si setam na raati bebe u kolicka ke si uziva, dete ne smee da mi vreska po prodavnici... abe se mi sd vrati po glava. I jas stalno si mislam do mene li e ama go pravis toa sto vo momentot ti se cini nsjlesno i najsoodvetno neznaes kako poinaku da se spravis so situacijata. So vtorovo nisto ne zborev i ne zboram kako ke terame taka. Bajce bebe bese kako raste mnogu menuva i se pobesna i poteska e ama da e ziva i zdrava. So golemiot si se raspravme nekogax mnogu ama i pokraj toa sto e kavgadzija i izbuvliv umno dete e i mislam dovolno vospitano koga ke vidam samo kakvi deca ima. I pak me maci cesto misla dali sum dovolno dobra majka, znam deka ne sum sovrsena, ni od daleku ama se trudam kolku mozam. Eh duri sto ne ceka, ova sega se mali maki. Neka samo izrasnat vo zdravi licnosti, da bidat pametni umji uspesni najvazno zdravi i srekni a i za toa pak nie kako roditeli najmnogu treba da se potrudime taka da daleku ni se problemite doprva ☺ ama pak za sto drugo se zivee. Pocnav ova odamna da go pisuvam ama me prekinaa deckive eve pred spienje da dopisam. Ubav den denes skoro cel den vo ohrid na plaza pa malku odmor pa prosetka niz grad pa eve na spienje. Stanov e bomba ama utre ke sredam kolku mozam. Aj dobra nok
zdravo, ve citam podolgo vreme i sega resiv da se zaclenam na forumot se nadevam deka primate novi clenovi vo drustvo ,imam 27 godini i sum majka na 9 mesecno bebe -devojce i prvo bebence mi e , zasega sme mnogu mirni si jademe kasi, prespivame cela nok ne se budime pa i nie so mm sme naspani, sega sme vo perido koga sakame samo vo raci se interesirame za se , saka da stoe koga ja drzam pravi po nekoe cekorce i sama si patka,ne sme nekoj ljubiteli an dubak no ja ostavam nekoj pet min dodeka da zavrsam nekoja rabota.
Dobar den od mene , jas mesto da ucam... setam Sinko stana vo 7, pa eve go pak si zaspa, cat pat ova mu se slucuva vaka rano da prezaspie pa jas pa raat kje si se spremam za kaj sestra mi, deneska bila 3ta smena, pa da si ja vidam... Si se tesam deka polagam na 30ti, a denovive letaat, kje dojde i 30ti, a kje dojde i denot koga sinko kje trgne vo gradinka, pa cudno kje mi bide bez nego nekoj saat, prvite denovi mislam ubavo deka kje mozam sama da si iscistam se, da odmoram, a posle kje mi stane dosadno bez nego ama kako vikaat eden den vo gradinka, 10 dena doma, kje vidime kako kje bide so virusi, nastinki i gripovi... Vie kje gi pustate vasite vo gradinka? i tie pomaleckite 9+m? Ubav den mamicki
Добар ден и од мене! Денес сум поспана. Се обидов да го успијам помалиот син, ама џабе. Не сака да спие. Сега си игра со колички. Јас паралелно читам на форумов и гледам нешто на фб. Сега ќе мијам садови и ќе ја чистам кујната. Синоќа заборавив да пуштам машина за алишта, па сега си ја погледнувам полната корпа.
Dobredojde Btw Dobro utro Nie se naspavme dobro Bebka ni imase temperatura kenkava I nervozna Valjda ke cekame zapcinja Mami kolku vreme trae toj proces so zapcinjata Mada so sme mali ama citav mozno e Denes ke se setame Dever mi stigna pa ke izlezime da si kupime dubace I uste nesto Nego Dali imate koristeno od krevetcinjata so se rasklopuvaat onie so mreza sakam da kupam ama Neznam kolku se prakticni za koristenje Ubav den mamicki
На здравје одмор и баклава. Сто посто била од Рекорд-најубавата! Поздрав мами, ве читам и ве гушкам За почнување на работа, уште од сега ми се крева коса, а можам да ве разберам вас што за месец дена почнувате! Ама нели: СЕ' ЗА НАШИТЕ НАЈМИЛИ
Благодариме! Овој пат баклавата беше од Balkan sweets Koska, ама исто добра и вкусна! Еве што си донесовме за дома па бујрум!!! Видов на фб и вие сте биле во Охрид, викенд или одмор? Машала убавото бебе пораснало, срцка убав!
Во Гостивар в центар е, Рекорд се вика, а истата ја има и во Рамстор. Проверено-пробано! @Sunshine_1979 ммм супер изгледа. На здравје. Момчето порасна, се пошлапка неколку дена. Убав ден
Здраво мами! Интернет после 15 дена, јееее! Прославивме прв роденден на бебуш, ептен беше умен и важен. Преубаво си поминавме. Два дена по роденденот заминавме на одмор на планина, без интернет и со 3 ТВ канали. Супер поминавме. Читав што успеав, многу сте биле активни! Добредојде за новите мами, среќен роденден на Џуниори кои славеле! Само за убави работи да си пишуваме. Соодветно на убави, честам торта и освежување
Не сум била но кажуваат дека истите гостиварчани имале слаткара во стара чаршија, исто Рекорд се викала...но само сум слушнала за ова!
Здраво мајки, времето се расипува и мм се враќа дома Сега веќе полесно ќе се дише, се почесто ќе биде дома, иако до крајот на октомври е со обврски. Мислам дека најтешкото помина. Само што ме извести дека ќе доаѓа, одма почна грлото да ме боли, најверојатно ќе се разболувам. Му се ближи роденденот, дај кажете идеи што да му земам.
Сенаменско ноже? Онакво џепно од кое се вадат уште други тракатанци, како отварач за конзерви, за тапи, ножички...освен ако веќе има такво нешто, дека е теренец.
Има, да. Се вика Leatherman и секогаш си го носи. Се двоумам помеѓу пантолони (при крај му се сите од тренинзи во скејт парк), новчаник ( и тој му е лом) или некоја убава фамилијарна рамка за слики од целото семејство. За ова последново треба да го натерам на фотосесија оти толку малку сме заедно особено откако се роди малава, па нема многу слики со неа. Фала Китен, секој предлог е добредојден. @awl Среќен роденден на бебушот, кој не е веќе бебуш
Novcanik, ranec eventualno stom odi na treninzi. Jas na mm planiram da mu zemam mala tasnicka takvi nosi kolku za novcanik telefon i cigari ionaka starata mu e lom. Uste malku i na mojov mu e rodenden pa toa mi e vo plan. Lani mu kupiv i esenska jakna ete ti uste eden predlog. Denov denes pak super sw pogodi ko za na plaza vo ohrid. Prognoziraa deka ke vrne ama nisto se rascistija oblacite i bas bese toplicko. Slusam vo skopje se iznavrnalo se nadevam samo deka ne im napravilo problem pak na lugeno sto bea poplaveni. Malava denes dremna malku pred plaza tamu ne uspeav da ja zaspijam uste ednas. Tamam mi zaspa i da ja stavam vo kolicka se razbudi, trebase uste malku da ja drzam vo race. Posle probuvav i jas i mm dzabe. Si lezi na ramo se seta ama ne se dava bre sto inat e. Koga ke i pomine momentot posle tesko zaspiva. Ama ne e bitno pak ubavo pominavme sinko se skrsi od banjanje mu se pogodi letovo epten. Pocna i po malku da podplivnuva bez muskuli vo podlaboko ama ne go drzi mnogu. Dogodiba sigurno veke ke nauci. Eve sega malovo cicai zaspiva, ja izbanjav ja srediv ke tera do sabajle. Nie trojca ke si lezime ke odmarame nema setkanje denes a i ne mora dosta bese.
Добар ден мами. Како сте? Јас на работа. Едвај чекам да одам дома да се изгушкаме. Инаку на тема воспитување на бебе јас да си кажам никогаш не сум го оставала да плаче, да зајдува за да се научи да заспие сам или нешто да постигнам со тоа. Некаде имам прочитено дека за деца до година неможе да стане збор за размазување. Туку дека кај нив плачењето е од потреба. Јас така функционирам и до сега ми е ок. Мислам дете ко дете, но не оди во некој крајно лоши моменти. Што знам, но мене да го оставиш дете да плаче за сам да се смири или заспие ми изгледа како да го оставиш до состојба на агонија. Односно да зајде, да види дека никој не му приоѓа и да се помири со ситуацијата. Моето заспива исклучиво со цицање. Кога беше мал и во раце ми спиеше, па некако не ми паѓа многу тешко тоа. @mariz во нашата градинка, во групата кај што треба да оди син ми на списокот има преку пеесет да да 50 деца. А он не е примен, со поднесена молба пред точно година дена. И сега имаме врска, можам да постигнам да влезе, ама незнам дали ми е паметно тоа.