Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Со помин нека е, можам да замислам кој стрес си го доживеала.
    Едно прашање само, дали таму вакцинираат против менингитис? Големата во вторник ја прама таа вакцина

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

како е името на вакцината ???

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Со помин нека е мајка . Можам да замислам како ти е.
    Господ да ги чува.
    Реков јас,ни побелеа косите. Стресно е . Многу. Златни деца.

AngelOfArh and mal.ecka like this.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас ќе сакам нешо да пишам, се токмам и нешто ќе излезе во моментот и немам време, па не е ни битно после.

После 3 хаотични денови дома сама со двете, надвор врмежливо, Снежана не можев да ја пуштам на тераса, па ми скокаа двете на глава по цел ден. Врвот на уморот го достигнав, пишав веќе дека халуцинирав. Конечно мм зеде од среда до утре слободно, кое олеснување аауу, барем големава да се среди без да слушам пиштење во позадина од бебе оти сум го оставила на сред цицање ама тоаа е, немам избор.
    Нина стана мнооогу поосетлива кога ќе и свикам, жива се јадам после тоа ама ја претерува, мора да се скара. Па толку трагично го поднесува тоа што сум ја скарала, та морам сега и на Клара да ја карам кога плаче, оти двете неумни де.
    А после саати ме праша, мама зошто ти мене караш? И тоа натажено, ќе си пукнев, пред неа заплакав, она солзи ми бришеше, ме биди тажна ми рече бе..ама ја карам луѓе оти надвор намерно пика рацете кај што е најгнасно и лижеее прсти после, ја карам оти направила терасата цела со креди и немала типката вода, па се измочала за да си направи вирче и да ги размачка боите, ајде како да не полудам? Секој момент очекувам да си расцепе главата оти нема кај не се беси или качува.

Четвртокот беа баба ми и мајка ми на гости кај нас, сирота баба едвај дочека да дојде да го види и другото правнуче, живи радости. Арно ама бебе тој ден зајдуваше од плачење од грчевите, сум каснала поразлично од другиве денови само цреши, од нив ли детево се грчеше толку и плачеше? Плачеше до степен што не можеше да цица ни да спие, па нервоза уштњ толку ја фати. Главата тапан и наредните 2 дена ама еве од вчера е подобра, имс кризи ама не е толку долго временски.

Денес бевме најдолго надвор, зоолошка ги носевме, бебе тргна будно од дома, имаше една пауза на клупа за да цица и продолживме, си заспа и ние истеравме и кафе на раат и Нина задоволна, 3 саати ни летнаа одма.

и да се пофалам, после 2 недели убедивме големАта косата да ја измие, аууу кое олеснување. :party:
    Најголемо малтрерирање ми е со градинка ама ќе се навикне па шо сака нека биде.

Иначе ептееен ја сака на сестра, само ја гушка и се радува, ја преслекува, ма милина се амаа пусто кога ќе запне за нешто во моментот кога не можам оти ја цицам или беба пишти од грчеви, еее тогаш не знам како се контролирам, како останувам смирена не знам, ми зујат ушиве тишина кога е.
    Беба на вечер пу пу е злато, сега заспа, во 1:30 ќе се разбуди, не ја будам искрено порано, не е ни можно, не станува. Битно полни пелени и напредува.

Ајде да заспие и големава сега и да се видиме со маж на раат. :hug::l:

Добра ви ноќ:l:

@*malenavolena*87 искрено не знам тука ги викаат meningokkoken, се става за група Б после 2та година.

Coco31, MilaSs12, Leanne and 8 others like this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Можам да замислам како ти било мама, мене ме имаат така преплашено и точно знам какво е чувството.
    Мислам дека кога не се сигурни не треба да соопштуват дијагноза, туку само да те препратат на понатамошни испитувања.

Мило ми е што сè е добро.
    Опоравувавјте се сега, ти од стресот, синко од вирозата:hug:

AngelOfArh likes this.
  6. Misskirova

Мене денес на муабетот дека бебе падна од кревет ми рекоа : такаа тукааа на една комшивка и падна и почина. !!!!!!!!
    Дали на мајка у стрес се кажува бе ова бе? Дај ми боже трпение да не ги удавам сите ! Те молам дај ми.
    И се така ,за на крај да ја најдам мачката од комшиите легната и заспана во корпата на количката.
    Од толку пто сум уморна и отрпната не можев ни да свикам. Иди у пичку матер и ја мавнав. Е тоа.

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Аман беее... Деца се, уште 100 пати ќе паѓаат и од кревет, и на улица и сегде. Бог да чува:@

8. Misskirova

Стариве не се салам.
    Затоа среќа ,па подалеку. Ма НАЈ далеку.

Гладиоли and Iris-1234 like this.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Мамаситас, синко има запче:inlove:

Порано се чудев зошто мајките прават драма околу запчињата ама ете за мајките голема радост е:D

Ми го зема прстот да ме касне и оп, нешто ме грепка. Кога му го отворам устето, гледам едно белко запче ѕирка:inlove:

10. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Дали се нормални, како ти да сакаше да се случи.
    За такви коментари треба уште подрзок одговор, само што во моментот од шок што сме чуле не ни доаѓа. Јас отпосле се јадам требаше вака требаше така.
    :) баш е радост. Чудно, ќе речат за едно забче и тоа млечно :D
    Да се редат бели бисери, спремај турте сега :^:.
    Јас го имав калапчето, со душа чекав. Еве сега чекорчињата ги чекаме :)

11. Misskirova

Баш од шок.
    И реков само те молам такви муабети да не слушам.
    Епа ај добро рече.
    Ај добро!!!!
    Ааааааааааааа врескам во себе
    Оние што пателе од своите свекрви како намерно сега нас да ни враќаат ,исфрустрирани.

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Фала мила:inlove:
    Утре одма турте ќе спремиме:l:

tanjaaa likes this.
  13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Да пишам или да легнам да спијам.. ај ќе пишам.

Решив да слабеам, држам диета не знам каква. Времето беше убаво и цела недела бевме фулл излезени, од 12 до 21ч. Се враќавме капевме бебе и ние кома тоа шета низ креветче. Сега имам огромни болки во мускулите до фаза да не можам да станам ако седнам 5 минути, дали од тоа што пешачев ( а вака не бев активна од кога забременив ) дали ме фати некој вирус:whew:

Денес бев кај мајка ми со синко и внуките. Времето не додржа и не затвори во соба сите на куп:x
    Две индијанки и мал индијанец. Трчаат непрекинато по креветите и се удираат глава со глава. Кубат коси една на друга и тоа малото ѓаволче кога ќе пушти еден глас, да ти е ќеф да бегаш, па синко во истиот момент и неговата сирена ја пушта:smirk: Бебе лази и се исправа на сите страни, во секој момент очекуваш некој или да го згази или да падни на некој ќош.
    Моментот за дремка на бебе. Ги седнав на маса да цртаат и мајка ми им постави да јадат. Едната тропа со лајче на тањирчето мислиш свадба спрема другата паѓа од смеење на цел глас. Не ги плаши ни полиција ни старо железо:whew: Ако повишиш тон на малата нема сила што ќе ја запри да рика на цел глас и уште полошо ќе е. Ако стане бебе ненаспано тоа ќе е општо хаос. 1 саат устата ни се измори од викање потивко потивко. На крајот морав да ја пуштам сирената од полиција да поверуваат дека иди.

Мајки на 3 деца добри сте со живците?

14. 1209

1209 Форумски идол

Не ја даваат, јас ја гледав програмата оти нели моево на 16та недела требаше тука да ја прима ама ние нема да сме едно 3м во Англија па барав во МК дали може да ја прима, ама не ја даваат. Тука може после 16та недела да се даде и ревакцина на година, се надевам ќе може кога ќе се вратиме.

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Распрашај се, тука ете над 2 г ја даваат, сега и закажав ја на мојава, а знам кога беше короната прва доза рота прими во Австрија и отидовме за Мк, таму заглавивме со затворање на граници и втора доза Мк не сакаа да и ја стават оти не била иста.. така да, пази и на ревакцини оти можно е ако останите Мк подолго и пропуштите ревакцина да не ви ја стават

1209 likes this.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Рота ќе завршиме тука со неа, трета доза 6/1 и оваа МЕНБ требаше на 16та недела и нив ќе ги испуштиме, a немам опција да чекам, ни истекува дог за куќата и стварно нема како подолго да останеме. МенБ може било кога да се даде ако ја испуштиш. Јас планирав да прашам дали може да ги купам од тука па да ги стават во МК, тука има опција приватно да си ги купиш, е сега не знам дали да ги купиш само ама не и да ги земеш… не знам стварно, баш се нервирам за ова. А вакцините се исти само различен производител, тоа е тоа кас не знам зошто се прават на Тошо во МК и не сакаат да ги дадат.

17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Нормални ли се луѓево бе :@ На тоа се одговара "Една почина од многу зборење, си слушнала?" И ај у пм

Да се редат бели бисерчиња :inlove:

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Тенкс систер:hug:

Од кај нарачувате колачиња (од тие убавите за сликање) за прво запче?
    Прашав во The cookie factory и прв термин им е 29.06:drunk: Ептен касно ми е.

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Бели бисерни да ги реди:inlove:
    Јас за првото дeтенце од maja's bakery нарачав, преубава изработка беа и многу вкусни

Iris-1234 likes this.
  20. jelo

jelo Популарен член

@Iris-1234 Да се редат бели како бисерчиња.
    Јас нарачав од cookieland_gl на инста, презадоволна сум и од изглед и од вкус.

Iris-1234 likes this.