Dobar den zencinja Vcera I denes se iznasetavme si kupivme po nesto I pomina denot Nego ovie dva tri dena imam gadenje I losenje glavata mislam ke mi eksplodira kicmata neznam deka e moja Tolku od mene bebuska mi stana
Хеј мами... Ме нема одамна да ви пишам, ама ништо посебно не ни се случува. Јадеме, спиеме, шетаме, си играме, растеме... Него да ве прашам нешто, сте се возеле некогаш со автобус во Скопје со бебушки во количка? Изводливо ли е?
Јас ја возев на 6м докај @mariz ај некако стасавме цело време шишето во уста ама на враќање тоа беше лудило кога фати да плаче абе врескаше сите ме зјапаа не можев да ја смирам се симнав на следната станица и од тогаш се немам качено во автобус страв ми е мада сега е 10м може ќе седи мирна,зависи и од детето она и во кола е таква неможе да седи мирна
Јас редовно ја возам кога нема кој да ме однесе. Не е изводливо со количка само во двоспратните (кога има гужва) и од оние старите што има останато чат-пат по некој. Во другите е супер. Многу често и ќе склопам количка и ќе ја земам во скут да седи да гледа низ прозорец.
Мене потешко ми се склопува количката, а неможам да го оставам сам да седи , и поради тоа не ми се оди ни со такси сама со него, ај ке пробам деновиве па ке ви пишам како сме поминале
и јас се возам со бус, ама дестинација од последна до последна автобуска, значи се качувам кога сеуште нема живо пиле, а се симнувам кога скоро сите се симнале синко е мирен си ги гледа луѓето во бус и им се смешка, се имам возено во новите двокатни и обичните, во обичниот е поубаво си го фаќам тоа место каде има шипка и едно седиште, па си ја паркирам тука количката свртена накај мене..
Јас само што си направив слатко од смокви.. земал прадедово една гајба огромна, а никој дома не јаде смокви и мораше да им се најде чаре
Јас слатко може да кснам, ама такви тазе зрели ич не ми се убави.. ми се свиѓаат оние малечки смоквички слатко
Јас па никакви не ги сакам. Грозни ми се. Ги ставив во вангла. Го чекам маж ми да ми каже дали ќе ги јаде такви или да ги правам слатко.
@Cka мојата малечка после скокот на 6 месеци се смени, помина вознемиреноста и кенкањето ама веќе не сакаше да се вози во количка, стана посвесна за случувањата околу и почна повеќе да се приврзува. Пред 6м беше бебе бубалче, греота е да се жалам и сега ама темпераментна е и пргава што е нормално за возраста.
Mene me nema ama i nemam mnogu vreme da pishuvam. Sinko preplashen od sestri i doktori samo shto ke vidi bel mantil zajduva od plachenje.. Duri i jas edvaj uspevam da go smiram vo takvi situacii.. I se sum okolu nego, edvaj do wc uspevam da otidam. Ama eve radosna vest. Tolku brzo i dobro napreduval, shto utre begame domche! Denes mi go kazhaa toa i procvetav.. Sega ke sme raat godina dve se nadevam Nema da ima potreba od monitorcheto za sledenje srce shto go noseshe posle prvata operacija, posle ovaa situacijata ne bila tolku kritichna.. Sepak rekoa, so srce kako negovoto sekogash treba da sme vnimatelni.. Jasno mi e, svesna sum. Sekogash ke sum na shtrek. Ama bar se nadevam deka tretata ke e i posledna operacija, deka ke se shtreknuvam za gluposti i deka nema poveke loshi raboti da ni se sluchuvaat. Dlaboko se nadevam i se molam da bide taka.. Edvaj chekam utre da si go odnesam domche, da si go fatime redot. Da si rasteme i da si gugame. Da si se smeshkame i gushkame. Ednostavno da si uzhivame Se raduvam na periodot koj sledi.. Najmnogu
Бевме на уролог ни го доотворија чопчето му претече и крвче. И мислев ок дома ке отворам со камилица и после белогент крем ама не дава мн вришти плаче мн го пецка кога мочка едвај успевам да му го отворам. Дома пак крв потече страв ми е да го чепкам. Што да правам совет плс
Bravo super vesti. Ajde se ke bide dobro samo hrabro kako i do sega. Vie ste dvajcata junaci golemi Dobar den od nas. Denes ni e vazen den bebce mi pravi 1godina. Znaci veke ke bide todlerce a ne bebce Ke slavime oficijalno vo nedela so krstevka zaedno a denes ke si odime nie 4 na rucece tuka vo ohrid ionaka ne e za na plaza. I kupiv svekicka i mafini ke ja ucime da duva sveka da bide spremna za nedela. Eve da pospie malku pa ke setneme da resime dali sv. Naum ili biljanini na rucek. A umorna uf ic ne spie ubavo denovive vadi dvojki vajda e do toa i se budi po sto pati a ne sakka nikako da se smiri osven so cicanje. Cuclata ja frla odma. Ama denes ne smeam da se zalam ke izdrzam Inaku gledam za paganje se zbori, do sega ne padnala vcera malku se cukna vo masicka mislam deka ne ja bolese tolku ama se uplasi. Nemate pojma kolku zalno place koga ke se udri edvaj se smiri. Ajde dobar den na site i eve po edna torta od nas ova po greska a ne se brise i srceno otide po greska aman ova telefonive
@sweet.woman , @mariz мислам дека на годината и 2-3 месеци плус треба да е веќе отворено. Штом и дома протекло крв, морате пак на лекар, само незнам зошто на уролог сте оделе, нели педијатарот ги отвара? На моето му се отвори точно на годината, па му се залепи, после еден месец пак се отвори и еве сега си е во ред. Само да знаете, јас по совет на педијатар, не му правев вежби. Мене ми беше речено до година ништо да не чепкам, а на годината да почнам да проверувам. Среќа на првата проверка беше отворено Здраво жени, како сте денеска. Јас на работа, еве чекам да дојде 16часот и да си одам дома кај моето умно синче. Ново нема ништо, само што јас веќе не можам да функционирам нормално, едвај седам, уште потешко лежам, кога се движам за три минути сум задишана како километри да сум пешачела И кога ќе ми текне уште колку имам, паника ме фаќа Ама се ќе издржам за сонцињата мои слатки. Имајте убав ден, ве читам постојано, од 1ви септември ќе се дружиме повеќе.
dobar den i od nas, kako i po obiicaj uste vo 6 stanati.. jas kafe pijam i rebse rasonuvam haha a sinko site mozni igracki gi dovlecka vo dnevna i sega se igra,posle izedena cinija ovosje. majka da ve prasam kiko ili mustela koja e podobra,dosega imav mustela ama mi zavrsi i sakam da kupam cel set za sinko???? vasi soveti,moze i nekoja druga preporaka. inaku periodov se edno isto,doma,setanje,svadbi,za zal vremeto promenlivo pa ne pojdovme na more kako sto treba,se nadevam vo septemvri ke bide. @zuto da te prasam kako uspevcas da ucis dom a da sreduvas?? jas treba da pocnam ama se odlozuvam so izgovor deka "denes imam mn rabota". ili "pola saat pa ne mi se sednuva za tolku malku " . neznam kako d azapocnam i da se organiziram so sinko.
Најсреќен нека ви е роденденот...за многу насмевки, зборчиња, забчиња и чекорчиња да се радувате годинава!
Edno prasanje ako znae nekoj kaj moze da najdam rance za skolo ama kako trolley so trkalca. Samo da ne e preskapo ima vo prosvetno i office plus samo se izgor skapi. Zaonal sinko so tekalca saka. I po moznkst da e vo okolina na aerodrom nekako nemam koga da setam nadvor od naselba @irena.1 za gradinka sto pisuvase, zboris za aerodrom neli? Nenormalna guzva e, jas malava sakam od 2g da ja pustam pa ne ke e loso uste vo septemvri da ja prijavam za drugiot septemvri