Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Здраво

ми треба книга за дохрана на доенчиња значи од старт што како се уведува

книга за мотивација ба нокширче, бајки ,сказни,сликовито со малку текст

идеи?

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.509
    Сликава ме расплака
    Од убавина
    Некоја "чудна" пот ме облеа, некоја неопислива емоција ме понесе .
    Ме поттикна да размислам зошто јас не се пронајдов во доењето :(
    Колку ми е убаво кога гледам мајки како ги доат бебињата .
    Јас пробав ,имав млеко како од чешма...
    Не успеав да "издржам" , не се осеќав "пријатно", на плачки ме тераше целиот процес ...
    За два дена се откажав и зедов апчињата :(
    Можеби требаше повеќе да се потрудам , не во смисла да го "научам " да цица . Цицаше тој ,од одма знаеше како треба .
    Јас "не знаев" како да најдам начин да "го издржам" тоа :(
    Ајде ,бидна веќе .
    Вака така пораснавме .
    Касно е сега да мислиме шта би било кад би било :)

Се вративме ние
    Дома си е дома :inlove:
    Детево коа си влезе во неговото паркче се израдува толку многу што почна да урла со јеееееее:D
    Да апнеме нешто и директ сите на спиење

Убав викенд мајки :f:

На Coco31, Mother of 2boys, strelec231992 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    7.457
    Ај нека ме утеши некоја мајка дека само со првите заби, бебе ќе има 24/7 раце во уста и ќе се лигави без прекин.

Веќе се откажав дека ќе биде чиста и сува во алиштата следниов период. Не знам веќе колку алишта менуваме во ден, колку машини пуштам, ставам за сушење и пеглам.
    Демек спремни комплети за бебе да е средено, погодено за секој ден во неделата и се менуваме по 737229 во ден.
    На мисла сум да почнам да ја оставам само по памперс затоа што немам веќе сили да ја пресоблекувам милион пати, па макар и само блузичка да е или само боди.
    Веќе не се знае ни комплет за дење, ни комплет за спиење. Што е суво и чисто тоа ставаме.

На Mother of 2boys и V.N. им се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    6.778
    Земи си мушамски лигарници. Спас ни се. Со нив успеваме само 2-3 пати да мора пресоблекување

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Да ама сега на жешкото се потат многу барем кај мене и кога и ставам таква лигавка на градите е мокра и сега само памучни користеме оние на тритекс ми се убави двослојни се и од лиги не пропуштаат многу на бодито.

6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    7.457
    Имаме ама се нервира со такви и ги тегни постојано.

И вакви имаме платнени, баш од Тритекс. Успева некое време барем на блуза да е сува. Меѓутоа и лигавки менуваме не знам колку во ден.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Во иста каша сме. И кај нас е исто, со тоа што мојов не поднесува лигарчиња, никакви, одма плаче, ни мушама ни памучни. Кај после секое јадење е лом и го пресоблекувам, сега и со лигавењево. Дневно, во најдобар случај 5 бодиња се извалкани. Нека мине побрзо, немам сила веќе за пеглање

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    да дојдам и јас :) на кафе муабет
    Ќере е хаос незнам што е каде згрешивме со воспитувањето што е толку невозможна и непослушна .....Од секогаш е своја ама пд кога мешето почна повеќе да расте почна и она помалце да слуша :/ Братчето има 2 месеци утре она е по цел ден со тантруми
    сабајле се дереше да облече фустан а ладно беше надвор уште од 7 за фустан па после за ручек де било вруќо де не јадела тоа за се наоѓа да вреска :/ а најубаво се вреска кога бебе треба да спие
    незнам што се замислив прееска ке одам на кафе со пријателка рацете во чаша вода
    надвое по сите вирови изгази си дојдовме со мокри патики ..... Дали имам превисоки очекувања за девојче од 3 ипол години или дтварно она претеруува ....каде грешам ....се теудам колку можам да и обрнам внимание да сум смирена ама верувајте секој ден плачам колку нервоза ми се набива

На Coco31, Mother of 2boys, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    13.005
    Мислам дека тантрумите се од љубомора, сите така реагираат. Или пробуваат да се истураат на бебињата или вака реагираат како твојата. Ќе се смири кога малку ќе порасне малото и ќе почнат да си играат.

Добро утро од Грција 8)
    Родителите не одат на одмор, само ги чуваат децата во друга земја - Точно, преточно.
    Големиот среќа е многу мирен, се бања по цел ден, јас со бебето под сенка кафенце, топломери, сирупи |( И на море успеа да се разболи. Да дојде маж ми да направиме смена, па да се брцнам и јас, преубава е водата :sun:

Последна измена: 2 јули 2023
    На Kate Rina 93, Coco31, strelec231992 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.415
    Допаѓања:
    32.012
    Убав поминнннн.
    Брцни се и за мене, ние во парк ќе се шетаме за вас :D:D

На Iris-1234, Mother of 2boys, V.N. и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    13.005
    Абе ајде пакувајте куферите :beer:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Исто е и кај нас. Бебе нема ни 4 месеци, рацете ги бута во уста цело време. Лигавчиња користиме памучни триаголници, колку толку помага. Освен лиги често и знае да поврати затоа што бута раце до грло. А сега научил и лигавчињата да ги бута во уста па дополнително се мократ. Исто и тетра пелена ја прави жива вода ако го покријам. Но го оставам, може убаво му доаѓа на непцата, нека се чешка, јас ќе перам тоа е. Фаза е ќе помине :)

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Мамасити мои, едно прашање. Дали го броите денот на раѓање како прв ден или нулти ден. Малку ме буни тоа. За да си израчунам дали 4 или 5 јули ни се паѓаат 40 дена. Родени сме на 26 мај.
    Јас не би го рачунала 26 ти зошто 27 ми е веке бебе старо 1 ден. Таа некоја логика ја користам. Ама можеби грешам

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.344
    Мислам дека се брои, ама нека пише посигурна мајка

На Ceneva и tanjaaa им се допаѓа ова.
  15. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Сега баш проверував се броел. Значи мојот е роден 29 мај, а молитва сме правеле на 7 јули

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    7.457
    Јас си го броев и првиот ден кога е родена.

17. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Се брои.
    Баш знам и јас го прашував попот зошто не ми беше јасно.

18. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Кај мене попот ме праша во колку е часот родена, ако камбаната чукнала за вечерта да не го бројам, односно ако е пред 7 часот попладне родена да го бројам. Прв пат и јас го слушнав ова ама по тоа се водевме.

19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    6.778
    Нам поп ни израчуна и го броел и првиот ден

20. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Пишувам само кога сум пред нервен слом 8) валда да ми олесни

Али сега ќе пишам само да ве поздравам и да напишам збор два онака од срце :sun:

Бебка ми е мелем за душа се смешка постојано, онаа би живеела само од гушкање и бакнежи ако се прашува не и треба млекце :inlove: сега е во вазон ручкам рачина преслатка е :hug: оваа дете имам чувство како пораснато да го родив има 2м главче држе сама се напонува да се сврти па скоро и почнува да и успева од страна на меше, во очи те гледа додека и збориш,се топам чудо од дете :angel: а има сто пати помалку внимание од брат му кога беше бебе над него се тресев, све да е како треба, со никој не го оставав на никој не го давав (и сеуште имам вакви моменти околу него) :tmi:
    Во едно се исти со бато а тоа е не сака ни во релаксатор,ни во корпа,ни во транспортер,ни на подлога све тоа 5мин и му се здосадува и тоа ми отежнува да излезам сама со двата.:| можеби си викам до мене е можеби јас незнам да се организираме незнам што да речам често сама се обвинувам :doh:

Поготово темата околу бато значи незнам што се случува со дечкото препаметен е Али и претемпераментен..
    Само се вика по него значи ни една минута неможам сам да го оставам веднаш глупост, низ парк трча како мува без глава падни стани со точакот, ништо не го интересира ни некој суперхерој да има ништо буквално, само пишти за по да јадам НЕ или НЕМОЖЕ ТОА тој пишти се ака од земја поготово со мм толку инает води што за возраста не е нормално барем јас така сметам..
    Кога и да заспие бебе тој се дери,трча,чука, а таа кај едвај заспива уште да ја разбудиш фали.
    Кога сме двата сами е супер ме слуша играме се бркаме низ парк се прска е со вода буквално поголемо дете од него сум се влечам по земја се возиме со точаци све правам само за да е среќен он и да поминеме квалитетно време ние двата..
    Кога го земам од градинка одиме два часа јас и тој сами што ќе одлучи тој тоа правиме. Без мене на вечер не заспива и како шо ја држам беба така и тој сака, знам дека има некоја доза на љубомора Али стварно незнам како да постапам размислував и за психолог да ми каже дали грешам негде јас..
    Он ја сака многу стварно е брат кој душа дава за дада ја нишка и дава цуце кога ќе и падни,ја Капиме заедно,пелени менуваме, бираме што ќе се дотерани двата и осека дека е пресреќен околу неја само ја гушка и ја бацува и и вика многу сакам :l:

На мисла сум да почнам од утре на диета имам еден куп од што сум одела на нутриционисти (цел живот) :D па да бидам фит за на одмор.. може и да се исфарбам плавуша Али ќе треба да заглавам цел ден на фризер ќе се одлучам неделава што ќе правам :)

Убав ден мами уживајте во тоа што го правите :d:

На Coco31, PoisonGirl, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.