Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Па излези си, кај пишува дека треба до 40 дена дома ?
    Јас планирам деновиве да излеземе да прошетаме, не се водам по некои традиции и правила. Кога ќе се чуствуваш спремна излези си и уживај.

На zuto, awl и slobodka им се допаѓа ова.
  2. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Ne mi davaat od doma ... zatoa prasuva. Dali znaete dali moze porano da se napravi molitva

3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Хормоните кај мене скоро се смирија. Депресијата ми траеше скоро 3 месеци. Се утепав од плачење, се ме нервираше и воопшто не уживав во мајчинството. Преку ноќ ми помина фала богу. Иначе најмногу ми помагаа прошетки со бебе но и сама искачав макар до продавница на пазарење. Ќе помине не се секирај.

Нас ни се расипа времето. Малата за чудо некое спиеше 3 часа. Сега сме во игротека, малку да се поигра со деца :). Со мм се внатре а јас чекам да завршат. Гушки до вас :*

@maja.mitrova со бебето можеш да искачаш преку ден. Навечер не е убаво мислам. За молитвата нека каже некој што знае..

4. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Не знам да ти одговорам искрено, не сум упатена но според некоја логика зошто да не би можело ?
    Нас молитва и читање на Нов Завет ни е секојдневие со мм и искрено никаде немам сретнато дека мора да се чека 40 денови за молитви итн итн.

5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    154.206
    Oflele zosto ti pravat takov pritisok. Ako nemozes da se izboris za setanje so bebeto barem neka ti go pricuvaat ti malku da izlezes. Jas ako sedev doma ke se.mrdnev. Neznam sto im znaci toa so sedenje doma 40 dena mislam deka samo kaj nas takvi veruvanja ima

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Нема пострашно од седење дома 40 дена. 20 успеав поише не. Мајка шетај сама. Памтам прво искачање до КАМ ми беше, ко во Диор да ми рекле ќе ти дадеме 70% попуст се осекав. Што повеќе надвор, сонце. Макар и сама. Тие со команди 40 дена и слично, нек почнат од себе да видиме дали ќе издржат. Не ме сфаќај погрешно, ама солење памет на хормони ми значи нуклеарка со непроценливи последици.

На zuto, joy1, irena.1 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Molitva neveruvam deka mozi porano, ama zosto ti da ne izlezis ako ne drugo dideka e denje da treba na kontrola da go nosis kako ke izlezes od doma, ili ti na lekar da odis

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Многу сте се распишале па неможам да ве дочитам.

Колку е убаво кога мажот е барем дома.
    Понатенане и избањата,и дце три цигаеи испушено,и по дома се цакум пакум,а најбитно,дете повесело и поживо.

Блазе си им на сите што имаат помош или барем мажите пола ден им се дома.
    На мојот му е таква работата што скоро само за викенд спие дома.

Малото веќе спие,па да видиме дали ќе сврзиме убаво сон.
    Денес е само на цеден сок,млеко,каша со пилешко,просо и зеленчук и две лаши со клунче јогурт. Од сабајле и навечер,од што не ми прифаќа ништо последна опција ни е јогурт.
    Уште недопишано се распреткавме.

На tincemajmunce, LaDyDoLl, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро вечер жени!
    Денес беше што би рекле кумановци - много убав д'н!
    На гости сме кај мамичка и денес за прв пат ја носевме малата во кафана, моите славеа годишнина од брак, роденден на татко ми и пензија на мајка ми! Убаво издржа душата мамина 3-4 саати, дури и си преспа двапати на кратко, нит музика ѝ сметаше нит ништо. Баш ми дојде убаво назад во народ, дотерана, малку шминка, фризурче...друга песна!!!
    Леле жени 1 година ме фати без секс...се издржа, не излезе душа ама ќе треба побрзо да се превземе нешто, како што сум со царски породена, постои опасност да ми зарасне ако не превземам нешто под итно :D
    Уште утре по гости а од понеделник почнувам со подготовки за крштевката, дури ја викнав и свеки на 2-3 дена колку да можам да испазарувам што ми треба.
    Ај ве молам пишете која што применува околу складирање на одмолзеното млеко, во што го чувате - шише, ќеси или...?
    Добра ноќ ви посакувам!!!

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    @Sunshine_1979 година?????! Скоја чест!!! Не би можела да замислам камо ли да остварам. Поработи озбилно на случајот.

Моиве очигледно спијат па јас да уграбам цигарче и фемина нели :) средив по куќа колку да не е нуклеарка, утре ги праќам кај баба па сериозно ќе ја издигам куќава.

Убава ноќ мами.

На AngelOfArh и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Me iritiraat nasite adeti,na blagovec obetki,do 40 doma,nese sisalo pred godina ili kako bese i red takvi utepani muabeti koi ne drzat voda.mojata imase samo 5 dena,morav da ja nosam da ja slikam da i pravam dokumenti,vo tolpa narod bese vmesana.i posto se osekjav dobro ,stalno si setavme si izleguvavme,vo maalo,do prodavnica,na pobliski relacii radi cicanjeto.a za taa golemata molitva imam slusnato nese zemala porano,epa a jas sto sum vo stranstvo nemam ni golema ni mala ni bakraci,i sto pravime?:^):D

На Kitten, M&M и awl им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.411
    Па ти 15 год ли имаш па они ке ти бранат нешто?Аман жени во кој век живеете?

На eleni27, bittersweet, bella.s и 8 други им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro, kako ste majki? Denes ke se seta ili ne e ubavo vremevo. Nie uste si lezime, bebe I mm spijat, a I normalno ke spijat koga noke bebevo masta ni ja vadi, mu se spie ne moze da zaspie place od umor, edvaj go smiruvam, vcera vo 1 legnavme. Inaku bebevo nikako ne saka cucli I sisinja. Sega pa I mi pravi problemi ne saka da cica vo sedecka polozba. Pa majka mu stara da se zatvorime doma samo da lezime I cicame. Pocnaa krizi da me fakaat mi fali mesanje megu narod, izleguvanje, a so bebevo I tesko mi e da se dogovoram so nekoj. Mi fali da se doteram, sredam, pa I lugevo me ispozaboravija otkako rodiv :( Vo vrska so seksot I jas sum od tie bez seks dolgo vreme, taman nacekavme sansa pred nekoj den bebe se razbudi :(

На chocolade и Cka им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    154.206
    Denes kako za nedela sakav da pospijam.malku ama zverceno vo 6:50 naspano si se razbzudi. Gledam mm buden i mu ja tupnav a ja si se gusnav so sin mi i se dospavme dokaj 8. Go slusam u kupatilo i menuva pelena, retko se slucuva, se zgaziv od smeenje 20min se trtkase dur ja sredi. Padnav vo iskusenie da stanam ama si vikam daj ne bidi budala taka stalno pravam pa posle cacko mi e kriv. Se razbudi sin mi go slusa kako i pravi muabet trese gluposti da ja zanimava i vika " tato se glupira" ☺☺☺
    Denov e top da stane malovo pa na setanje site familijarno

На girl-miri, SpangeBob, chocolade и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Добро ви неделно утро мамички.Бевме синојка на свадба во ск и супер поминавме,а уште по супер и синко со баба супер си поминале и се заспале без проблем.Стана во 6:45 а мене ми се плаче ми се спие.:yawn::yawn:
    Му дадов млеко,поигравме,па доручек му направив,го наранив.На тераса едно кафе испив со брзината на светлината.Слеговме малку надвор,до продавница.Поигравме и го заспав сега пред 10 мин,па да ве позз.А мм|-)|-) во којзнае кој сон е не може да се освести.Кога ќе станат одиме до парк и да пиеме по едно кафе.Да го искористиме денов.А синко ко ќе преспива втора тура ќе му ја легнам и јас.Денес свеки ручек ќе правела:D:D

На girl-miri, chocolade и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.749
    Допаѓања:
    141.689
    И ние денеска на ручек. Вчера се измачивме со маж ми за да не преспие малата, ја држевме будна со надеж дека ќе заспие кај 10 или барем 12. Не бре...пак до 2 саат се смее, си гледа, плаче... Еве ги сеа спијат уште. Бебево беќе 3ти саат како не е јадено :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро,добар ден е веќе одамна за мене и синко.Цела ноќ око не склопив,само плачеше не сакаше ни млекце да пие и си плачеше и во раце и незнаев што да го правам,пошто сме си самички.Заспа на саат и пак плачење цела ноќ.Едвај го дочекав утрото.Сега гледам носето му тече можеби пак ќе се разболува,три дена во градинка и тоа по еден саат само и пак болен,и во круг се вртиме.Незнам што ќе се прави.
    Ве читам,и си викам ех да има некој и мене ручек да ми направи.... Невозможна мисија....
    Ете го заспав некако,и малце да одморам.
    Уф.........

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Inaku dobar den majki :) vcera zafrknav rabota, ama denes so pomos na mm kje cistam temelno :) inaku prasav tamu vo soveti za 12-24m deca nikoj ne mi vrati :/ Sinko nastinat e, nos zatnat kiva, go povrati vcera vecer mlekoto i sabajlevo... A vesel si e gajle nema.. Prv pat nastinuva, se mislam i zabce da ne e, ama ne mi dava da vidam :)
    Imajte ubav den :*

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И јас синоќа дежурав цела ноќ,ја избањав шунабо си спеше едно 2н и едно време кога фати да вришти не можам да ја смирам ја будев од сон да отвори очи да престане стави ја во креветче плаче во количка плаче и на крај меѓу нас не бе не спие си игра со мојата врвца од пижами а мене очи ми паѓаат мм си спие гајле нема.сабајлево пак така кенкава беше дали заб ќе испаѓа ќе видиме шо ќе биде

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Иначе нас денот ни почна вака IMG-1462691300992-V-1-1.jpg
    Но многу малку изеде од јајцето и лашкавалот. Домат и краставица само лизна и после ги изгмечи ги расфрла на сите страни. Ништо не остана во тањирчето, што доле што на хранилката. Ме советуваат упорна да сум била, така ле научи сама да јадее. Но додека научи жива гладна ли треба да ја оставам. Дали грешам негде? Не можам сите 5 оброци да ја оставам вака да јаде по 2 залчиња. Се си викам блендирано многу повеке и поразно јаде одколку вака да ја оставам. :( како постапувате вие? Гледам во соодветната тема и проја и кифли ви јадат децата. Мојата повеќе од 2-3 залчиња нејке... како да ја научам?