Dobro utro i od nas Denes vo 6 se razbudiv se custvuvav ko 20 sati da imam spieno zato sega mi se spie Bebka mi nankat uste Utre sme pokaneti na sunet pa se spremame malce i vozbudeni prv pat odime na nesto takvo Denes ke e dosta toplo ovde pa ke si sedime domce @M&M Sreken neka vi e rodendenot gooooOOOlemi da rastite
Добро утро! Денеска некако е ладно од сабајле. А и дува ветерче. Јас го успав помалиот, па сега да пружам алишта. А многу ми се спие. После ќе правам салата со макарони. Вечер сме на роденден. Ама ќе одам со децава. Маж ми ќе биде на работа. Добро е што игротеката ми е блиску. Барем децава ќе си поиграат, а јас на раат ќе си муабетам. Ако сака некоја капучино, нека дојде. @M&M Нека и е Среќен роденденот на принцезата!
Да да, за аеродром. Јас поднесов пред повеќе од година дена, син ми тогаш имаше неполни два месеца и пак не е примен. Абе реално имам врска да го пикнам. Само се мислам дали ми е тоа паметно. Мислам 50 деца е лудило. Па си викам да почекам бар уште зимава. П.с.среќен ви роденден. Здрава и среќна да биде малата.
@M&M neka e sreken rodendenot na malata buntovnicka da bide ziva i zdrava i golema da raste Za otvaranje na kureto jas odkako e roden sinko po malku mu go otvarav na banjanje iako pedijaterot me sovetuvase da ne cepkam i veke na 6-7meseci mu se otvarase ubavo pa den denes si prodolziv isto i bas sea koga bevme na pedijater rece deka super mu e otvoreno i da prodolzam za da ne se zatvori (ne mi e jasnp toa kako e mozno ali aj ) Jas majki da ve prasam za postapalki da mi kazete kaj da najdam boja za da gi napravam site shareni vo razlicni boi ? Jas go dopivam moeto prvo utrinsko kafence dodeka sinko nanka Imajte si ubav den
Колку е тешко да си мајка... Толку многу ми паѓа детево што киснам на ургентен. Да бев во друга држава мислам ке се посомневаа дека ја тепам . А ја чувам како во стаклено звоно. Вчера искочија со мм, ја држел за рака и одеднаш она се пуштила и мм да ја фати да не падне од рефлекс рачето кај зглобот крцнало и и отече. Имаше мн болка. Ставивме лонгета 1 недела ке ја држиме. Јас сум избезумена веке од стресови немам сила. Имавме скршена клучна коска, па поместен зглоб, па изгуби свест од главата што ја удри само пред 2-3 недели. Рачето пак и беше набиено и сега ова. Мм вика он бил ваков ко мал, само се лупал негде. Сега еве сум пак на ургентно кај познат доктор да ја види снимката. Втора консултација... Згора на се ми касни мензис една недела. Правев 2 пати тест и негативен е. Си викам или од стресови или сум малку трудно. Од тука правац на гинеколог да видам што се дешава... И то....
Ajde do tuka neka e Bilo sto bilo nemozes nisto da promenis osven psihicki da zapadnes. I nie sme trcale po urgenten (pyknata arkada,puknato staklo od ydar so glava) ama Gospod bil so nas pa nemalo posledici.Mm isto i go izmesti zglobot na malata vrtejki ja vo krug. Toj moment ni ti se jade ni pie no zaboravas po nekoj period. Ne si losa majka ic normalna si Ta nema dete koe ne pagjalo
@M&M srekjen rodenden na kuklichkata, golema da raste. Samo ubavini vi posakuvam Nie sme veke domche, denov ubav topol sonchev. I vo dushava sonce mi gree, srekjna sum denes Bebcho se naruchka i mirno nanka. Malku e uplashen plache mnogu poveke od obichno ama se nadevam ke pomine, ke zaboravi Imajte ubav ostatok od denot
Побрзо да и помине!!! Ме потсети на мојот случај кога сум имала 3 години. Маживе значи иста сорта. Татко ми ми ја извадил шаката од зглоб од што ме повлекол толку силно за да дојадам јадењето. Мајка ми вика доаѓам од работа, куќа празна, вие кај железничарот сте биле да ми ја наместат раката. Среќа тогаш тој работел па сум поминала со една негова интервенција.
Добар ден мајки. Ние конечно комплетни дома. Синко исполнет, бебушка задоволна, па и мама и тате исполнети и среќни. Се сликавме за пасош, ја вакциниравме малата, сѐ наеднаш средуваме додека ни е тате дома. Инаку @kalinaka јас ги имам возено двете дечињата во автобус плус количка, скоро напишав за тоа. Додуша не на долга релација, ама успешно беше. Едното во раце, другото во количка. @N.Kety учам кога спијат двајцата преку ден во исто време (прво ставам ручек и во меѓувреме средувам садови, играчки...) па колку остане за учење толку, или пак ноќе, зависи. Ама тоа не се случува секој ден. Некои денови не можам со нив да постигнам, а не па и да учам. Во текот на летово додека ги спремав испитите понекогаш доаѓаше и жена да ми помага околу поголемото дете, па тогаш ја средував куќата и ручек ставав за кога ќе заспијат да фатам книга. Често учев и ноќе, оти многу ретко ми преспиваат во исто време. И да, понекогаш ми останувало и помалку од пола саат, ама што ќе правиш, колку е-толку.
Kolku sum zgrozena majki, dusava uste mi se trese od edna gletka vo edna prodavnica vo Gjorce. Edna romka so dve decinja, edno bebe da receme okolu godinka i uste edno okolu 2 godini. Pogolemovo prepiste, barase nesto da mu kupi doticnava. Taa se zaazdila, nikako ne mu kupuva, samo sto posegnav po paricnokot, si vikam greota e mozebi nema pari zenata da mu kupi, gledam kutija cigari Rodeo koi sigurno se 60 den, se odvrativ od namerata. Lele luge koga mu udri kjotek, po glava dva pati, po obraz ednas padna malovo, siroto ja kriese glavata od nea, pistese mnogu, kako sto bese padnato ja pregrna po noze ovaa uste ednas koga mu ja bapna so koleno u vilica, sakase na toj nacin da go ottrgne, bebeto pocna da place pa koga go zdrma i nego!!! Mi idese da i se frlam da ja napraam bumbar. Toa li e majka! Gospod da ja kazni, racete da i gi isusi!
Dobar den i od mene ! @M&M sreken rodenden na malata ,golema da raste,samo ubavini da ja pratat vo zivotot.@Mariangel sega uzivajte zaedni site trojca,ke se navikne doma sega i nema veke da se plasi i da place taka. Jas da vi kazam izgleda go pominuvane i nie toj skok vo razvoj ili nepcata ja macat.Eve kenkava e 3dena veke,nokeska se razbudi,kenkase i odednas koga vresna da place,pa ajde pali svetlo gali ja ,so mm izigravavme klovnovi i prestana da place pa pocna da se smeei po cel den se prevrtuva na stomak i posle povraka(osobeno posle jadenje) .A mene me boli polovinata,nemozam da se navednam i edvaj ja krevam,a sama doma sum do 18h.pa i stomak me boli sto treba da dobijam-abe se na kupi posle go slusam mm sakal uste edno dete.aaaa ne neka projde malku vreme bogamiimav lesen poragaj ama posle mi se naplati za toa(sekojden se nesto me boli). Ajde ubav den odam da pravam rucek
Ужас...таквите "мајки" по повеќе деца имаат а некоја јадна и страдна едно не може да си го дочека! Нема правда...кај што читам, се вознемирив, јас незнам дали би останала настрана, мислам лом ќе ја напрвев улавата, па да види како е да покажуваш сила на гревчињата малечки!
Психички сум многу ослабена.. Таман едно поминало, еве друг проблем.. Но како што викаш. До тука да е... Па и вие не сте поминале малку Само нека се живи и здрави... Ти благодарам многу што секогаш ме советуваш и смируваш Иначе, добро поминав денес. Др кажа дека не е ништо страшно. А и она е расположена. Болка нема фала богу. Си ја гледа лонгетата и на секого ја покажува вика “види“. И на гинеколог бев. Не сум трудно од нервози ми било . Ми даде dydrogesterone да пијам за да добијам. Но хормонски се, па си викам ако ги пијам да не се навикне организмот после секој месец да касни. Не ги купив. @Mariangel ти си многу храбра и јака жена. Од се срце ти посакувам лошите работи да останат зад вас. Само убави работи да ви се случуваат и да си уживаш во мајчинството. @slobodka жалам што те потсетив на лоша случка. И нас ни се случи истото на зглобот, но нас доктор не среди (пред неколку месеци). Што знам, се плашам да ја носам по “местачи“. А ми предложија Лека ноќ до сите
Posle jas se cudam sto tepaat decana od 7,8 meseci. Edno romce na vakciniranje koga bev imase 7m i ja mavase majka mu ja tepase, ja grebese so nokti, za lice ja stipese... A na infektivno koga lezev so sin mi, 1god detence romce ne se nasmea 7 dena, samo im se pustase na decinjata da gi tepa, a majkava gorda vika tepac e on kako tatko mu pa i se pofali deka ja krsi maz i, deka nesaka doma da si odi i ne go ranese deteto kako sto treba za da lezi povekje na klinika...
Luge imase kup, site gledaa ama site molcevme... Nekad neznae covek kako da izreagira. Takvo stvorenje nezasluzuva da bide roditel, stom na ulica taka pravi, mozam da zamislam doma sto se slucuva so tie decinja.
Абе циганите си се прича за себе Ништо да не ве изненадува! Ама да не излезе дека сте ме повлекле за јазик, ќе си ќутам @Sunshine_1979 од таква можеш да добиеш само некоја мрсна клетва, џабе ќе си трошиш нерви @chocolade мила аман нека е последно и никогаш повеќе да не се случи. Утеха е можеби бидејќи се мали и се' брзо им поминува и зараснува. Побргу да и' помине на куклата, а тебе една виртуелна гушка за помалку да се стресираш @Mariangel гушка за малиот ангел @M&M со мало закаснување Среќен Роденден, големи да растете! Ај нешто и јас да пишам за мене, одамна не сум....Сабајле ја чекам да се измочка на вц шоља, јас чучам пред неа, и и' викам-Ти си на мама срце-, и она на мене-Не, мамо....дуса (душа). Така ја научил татко и'
Aj dobra vecer! Ve iznacitav site srekni rodendeni na malite,i brzo oporavuvanje na ,,palavite,, kako na @chocolade malata . Ne sme nesto pomirni no do tolku ne,barem do sega pominuvame samo so skinati kolenici Za romive,mislam deka kako da gi ima poveke od nas,na sekoj cekor gledame,i na sekakvi slucki od niv sme svedoci. Nemoj da mislite deka i od ,,nasive,, ne moze toa da se ocekuva. Svedok sum bila i sum se zaprepastila,majka mu pukna arkada na dete so papuca plasticna,druga gi tepa so crevo za navodnuvanje,treta ne gleda kade udira... Strasno! Utre ke go nosam sinko na sistematski pregled,pa od vecerva go spremam da bide umen i da ne place,a znam deka ke bide sprorivnoto. Dobra nok od mene.
Добро утро,оваа недела ми е крш,така се чувствувам утепана,ни муабет не ми се прави со никого,ова променливо време многу ми влијае.Малата ми се настина,се раскашла,па сега мрсоли и не е ни она расположена,само кенка и цело време е за мене залепена,мама та мама,навечер од што кашла не сме наспани. Имам и гости дома девер ми и јатрва ми па они ќе ја чуваат,вчера во градинка му рекле на мм дека кашла,а он па им вратил да кашла затоа што се поти а они не ја пресоблекуваат и толку треба,секој ден си ја враќам дома со истите алишта од сабајле а тие во ранчето резерва стојат. @chocolade со лесно мила да помине,не се секирај ќе се среди,мада и јас сум истата,а нешто не добра одма под стрес нит јадам,нит спијам и после имунитетот паѓа,па и јас си го кркам со болести.Гушки за А,ќе пораснат,такви се овие деца многу темпераменти,за секунда ќе ти направат беља @M&M среќен роденден на малата,да е жива и здрава @Mariangel уживкајте си дома сега со синко И јас сум запрепастена кој се тоа се нарекува мајка,ццц не ми се ни зборува
@azelea фала ти мила. Ви посакувам и вас брзо оздравување и опоравување. На сите болни дечиња им посакувам брзо оздравување.. Тие што си слават родендени нека им е честито, големи да растат