Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. marince87

marince87 Истакнат член

Добар ден мамички. Ние денес само што отворивме очи заминавме на вакцина (3,5 месеци). Бебушка не плачеше многу, сега еве ја, спие. И ставив лепенка и и дадов далерон 2,5 мл. Само да не ми крени температура.
    Како сте вие денес?

Mariangel likes this.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Зошто и даваш далерон штом нема Т?

Пчела and joy1 like this.
  3. marince87

marince87 Истакнат член

По препорака на докторката

4. malooto

malooto Истакнат член

Здраво мајки. Редовно ве читам и еве решив и јас дави се придружам ако ме примате.
    Инаку имам 15 месечно синче кое патем е многу темпераментно и се надевам на уше едно дека ке ме изненади ако недојде тетката.
    И јас како повеќето го растам сама мм работи од седум до седум, имам свекор и баба ама немам воопшто помош ама ако дасе живи и зрави ке порастат и кени фали ова време.
    Патем @Mariangel ти се восхитувам жено која сила ја имаш јас да бев на твое место незнам дали ке останев при чист разум знам дека бебчето ти има проблем со срцето ама неја знам причината касно почнав дате следам

M&M, fairy88, Girl-Rabbit and 3 others like this.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Не би да се мешам, но јас никогаш не сум дала далерон превентивно. Сум дала ако после вакцина е кенкава нервозна односно има болка(еднаш се случи тоа). А Т нема никогаш качено фала богу.. Сепак, секоја мајка си знае најдобро :) Позз

Kaetana, Mari*, Mi-Ma and 5 others like this.
  6. marince87

marince87 Истакнат член

Вади запче долу и е кенкава цело време. На преглед ја виде докторкава и рече дај и далерон може ќе ја боли од вакцината а и нервозна е со запчето. Затоа дадов. Позз

chocolade likes this.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Blagodaram na ubavite zborovi. Iskreno voopshto ne sakam koga nekoj ke mi reche jas da bev ke poludev i slichno.. Jas ne odbrav vakov zhivot, se sluchi neochekuvano kako shto se sluchuvaat mnogu raboti neochekuvano vo zhivotot. Mislish lesno mi e da ne poludam? Edvaj uspevam.. Ama, nikoj ne me prasha dali jas mozham ili sakam da se boram so ovaa maka. Ednostavno zhivotot ne te prashuva tuku ti gi servira problemite pa ti spravuvaj se kako znaesh. Kako i sekoja majka se boram za sin mi, veke ne mi e vazhno kakov e mojov razum i dali ke poludam od bolka koga go gledam takov. Samo gledam toj da e dobar, srekjen, najaden i nasmean. Ete toa mi dava najgolema srekja i mene. Si rodiv borec sin, shto so maksimalna brzina se oporavuva i se spravuva so enormni operacii. Pa koga gledam shto se toj izdrzhuva na ovaa vozrast, nekako kukavichki mi e da recham deka jas ne mozham.. Nemoj pogreshno da me sfatish, sigurna sum deka nemashe losha namera, no ete samo sakav da kazham deka koga neshto ke te snajde nemash mozhnost da birash dali mozhesh ili ne mozhesh zoshto pred se si mu potrebna na toa malo nevino choveche.. :)

Kaetana, M&M, tina-63 and 23 others like this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Добар ден и од мене. :f:

За денес завршив со обврските. Пружив алишта, избришав прашина, го избришав паркетот со џогер, измив садови. Купатилото ќе го чистам вечер. Вчера убаво си поминавме на роденден. Децава се изнаиграа во игротеката, а јас си муабетев со некои од гостите. Се прибравме дома и одма заспавме. Сега ќе одам да го земам синко од градинка, па да си поигра надвор.

Mari* and Girl-Rabbit like this.
  9. malooto

malooto Истакнат член

Извини и јас несакав да те навредам само сакав да кажам дека ти се восхитувам на храброста и тебе и на твоето синче кое навистина е храбар и лавче.
    Еве јас конечно успеав некако да го заспијам палавково секој ден е се повеќе и повеќе немирен. Му излегуваат горе тројките ама веке еве скоро еден месец како мусе набабрени и не излагаат а тој апетит има нула.
    Инаку да ве прашам и вашите деца се нервозни или само моево? Мава со што ке најде со раце со играчки ако му речеш за нешто не легнува на земја и плаче а нова финта деновиве му е се мава со двете раце по глава или легнува на под и се мава. Страв мие да не се повреди а и несакам даму попуштам многу да не стане разгалено.

Mari* and Mariangel like this.
  10. kallias

kallias Популарен член

Zdravo drag I moi. Sinceto moe go primija vo gradinka i utre kje odime da go zapisime vo edna stotuku otvorena, nova i blizu do nas kadesto ziveeme. IMA skolski avtobusi od gradinkata go zemaat i donasaat ama mene ovaa sto mi odgovara ne mi treba prevoz, taka da kje vidime utre sto.,kako, uslovi, hrana ima li, nema li..... Ufff jas sum mnogu vozbudena odosto sin mi, sto se odnesuva do nego toj doma bi Seidel, samo sto mu spomnam skolo menja tema i ic ne ni razgovara za toa :( osekjam maka kje si imame na pocetok ama mora DA se navikne, sakal nejkjel kje odi i toa e, za podobro za nego.
    Ete taka, vremevo nesto oblacno kaj nas, kojznae dali kje zavrne, ajde odam da stavam rucek na masa, mm kaj i da e, kje si dojde of ran.

danichap and azelea like this.
  11. Adina

Adina Популарен член

@marince87 kakvi lepenki stavas posle vakcina?

12. flower30

flower30 Форумски идол

Denes den mizerija:(aj sto me boli polovinata i nisto nemozam da pofatam pa i noze mi trpnat,site koski i muskuli me bolat:(drugarka mi vikase razboluvas,imalo nekoj virus takov.A mm vecer duri vo 21h.ke si dojde od rabota.eh bre aman veke od ovie bolki.ke zemam veke sekoj den po edna casa vino ili rakija ke pijam pa moze ke bidam zdrava:D
    Pa i ova vremevo tu ladno tu toplo ne znaes veke kako da se obleces.ete mu se javiv na mm da mu se pozalam ,imal rabota nemozel da zbori-me otkaci:Dpa bar aj tuka so vas da si spodelam makite:)
    Dobro e bar beba spie ,neka pospie uste malku da odmara mama.aj pozz;)

Mari* and Girl-Rabbit like this.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

I vnuk mi taka vikase i nejkese da odi ama koga trgna na golemo iznenaduvanje na site doma ic ne pravese problemi i se prilagodi brzo.
    A vnuka mi(se plasea i za nea deka mnogu privrzana za majka i bese) prviot den dosla snaa mi da ja zeme i ovaa i se svrtela i rekla -aaa ne odi si doma,jas ke sedam ubavo mi e tuka:D:D:D

eleni27, Girl-Rabbit and kallias like this.
  14. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

zdravo,ja izbanjavme mm i dava mleko a jas da ve citnam i uspat da pisam nekoj zbor, denes si zedov den odmor ako sam ne si go dades nikoj drug nema,rucek imav od vcera samo na malava i pravev, dodeka spiese i jas odmarav konecno posle dolgo vreme da izgledam eden film obicno se na rati :Dse nadevam deka ke zaspie pa malku vreme i na mm da mi posvetam :inlove: se citakame utre.

15. marince87

marince87 Истакнат член

antipyrea германски на база на ментол. лади и не дозволува да крени тт. наместо ладна облога да менуваш на секое ова има дејство до 10 часа. се дели на три пати и ти излегуваат три лепенки за по 10 часа, вкупно 30 часа

Girl-Rabbit and kelebeim*** like this.
  16. Adina

Adina Популарен член

@marince87 gi imat kaj nas po aptekive? doprva ke pocvime so vakcini, pa da znam :D

17. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Gi ima sekade vo aptekite, tie pomagaat lokalno da ne se javi otok i crvenilo a i poprijatno e koga ladi posle bockanjeto, temp ne sprecuvaat. I mojata ne krena poveke od 37.5 navodno ovie procistenive vakcini se ok vo toj pogled nemaat reakcija kaj poveketo deca sto ne bese slucaj do pred edna god :)
    Zemi si gi lepenkite ok se :)

Girl-Rabbit and kelebeim*** like this.
  18. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Gi ima sekade. 47den vo Zegin e edna. I kako sto ti kaza marince se delat. Jas na dva dela delam i na 8h menuvam. Edniot del uste odma vo ambulanta go zalepivme. Deluvaat brzo i efikasno. Vo frizider se cuvaat posle, za da se ladat.

Denes turbo denov. Se iznasetavme so bebuska, se nadevam ke spieme ubavo nokeska.

Dobra nok na site:hug:

Mi-Ma likes this.
  19. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Jas denes ko zbrlavena :drunk: Hormoni trista na saat, 11 ti den kako mi kasni tetkata, apteka do mene ali noze nikako da mi trgnat za test :tmi: Sin mi samo sto napravi godinka, a carski slusam muabeti deka trebalo da se ceka 3god, i + so kila na papok sum od prvata bremenost i pred da ostanam trudna trebase da se operiram :headbang: Ali ajde kaj e gospod nikoj ne e pa sto bide neka bide :) Mm me zeza po cel den sonuval deka kerka ke ima :rofl:
    Sinko denovive povtorno so dobar apetit pu pu da ne si go urocam pa taka od merak ne si se trgam od kujna da mu nadohnadam :nod:
    Od ovde nedobiv odgovor za taa boja od kaj se kupuva za postapalki da napravam vo razni boi pa nataka navaka po sinko i si odloziv postapalki da pravime sledna nedela zatoa sto vikendov ke sme kaj svekrva mi rodenden i e:^: taman sinko ke trca :rofl:
    Dobra nok mamicki i dobredojdovte na site sto se novi vo temava (citajki naletav na nekolku) :inlove:

20. ilyan

ilyan Популарен член

Alal da vi e kako se odlucuvate na vtoro taka brzo, znaci vo prava smisla alal da vi e!
    Jas nemozam ni da pomislam, strogo pazenje hehehe
    Traumi od poroduvanjeto so kerka mi, neznam dali voopsto ke se odlucam za vtoro.
    Mm saka dve deca, vika da porasne uste nekoja godina, no jas sekogas izbegnuvam takva tema.
    Gledam na momenti mu preci!
    Malata mi e 18 m.