Zdravo zeni, kereto spie se mislev da si legnam do nea, ama moram rucek da i pravam, pa si svariv edno kafe da me osvezi,se primetuvam deka cesto zaboravam vi se slucuva li i na vas, po malku se plasam dali od milion obvrski pa se kako pod stres da rabotam samo brzam da zavrsam pa se osekam ponekogas kako izgubeno, ke treba da si kupam bilobil, uf za vtoro i jas sakam iako posle poragaj velev ne oti edvaj cekav da se porodam imav malku problematicna bremenost, posledniot mesec pocna da mi se kacuva pritisokot a sega pak imam zelba mu velam na mm dodeka sme mladi uste edno ama ke pocekam i jas sum carski, se pazime ama nesakajki moze da bide sto ubavo se mazivme pred 4 godini namesto vednas da pocnevme za bebe nie ne , jas uste na faks odev da zavrsam , da setame mladi sme dosega dve ke rodev, ama ete taka trebalo da bide neka mi eziva i zdrava ako saka Gospod ke imame i vtoro ima vreme samo zdravje e najbitno.
Немој да мислиш така. Не за џабе се вика- се' во свое време Паметно што си го завршила прво факсот, а ако сте млади ќе дојде и време за второ дете
Епа штом ви дале тобрекс сигурно е некоја бактериска инфекција,ама ќе се среди,само чисти често со стерилна газа и ставај од капките како што ти кажале
Denes svekrva mi e na gosti i dobro e vaka imam denes pomos,ama pa od dryga strana vikam podobro e sto sme samijas vikam edno ona drugodobra zena e,pomaga ama ako resi nesto ima navika site da gi ubedi vo toa.Sega e resena da ne ubedi da ne odamna rabota i da ja cuvam malata,oti teeba da trgne vo gradinka na 9 meseci.a jas 3godini sedev doma i edvaj rabota najdov (stvarno mala plata imam) ama pa od taa plata gi plakame davackite i pak ne stasuva.i sekoj den se objasnuvame za toa.kako nea i e mnogu tesko da odi malava vo gradinka.pa sakav da i recam daj otkaz pa ti cuvaj janeli mladite treba da rabotat Toa e ama mm e takov sto mi vika sekogas-sekoj sto i da kaze za raboti za nas ,jas i ti ke go imame posledniot zbor Ubav den majkicki
Мојата го имасе истиот проблем со очите. Само чистење со превриена вода со стерилно газиче ни помогна на нас. Повеќе пати во текот на денот поминувај ја со газиче со вода. И нас тобрек ни препишаа, хлорафеникол и уште едни други капки и ништо не ни помогна. Брисевите ни беа негативни. Само чиста водичка што ја миев помогна.
Веќе се намали отокот со првата капка, како и гурелчињата. Јас и камилица ставам,. Изгледа дека брзо реагирав, не чекам да помине време... Важно се изнаплакав, сама дома, мм на работа.. Сеа дојде дури, вика ти не си таква, ти си посрчена, остра. Му велам да, ама за други работи, за детево ептен ме погодува
Камилица не се препорачува да се става. Мој совет е да прекинеш. Само чиста превриена вода на газа. Камилица може да го затне очното каналче со некоја ептен ситна реска и да направиш беља бетер.
Hormoncinja Kje ti se sredat za nekoe vreme, jas se slucuvase do krevetce sedev go gledav i si placev, a toj period so bebe na pocetok mi e kako maten, dali me zdrmala i nekoja depresiicka neznam, ama taka se osekjav posle kako toa predhodno da ne sum bila jas... Kje se sredis poleka, takvo e majcinstvoto drma po malku
I jas bev takva, sega koga ke mi tekne ne se prepoznavam sama sebe. Epten me drmase depresija, po cel den bev dezorientirana, izgubena, kako sto kaza majkata pogore na mnogu raboti ne se sekavam sto mi e mnogu krivo. Zatoaovoj period maksimalno go koristam za malata, uzivam so nea!
Zdravo ubavi mamicki Ne sum pisuvala nekoe vreme pa eve me,sto tuku se vrativme od nasiot odmor vo mak. Dve nedeli pomina brzo,denovi so bliski svadbi i pominato vreme so moite roditelinekako vremeto ni mina brzo se so nekoi obvraki so edno drugo.... Malata taman sto gi zapozna moite pa gi zasaka i ete vreme za nazad,ova dalecinava me ubiva od niv,da mi se zdravi i zivi Se slucija tolku raboti ama zadovolna sum sto site se dobro. Umorna pre umorna sum od patot a malava se zagledala vo crtanive i ne i se spie majki neznam kako se programive kaj nas ama samo esnas pepa gledase malata i se dosadno i bese,ni crtani nisto Pozdrav od mene mi se spieeee umorna Ke ve iscitam site najbrz momentubava nok.
Mojot test e negativen Neznam dali da se raduvam ili ne ali ok e malku da pocekame za vtoro Tetkata uste ne mi dosla neznam zosto ama ke pocekam uste nekoj den i idam na ginekolog. Inace @mariz jas edvaj se oddeliv od kisela voda Taman se izraduvav si se omaziv vo istata naselba i zemavme stan vo Grand Prestige vo Taftalidze pa toj ostana na dever mi Sea bev kaj majka mi ali ne uspeav da setnam niz maalo sinko nekako denes pospan bese cel den. Za deprimiranje posle poragjaj ista bev sedev i go gledav sinko i samo si zborev na glas : Lele jas li go rodiv ova bebe ? Of kako ke se snajdam ? Koga ke zaplacese se tresev sto mu e da ne go boli nesto ? Milion prasalnici vo glava i mislam deka site pominuvaat niz taa faza. Kako minuvaa mesecite si vikam : Sto sum pravela jas pred ova bebce? Ne sum ni bila svesna deka srekata vo zivotot na edna zena e periodot koga ke stane MAMA Dobra nok majki
Dobro vecer mami Nie denes si dojdovme od na gosti Super bese interesno Bevme na sunet I vidov nesto novo I neobicno samo sto greota tie maski decinja ko patki odea Bebka iskapena zaspa Mm I toj grcit a jas uzivam vo samotijata Vreme za sebe nikogas nemam Mm svoeto Bebka nejzinoto moeto nigde nikade Zdravje ama da mi e ziva I zdrava bebuska pa na stari god valjda ke uzivame Dobra nok mamicki
Goodmorning ladys, ve pozdravuvam od moreto, kaj mama na gosti sum Sea se spremame za na plaza, vremeto ladnicko nekako za leto, veterce duva ama ladnicko, sto znam, gi nema vekje onie tropski goreshtini.... Backi do site
Goodmorning ladys, ve pozdravuvam od moreto, kaj mama na gosti sum Sea se spremame za na plaza, vremeto ladnicko nekako za leto, veterce duva ama ladnicko, sto znam, gi nema vekje onie tropski goreshtini.... Backi do site
Добр утро мајки. Ние станати од седум како секој ден, мене тетката ме изненади од сабајле ништо од другото бебче, синко од прв обид се фати и си мислевме пак ке биди така ама еве ништо. Се договоривме со мм уште другиов месец кесе обидеме ако не здравје после налето пак сакам бебчето до зима малку да ми е подпораснато. И така еве пробувам да го заспијам ама изгледа нема дами успее синко сисе смее. Инаку тројките му се отечени скоро месец вчера пипам да видам дали излегле кога гледам дека другиот муе излезен ваљда четврката е и долу тројката му излезе пред неколку дена
Добро утро мами. Ние се изнаспавме, само цицаше и пак спиење, умна е она на мајка. Кажете ми кога за прв пат ги изнесовте бебушите надвор со количка?
После околу 10 дена. Мојата е исто летно дете (јунско) па редовно шетавме цело лето. Првиот пат не подолго од 10 минути.
Jas vo park posle 40dena ali vo dvor i kratko so kolickata niz maalo go iznesov posle 10-15 dena, a sekoj den obavezno po 5min go vadev na terasa posto i sin mi e letno bebe vo Avgust se rodi vo najtoploto pa sekoe sabalje okolu 8h obavezno go iznesuvav na vozduh Dobro utro i od mene Prvoto utrinsko kafence ispieno, sinko nanka pa jas da ve pozdravam i se fakjam za rabota. Denes planiram da podzacistam posto utre odime kaj svekrva mi i sigurno ke ostaneme nekolku dena pa koga ke se vratime da mi bide cisto ke vikam gosti za postapalki