Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

cold-coffee.jpg Zdravo zeni, kereto spie se mislev da si legnam do nea, ama moram rucek da i pravam, pa si svariv edno kafe da me osvezi,se primetuvam deka cesto zaboravam vi se slucuva li i na vas, po malku se plasam dali od milion obvrski pa se kako pod stres da rabotam samo brzam da zavrsam pa se osekam ponekogas kako izgubeno, ke treba da si kupam bilobil, uf za vtoro i jas sakam iako posle poragaj velev ne oti edvaj cekav da se porodam imav malku problematicna bremenost, posledniot mesec pocna da mi se kacuva pritisokot a sega pak imam zelba mu velam na mm dodeka sme mladi uste edno ama ke pocekam i jas sum carski, se pazime ama nesakajki moze da bide :Dsto ubavo se mazivme pred 4 godini namesto vednas da pocnevme za bebe nie ne , jas uste na faks odev da zavrsam , da setame mladi sme dosega dve ke rodev, ama ete taka trebalo da bide neka mi eziva i zdrava ako saka Gospod ke imame i vtoro ima vreme samo zdravje e najbitno.

Kaetana, fairy88, Girl-Rabbit and 3 others like this.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Немој да мислиш така. Не за џабе се вика- се' во свое време :)
    Паметно што си го завршила прво факсот, а ако сте млади ќе дојде и време за второ дете ;)

Girl-Rabbit likes this.
  3. azelea

azelea Популарен член

Епа штом ви дале тобрекс сигурно е некоја бактериска инфекција,ама ќе се среди,само чисти често со стерилна газа и ставај од капките како што ти кажале

4. flower30

flower30 Форумски идол

Denes svekrva mi e na gosti i dobro e vaka imam denes pomos,ama pa od dryga strana vikam podobro e sto sme sami:)jas vikam edno ona drugo:^)dobra zena e,pomaga ama ako resi nesto ima navika site da gi ubedi vo toa.Sega e resena da ne ubedi da ne odamna rabota i da ja cuvam malata,oti teeba da trgne vo gradinka na 9 meseci.a jas 3godini sedev doma i edvaj rabota najdov (stvarno mala plata imam) ama pa od taa plata gi plakame davackite i pak ne stasuva.i sekoj den se objasnuvame za toa.kako nea i e mnogu tesko da odi malava vo gradinka.pa sakav da i recam daj otkaz pa ti cuvaj ja:Dneli mladite treba da rabotat:D:D:D
    Toa e ama mm e takov sto mi vika sekogas-sekoj sto i da kaze za raboti za nas ,jas i ti ke go imame posledniot zbor:)
    Ubav den majkicki:inlove:

5. slobodka

slobodka Популарен член

Мојата го имасе истиот проблем со очите. Само чистење со превриена вода со стерилно газиче ни помогна на нас. Повеќе пати во текот на денот поминувај ја со газиче со вода.
    И нас тобрек ни препишаа, хлорафеникол и уште едни други капки и ништо не ни помогна. Брисевите ни беа негативни.
    Само чиста водичка што ја миев помогна.

6. NanaMia

NanaMia Популарен член

Веќе се намали отокот со првата капка, како и гурелчињата. Јас и камилица ставам,. Изгледа дека брзо реагирав, не чекам да помине време... Важно се изнаплакав, сама дома, мм на работа.. Сеа дојде дури, вика ти не си таква, ти си посрчена, остра. Му велам да, ама за други работи, за детево ептен ме погодува

7. slobodka

slobodka Популарен член

Камилица не се препорачува да се става. Мој совет е да прекинеш. Само чиста превриена вода на газа. Камилица може да го затне очното каналче со некоја ептен ситна реска и да направиш беља бетер.

Kaetana, Smizzy, eleni27 and 4 others like this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Hormoncinja :) Kje ti se sredat za nekoe vreme, jas se slucuvase do krevetce sedev go gledav i si placev, a toj period so bebe na pocetok mi e kako maten, dali me zdrmala i nekoja depresiicka neznam, ama taka se osekjav posle kako toa predhodno da ne sum bila jas... Kje se sredis poleka, takvo e majcinstvoto drma po malku :D

9. ilyan

ilyan Популарен член

I jas bev takva, sega koga ke mi tekne ne se prepoznavam sama sebe.
    Epten me drmase depresija, po cel den bev dezorientirana, izgubena, kako sto kaza majkata pogore na mnogu raboti ne se sekavam sto mi e mnogu krivo.
    Zatoaovoj period maksimalno go koristam za malata, uzivam so nea!

Kaetana, Girl-Rabbit and Cka like this.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo ubavi mamicki :hai:
    Ne sum pisuvala nekoe vreme pa eve me,sto tuku se vrativme od nasiot odmor vo mak.
    Dve nedeli pomina brzo,denovi so bliski svadbi i pominato vreme so moite roditeli:inlove:nekako vremeto ni mina brzo se so nekoi obvraki so edno drugo....
    Malata taman sto gi zapozna moite pa gi zasaka i ete vreme za nazad,:(ova dalecinava me ubiva od niv,da mi se zdravi i zivi :hug:
    Se slucija tolku raboti ama zadovolna sum sto site se dobro.
    Umorna pre umorna sum od patot a malava se zagledala vo crtanive i ne i se spie:?: majki neznam kako se programive kaj nas ama samo esnas pepa gledase malata i se dosadno i bese,ni crtani nisto:wasntme:

Pozdrav od mene |-)mi se spieeee umorna|-)
    Ke ve iscitam site najbrz moment:*ubava nok.

fairy88 and Girl-Rabbit like this.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Mojot test e negativen :) :( Neznam dali da se raduvam ili ne ali ok e malku da pocekame za vtoro :lol: Tetkata uste ne mi dosla neznam zosto ama ke pocekam uste nekoj den i idam na ginekolog.
    Inace @mariz jas edvaj se oddeliv od kisela voda :( Taman se izraduvav si se omaziv vo istata naselba i zemavme stan vo Grand Prestige vo Taftalidze pa toj ostana na dever mi :) Sea bev kaj majka mi ali ne uspeav da setnam niz maalo sinko nekako denes pospan bese cel den.
    Za deprimiranje posle poragjaj ista bev sedev i go gledav sinko i samo si zborev na glas : Lele jas li go rodiv ova bebe ? :wasntme: Of kako ke se snajdam ? Koga ke zaplacese se tresev sto mu e da ne go boli nesto ? Milion prasalnici vo glava i mislam deka site pominuvaat niz taa faza. Kako minuvaa mesecite si vikam : Sto sum pravela jas pred ova bebce? Ne sum ni bila svesna deka srekata vo zivotot na edna zena e periodot koga ke stane MAMA :inlove: Dobra nok majki:*

12. Mari*

Mari* Форумски идол

Dobro vecer mami
    Nie denes si dojdovme od na gosti :)
    Super bese interesno
    Bevme na sunet I vidov nesto novo I neobicno :$ samo sto greota tie maski decinja ko patki odea (facepalm)
    Bebka iskapena zaspa
    Mm I toj grcit a jas uzivam vo samotijata ;)
    Vreme za sebe nikogas nemam
    Mm svoeto
    Bebka nejzinoto moeto nigde nikade :^)
    Zdravje ama da mi e ziva I zdrava bebuska pa na stari god valjda ke uzivame :lol:
    Dobra nok mamicki :inlove:

fairy88, Girl-Rabbit and marince87 like this.
  13. marince87

marince87 Истакнат член

Zegin mila se ima :)

14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Година и една недела

15. kallias

kallias Популарен член

Goodmorning ladys, ve pozdravuvam od moreto, kaj mama na gosti sum :* Sea se spremame za na plaza, vremeto ladnicko nekako za leto, veterce duva ama ladnicko, sto znam, gi nema vekje onie tropski goreshtini....
    Backi do site :*

16. kallias

kallias Популарен член

Goodmorning ladys, ve pozdravuvam od moreto, kaj mama na gosti sum :* Sea se spremame za na plaza, vremeto ladnicko nekako za leto, veterce duva ama ladnicko, sto znam, gi nema vekje onie tropski goreshtini....
    Backi do site :*

tina-63, Adina, Mari* and 1 other person like this.
  17. malooto

malooto Истакнат член

Добр утро мајки.
    Ние станати од седум како секој ден, мене тетката ме изненади од сабајле ништо од другото бебче, синко од прв обид се фати и си мислевме пак ке биди така ама еве ништо.
    Се договоривме со мм уште другиов месец кесе обидеме ако не здравје после налето пак сакам бебчето до зима малку да ми е подпораснато.
    И така еве пробувам да го заспијам ама изгледа нема дами успее синко сисе смее.
    Инаку тројките му се отечени скоро месец вчера пипам да видам дали излегле кога гледам дека другиот муе излезен ваљда четврката е и долу тројката му излезе пред неколку дена

Mari* likes this.
  18. NanaMia

NanaMia Популарен член

Добро утро мами. Ние се изнаспавме, само цицаше и пак спиење, умна е она на мајка.
    Кажете ми кога за прв пат ги изнесовте бебушите надвор со количка?

19. Kitten

Kitten Форумски идол

После околу 10 дена. Мојата е исто летно дете (јунско) па редовно шетавме цело лето. Првиот пат не подолго од 10 минути.

Kaetana, NanaMia and Mi-Ma like this.
  20. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Jas vo park posle 40dena ali vo dvor i kratko so kolickata niz maalo go iznesov posle 10-15 dena, a sekoj den obavezno po 5min go vadev na terasa posto i sin mi e letno bebe vo Avgust se rodi vo najtoploto pa sekoe sabalje okolu 8h obavezno go iznesuvav na vozduh :)

Dobro utro i od mene :)
    Prvoto utrinsko kafence ispieno, sinko nanka pa jas da ve pozdravam i se fakjam za rabota. Denes planiram da podzacistam posto utre odime kaj svekrva mi i sigurno ke ostaneme nekolku dena pa koga ke se vratime da mi bide cisto ke vikam gosti za postapalki :clap: