Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.476
    Фала ви мамасити на подршката што ми ја давате многу ми значи во овие моменти :l:. Се надевам ќе се среди и ова и ќе продолжиме да цицаме како порано. Јас го давам мојот максимум и не се откажувам ама е многу тешко некогаш, веќе знаете.

На Kaja991, Mother of 2boys, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.851
    Според мене најважно е ти да дадеш се од себе, односно самата да знаеш дека си направила колку си можела. Тогаш во иднина нема да се навратиш и да мислиш, ех, можев повеќе, не се потрудив... Ќе бидеш на чисто со себе дека си дала се колку си можела и тоа е тоа. Без разлика на исходот.
    Па, и не само за доењето, за било што.

Добар ден, кафе пијам, татко и ќерка си играат, па ќе одиме негде да прошетаме. Школото... Па, школо ко школо, цела на мајка и.:D Не ја форсирам нешто претерано, гледам само домашна да си има ред за пишување и да стекне некои навики, дека материјалот се повторува и се пишува домашно. Инаку, и мене ми е досадно, школо, господе боже, фала богу што помина. Го оставам татко и претежно да се занимава со тоа и да објаснува. Јас да земам да објаснувам и одма почнувам со викање, ко татко ми со мене што правеше. АМА КАКО НЕ РАЗБИРАШ?:D И мене не ми е јасно како не разбира, иако знам како ми беше кога не разбирав, ама ај. И така, татко и среќа си е смирен човек, па си објаснува по сто пати. Мене ме тригернува и ме навраќа назад на дерењето и плачките после и не можам едноставно, па гледам да се тргнувам од такви ситуации.
    Имајте си убав ден,:coffee::f:

На hello-kitty.90, Coco31, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  3. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    6.400
    Веќе ти одговориле другите тоа што мислев. Период е.. Издржи го без ад. И пумпата не е бебе, не е мерка дали имаш или немаш млеко.

На Mother of 2boys и Ceneva им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.476
    Знам дека не е мерка, само вадам скоро дупло помалку млеко од порано па тоа ме загрижува и тоа што касни млазот. Инаку чувствувам дека неговото цицање си нема врска со пумпата, дека е многу појако и повеќе влечи тој него пумпата.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.996
    Не знам што ти значи тоа касни млазот, али верувам дека нема мајка која штом стисне шприца млазови од старт или штом дете повлече. Не е исто да стиснеш и да прсне од канал два, кога бебе цица прска од сите канали. Јас не би давала дохрана ако бебе полни пелени, мочка убаво, напредува и е весело. За станување ќе станува нормално, сега е и во скок ко што се сеќавам а мислам ти пиша и дека имаше циклус, нормално е да се намали количината. Издржи ден два макс недела ќе се врати се во нормала. Најважно, не се преоптеретувај со тоа.

Мамс, помина крштевката. Како смо се надали, одлично смо се провели, бејби не зуцна, мирен бајче, смо на пресоблакање заплака јер оделцето за 9м некако непрактично. Не знам зошто такви непрактични ги прават бе... Демек боди, како бре, доле не се откопчува скроз, џабе го напраиле боди. Кумата купила дебелки алиштенца па жешко му беше па ајде и тоа мака, ама издржавме некако. Во принцип најмногу мака видовме на соблакање и облакање, се друго топ пројде. Али пред влагање тие пред нас што беа, како жестоко се скараа снаа и свекрва, што на излагање кумот ми вика Кумашинке да ти го дадам детево да не ми спукаш и ти на мене :rofl: Така човечето мое си влезе во вера и сеа чекаме да проделува тоа мирото и да се смири малку, ваљда му стаиле со одложено дејство, не знам, уште не делува :?:

Мајка втора недела на работа, некако ич ко да не ми се работи, не знам зошто ама ај... Ме нервираат ситни тривијални глупости кои не функционираат, ко да имам функционален компјутер да е нешто најнормално, ама... Многу брзо ми поминаа овие 9м, ко вчера да се тркалав низ старата канцеларија.

Доста беше, да се вратам на работа, кафе испив, водата ја налеав, сеа да работам. Убав ден!

На ALISA0000, hello-kitty.90, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.476
    Немам добиено менс сеуште, така се чувствував во стомакот како да ќе добијам ама не .... инаку мислам на рефлексот на испуштање млеко ми касни, бебе буквално ко на празно влечи едно 30 секунди а некогаш и повеќе. И кога ќе му надојде млеко веќе сме ок, ама ако се изнервира премногу тогаш и слабо цица. Имавме два дена зелена кака ама фала богу се смена од вчера е ок. Каката ме натера да мислам дека е гладен и дека не цица како порано, тука ми се склопија работите. Ама реков ќе нудам града често, кога сака цица повеќе кога помалку и тераме, па здравје контролата ( вагата ) ќе каже што понатаму.
    Фала ви на сите за подршката, сега сум многу по соземена и решителна да успеам :hug::l:

На Viveki, Mother of 2boys, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.996
    Каката не е секогаш репер да знаеш. Битно е да мочка редовно, додуша сега со потењето и тоа не е репер некој. Ако напредува нема што да ти е мисла, а со шише само имаш ризик од одбивање кога веќе влече одлично. Брзо ќе се навикне на новиот ритам, не се сеќирај.

На Ceneva и sani99 им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.476
    Мамасити да не биде нон стоп жалење.
    Синко сношти наместо да спиеме ние си гукавме се вртевме во кревет како стреклите на часовникот, кога е на стомак собира нозе, крева газе, сака да лази пустиот, ама рацете не му се исинхронизирани со нозете па само у место лази :D:D:D и заспавме во 10 и нешто. Преку ден кога е буден сака само на тераса, а влезам внатре почнува да се буни и лити. И тој знаел да се лути, их газе мало :inlove:
    Па денес папирологии, поднесувавме со мм за помош за прво дете, за еден лист два саати отепавме и пак не ни го дадоа (facepalm) и утре треба јас да одам да средувам зошто мм замина на терен.
    Добро е што вреди да се губи тоа време по документација.
    Убав ден да си имате :hug::l:

На firequeenn, hello-kitty.90, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.008
    Допаѓања:
    45.824
    Мајки имам едно прашање не е околу бебињата стриктно ама општо како за мајки…дали би купиле персонализирна книга за бебиња и деца, направена со кратки приказни и илустрации во која главен лик би било вашето бебе/дете?
    Одамна се вежбам да цртам илустрации на таблетот, не за нешто конкретно ама отсекогаш ми биле интересни оние детски илустрации, со шарени бои, со интересни ликови, ги обожавам цртаните на Гибли и по малце се учев да цртам. Така седеејќи ми текна дека уствари би било забавно да му направам на моево персонализирна книга со него во главна улога и приказна околу нешто што нему му е забавно во моментот и така ми се роди идеја дека можам тоа да го правам и за други луѓе.
    Е сега немам ништо убаво осмислено, ама не знам колку од вас знаат дека сум професионален уметник, не во овој жанр ама сепак успешно владеам различни стилови и техники, па книгите не би биле онака бош, туку баш профи нацртани.
    Сега за сега размислувам гласно ама и ме интересира дали би имало побарувачка на истите…во Лондон често сретнував на страни пресонализирани детски книги, може има и кај нас, сигурна сум дека има, ама сепак не верувам дека е многу застапено. Што мислите?

На danichap, Coco31, Sunrise!!! и 25 други им се допаѓа ова.
  10. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Има и кај нас, kidling.mk јас лани нарачувац за поклон. За други не сум слушнала. Ако се одлучиш еве јас одма ќе нарачам. Многу убава идеа, мене многу ми се допаѓа.

На Alishan30, Skyler, Mother of 2boys и 8 други им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.008
    Допаѓања:
    45.824
    Ги видов сега, сепак не сакам во тој стил, овие ми се многу дигитални искрено Јас размислувам за нешто побајковито, комбинација на рачно цртани илустрации и дотерани на таблет, така да би биле поразлични од овие и не би ми биле толкава конкуренција.
    Јас планирам нешто во овој стил да бидат.
    IMG_9783.jpeg IMG_9784.jpeg IMG_9782.jpeg IMG_9781.jpeg

На DELFINA81, *Milicka*, Coco31 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    32.591
    Фантазија. Многу убава идеја :inlove:

На vericaaaaaa, BadKarma94, Mother of 2boys и 5 други им се допаѓа ова.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.715

Како љубител на книги и уште од најмала возраст гледам да и ја пренесам љубовта на ќерка ми кон книгите ( сега за сега сме на добар пат, обожава книги) ова е едно големо да. Одличен подарок за сите љубители на книги, па и на оние кои не се. Ќе го шириме бизнисот навака

На danichap, IRBBB, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    5.770
    Има и кај нас персонализирани детски книги. Имам порачувано за подарок.
    Супер идеја. Go for it!

На Skyler, Mother of 2boys, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.137
    Да

На IRBBB, mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    И јас би купила. Ми се допаѓа идејата. Баш се замислив каква приказна би произлегла од моево дете.

На mal.ecka, Skyler, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    32.591
    @1209 за моево кратка хорор приказна ако може :rofl::rofl:

На DELFINA81, Coco31, Sunrise!!! и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Супер ти е идејата, ако ја спроведеш јас одма ќе купам. Инаку и јас сум уметник ама овде во Македонија нема заработка...

Бај д веј, јас сум на раб на нервен слом, или паѓам у депресија а не знам :) Снемувам млеко, добив циклс два пати, бебе сака цицка, млеко нема, шише не фаќа, плаче не спие... Не знам што да правам.

На Yowannty и 1209 им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Баш утрово ги гледав тие на кидлинг, ми треба за подарок. Ама искрена да бидам не ми се допаѓа тоа што се всушност идентични книгите, се сменува само името и некои црти на ликот, а приказната и илустрациите се тие.
    Фактички персонализирана е само пораката и секако името на главниот лик.

Предобра ти е идејата, мислам дека можеш да успееш. Илустрациите бајка :inlove:

На *Milicka*, Coco31, Yowannty и 9 други им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.008
    Допаѓања:
    45.824
    Ох мајка верувам многу ти е тешко, пробај со различни шишиња, некое мора да фати, пробајни со различни техники на хранење, лежење во позиција како да го доиш, на нозете подигнато, некако ќе упали. Не може гладно да седи, мора да пројаде евентуално.

Инаку фала на подршката жени. Ќе размислам убаво и ако ја пуштам во обрат идејава ќе се најавам тука.
    Инаку илустрациите погоре не се мои, ама во тој стил сакам да се, како бајковити.

На KarmaCudo, Yowannty, Lizi и 9 други им се допаѓа ова.