Eve me i mene, ve pozdravuvam od postela, moram da lezam ovie dva meseci. Me vratija na utrogestan i taka sega sum vo horizontala na leva strana. Za nekoja minuta ke bidam na desna Sinko vadi trojki, ne spie, ne jade samo vreska. Sega seta so baba mu. @malooto te citav kolku se nerviras so mt, ama veruvaj ke se naviknes. Jas sto solzi isplakav, eheeee, kolku nervozi projdov, krenav race, teram po negov keif i dobro mi e. Bar ne se nerviram. Znam deka sto i da napravam on dete nema da cuva, pa barem ne si ja trujam psihata so nervozi veke. Na decata im trebam zdrava. I da znaes od koga prestanav da se nerviram, od koga trgnav po negovo, ima kaj nego i po nekoja sitna promena. Hahaha, a za brakot da ne zboram kolku poubav ni stana. Ubav den srcki
Ке пробам и јас така вчера пред да излезе така му се истурив што дури кажав зборови што не ги заслужува и се каам ама па нема дасе извинам се додека тој не ми се извини мене. Секое сабајле пред да тргне на работа стануваме заедно и секогаш кего изгушкав, денес станав и си седнав на скала тој се спрема и пред да излезе ми вика јас одам, се направив на тошо и гледав во тел како да не го слушам и си замина. Нека проба и сам од својата манџа
Takov karakter so kontriranje nema da mozes da trpis. Veruvaj na mazite gajle im e. Mojov eve sega sum pod terapija i na lezenje, pa uste ne sfatil. J ne mu objasnuvam. Ednostavno teram po negovo, pa koga ke go potsetam deka treba da lezam, mi vika ne me slusaj ti mene, lezi si. A detevo mu vikam, koj ke go cuva? I tuka muabetot zavrsuva, on toa ne mozel, bilo nemirno, ligavo, dosadno...bla bla. No barem ima napredok, so muabetot, ne stanuvaj, jas ke ti donesam, jas ke napravam kafe, rucek... I denes otide vo stanot, so tatko mu da rabotat, a majka mu ja ostavi da mi pomaga. Zenata uste seta so sin mi, sega i se javuvam, mi vika uste 15 min imalo do saat ipol. Da ostanese mm doma, dete ke piskase, jas ke stanev i terapijata ke bese bez veze i radi reda. Majcinstvoto me smeni, nauciv deka ke napravam se, samo za moite deca da ne gledaat kavgi, da ne im fali ljubov i vnimanie... Gordosta i ne e tolku bitna, ke porasnat decata, pa ke bide se poinaku. Aj odam jas dorucek da mu spremam na mali, dosta e lezenja. Posle ke poigrame, pa ke si go uspijam, a jas za toa vreme ke jadam lubenica, slivi, sladoled i sto li uste ne... kako lamja sum vo ovaa bremenost samo gnetam.
@irena.1 не ви го знам односот со свекрвата но откако ми потпорасна бебуш и почна да лази, да се исправа и се живо да фаќа, ги разбирам некои баби кои викаат дека не можат да чуваат внуци. Јас што сум дупло помлада па душа ми излегува колку е темпераментна.
Јас во последно време се мачам со мојов @eleni27 ќе треба во порака да ми пишеш "рецепт"за како да престанам да си го замарам мозокот да видам и кај мене дали ќе упали нешто од нешто да се промени оти јас сум голем контраш и инат и кога ќе се спојат двајца такви тогаш е бомба
@Mariangel истиот "проблем" го имам сега се враќаат сите од одмор и дома имам еден куп чоколади, а мама ми пратила ајвар и свеки донела сирење Синоќа бебето имаше мака со стомакот и си плачеше два часа, а јас бев сама со нив. Па во целото плачење и врескање незнам ни како го запав поголемиот. Имавме малце бурна ноќ, но помина. Денес се вариме низ дома и печеме надвор ама ако и ние лето да видиме. Од топлово неможам ни да јадам, само вода пијам и веднаш има резултати на вага Утре ме чека луд и напорен ден, роденден на мм, а знам дека многумина ќе искористат да дојдат и на роденден и на повојница. Само децава нека ми се мирни и ќе помине и тоа. Убав ден мамички
@mariz ме потсети на мене со муабетов. Синко мнооогу плачеше првиот месец, тој плаче јас плачам... тој силно јас уште посилно . Мм сирот не знае што го снашло, вика: мене не ме плаши синко толку колку ти што ме плашиш . Оф лелеее кога ќе ми текне сама си се смеам . Хормони се зезната работа... додека се средат, ќе си поплачеме малку .
Ајде добар ден и од мене, учи учи глава бучи Синко шета со баба и деде од сабајле, а јас до сега учев, сега мала пауза за на фемина и фб Ајде полаагање на 30ти, па што сака нека биде, не е крај на свет ако не положам.... многу се замарав порано, сега веќе не Ние на 4ти одиме во Грција пак на одмор, 8 дена во Неа Пори... синко па почнува во градинка на 1ви, нема да биде проблем ако му пресечам адаптација нели? и онака е многу независно дете, секаде се прилагодува и слабо плаче, за мене не е ич поврзан, само да го оставиш меѓу деца и играчки е потребно и да си седиш на раат после одмор на 12ти пак ќе почне во градинка... а јас да гледам побрзо да го завршам факултетот и да ми биде раат главата од него! Инаку имам уште една недела за добивање или недобивање, некако како да ми мириса на бебе имав исти пецкања во стомак пред 2,3 дена како со синко, како нож да ме боде во матка и неможев ни да се исправам, ама ајде ќе видиме, може и некоја циста да било Убав ден мамички
Mene mnogu me sovetuvaa da go ostavam da se luti, da pati demek, da go ignoriram, pa probav taka. Rezultatot bese katastrofa, za vlakno ke se razvedev. Vidov ne vidov edna den si rekov, aj ke teram po negovo. Nasata glavna kavga bese sto si legnuvav okolu 12, pa gleda vecerta 1 saat jas sedam so nego, pijam kafe, se zezam. Mi vika utre si na rabota kako ke stanes, ama namesto da mu kontriram neli radi nego sedam itn itn, mu rekov, e dobro de so alarm ke si stanam. Pa kako ke izdrzis, mu vikam, kako i sekoj den. Pa posle doma dete treba da cuvas, mu vikam pa znam, ne sum zaboravila i op ete ti go mi vika aj da si legneme i od togas za spienje nemame kavga. Mi uspea od prva. Eve vi primer. A ima i drugi raboti, sto isto mi uspeale, ali ne gnjavam sega vo temava, nejkam da sum off.
Добар ден и убав ден мајки. За многу години празников Деновиве со синко се одвикнуваме од успивање со нишкање во раце пошто ми откажа кичмата а и треба во градинка да оди. Па подобро јас да го научам да заспива со песнички и галење отколку крокодилски солзи да рони во градинка. Му менувам и ред за спиење. Денес е станат во 7 а заспа во 12 на пладне. Уште спие па имам време да пишам. Се научи и сам да пие вода од шише без да се посипува. Инаку @irena.1 и јас сум на слична мака ко твојата. Како ќе го истуркаме септември не знам. Од 20ти ќе оди во градинка на адаптација а свеки ќе се менува на недела дена на работа. Но мм рече ќе излегувал од работа по потреба т.е ко ќе нема кој да го чува. Се надевам брзо ќе се адаптира и прифати градинка зш не сакам никој да малтретирам од баби/дедовци.
haha recept pa i nemw nekoj trpenie i poleka ne so kavga igra na zborovi i pak ke bide po tvoe,i jas de nervirav nekoe vreme ama sto veli eleni staviv na ignor ne prekutuvam kazuvam sto mi smeta,a prethodno swkogas kutev samo za mir vo kuka pa site te gazat o na kraj ne se postuva moeto mislenje, koga mozam isteruvam po moe ama ne sekogas pa neli treba kompromis ne samo da bide po necij kef okolu malata mi pomaga eve za vikend primer vcera go ostaviv da se dospie do kolku saka a utrovo jas spiev toj stana so nea,ja seta,znae da ja nahrani, pretgodno dodeka bevme sami celata rabota bese na mene a sega si delime iako mnogu pati znae nesto da rece jas da go srabotam i samo odgovoram nemozam jas na sto strani da trcam gledas deka ne sum sednala celo vreme rabotam nesto i zeme toj go napravi, ednsotavno sfativ deka uma nekojnpobiten na toa dete mu trebam jas zdrava majka nikoj ne moze da me zameni i ako jas se nerviram i ona e nervozna samo radi nea nervoza na minimum i se smeam samo pa i ona e vesela veruvajte se osekaat ako se tolku malecki , se raspisuvav eve sigurno ja uspal mm i on do nea spie samo da i napravam rucekot i jas legnuvam do niv
Јас и мм никогаш не сме се испокарале, се до сега сме решиле со разговор, ама и се согласуваме се па и нема за што да се скараме. Јас повеќе дрндам, он е таков искулиран тип, ке си каже тивко што како е Исти сме скроз иако сме стрелец и девица, он е девица Кога нешто ќе се наљутиме јас на страна, он на страна и лутината си оди и си збориме после мирно како ништо да не било aма како и да е за озбилен проблем не сме се скарале, се биле смешни ситници... Последен пат на одмор се скаравме бидејки го местеше седиштето на синко како што не треба во кола, а јас над глава му стоев и му зборев како треба и ми се испонавика и ја тресна вратата од кола, јас си го земав синко во раце и си отидов во смештај, по 5мин дојде и ми се извини, е такви се нашите караници со ваков човек сакам цел живот да живеам и 3 дечиња да си исчувам, вреден е работи, дури и дома ми помага, (иако не го барам тоа од него, затоа што цел ден е на работа па и уште дома да работи)... така мојов е грижлив и добар татко, за пофалби хаха немам што да се пожалам од него... уште вака златен да ми остане цел живот Јас напната за друго сум чат пат, факултетот ме нервира и по малку золва ми
Београтски мелем од аптека, за сува кожа и за секакво црвенило одма му помага на синко јас си го викам магичен мелем
Semki, soncogled ☺. Becutan za bebce da te potseti mirisot na detstvo tuka i ete vince neka bide ☺. Ete pomina i krstevkata dobra bese placese samo koga ja zema popot da ja banja i toa ubavo se iznaplaka. Posle koga se butna vo mene dusa ne mrdna. Ama ne ja drzese kumot za da ne se rasplace odma. I pak samo kaj mene i tato ne saka kaj nikoj ama takvo si e deteto. Bratuceyka mi mi idese da i ja tupnam edna samo komentira taka si ja naucila koga ne gi setas decata od mali . Jas od prv den nadvor sum so dvete i po gosti po se, zavoravila deka na slava i koga imase 1.5m malovo. Kiga bese bebce sedese kaj sekoj ama sega ne saka ednostavno takvo si e deteto i sin mi bese takov i istoto mi go zborea jas sum gi ucela taka. Da si puknes Neyse dobro bese i na rucek ama posle ja fati kriza za spienje me pukna pa si ja donesov dona eve ja spue gi ostaviv mm so sin mi i uste nekoj od gostite da si prodolzat. Jas malku da pruzam noze i edno kafe da mi dojde dusa. Koga ke stane ako se uste vo kafana ke se vrayime deka tuka blisku ni e. A i da mnogu mi bese ubava kako puslica vo fustance so tul. Abe ne deka se mpi ama mnogu mi se ubavi decava ete da si gi pofalam
И ние пак на адаптација од 1ви...нова група, поголема, нови воспитувачки Иако детево ми е супер и мирна е, сепак како мајка си имам стравови. Бев на шопинг пред два дена во Сити мол со намера да купам повеќе работи за дечиња за подароци, намерачив многу слатки работи за бебенце и фраерск јакна за 3-годишно, и шипак!...Се' што им стои на сајтот, дали 40% го имаат во дуќан Се разочарав. И сеа сум на мака од каде да купам шизички подароци, а за машки дечиња нема таков избор како за девојчиња Што се однесува до мажињава, не ви е добро тоа преќутување по секоја цена само заради мир во куќа. Мора да постои компромис и да препознаеш ситуација кога треба да преќутиш а кога сериозно да седнете на маса и да разговарате со отворени карти. Инаетење и глумење лудило е детска одлика и не е за во брак. Јас неможам да се пожалам, фала богу имам човек од разбирање.