Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    9.696
    Се изморив додека те читав, а богами и срам ме фати. Јас мислам немам но зготвено од кога се породив. Обврска на маж ми е. Друго сакав да кажам. Тоа дека нас ни родена мајка не не жали, што се вели, така е. Батали тоа, туку подстрој дома се. Аман, ти ако не се грижиш за себе и си земеш време да одмориш, тогаш кој. Мислам деца се деца, мора да ги гледаш, ама да им слугувам на сите дома по ред, па и на работа да одам, да ахам. Оти утре кога ќе ме стрефи нешто, тогаш сите ќе можат без мене. Па и ќе ми префрлуваат што не можам. Така да баланс драги мои. Оти ни мајка на дете не дава додека не заплаче, така и ова.

На warrior, 1209, Sun&Moon и 18 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.995
    Види јас си знам дека сама сум крива, за се притрчувам, ја карам мајка ми а реално и јас сум за карање, али тоа е. Вчера и сабајлево држев предавање, се надевам нешто ќе остане во глава.

На mal.ecka, sani99 и јolene им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.521
    Јас скоро и ги имам исклучено од животов. Брат ми е, ама кога ќе избијат комплексите и себичноста, бегај подалеку. Се нервирам зошто мајка ми трпи, демек во интерес на внук ми, зошто и тоа како го гледаат е посебна приказна и не би навлегувала. На крајот на денот, она трпи од нив, стресот и нервозата мене ми ги префрла со жалби, а јас сум требала да и ќутам на снегулката која бај д веј се дрзна да ми наметне и нејзиното дете да го забавувам додека она го шета газот на божиќен панаѓур. Еј дете од скоро 11 кое доживување би му било да го однесат на таков ивент, она го остава дома, па ако може јас да и го прошетам да биде анимирано. Си го сакам, внук ми е, жал ми е за него, ама и јас имам две за гледање. А да не правам муабет дека претходен пат кога го оставија моите да го чуваат, мајка ми после тоа болна легна од премор.

И за ова имам муабет. Додуша мојава не се дрзнала да праша дали он е намирен, ама да сум го чувала не се наоѓале. А демек без маж не би ме бивало па по секоја цена мора да чувам. Јас и него сум му кажала, ако не дај боже се разведеме мене друг маж не ми треба :rofl:

Искрено кога те читам ме фаќа срам да се жалам, зошто мојов и готви и средува и чисти. Само тајминзите му се грешни за да биде се супер. Пр наместо да ми помогне да спремм деца за спиење да не се борам со лавови и нормално после сум преморена, он тогаш средува кујна за да може побрзо да си седне. Или наутро јас станувам со нив, виатмини, спремам облакам, големиот за бо училиште, за малото оброци, а он во тоалет на тенане се расонува:drunk:. Е вакви работи ме нервираат бар со него. А за со мајка веќе си кажав. Нема разбирачка. За среќа почитува ред за јадење, спиење, не дава тв и слично па сеуште се обидувам да балансирам.

На 1209, Skyler, LiquidLuna и 11 други им се допаѓа ова.
  4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Уф уф уф колку имам да кажам на темата, ама ќе се нас'скам, а еве кај и да ќе си дојде од работа ќе треба да ја надигнам работата и да си упропастам и ден и вечер, а сакам малото кога ќе заспие да бидам у добар муд, да си излакирам нокти можда, а не да трошам време и нерви да се муртам на некој за ЏАБЕ.
    Што ве читам одредени се наелектризирав оти како исти животи да живееме.

Ај да се живи, здрави на крај од ден, пак ќе си се потапкам по рамо со бар не е пијаница, комарџија, за жени не можам да кажам.
    :D
    Нит со нив бива, без нив па уште помалку. Го праќам ваму, таму, трчкара купува, тоа ми од помош.
    Ама многу го уморува и тоа мајкамустара. :D
    Ај ај Дејзи:x
    ----
    Во оваа тема ли се спомна за второ дете, не знам, ама осетив потреба и јас да се изјаснам. Ја не уживав у бременоста, не ми беше фино, не бев на бед рест ама и немав лекцијашка бременост. Не ја уживав едноставно.
    Ама ако даде Господ или науката, сеедно, би истерала уште една. Живи здрави, првин ова да го 'ољудиме', натаму we'll see.

Синко се мрдна од мртва точка со лазењето бтв. Има надеж! :rock:

На lackygirl, 1209, Skyler и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    Кога е веќе ден за жалби и поплаки.
    Доаѓам од работа, бебе седнато во хранилка, свекрва пакетчето смоки, свекор камерата да снима, да се пофалеле на пријатели како внучето убаво само си јади. :@

Ок, бебешки смоки беа, и мене ми се случува да дадам ама давам ептен ако сум сама, да мора да седи мирна и во хранилката може 2-3 смоки на неделата или 10тина дена. Не цело пакетче пред детето.

Е ова и покрај тоа што оставам спремано јадење и млеко и се со ред.

За маж да не почнувам.

За дете се надевам брзо ќе фати ред во градинка и ќе надмине вируси, бактерии и се што следува.

На Skyler, LiquidLuna, Mother of 2boys и 9 други им се допаѓа ова.
  6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    7.029
    Uzivam vo sekoj moment od majcinstvoto ...ama imam cuvstvo deka ponekogas sum kako programirana. Rabotam vo 3 smeni i celo vreme se custvuvam kako da sum so trka so vremeto, zgotvj, pazari,.alista, smetki, nastani, desavki, vreme za dete sami se organizirame so mazot, ama i toa nekigas vreme malku sto go imam celo vreme na saat i vo brzanje mi e.
    Za starite prv pat posakav da ni pomognat sega po nova godina zatoa sto menuvam pozicija na rabota oi vo prvo vreme treba da rabotam podolgo, od zborovite ne se grizete samo kazete od koga do koga. Sega sesema nov plan nemozele tie mozele samo edna nedela vo vreme koe ne mi se ni potrebni.....
    Uste malku pocnuvame so spremanje za praznicite, pa rodenden ...pa malku ke me otrgnat od cudesniot svet i edvaj cekam da dojde raspustot da pouzivame so maliot.

На warrior, Skyler, Coco31 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    9.696
    Ова што го опиша го имам у фамилија. Себично и алчно. Да заштедат некоја ситна пара, какви се планови и логостики прават. Смешно и жално. Ама живот. Они едно планираат, карма друго прави.
    Свекрви по 70 год чуваат бебе, сега веќе тодлерче, готват и чистат, буквално им слугуваат, а ние само жалбите ги слушавме и фрустрации на нас избиваа. Пробавме со арно да им кажеме, дека треба да се грижат за себе и да не се трошат. Не сме разбирале ние. Не било така. Ние љубоморни сме биле :x.
    А тоа болни што легнуваат после секоја посета, друго дваесет е.
    Им кажа маж дека веќе не смеат да се жалат кај него. Јас одамна се тргнав веќе настрана, ми прелеа чашата од глупостите нивни. Службено и коректно само. Толку од мене.
    Буквално и таа малку енергија и здравје што ги имаат им ја цицаат. Не знам и не можам да разберам, како бе си ги дотрошуваш родителите и не гледаш дека се стари за тоа. Еве ги сега пак се кај нив. За последиците не сакам ни да мислам, секако се нас не апе за газ.

Инаку не пропушти свекрва од околу да ми каже дека сама треба да си се грижам за дете и дом. Да сум си ги извршувала домашните обврски додека бебе спие. Ко ја да не знам кога треба :x.
    Со други зборови, да не случајно ги замолам да дојдат да ми чуваат дете.. страв у коски имаат изгледа. А не сме ни побаралњ, ни па намера имам да им оставам дете да ми чуваат.
    Се организираме како знаеме. Викенди се готви за цела недела, чистам кога он шета бебе. Пазарот попладне. Хоме офис повеќе, да заштедиме време за пат што го троши. Е сега нема време за нас и за филмови, ама па и никој не ми соли памет.
    Мајка и она цело време муабет демек ако треба ќе дојде. Ама ете уште недошла. Се нешто имаат работа. А да сум родела второ поскоро, ќе помагала. Ја прашав како и за ова ли што ми помагаш.

Мое дете не знае дека има и други луѓе освен мама и тато. Жално е малку. Мислам бебе е, ама брзо ќе порасте и нема да може да го разбере концептот на фамилија поширока, за жал. Нема да знае за баба и дедо. Оти преку вибер не се учи тоа. Не ги ни викам за помош инаку. Еве само да поминат време со бебе.
    Дојдоа свекрви на една недела и после три дена веќе драми имаше. А првите три дена одмараа од пат.
    Себични се искрено и прават како им одговара. Свесно одбираат така и не се за жалење, колку и сурово да звучи.

А и мене никој не ме прашува како ми е. Фала богу си фатив ред со бебе. Маж нема проблем да делиме обврски. Само што он мора и кариера да прави и најчесто завршува со работа во 6 и тогаш само вечераме и ја бањаме. Па он ја успива. И толку е.
    Е сега малово е галениче мамино и не смеам да му избегам од вид. Морам да сум цело време до неа.
    И кога спие да ја погалам, си бара фидбек, кога си игра да ја гледам :rofl:. Ја не смеам ни до тоалет, ни да јадам, ни да средам низ дома. Ништо..
    Ама како така се снаоѓаме. Ќе се научи и да поседува малку сама. Некој пат знае и да се заигра, па успевам да фатам нешто.
    Реално сега ми е најубав период со неа. Почна да личи на мало човече, кај го оставиш, таму го наоѓаш. А ме види се смее. Што повеќе да посакам. Срце полно :inlove:. За ништо друго не ми е гајле и не сакам да мислам.

На Oneo, warrior, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.161
    Повеќе пати имам читано и не можам да сфатам што имате толку проблем со смоки, грицки што им даваат, ај да му дале Стоби флипс ќе се налутам и јас ама бебешкиве смоки се воздух :D
    Ај ако не јаде после грицките и тоа сфаќам ама ако си јаде што е толку проблем нешто да грицка меѓу оброци? Озбилно прашувам да не правиме грешка

На lackygirl, forumce, Emotional123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    Баш дека пред оброк беше.

Истите баба и дедо на другото внуче му имаат давано по цели големи пакетчиња стоби флипс, по 10тина крем банани или чоко бисквит во ден. Што им е полесно тоа.

И сама пишав и јас знам да дадам смоки ама една две ако имам потреба брзински да сработам нешто низ кујна, ама не секој ден и не цело пакетче.

На Mother of 2boys, mal.ecka и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добар ден
    Ја погодивме темава денеска:D. Прв ден после неарноќи едната на школо, прв ден од неарноќи, тт и ден дома кај другата. Секој ден стасуваат пораки од градинката на третата дека има стомачни вируси, во исчекување и од таму што е ќе не огрее. Малото стандард, кашла, оздравува, па пак кашла па пак оздравува. Во круг, од нога:worried:.
    Јас заклучив дека не смеам да се жалам бидејќи имам маж, деца, куќа, кола.
    Не смеам да се жалам за/од деца оти четири се, кој ме терал.
    И така, се трудам да не се жалам оти ќе треба да слушам реферати колку нив им е потешко а мене супер.
    И така.
    Денес ич не ми е супер, ама ај да не се жалам:D

На Oneo, 1209, LiquidLuna и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    19.648
    Охх.. сите сме со исти маки..
    За мм само ме нервира што кога и да го оставам бебо со него они се пред ТВ и седел мирен од каде јас немам сила, епа драг мажу не седиме пред ТВ цел ден затоа.

Мајка ми во последно ме нервира со муабетите што ми дава до знаење ни на неа нема да можам да го оставам бебо. Пазете сеа.. зборам дека бебе се буди ноќе некогаш и на 2 часа за цицање и не сум наспана, е сега иде главното НЕ МУ СТАСУВАЛО млекото веќе он е голем треба да јаде, мене на 2ипол месеци ми дале ГРАВ попара од чорбичката оти сум плачела и млекото не ми стасувало, па сум спиела цели 5 саати.
    Следен пример: Она има колешка која на внучето му давала да јаде без да знае керка и спиело после по 3-4 часа, таа заклучула дека млекото што им го оставила мајката не е доволно за 4месечно бебе, и тоа се кажува со фалење како нешто убаво да направиле. И ја прашав што ако бебето покаже алергија, што ако не дај боже нешто му стане? Па ке го однеле на лекар и ке ја викнела керка и.
    Не дај боже да кажам дека имам алишта заборавени во машина за пружање или дека ми е тешко.. они порано знаете како живееле нас сега се ни е олеснето. Што вика една другарка да октоподи биле у една рака бебе, друга ручек прави, трета пружа, четврта чисти и не знам што друго.
    И така, времево крш се бориме низ дома со бебо.

Имајте убав ден

На lackygirl, warrior, 1209 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас од моите не можам да се пожалам. Татко ми е професор завршува околу 12-1 и обавезно ќе ми се јави да не треба да ми пазари нешто или да дојде да го погледа бебето, дури и сам го вадеше пред зграда. Мајка ми до 15ч работи, веднаш продолжува до викендица да нахрани мачиња, кокошки и во 17ч веќе е нацртана кај мене секој ден. Јас некогаш и поработувам за работа кога има потреба од мене. Она седи додека не го избањаме средиме ја фаќа 20,30 некогаш 21 часот. Таа е тип што работи додека не капне и никогаш не вели не можам. Дури сама ми вели ајде излези прошетај јас сум тука.
    Свекрвата го чува другиот внук од брат на мм, но обавезно еднаш два пати во неделата доаѓа или праќа ручек.
    Имам голема помош од сите страни и знам дека и натаму ќе биде така.
    Имам доверба во луѓето околу мене за бебето зошто гледам дека ме слушаат јас како кажам така прават.

Бебчо инаку е срце, воопшто не е плачливо, на сите се смее, но се гледа неговата енергија која тлее и знам дека кога ќе прооди ќе мора да имаме очи и на грбот.
    Веќе 10 дена сме во 4ти скок но сега за сега освен малку со јадењето немаме некој друг проблем :inlove:

На warrior, 1209, LiquidLuna и 13 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.995
    Е така, он на тенане се спрема за работа, у вц по 40мин, па има слобода да не мора да најавува дека ќе излезе или ако сака да излезе, еве сега ќе иде на службен пат во Бугарија, 3 дена мераци. Јас имам потреба за медицинска процедура во Белград и одложувам пошто не можам да оставам дома 2 деца нели... Не ми е сеедно, нели. Кој што сака нека каже, онаа што старите ја кажуваат со *** праи со *** мисли, вистина е во повеќето случаи.

На warrior, 1209, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.845
    Гледам сте разврзале убава тема. Тема што страшно ме иритира секогаш кога ќе ми текне. Не знам што се случи со мм, не беше тој таков. Знаеше и да зготви и зачисти, се од домашни обврски знае со години живееше сам во странство. Луѓе човекот си мисли дека има слугинка дома. Некни во 2 часот вечерта спиздав дома. Ама ми препукна веќе. Јас болна, бебе затнато само во раци ми спие, мочниот меур ќе ми пукнеше, а тој си заспал во дневна муа не го лази. Мајчиното му го дотерав и тогаш се свести. Ама се ли мора вака да му текнува бе? Сакам еднаш да ми каже оди поспиј ти, остави јас ќе средам се. Ама не бре, тој работи јас сум била дома. Мајка ми да не е не знам кај ќе бев сега, сигурно легната во некоја болница скраја да е.
    Некој пиша како програнирани сме. Баш така се осеќам. Како цело време да брзам некаде, се тркам со некој. Милион нешта за правење имам постојано, времето се ми е малку, а и снага снемувам често.
    Второо? Хммм…. Најмалку 2-3 години мислам ми треба за да се решам. После ќе видиме.

На warrior, 1209, LiquidLuna и 15 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.995
    И мене ми смета тоа, ќе му текне ли некому некогаш да рече Значи дај една обврска префрли ми да не се мачиш се ти, ете големото бар ќе го гледаме ние, ќе се грижиме, јадење, пиење, бањање, на школо, ти малото глеј го. Ма не бре, 3 дена по ред не вечерано детето легнуваше од што не им текнуваше.

На Skyler, Zumbulche и јolene им се допаѓа ова.
  16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.845
    Нема да и текне Ангел. Често се обвинувам јас за ова. Некако сите околу мене ги научив дека јас можам се сама. Пример некни бевме кај сестра ми, таа отиде да облече пиџами на внук ми и фино лепо си кажа “ај некој нека му направи млеко”, јас да сум ќе си го облечам и со него во раци ќе си направам млеко, не ми текнува да барам нешто од некој. И свекрва ми кога е тука мислам потешко ми е. Се јас правам, се јас можам. И морам се да направам веднаш, зашто ми е срам пред неа да оставам за “утре”, и трчам натаму наваму а таа дошла да ми “помогне”. Некако не знам како да побарам помош, ама вријам во себе што сами не се нудат. Како на сила да помагаат и таа и мм, такво чувство имам.
    Само мајка ми некогаш знае да каже “остави јас ќе го успијам, иди земи воздух на тераса малку”, и многу ми значи. Порано се бунтував и пак правев јас се, сега некако учам да се повлечам и да оставам на друг. Помош е многу добредојдена, читај помош, не мешање. За мешање сум многу дрска, знам да отерам у пм.

На warrior, 1209, LiquidLuna и 13 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.995
    E тоа, истото и јас го правам. И смотана, барам помош а на крај пак ќе речам, остај јас тоа... Пример прост, ќе земе да средува машина за садови и ќе му речам дај дај, остај, пошто го гледам дека во чинии става чаши, во чаши тавчиња... Така иде муабетот. А за мајка ми криво ми е, од што пази да не згреши некому, да не погреши нешто, се е на мене, а уствари пази да не му згреши на мм, а што со тоа мене ми греши не е битно.

На Zumbulche, јolene, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    1.316
    Постојано ве читам, ама никако да пишам.
    Имам многу работи кои ми тежат и би сакала да бидат поинаку, ама едноставно не можам да ги сменам.
    Почнав да ги прифаќам луѓето околу мене онакви какви што се и верувајте дека мене ми е полесно да не се нервирам дали ова било вака или онака. И онака не можам да ги сменам, можам само бесот да го истурам врз нив и подоцна ќе ми биде жал поради тоа.
    Единствено ми е жал за поголемиот, татко му постојано е на работа, и за викенди, па дење спие и не можам да го однесам негде да се прошетаме бидејќи и помало братче имаме дома, некако ми е покомплицирано да се организираме да тргнам негде со двете деца.
    За тоа како изгледам не сакам ни да помислам, а не да зборувам. Мислам дека страшилото што го видов закачено на едно лозје изгледа поубаво од мене.
    Ама ќе помине, се ќе помине. И децата ќе пораснат, неизбањати, невечерани, тажни,.....
    Најважно од се е да бидеме здрави и живи...
    Пред два дена дознав дека сопругот на колешката боледува од канцер. Па ќе прима хемотерапија.
    А таа има три мали деца. И успева се да постигне дома или едноставно не се жали. Позитивна е.
    На пријателка сопругот е во инвалидска количка, и нејзе ја немам слушнато да се пожали од него.
    Па си велам каков таков, сама си го одбрав ќе си го трпам. И посреќна сум кога не му наоѓам замерки.
    Него му е сеедно, кој што ќе јаде, пие ,спие, бања, инхалира, сирупи, заспивање. ....За се околу децата и за домот се грижам јас. И ќе го правам тоа додека можам и колку можам. Веќе не ме интересира дали има играчки расфрлани или облека. Нека бидат. И јас сакам да се одморам.
    Па кога ќе ги заспијам децата си лежам до нив и уживам во тишината. А таа не трае долго, малото се буди во 5 и го буди таткото.
    И пак мислам, и ова ќе помине, јас сум силна и ова ќе го издржам. Кога ќе пораснат за година две нема да биде исто. Мислам дека ќе се среди целиот неред дома, а ќе се средам и јас. Се надевам дека нема да плачат додека се туширам или зошто му го фрлам диносаурусот кој е без нога, или зошто бананата се скршила, тој сакал цела.
    Се надевам дека ќе се погледнам во огледалото и ќе бидам среќна од мојот изглед. Се надевам. Ама само се надевам.
    Бидејќи надежта последна умира. :hug:

На sani99, LiquidLuna, no name5 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Alex08

Alex08 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    188
    Здраво мамички,
    Во врска со тема мали деца неспиење, неред...
    Верувајте ќе помине се, додека да трепнете малото пиленце-а што ти спие во прегратка и на секоја минута вели мсма,мама, ќе порасне , затоа оставете се, и неред и средување ич да не ви е гајле како изгледате, уживајте во најубавите мигови со вашите малечки:hug:

Знам дека ова звучи како клише, но зборувам од мое лично искуство, како мајка на две тинејџерки и едно мало тодлерче од 18 месеци. Девојчињата ми се разлика две години и периодот бебе и мало дете мислев дека ми беа најтешки, едвај чекав да помине, бев како повеќето -сама, без помош, со работа во смени, сакав дома се да ми е средено, се оптеретував со небитни работи...Како магла ми е тој период, и многу ми е криво што не ги гушкав повеќе, што ги карав кога ќе ишкртат зид, расипат сок..
    Со душа ме чекаа да де вратам дома од работа, полни енергија да се играме, да ми кажат за нивните детски закачки, a јас уморена едвај чекав да заспијат да средам после нив:devil:
    И криво ми е сега зошто не ги гушкав повеќе, мислам за миг пораснаа и се одалечија, дојдоа тинејџердките години:(

Кога после 17 години го добивме синчето си ветив себе си дека нема да ми биде ништо битно освен него, ни садови немиени ни куќа несредена, ќе исчистам кога ќе можам, ќе му се посветам максимум:l:. И верувајте така е, играчките може цела недела ќе стојат рссфрлани, кујната површно средена, но јас од работа едвај чекам да дојдам дома да ме гушкаат малите рачиња, што ни го променија животот 100%на сите дома:l:

Последна измена: 28 ноември 2023
    На Oneo, lackygirl, warrior и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.521
    Овде не е збор ни за финансиски момент, зошто пари за скијања, летувања, шетања, скапа гардероба се трошат, ама на пример на одмор не се трга без тенџерето грав(facepalm). Па сега види ти за кој калибар на луѓе станува збор. Не би понатаму да ги коментирам. И на мајка ќе и забранам да ми пренесува нервоза или грижи од нив, а богами и себично веќе нема да прашувам ни јас дали се може.

Свести се дека здравјето ти е најбитно и изорганизирај се не си играј. Остај големиот со татко, мајка и бебе со тебе за Белград и оди заврши си.

@danichap кој те наапа толку :drunk:. Повеќе пати сум кажала и ќе повторам ти завидувам на храброста за 4. Кој сака нека не се согласи, ама ова е храброст и за почит. Јас колку и да сакав 3, после вторава бременост нема шанси. Толку истоштувачка бременост психички и физички не сум имала. Да не беше овој момент може и покрај годините и маката ќе се нафатев на тоа, ама вака :shake:. Синко голем е изгорен за сестричка, ама му кажав и него ако го донесе штркот и тоа така по избор девојче ќе се нафатам да го чувам:rofl:. Колку и во моментов да ми е лош период тие ми се најголема радост и не би ги менувала за ништо. А другите ќе ги подредам со оглед на тоа дека со годините станувам по пис на јазик и похрабра.

Ама не станува збор за средување и чиста куќа. Зборувам за минута време за себе без да ми виси некој над глава, без да кенка некој за нешто, едноставно да пуштам мозок без грижа на совест. Ама тоа да биде на нечија туѓа иницијатива, зошто јас нема да барам и молам. Тоа е, како стареам, карактерот ми станува покрут и не сакам да молам за ништо.

На lackygirl, danichap, 1209 и 15 други им се допаѓа ова.