Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Kako raste ke vi bide poubavo,pozabavno:inlove:

На Zumbulche, Ava.84, strelec231992 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Тоа се тие денови кога треба да се издржат после ќе се смееш :) излагај денски барем шетај, еден круг сврти полесно ќе ти е. Исплачи се :)

На *malenavolena*87, Freckles., SunnyGirl2 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    И јас сум се чувствувала така, ама тоа е краток период и ќе помине. Ни се менува животот, хормоните не ни се регулирани, посебно ако немаш доволно поддршка нормално е да ти биде така. После па мене ми следуваше период кога имав и грижа на совест зошто сум се осеќала така. Ама не е до нас, постпартумот е таков. Како што расте бебето ќе станува полесно, ќе се прилагодите сите. Сега обиди се да се опуштиш секогаш кога ќе најдеш можност.

На Luminary, AlchinovaR1979, SunnyGirl2 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    4.139
    Здраво мајки :f:

Прв пост како мајка Х 2 :inlove:
    Сите дилеми како ќе се постигне, дали љубовта може да се подели на две деца, како ќе ја прифати промената големиот батко се збришани откако ни пристигна на светот куклата моја. :l:
    Поспокојно во живот не сум се чувствувала, бебка е златна. Баткото ја игнорира уште. Очекувано. Ама штом ја нема во гнездо во дневна ја бара. Прееска прв пат цуцла и стави горд и среќен бескрајно. :inlove:
    Тие се моментите злато вредни. За најубавиот период од годината веќе го добивме подарокот. Едвај чекам да се дружат и да си бидат другари. :inlove:

Ве поздравувам :sun:

П.С Закаснета честитка за роденден @LiquidLuna најсреќна да биде девојката мала :party: Очите среќно да и светат посилно од сонцето :l:

На Alishan30, sani99, Sunrise!!! и 32 други им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.471
    Допаѓања:
    32.602
    Честиткиии :inlove: Ич не сум видела :$
    Да е живо и здраво и најдобри другарчиња да бидат :l::hug:

Фала ти многу :inlove:

На Mother of 2boys, Carolin. и Mom's_life им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.666
    @Mom's_life колку убави вести мама. :sun:
    Жива, здрава и од Бога благословена да е куклата. ❤️

Ќе има предизвици со новороденче и тодлер, ама и непроценливи мигови. Гушки ви праќаме :hug:

На Alishan30, sani99, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    10.648
    Честитки мама, да е жива и здрава :inlove:

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    4.139
    Фала мама, ослободив место во труднички, ти го препуштам :inlove:

Фала ти :l: Верувам дека допрва следат исцрпувачки денови, ама знам дека ќе вреди :inlove: Ќе чекам да шкртнеш како ви поминуваат деновите со батковците да "купам" инфо однапред што ме чека. :D

Фала мама :l::f:

На IRBBB и Tea SK им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Денес убав ден. Немаше сонце денес ама за нас друго сонце угреа. Станав тетка по втор пат денес. Ми се роди внук. Да ни е здрав и жив, да расте со мајка татко и дада.

А синко мој расположение променливо овие денови. Дефинитивно сме влезени порано во црвената фаза на 5 ти скок. Само да не стане полошо од ова моментално. Пак се издржува ова некако.

А јас овие денови нешто не можам да се соберам. Уморна сум ништо не ми се прави. Ама денес не смеам да се жалам :wasntme:

Пријатна ви ноќ мамасити. А јас вечер од кога ќе го успијам синко едно пивце ќе се напијам за внукот. Ова заслужува да прекршам правила :l::inlove:

На Coco31, Alishan30, Leanne и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.471
    Допаѓања:
    32.602
    Лелеле едно чудо бебиња се изнародија во последен период и ептен ми е мило да ви кажам.
    Да е живо и здраво:hug:

На AlchinovaR1979, IRBBB, Carolin. и 4 други им се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.307
    Допаѓања:
    28.088
    Годинава и луѓе околу нас што со години се бореа со стерилитет станаа родители. Ептен плодна гонина:l:

На Alishan30, AlchinovaR1979, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Ништо од моето пиво. Синко стана и не знам што чудо беше ова, скоро два саати беше буден, кенкав, не сака да фати цице, му се спие на очи не гледа ама не спие се бунтова. Вака ноќе ми нема правено. Ама изгледа за се има прв пат. Ај белким сега ќе спие до сабајле, успеав на скоро заспан цице да му дадам и цицна колку толку.
    Отидов и јас да се онесвестам. Добра ноќ

На AlchinovaR1979, medena147, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    4.139
    Даа дефинитивно годинава е магична за бебиња. :inlove:
    Од друштво поблиско моето е шесто по ред бебе. Се здебеливме мекици јадејќи :D На работа истовремено 4 колешки бевме бремени. Познавам два случаи после едвај прво дете добиено, сосема спонтано, медицински невозможно, останаа бремени по природен пат годинава повторно, едната и со близнаци.
    Чуда се случуваат само мора човек надеж да има. (fingers)
    Се молам секогаш на сите Бог рацете да им ги наполни со деца, зошто поубаво и поуморно нешто нема :)

На Coco31, AlchinovaR1979, IRBBB и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Да оваа година е магична. Ние три другарки една по друга се породивме. Март, април и мај месец. 2023 ке ја паметам со најубави моменти. Јас се породив по две и пол години борби за дете. Оваа година и по втор пат тетка станав. Магично нема што ;)
    Сите да се остварат како мајки да даде бог, да им ги наполни рацете со неизмерна љубов :inlove::l::hug:

На Coco31, AlchinovaR1979, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    11.708
    Примате нова мамичка меѓу вас? :lol: Повеќе од 3 год зачленета на форумов, си ја читав и читав темава, и си викав ајде еден ден и јас да пишувам тука...чекав чекав и дочекав :sun:

Па ај да почнам :$

3ипол години борба за бебушка, тежок пат, кој го поминал нај убаво ќе ме осети што пишувам, тага, солзи безброј, доктори, испитувања, резз, болка и мн мисли дека можеби никогаш нема да станам мајка. Ама таму некаде било пишано поинаку, сепак да бидам благословена и да почувствувам што значи да си мајка :inlove:

Убава и лесна бременост, уживав во секој ден, не можам да опишам како се чувствував :inlove:Породувањето исто, ми беше едно пре убаво искуство(ок малку болно дека прв пат) :lol: и конечно на свет дојде мојата нај мила, другарка на мама за цел живот :angel:
    Моментот кога ја видов, бев заморна од породувањето, збунета, ама нај среќна, конечно беше до мене, си ја дочекав жива и здрава :inlove:

Во болница се прилагодувавме една на друга, веднаш си створивме близина, почнавме со доење и тука веќе почнав да станувам свесна дека некогашниот сон, стана реалност :l:

Еве нè дома после неколку дена, се навикнуваме, фаќаме ред, преку ден си е мирна, цица па ќе си заспие. Тоа трае се до 24/1 часот кога почнуваат грчеви да ја мачат ама наоѓаме решенија, се смирува. Кај мама и е нај убаво и топличко :inlove:

Беличка, малечка, само ја гушкам, мирисам и во право биле кога рекле дека нема поубав мирис од бебешкиот :inlove:

Тема татко, очекував повеќе да е уплашен од цела нова ситуација, па како ќе се снајде, што ќе правиме ама позитивно изненади, ја чува, ја шета дома, се менуваме со држење во раце кога ќе и стане тешко со грчевите, можам да дремнам бар саат а они да се чуваат без проблем. Помага по дома, појадок ќе спреми, пазарење итн итн, долги години сме заедно, и знам дека воопшто не згрешив што го одбрав него :inlove:

Јас со хормониве малку хаос после породување, појма немам што ми е, знам да се расплачам од ништо, да сум емотивна, да гледам слики од бременоста и си плачам и плачам, ми фали и тој период, 9 месеци низ глава ми поминуваат. Дали дека толку се намачив да се остварам како мајка, не знам..ама веќе сум подобро, по смирена :sun:

Извинете на долгиов пост, темава ќе ми е како мал дневник а и може имав потреба некаде да си се искажам а да не е на некој близок.

Се читаме пак, убав ден на сите :f:

На Hortenzija, see.emily.play, Coco31 и 50 други им се допаѓа ова.
  16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Мајки со по две / три деца. Каков ви беше вториот пораѓај, потежок, полесен?
    Со второ дали се породивте порано отколку со првото, или можеби надносивте?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Честитки мајки, добредојде во најпосебниот период од животот. Кога читам вака нови мајки кои долго чекале бебче ми се полни душата со посебно чувство, знам дека некој горе за секого има план и ми се враќа надежта за се во живот :inlove:

Мирисај бебе, гушкај, гали зашто оној клише муабет многу точен бил, многу бргу растат :(:l:

На DELFINA81, Cherry blossom89, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Добро ни дојде :inlove:. Јас те разбирам целосно, зошто и ние се боревме две и пол години за бебче. И уживај во бебето 100% и не расправај многу многу споредни работи, само тоа што се мора ;) зошто дур трепнеш растат. Јас ко вчера да се породив а ете го уште малку 7 месеци ќе полни.

На AlchinovaR1979, Cherry blossom89, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.656
    Вториот пораѓај ми беше полесен. Немав јаки болки. Освен саат и пол пред да се породам. И тогаш се породив порано. Ден пред термин.

Немав проблеми со забременување. Со првото после 6 месеци, а со второто од прва (од еден однос).

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Fala na spodeleno iskustvo :)
    Bas me interesira dali ke idam so ova do kraj ili ke izleze porano :D so prvoto sum 39+2.
    Inaku isto, so zacnuvanje nikakov problem, od prva fateni site bremenosti.
    Nesto vezhbi za polesno otvaranje (za so vtoro) praktikuvashe?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.