Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    45.861
    Денес бебето мое именден имаше, спремав дивеч, цел ден чисти спремај, моите и неговите требаше да се на гости, арно ама сверква ми ја оставија итно во болница со пневмонија, ние ручавме што ручавме ама умот на сите таму ни беше.
    Секако не сакав да го поминеме вака првиот именден ама кој би сакал ваква работа, само баба да е жива и здрава, имендени ќе има и други.

Гледам зборите за работа, баш денес другарка ми тргна на работа, децата ни се две недели разлика и така си помислив да треба да го оставам сега во градинка дали би можела и не можам, нема шанса. Знам дека многу мајки немаат опција да не ги остават, благодарна сум што јас ја имам, ми се крши срцето за сите вас, многу сте храбри!

Јас поработувам од дома веќе неколку месеци ама моето не е за плата и не е за некој друг, спремам да почнам еден бизнис па поработувам кога ќе најдам време. Секако не се споредува да мораш да сработиш и да работиш кога сакаш и колку имаш време, ама се трудам максимално функционално да се организирам сега, за кога ќе треба да работам(со надеж дека ќе тргне бизнисот) ќе можам да сработувам.

Бебето ми расне толку брзо, лета времето, ем сакам да порасне побрзо за да не е зависен толку од нас, ем од друга страна сакам да остане вака мал и ние да сме му цел свет.
    Почна да лазе, ама многу е брз и смешен, како играчка на навивање, ама сега дефинитивно е полесно кога не мора да го носам во раце цело време, сега му е интересно долу и се заигрува, јес да треба да го пазам повеќе ама барем кичма одмори малце.

За средување не ни зборам, добро е ако успеам да си измијам коса. Еднаш неделно одам кај мајка ми и таму се чупам, депилирам и средувам, оти дома секогаш кога имам време за тоа, јас си наоѓам работа.

И така.

На Coco31, Giovanna, Калатеа и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    7.602
    @Bella_Stella , во случајов бидејќи имате различно работно време со сопругот, ќе се снајдеш. Наутро време со бебе, веројатно како што расте и дремки ќе има околу 14-15:00 часот, па после да го превземи сопругот. Мојот на смени работи и голем ден од времето од утро до вечер сум сама со бебе/работа.

На Tiny Love и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Да и јас се надевам на подолга дремка во тек на работното време, така би било супер. Ќе се снаоѓаме сите, немаме избор. На крајот на денот целта е убава, камо сите да доживеат да се уморни од среќен и исполнет живот.

На Chanell*, SummerGirl, MinnieM и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    794
    Плачам..
    Во вистинско време го прочитав.
    Фала ти што го напиша :l:

Знам дека секоја мајка се пронаоѓа во овој емотивен текст.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.307
    Допаѓања:
    28.091
    4 скок плус регресија. На гости кај баба му кај мене во раце го помина денот. Баба му го зима, урла. Онака раце немам веќе :hug:

На Carolin., Zumbulche, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Зошто бе никој не кажува колку е тешка фаза новороденче со второ дете? (Второ и трето кај мене)
    Јас ептен си го романтизирав процесот, тргнувајќи од искуството со првото дете, кога ми се отвори еден нов свет, целосно се окупирав со бебе, јас се родив како мајка, очите не ги тргав од него, врз мене спиење дење ноќе итн...
    Пробувам некако да жонглирам помеѓу сите нив, ама уште не можам да ја прифатам скроз новата ситуација. Кога се вративме од болница, големото се разболе и качи температура, па матичниот не советуваше да ги изолираме малите во една соба и да спречиме контакт колку е можно... ние со маски кај нив неколку дена, ептен ептен ми беше тешко...
    Сега најчесто сме сите заедно, ама сакам и на секое да му пружам екаклузивно поминато заедничко време.
    Па кога сум со бебињата големото најчесто ме бара, сака да си играме, да читаме, да одиме некаде, посебно зашто бременоста во најголем дел ми беше врзана за кревет, па доволно страдаше по мене.
    Кога сум со него, ептен ми се стега срцето, зашто знам дека бебе фазата трае една секунда и додека да трпнам ќе бидат пораснатки:doh:
    Верувам дека ќе изградиме некоја рутина со тек на време, кога големото пак ќе почне во градинка, ама ете јас некако наивно пристапив на сево ова, и пропратено со бејби блуз првите недели ептен опаднав психички.

На Sunrise!!!, Chanell*, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.815
    Мама и мене ме чека тоа а?:whew:
    Малата ќе ми биде 3 и пол кога ќе се родат близначињата,се надевам ќе помага нешто :rofl:
    И јас си го некако романтизирам тој момент сите дома заедно,ама цврц,додека фатиме ритам,оооо,ќе има журки низ дома :party:
    Ама ајде бргу растат,ќе се издржи се':l::l:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    СТРУМИЧАНКИ кажете каде да барам нешто убаво за кере за роденден некој посаглам детски бутик и како се со рсботно време во сабота

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Mini & Us, до 20ч работат. Исто имаш и Ваикики.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    Мајки незнам каде да пишам. Чистевкупатило и плочките ги прскав со Саво по 5 мин влезе ќеркичката по голема нужда.. ја оставивме вратата отворена, ама пак ми е шубе дека дишеше таму.. дали знаете колку е штетно и какви симптоми можи да јави?

11. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    za waikiki znam samo se somnevam deka ke najdam nesto sto ke mi fati oko bas za rodenden fala za ova drugovo a kade e tocno ???

12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Имам одено во еден бутик и за облека играчки и опрема беше, ама преубави работи имаше и многу избор. Го заборавив името. Во тие уличките беше позади Глобал кога одиш накај Нугабест. Спроти дуќанот имаше една зграда знам нешто позната фирма беше, не ми текнува што (facepalm) Ама објаснив, ни јас не се сфатив :D Струмиџанки јавете се на помош :rofl:

На јolene, *malenavolena*87 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    ЈАВЕТЕ СЕ СТРУМИЧАНКИ ИТНО Е
    УТРЕ СЕ ОДИ МОРА ДА ЗНАМ ДА НЕ ЛУТАМ А ЗАДЊА ШАНСА МИ Е ЗА ДОБАР ФУСТАН / СУКЊА ПАНТАЛОНИ ТАМУ

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    За девојчиња има многу избор во Ваикики, барем таков впечаток имам кога сум купувала подароци. Mini & Us е кај кружниот кај Рамстор и Стокомак. Тој што го објаснува @Anturium е позади Глобал, карши Нова Лаб, Ремедика беше порано таму. Сум влегла неколку пати, ама никогаш немам купено од таму. За машки нема ништо асално.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    9.720
    Ова твоето ко ја кога објаснувам за Струмица, скроз исто :rofl::rofl:
    Три четири пати сама до Струмица, ама освен да се паркирам под ваикики таму на паркингот кај Рамстор друго не знам. А и до дм знам да отидам мислам, ама не сум сигурна :rofl::rofl::rofl:. Ама еве ако ги има повеќе струмички тука нека се кажат, не за друго да ги маркирам и за кафе да ги барам кога ќе се стопли времето (hollest):hai:

На Bella_Stella и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мајка алал вера :) за Mini & Us полн погодок ја облековме госпогицата толку убави работи имаат и посебни
    ептен сум ти благодарна што ми ги посочи :)

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Нема на што мама, мило ми е. Јас сум тука во зградата карши и ми е to go место за итни подароци. :D

На sani99 и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    13.107
    IMG_5251.jpeg

Не можам да дишам од страв. Пресреќни сме, иако мислевме дека нема да бидеме ама преплашени. Мајки на 3 деца ве молам утешете ме, не знам дали ќе успеам, дали ќе ја имам таа сила :worried:

На Mila_Mia, kjofti4, Sunrise!!! и 61 други им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    со лесно и мајките на 3 обично ги слушам викаат 3тото само се гледало :)

На Sunrise!!!, sani99, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    32.643
    Третото ќе јаде од храната на мачката :wasntme::hug: Си фати ти домаќински живот дури сега ^_^

На Mother of 2boys, sani99, Ceneva и 6 други им се допаѓа ова.