Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се радувам за вас, од срце.
    Немам три (иако би сакала :)), ама сигурна сум дека љубовта од нив ќе ви биде гориво за да ги поминете успешно сите предизвици.
    Честитки, најлесна бременост да си имаш, живо и здраво бебенце да си земеш в раце. :inlove:

Ema.Sk, mal.ecka, Carolin. and 6 others like this.
  2. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

После две мирни бебенца третово е "лошо" ,три месеци поминаа па понекогаш си викам што ми требаше ама брзо поминува.Моите се три машки,ќе биде интересно.Искрено тешко ми падна малце на почетокот ама сега се враќам во нормала.Со лесно бременоста,брзо растат се поминува

Ema.Sk, Zumbulche, Carolin. and 4 others like this.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Шо убавооо. Од секогаш си замислував да имам три дечиња. А сега имам страв за второ. Ама никогаш не се знае може ќе се престрашам покрај вака храбри мамасити :l:

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене па ем ме фаќа мерак, ем ми ‘фуфка’. Маж ми запнал за три месеци кога ќе наполни бебе годинка да сме почнеле со обиди. :D Ама чисто сумњам дека ќе соберам храброст.

Ema.Sk, Coco31, Carolin. and 7 others like this.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Cestitki majka, vie so tretite deca akl ne me poturnete da se resam za vtoro nema koj drug.

Ema.Sk, mal.ecka and Skyler like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Колку треба да сум луда ако мислам на трето и после ваква ноќ?! Стануваше на 2 саата да цицне и да презаспие само, толку. Ако не го одбијам сега никогаш нема, до четврток имам време да се одлучам, викендов ќе биде пресуден. Убедете ме дека нема да е гладен ако не му дадам да цица навечер :tmi:

Ema.Sk, mal.ecka, Skyler and 2 others like this.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Нема да е гладен :D
    Цица од навика, не дека му се јаде.

Last edited: Jan 15, 2024
    mal.ecka, Carolin. and AngelOfArh like this.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Ако веќе размислуваш во таа насока одбивај го сега зашто се потешко ќе станува понатаму. Не ме прашувај како знам:D

AngelOfArh and Carolin. like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па тој е планот, продолжен викенд иде, да го одбијам, ќе спие со татко му. Од сега ми се слошува, ама тоа е.

sani99 likes this.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Цицаат од навика. Моето ко темпитано секогаш во исто време се буди навечер. Се гледа дек е навика. Ама не можам да го одбијам мал ми е некако:lol: 8 месеци

Carolin., Fenix05 and AngelOfArh like this.
  11. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Немам искуство со одбивање, ама три дена не се малце?
    Ние минатиот месец имавме ситуација кога јас бев болна, бебе спиеше со мм, а јас во друга соба.
    Како почна да спие со мм, почна да ја преспива ноќта скроз, ќе заспиеше околу 20-21, следно будење во 6 изутрина. Ова траеше 10 дена.
    Кога оздравев и се префрлив и јас во спална, почнаа лудориите :) Прво настина, па се будеше на час-два и му давав да цица, ама оздраве и еве сега пак сме исто, се буди навечер пак на час-два и мора да цицне.

1209 and AngelOfArh like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе видиме, немам искуство. Првото беше на мајчино од шише, сам по себе го џитна шишето, за ова а помислам жаби ми скокаат во граден кош.

Lavender13 likes this.
  13. le.soleil

le.soleil Популарен член

Ова ме плаши :sweat:

Lavender13 likes this.
  14. Bella_Stella

На 8 месеци и не треба да го одбиеш. :) Ако го одбиеш секако ќе треба да даваш АД.

15. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Како после 10 дена имаше млеко уште? Или не те читам нешто убаво.

@Skyler честитки. Никогаш нема да ти биде досадно. :D Лесна бременост.:f:

Skyler likes this.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Ќе биде подобро,знаеш нели :hug:
    Јас првите месец дена спиев со бебето во дневна,имаше жолтица и тешко се будеше за да цица,па се измолзував на секој подој само за да ја наранам саглам. Маж ми со двете поголеми во спална. Ќе станеше во сред ноќ средната ќерка со плачење за мене, не беше навикната да спие без мене ич ..
    Па се разболе бебе-бронхиолит,преку еден ден до Скопје на контрола, па една недела лежевме во болница.. не да сум западнала психички.. ужасно се осеќав,како да бирав едно дете од три,не знам, ептен грди мисли имав.
    Како растеше, ќе оставев бебе дома и јас со нив во парк,на лулашки,на пица некаде.. знаев дека им должам време со мене.
    Но ден за ден се подобрува ситуацијата,иако тогаш ти изгледа дека си сам на светот.
    Сега кога бебе е веќе 9 и пол месеци,кога ќе ме прашаат абе тешко ли е со 3 мали деца? На сите им одговарам дека не ми е,затоа што сум заборавила на тешкото. Се поминува

17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Со среќааааааа и со леснп:hug::hug::hug:
    Сите ја имаме таа сила во нас:l:
    Те подреков јас(highfive)

Ema.Sk, IRBBB, mal.ecka and 3 others like this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас пред годинка не ни помислував да го одбијам, ни сега не помислував, ама ме исплаши синоќа станувањето на 2 саата, како бебе ми нема станувано толку колку сега. Така да ако не се пролонгира станувањево не го одбивам уште некое време, ќе трга во градинка па ќе му треба утеха некоја

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

За ноќното цицање зборам не скроз да го одбијам. Тоа што се буди во еден по полноќ да му го укинам :)

20. Bella_Stella

Јас бев решена да го дојам до годинка и да го одбијам, ама сега се предомислувам. Има уште неполни три месеци до тој ‘рок’ и не ми се прекинува, сакам уште да го дојам. Тоа што станува на 2 часа може му е некоја фаза. Да не вади нови заби? Или пак сонува и бара утеха. Со цуцла нели се смирува?
    Тоа не можеш да го укинеш, самото бебе си диктира темпо. Можеш да пробаш место града да нудиш цуцла па ако не е за јадење ќе презаспие, а и не мора да значи, дискутабилно е. Може му требаш само да го гушнеш па да продолжи со спиење, ама може и да си е гладно. Моето бебе заспива околу 9-9 ипол, станува накај 4 и нешто, ама некогаш знае да стане и околу два, ретко, ама се случува. Понудена е цуцла, пробано е само да го гушнам. Ама се гледа дека му се јаде, цуцлата ја катапултира и цица убава количина. Кај бебиња на таа возраст како нашите, кога се веќе многу радознали и стануваат свесни за околината, ноќните подои се сметаат за најефективни и најголемиот дел од дневниот внес на млеко доаѓа токму од нив. Јас не гледам зошто да се кратат, освен ако толку не можете да го издржите станувањето навечер. Тешко е, ама па нема вечно да трае. :)

Mother of 2boys and IRBBB like this.