Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.750
    Не бе Фениксче, ние и по дома се разведуваме :rofl::rofl::rofl:
    Пробајте си среќата :D

На Zumbulche, Mother of 2boys, Brpbrp и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Не знаев колку пцовки постојат дур не се породив со првото, ај што едно хорор бебе, па и на одмори бетер беше, еден јаде (цитај: не ни џвака, само голта набрзина) друг губи нерви со дете. Кога имаше 2г бевме на море ама исто, со нашите. 4ца на едни дете и тоа маж ми исто, мислење којзнае колку разбира дете од 2г па се нервираше не го слушал, абе бог да чува. А дс, и за све нели ја крива. Се разболел, ја крива, плачел на одмор, ја крива, фатил бактерија во градинка, јас крива. Ми идело да го бркам со секира низ дома :D

Same here.. а се чудев зошто комшиите не гледаат накриво, се додека и ние не ги слушнавме тие 2 спрата над нас како урлаат, па сфативме дека све се слуша :D

На Ano, Zumbulche, Mother of 2boys и 7 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.669
    Хелоу :hai:

Времето денес убаво. Јас чистев по дома. Маж шеташе со децата. Имам двајца синови. Разлика 2 години и 11 месеци. Второто беше непланирано. :D Забременив од прва. Првото го родив на 24, а второто на 27. Годинава ќе полнам 37 и не, фала. Нема шанси за трето. Немам нерви. Двајцата вредат за 10 деца. :D Големиот веќе го фаќа пубертетот и само се расправа со нас и со брат му.

На одмор сме оделе со друштво и не е тоа тоа. Му реков на маж ми годинава сами да одиме. Се мислиме дали во Мк или надвор оттаму.

@LiquidLuna и ние секој ден се разведуваме по дома. :D

На Coco31, hello-kitty.90, Zumbulche и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    :hai:
    На тема повеќе деца, цел живот сум била дечарка, еве моментално сум трудна со второ и веќе размислувам за трето, иако моментално првото ми е баш тодлер, бега дома без пелена, за надвор одење се каниме саат време, се нервира ако нешто не е како што тој си замислил, а ако не го разбираме што сака да каже, хорор. Дома само трча низ соби, јас веќе не можам сама да го чувам, додека станам додека стигнам до собата, тој во друга трча. :D

Дома возбуда на најјако, влегов во 8ми месец. Прав пингвин станав...иии купив први алишта за бебе :inlove: Следната недела планирам да видам што можам да искористам од големиот батко, бидејќи големиот батко беше зимско бебе, а ова пролетно, ќе видиме што може да се најде корисно од алиштата :sun:

Уште од сега ме фаќа некоја тага, дека нема да можам на првото да му посветам внимание, дека на бебето нема да можам да му посветам внимание како на големиот батко, дека можно е да се одалечиме со маж ми... Дека големото ќе се поврзе со бабите и нема да сака веќе со мене да си игра. Деновиве мозокот ми изгоре од мисливе.

Ќе се расплачам ако продолжам да пишувам, деновиве хормоните турбо ми се, плачам кога нејќе пелена да му сменам, плачам кога пее песнички дома, плачам кога се гушкаме....... ;(

На Coco31, IRBBB, hello-kitty.90 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Колкаво ти е првото?

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Сеуште мало, 2 години и 4 месеци, затоа и многу му ја мислам :)

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    И ние 2 3 пати си се закануваме со развод овие 2 месеци.... може поубаво се разведува на море :rofl::rofl:

На Mother of 2boys, Brpbrp, Ano и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    19.710

Ее баш тоа сакав да кажам. Мене сите ме нервираат посебно мм :rofl: знаеме за најголема глупост да се испокараме :rofl:

На Brpbrp, LiquidLuna, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    @LiquidLuna @DELFINA81 па што не кажавте ќе здружевме сили у Берово ќе го истеравме викендот, некако. :wasntme: Една ќе трчаше по сите деца, две живели ќе правеа во Мрс :makeup:
    Напорни се такви викенд екскурзии, поготово што се товариме ко 15 дена да ќе идеме. Овој пат у Берово со инхалаторот и цела аптека лекови отидовме. Се си употребивме да не биде за џабе :D
    Ама углавном добро истеравме. Толку лоши одмори сме имале што сега на ситници се радуваме. Од три дена еден ручек истеравме без бркотници. И ние со толку среќни сме. :D Секој пат знаеме дека поуморни ќе се вратиме ама не можам да не одиме нигде.

И моите се отприлика волкава разлика, ќе видиш како сами ќе се наредат коцките магично ќе имаш време за се. И за бебе и за дете, а дома истиот хаос ќе си биде како и до сега нешто ситно повеќе. :D

На IRBBB, hello-kitty.90, DELFINA81 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    6.724
    И ние лани бевме прв пат со дете на одмор од 14 месеци и се ни преседна.. па и времето не се погоди. Се спакувавме и дури 2 дена порано си дојдовме. Сеа рековме додека не направи 4 год и да се стабилизира малку нигде не одиме :rofl:

На Mother of 2boys, Brpbrp, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    13.134
    Женски на одмор се оди со уште еден пар, со деца на скоро иста возраст како вашите. Јас сум сигурна тука да се договорите две жени да идете со семејствата на одмор 100 пати подобро ќе си поминете.
    Само ви треба голем двор, плажа до г’з, играчки и некое ракивче (умерено, за да можеш пак да скокнеш по децата) хехе.
    Ние така правиме секоја година, си имаме еден таков пар за одмори и слични дружби, децата си играат, ние си седиме, стварно раат си тераме, по 3 пати одиме на одмор. Е сега не одиме по острови и не знам каде wow ама па моментално стварно ми треба прав одмор, а не со кола да одам на плажа. Пробајте, thank me later :D

На Sunrise!!!, MikicaBt, IRBBB и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    :handshake:некој пар за заеднички одмор?^_^ гледаме понуди и се чудиме како би било, се прошетавме со мозоците до Албанија, па до Грција по краците, па поблиску до Мк за недај боже да се враќаме:headbang:глупи мисли, планираш одмор и мислиш каде за побрзо да се вратиш. 2 години не сме биле на одмор, и годинава оп, со две деца, 3 ипол год.тодлерка и скоро годинка бебе:tmi: страв ми е, ама ни треба, малку "луфтирање" (читај развод со маж ми):)

На MikicaBt, IRBBB, Ano и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    19.710

Ние стасавме и до Мајорка од мм има чичко таму :rofl: ( здравје за 4-5 год. може ке се решам ) Грција, Турција, Албанија, Хрватска, па дури и Италија некој камп се гледаше:rofl:(facepalm)... сега ке имаме една тест проба до Немачка на една недела на пролет, после тоа како ке помине, здравје одмор ке планираме :?:

На IRBBB, CareTee, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.750
    Ај кој нема пасош да се пријави за екскурзија низ Македонијава :rofl:
    Ракијата, во умерени и неумерени дози е од мене :hai::rofl:

На lackygirl, CareTee, Mother of 2boys и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Јас сум за ракија и Охрид :rofl::rofl: ама моето ќе биде 8месеци не знам колку се опасни на таа возраст па кажете со време дали да земам виски плус 8-|

На IRBBB, lackygirl, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    Почекај за жестоко, после 2 години е на ред :rofl: Ти земи ама мајки со тодлери предност ќе имаат :tmi:

Денов ќе заврши не, не, не, не никогаш нема. И во сон си повторува не, не да исполни норма од 500 пати НЕ во денот.:devil:

На IRBBB, Mother of 2boys, Speechless и 7 други им се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    I jas sakam treto, no seuste ne se osuduvam:tmi: Sın ı kerka se 3 god razlıka. Sın e 6 kerka 3.
    Navıstına mnogu lesno ı brzo porasnaa. Ne gı osetıvme stvarno:) Od bebınja gı nosam po odmorı ı patısta.
    I dvete bea po 5-6 mesecnı koga ıdevme na odmor.
    So maz obavezno na 3-4 mesecı sı ıdeme po nekolku dena samı na odmor. Epten nı godı ıskreno. Samo togas majka mı gı cuva, drugo se nıe.

Za treto cesto se seguvame, mıslam ı sakam ı ne.. nekako rano mı e ı pa se topam na bebınja:$
    Sestra mı e bremena, koga doznav deka nosı sın se utepav od placenje. Za moıte ne sum placela za nea da:l:
    Sega ım kupıvme ı golema ıgroteka za dvor, abe prav park ım e. So kejf gı gledam koga se ıgraat:sun:

На Coco31, IRBBB, Leanne и 12 други им се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.750
    8 месеци? Земи виски, ама за мене :D
    Јас твоето ќе го чувам, ти со мојата другарувај, ама да не биде после ааа не сум читала каков џамбаз е :rofl:

Најјака е ко ќе и се згреши, пошо навика и е негирање веќе :rofl:
    Сакаш надвор? Не *2 секунди пауза да се освести* ДА, ДА, ДА :rofl:

На IRBBB, strelec231992, CareTee и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Еер камп како автобус екстравагантно до детал ни е испланиран:D

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Хахаха баш ќе пишев, бебе нема пасош ама ние битно имаме закажано одмор, Грција во јули :rofl:
    @Fenix05 моево ќе биде 9 мес тогаш,
    може узо, може жолта лозова шверцана :lol:

Последна измена: 3 март 2024
    На IRBBB, Fenix05 и LiquidLuna им се допаѓа ова.