Скраја да е. Заедно со бебето си идев кај сакав првиот пат, дека супер се осеќав. Овојпат јас не бев баш најдобро физички, па со бебето уште не сум била нигде (10 дена), ама јас сама си бев кучето да го шетам, до продавница, до гинеколог да си отворам породилно, сега планирам неделава големата да ја носам на роденден во игротека. Дали било дење или ноќе ништо не ми значи.
Абе не се будали да седиш дома и да пиздиш. Порано тоа се викало така зошто дома раѓале. А сега во болница 500 души го виделе пола со добиено биле итн. Земи бебе шетај од сабајле зошто навечер смрди корне сеуште и уживај.
Леле абе излегувај надвор. По една недела од пораѓај, значи одма штом можев колку толку да се мрднам, уште и ибу знам пиев за болки и жолта у фаца бев, се испекмезив со бебе на пиво(безалкохолно нормално). Јули месец беше, убаво време..мадам се отспа, а ја малку се рестартирав. Кај боли. Тече млеко, брадавици болат, плачки, смрдев цела. Важно кармин ставив .
Коа сме кај смрдеава, до кога ке смрдкам се прашувам. Само се вадам на хормоните Башка дезодоранс без алуминиум (читај ко нишо да не сум ставила) и комбинација бинго. Иначе енергија нешо немам, а спие бебе ноќе генерално, спијам и јас. Порано кога се замислував како мајка со бебе, дека секој ден ке штрафтам по улици со количката, дотерана. Сега едвај излегувам ради него, како поплава. Опрај се женче си викам. Ама не иде. Ке станам батал тетка
Ја смрдев едно добри 4 месеци. Не знам за другите. Ама мојата тогаш и се одби некаде. До кај 5 некако молзев/комбинирав. Мислам со доењето беше поврзано и смрцкањето. Сега или не смрдам или не се осеќам веќе . Леле чекај да се допишам . Ова излагање преку врата на брзина. И додека склопам количка 100пати се препотувам. Секое сабајле си мислам како денес ќе се дотерам убаво . Ама ќе биде де. Еве лето иде. Помалку ќе мора да се облекуваме. Деци ќе пораснат и полесно ќе ни е.
Фала за спијач ќе го тренираме, здравје од следна недела почнувам Фала ти не се пријавив дека се породив пошо бев крш, ама нејсе пројде...
Аха како не, а во правилото пишува некаде дека мајките од Бардовци треба да се зимаат за големата Молитва или само кај мене ќе беше таков случајот? Зимај бебе и шетај, користи додека спие секаде, раат ќе си со кафенце И правило број еден, не се враќај пред да се стемни, дај и малку занимација на свекрва ти
Моето уште прв ден го оставив цел ден. Им го однесов на спиење. Не стана со маж ми во 1 по полноќ и не сакаше да заспие. Моли, успивај, ништо, не успеа да заспие. Отидовме двајцата нервозни во градинка и им рековме земете го детево, што сакате прајте. Спиеше 6 саати и чекавме да ни се јават, за ако плаче. Никој не се јави и си го земавме некаде накај 4. Вториот ден спиено беше, ама пак го оставивме цел ден, очекувајќи дека ќе се јават и пак ништо. Сега секое сабајле плаче, ама се смирува брзо и ми праќаат слики како се смее, јаде, се дружи. Имав многу предизвици во мајчинството, ама за ова сум преблагодарна што немав мака. Што значи има надеж.
Ќе ти ја пратам книгата ако сакаш. И поголемата ќерка ми е тренирана ако се вратиш назад пред 5 години ме има многу во темата за спиење. Сега со бебето полека ќе почнам на 2 недели со дневен распоред, со ќерката само со строг дневен распоред за кратко стигнавме до 8-10ч спиење ноќе, па на 3ипол месеца спиеше по 11-12 саата.
Te molam i na mene. Pisuvav tuka deka uste nosam traumi od prvoto, a eve go i vtorovo ne e nishto poarno dva dena nemam svrzano son povekje od 6h vkupno. Srcebienje od premor imam 100ka
Пиши ми мејл во лп. 10 долари беше книгата на времето, 3 книги се вкупно, ама со камата ќе почнам да наплаќам, дека инфлација нели хахаххаа