Kolku se isplashiv. Bebush temperatura 38/2. Ne e dobro posle operacija, ne e dobro za srceto. Rano beshe, pedijatarot ne raboteshe. Se javiv vo bolnicata kade shto go operiraa, rekoa ne se plashi ne e mnogu visoka. Kazhav deka staviv chepche rekoa dobro, sledi dali ke se simne i dzvoni ako ne se simne. Sega merev 37/7 (fala Bogu) i plus odma e vesel, aktiven, nasmean kako i sekogash Se javiv vo bolnicata im kazhav, rekoa deka pod 37/8 ne go smetale za tempetatura, deka sega e vo red ufff cela nokj i celo sabajle mi se vakvi, ne spieni i vo panika na arno neka e
Здраво женчиња, јас поставив гравче за ручек да почне да вари, да го намалам и да одам под туш. Бебуш спие изморен од бањањето.Утре сме на ревакцинација шестовалентна вакцина и ме многу страв.Дали ќе има реакции и како ќе мине, претходната помина убаво без проблеми. Страв ми е оти малку е затнат во носето не кашла,ама онака не знам дали е од вретео оти е никакво ни ладно ни топло.И сигурна сум дека нема да сака докторката да ја одложува.А, наредната недела одиме на одмор и промена на клима ем ќе му дојде на малиот.Уф, се нешто да мислиш и да се секираш. И кажав на докторката за одморот ми вика ако има недела разлика нема врска,може да се вакцинира...реакциите се полсле еден ден, а не по една недела. Имала ли некоја мајка вакво искуство со вакцините?
Reakcija od vakcina moze da se pojavi do 72 casa po primanjeto Isklucok e mmr kade reakcija se pojavuva po 10 dena
@mariz , како испитот? Оздраве ли? Ние стигнавме до пладневна дремка, ја заспав беба и и јас би продолжила со неа ама морам ручек да правам - за беба телешко со компирче а за нас грашок со мелено месо! Ех бре жени, кај помина летото??? Од задутре ќерето на школо а јас ќе ги одбројувам последните 30 дена од породилното и одмор! Сакам септември цела година да трае...
Помина вчерашниот ден Луѓе без совест, во 21 ч. доаѓаат на роденден и повојница каде што има бебе од 13 месеци и бебе од 1,5 месец. Значи немам коментар ама битно заврши се, јас децата прво гледав да ми се средени, па после тие да добијат кафе и торта. Нека ми извинат ама нивниот може да почека. Среќа па не се задржаа до многу касно, успеав вечерта да потсредам, арно ама после почнав да качувам температура, треска ме фати, од млеко се напив парацетамол, легнав, се препотив и ко нова сум Сега додека ви пишувам малото ми лежи во раце и цица, а големиот потпрен на мене спие. Абе се топам од убавина Денес нема ручек, тато е на работа, јас ќе каснам (или не) нешто на нога, само големиот батко ќе си добие порција Отидов да уживам во моментов со моето најголемо богатство, моите лепотани
dobar den majki,da pisam dva tri reda dodeka sinkoje spie. da vi kazam mi se smaci od zeskovo,edvaj cekam da zaladi. tri dena se spremam da vi raskazam za eden muabet so edna rodnina na mm, sedime nie dve so decata,taa ima devojce godina dena i jas i vikam ajde ke odam da zgotvam na maliot vecera i vika "aaaa jas od taa strana sum mirna i zgotviv utrovo na mojava kompir mandza so zelencuk za cela nedela " jas ja poglednav so podotvoreni oci i i vikam !molam"" mi vika pa daaaa nema samo da dremam vo kujna jas za edno tanjirce jadenje,si prekutav oti mn pati i imam davano soveti i ne me poslusala,kako sto dade patlidzan na 7 meseci i jajce na 6 i red dr raboti. i vikam kako si sakas ama jas za sin mi gotvam se svezo,ne e ubavo da se podgreva kompirot i vikam aj ti jadi cela nedela kompir,vika eeee deca se pa sto,mislis deka razbira,se izvirav mi idese da ja oteram u 300 pm. znaci kakvi majki ima,mrzi mrziiii nevideni,kutro dete so takvi ko nea,tolku da nemoze da zgotvi svez obrok pa i da odi na rab 15 saati pa ke najde vreme. jas sum mnoguu protiv za gotvenje za narednite 2-3 dena,sekogas svezo gotvam,eptennn vo isklucoci kade moram ama mora da e ubavo zgotveno,vakumirano i zelencuk sto moze da se podgreva,osobeno majkite sto ne odat na rab i imaat edno dete,spored mene mozat da gotvat svezi obroci. I uste nesto majki,dali vie ste slusnale deka cela nedela ne treba da se banja dodeka trae ciklus i zosto??? lugevo ili se bolni ili nz sto,mladi devojki,majkati da ne se banjat i mijat cela nedela so ciklus... ma ne mi vlegu vo glava bre. Uz pat sretnuvam poznanicka,fakame muabet mi vika lele odam doma da se banjam,konecno mi zavrsi ciklus,cela nedela ne sum se banjala,i vikam zostoo??? vika pa ne se banja za vreme na ciklus ne e ubavo,ostanav so podotvorena usta. od mn licnosti go imam slusnato ama mene ne mi vlegu vo glava takvo nesto,nemozam da zamislam nesto takvo.
ЦЦцц,Бог да чува ,првпат слушам вакво нешто,баш кога си во циклус почесто треба миење ради хигиена и ред други работи,свашта
pa znam,tuku mene ne mi e jasno kako mozatda se podnesat samite sebe cela nedela. @azelea sekakvi raboti ke slusneme, bog da cuva .. za vreme na ciklus 2-3 pati na den mienje obavezno,nemozam da zaspijam ako ne se sredam.
Ne e dobro da se mies so zeska voda za vreme na ciklus a mozes so mlaka voda kolku so e neophodno Bas vo tie denoi treba posebna higiena So ne ke slusnis
Ајјјј на ова топлово црви да фатат сакаат изгледа. Грозно! Во тој период посебна хигиена се води, а не да се запоставиш и да усмрдиш. Бљак! Е уште ова го немав прочитано.
Nisto ne napraviv na ispit malku nervozna si dojdov doma, sinko odma me raspolozi, od Zito edno kamionce mu kupiv i sekako povekje i se izraduva na kutijata i se iznaigra so nea, kamionceto ne go pogledna @N.Kety strasna rabota, mene mi e sube dva dena zgotvena hrana da jadam, a ne pa cela nedela c c c Inace ne ti zasmrde taa? lele jas na ciklus po dva pati dnevno se tusiram prvite denovi... Sto nema da slusnes ej Inaku jas podobra sum deneska, temp nemam, samo stomak me maci malku...
Ispitot ludilo, polagav jas i uste edna od druga generacija, vo golem amfiteatar so 100 dusi, 5 razlicni profesori. Dojde na red da ni dade prasanja i prvo na nea pocna da i gi diktira i valjda sumljiva i bese i ja zema tetratkata sto da vidi cela napisana, mislela valjda deka kje dade isti prasanja i od doma spremna si dosla Koga pocna da i vika pred 100 dusi i i se potpisa, indeks i zema i i rece ova kaj dekanat odi... Celo vreme vrtese isti prasanja i toa najvekje ucev jas i se iznervira poradi taa i iskopa prasanja ni ona neznae od kade i tie mi gi dade (dve znaev, dve ne), ama so tolku malku ne polozuvam...
Да да со жешка не е убаво...ниту на нешто топло да седиш...Јас си седев на термо печка дека зиморлива...и крварење тешко имав со месеци...па со лекарства се среди некако. Само со млака вода миење.
Добар ден! Денес спобудалев. Децава лом направија дома. Собрав се од долу и сега ќе чистам со џогер, па ќе бришам прашина. За ручек плескавици и шопска салата. Требаше и помфрит, ама не се симнав до продавница да купам компири. Утре треба да порачам торта. Во сабота му е роденден на помалиот син. Размислувам и што да спремам. Дома ќе го славиме роденденот. На денешен ден го крстивме и му го славевме првиот роденден. Малку порано затоа што на денот на роденденот никој не можеше да дојде. Од среда почнувам на работа. Помалиот син го запишав во градинка, со врски. Додека да тргне ќе треба да го чува жена. Имам пишано дека свекрва ми не сака да чува внуци.
Мајки ние вчера прв пат имавме ларингит. До 5 сабајле бевме на лекар и шетавме надвор на ладно. И правеа инхалација. Вирусно е па не ми дадоа вентолин и ланзул. Денес преку ден на спиење пак доби напад. Пуштив клима, седиме во фрижидер со главчето да дише ладен воздух. Но се плашам вечер ако добие пак напад не знам што да правам. Гласот и е сменет.. за колку дена да очекувам подобрување? Ако некоја мајка имала вакво искуство нека сподели.. сите викаат не е ништо но кога ја гледам како хрчи при напади ми иде да збеснам
Добар ден мами, како сте? Мене сеуште ме држи нервозата од викендов. Мислам притисокот ми е качен од тоа. Незнам кој ќе ми го чува детето дур сум на работа од ден на ден. Оставени на цедило без најава, ама тоа е. Во вакви момети се гледа живеачката со човекот, а не во колку пати неделно заедно пиеме кафе. @SummerGirl ај честито ново работно место. Се надевам е убаво и добро платено. Каде толку брзо најде жена за чување жити се. Јас па уплав имам од жени дома дете да ми чуваат, незнам зошто.
@irena.1 Ти благодарам за честитката. Синко ќе ми го чува една комшика. Таа што ми го чуваше поголемиот син. Задоволна сум од жената. Платата е мала за тоа што ќе го работам, ама битно нема да седам дома. Предност ќе биде што во саботи, недели и празници ќе бидам дома.