Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    10.804
    Ау на темава веќе, обично ми помага и чува деца, ама за чистење освен садови друго тешко, ма јок бре брате.
    Не допира до неговата мозочна хемисфера ако не е чисто и средено пример, он не се замара, дури и ми вика дојди седни си, па што ќе чистип сеа.... а кој ако не јас?
    Вчера го болело глава, не бил спиен, а заспа во 22ч во дневна, ја си се оптегнувам сама на спална и топ ми е, не го ни будам од дневна.8)
    Ама иритира кога дремат а ти се останато праиш како моторче у гз да имаш, а деца чува, шета, успива...
    Вечер го чекам да се изнадерам поштено, за вчера што дремеше а јас како будала бев!!!
    А тоа кога ќе ми рече "еј искакан е"а јас се спремам, ми се иде да му врзам една наооачки! И тука почнуваат моите драми, и станува како попче да го преслече! :angel:
    Жими што чисти клима, и брише тв со некоја негова посебно крпа(facepalm) прави вечера, некад ќе замие садови, собира алишта, и го чисти фрижидерот од храна што треба да се фрли.. е тоа, а се друго ЈАС!
    Како беше она: "неман жена што ми чисти дома, ама затоа маж ми има" ^_^

На Kaja991, Coco31, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас така му вика детето и татко има и ќе напрчи носот и не се појавува веќе :D

На Mother of 2boys, LiquidLuna, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.
  3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    34.790
    Да пријавам бебе со бактерија во окце, пак сме дома (адаптацијава налет) ... среќа викендов бевме покриени со терапија ама ме копкаше да знам што лечиме (facepalm)
    Известив негователка,дури и ми се јави па ја известив дека ќе си го чуваат по целден наскоро:x не и беше по кејф ама да не биде не сум кажала:rofl:

На CareTee и Brpbrp им се допаѓа ова.
  4. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    За прв пат и јас да напишам овде, морам некаде...
    Првото дете не го доев ни ден, ова второто почнав и инсистирав на доењето но сега да можам да го вратам времето никогаш не би дала цицка или барем би ја учела пралелно и шише, ова што се случува е неподносливо, немам многу млеко понекогаш има, понекогаш многу намалува е тогаш е проблемот не сака ни под разно шише ниту пак било какво ад. Почнавме со кашички и таму ме удри шок и нив не ги сака одбива, ма не сака ни да проба, веќе ми се иде да си излезам од кожата целосно се запоставив и целиот животот го подредив на неа чуствувам дека одамна ми е изгубена котролата над својот живот, зборот "ужас" е толку благ збор затоа како се чуствувам не сакам ни пред огледало да застанам начисто ја губам самодовербата има моменти во кој си мислам дека го живеам најтешкиот период... Само се надевам дека ова кратко ќе трае инаку ке полудам :doh:

На 1209, Asja, Mother of 2boys и 4 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.214
    Допаѓања:
    111.424
    Кој ти кажал дека немаш млеко, не напредува?

6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Последните недела две стагнира со килажата,
    Претходно убаво си напредуваше. Како знам дека намалува млекото по тоа што ги чуствувам градите целосно празни и е на града по цели денови и ноќи во тие денови станува на секој час бидејќи е гладна а кога се полни ке се нацица и два три часа не бара. Многу сакав да ја дојам ама во тие моменти ми е претешко и никако не успав да воведам ад...

7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Никогаш не се вика на маж " помага " " да ми помогнеш " .
    Туку ,заедно да средиме, да исчистиме, да направиме тоа и тоа.
    Станов е заеднички. Обврските заеднички. Од се треба да биде дел.
    Мојов на пример многу готви . И многу олеснително е .

На IRBBB, Ouravanture, Ceneva и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Мајка ич да не му се секираш . Мене ми снема млеко после месец и пол . Првата недела цицаше, не беше од цицка тргната ,напредна едвај 20 грама.
    И тогаш пресеков . Давав и АД за да напредне и да не биде гладно детето .
    Сите пораснале, и тие на АД и тие на цицање
    Ако бебето е на цицање а мајката депресивна, се губи себе и е несреќна ,џабе е .Несреќна мајка,бебе осеќа.

На DaisyDream, Brpbrp, LeL15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Јас радо би дала ама не сака ад сите ги пробав не сака ајде се тешев ке поченеме со кашички подруго ке биде и нив не ги сака (facepalm)

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.214
    Допаѓања:
    111.424
    Мајка меки гради не значи дека немаш млеко. Меки гради значи дека е воспоставена лактација. Стагнирање недела две не значи ништо ако полни пелени, спие убаво и така натаму. Олабави се, не си ставај на срце, каков е тој збор ужас, ти си мајка, има ли поубаво од тоа, никако... Јас имав тежок старт со цицање, не напредуваше, сеуште е ситно и мало, не напредува убаво, и уште цица а има 15м си сака да си цица и тоа е тоа. Опушти се, ако сака да цица нека цица и млеко само така ќе има, сеуште е мала и нејзе само тоа и е храна, кашите не се храна до кај 8м е само пробување на вкусови и еден оброк максимум 2, другото се е цицање. Јас сакам да го одбијам а од друга страна си викам па мене тоа ми е моментално адут за да го смирам, да се утеши, да се хидрира кога е неарен... И јас не го доев големото а малото сега е страствен цицач па не се мислам ич.

На MeowMeow, Asja, Mother of 2boys и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Мила чико имАат ново шише личи на града пробај со тоа. Моево е само на доење 5 6 пати давав од шипе да го научам дека го чуваа цел ден кај моите они го наместиле на меко перниче легнат на страна да си гледа црно бела книга омилена му е и го испил млекото без мрдање плачење а во раце се тегнел бутал шише, оваа позиција и перничето личеа како позиција за доење затоа сакал.за запоставувањето еве ме со лакосана коса од свадба не можам да ја отплеткам не сум бањата сеуште не сум дошла на ред. Гледај кога ќе задреме да влезеш брзински да си се бањаш средуваш јас имам дома камерче па го гледам додека се избањам 5мин.. другото ќе помине ќе потпораснат нема да се толку лепенка за нас и ќе си се посветиш на себе :hug:

На DaisyDream, Carolin. и deniz333 им се допаѓа ова.
  12. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Последните две недели се кака на пет,шест дена еднаш и тоа не како предходно што знаеше да се искака еднаш во денот и грбот полн :lol: сега едвај малку на пелената и мочкањата и се намалени едвај пет пелени полу празни на ден :(
    Дои си го чим си имаш млеко барем ке си го јача имунитетот ке си биде поодпорен на се.

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Мила од шишиња сум пробала бибс,мамс,авент ,томи ,бејбилав,бејбнова уште и ова ке го пробам со овие со ни едно не успеа никое не го прифати и сите можни ад купени не ги сака ептен се изнамачив се пробав пари не жалев и пак без успех.... Од моето искуство ја би ти рекла давај шише барем еднаш неделно колку да не заборави оти вака е ептен тешко.
    Ќе се средиме мила се ке помине е дури помине ке се помачиме изгледа:hug:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Нема поубаво од доење ,ама на другарка малата е доена 2 години ,од болница глава не кренаа.
    Не се секирај мајка,нема правила тука .

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Ти кажале ли дека внучето повеќе и од сопственото дете се сакало?
    Да пробаш со шприц? Не знам колкаво е бебето, ама ако ништо друго не фаќа може така ќе успее. И моето не фати ништо, никаква цуцла, ништо не успеа, вода почна од 6 месеци од чашка да пивнува.
    Пиј многу течности за млекото, верувам знаеш, ама забораваме често со обврските, ама само вода и вода.
    И најважно, ќе помине, колку и да ти се чини дека нема сега во моментов, ама како и сѐ друго и ова ќе помине.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.518
    Допаѓања:
    33.063
    Да, а и објаснувањето е оти сега имале повеќе време и пари и затоа удоволувале. Замисли :D

На Tea SK, јolene, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Ќе пробаме, фала ти :hug:

18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    6.527
    Јас сум од прв ден по 12
    @Sun&Moon Леле значи сите се исти (facepalm)
    И мојов се грижи ама исто цел ден ја нема видено,работи по 12 саати и ќе дојде дома ,10мин и ќе седне на тел или ќе спие :drunk: и пак јас.Некогаш стварно не се издржува и ние сме души :D

На Mumoftwo30, LiquidLuna и DaisyDream им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    За да фати шише треба да си поупорна дека тоа е тоа нема друго па ќе се помири со судбината.

На DaisyDream, deniz333 и Misskirova им се допаѓа ова.
  20. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.350
    Нормално е да стагнира со килажа, колку месеци е? Веќе почнуваат да се превртува, да седи . Се буди од болка дека излегуваат запчиња, и поради тоа одбива и кашички.
    Моето за три месеци, од 6-9 малку качи на килажа, и исто намали со столиците поради кашичките ќе биде поцврста кака и нормално е тоа.
    Ќе помине и овој период издржи уште малку. :hug:

На deniz333 и MartinaMM им се допаѓа ова.