Probaj so sistem, na medela mislam deka ima. A za kasi ne se otkazuvaj, moze ne i se svigja toj vkus, moze drug i se svigja. I moevo koga pocnav nekese ama izleze deka ne go sakala vkusot. Koga dadov drug vkus ne me ostavase ni da nacrpam so laziceto se bunese ako i zakasnev da i dadam masala
Леле ептен ти благодарам ми делува како совршено решеније За кашите се што понудив до сега јаболко, морковче,круша од се се гади на бананата убаво реагираше барем не плукаше и вчера дадов батат едвај со лажење за прв пат касна 4,5 лажички. Ептен тешко прифаќа се.
Ne se sekiraj za jadenjeto. Mene golemiot mi bese takov nisto ne jadese do nekoi cetiri godini sega masala nemozam da go zapram
Да не го цитирам и претходниот коментар, мајка следи дете, но ако не качува килажа, ако мислиш дека стагнира подолго, ако не спие, не е весело, не е расположено, мораш да превземеш нешто. Штом си пробала повеќе вкусови и ете сака банана, ставај во секоја кашичка по малку банана. Едно тркалце.
Ова ми звучи познато, леле кога го видам како убаво си спие ми се иди да го истуркам од кревет со клоци. Разбирам оди на работа и не му е баш лесна работата, се враќа во 6-7 навечер и сака да одмори. Ама дали јас имам право да одморам или не зошто сум мајка а? Дефинитивно ова маживе ко на калап правени. Само ќе го издвојам брат ми од толпата, не дека ми е брат ама снаа ми на лото доби со него. Заедно чистат. Чува деца. Ги бања. Готви. Абе се прави. А не ко мојов 10 месеци направи синко пелена му нема сменато. И кога се жалам дека не можам повеќе од болка во грбот и дека ми е тешко станато пресоблекувањето на синот, оти ми бега на секое и е борба. Добивам одговор па кад незнаш е тогаш излегува од мене и ми се иди не знам што да му направам. Еве повели бе другар пелената и намести ја ти ако знаеш. Развод ми нема поминато уште низ глава, ама да го тепам да Како што вели @le.soleil не вреди да се разведуваме дефинитивно оти пак исти ќе одбереме. Таква ни е звездата.
Da mesaj so toa sto saka, pa i poveke stavi za vkusot da se oseti. Jas kakvi sve ne mesanici mu pravev na golemiot koga ke mi tekne, on samo so jabolko jadese t.e ovosnite pa sum pravela kompir i jabolko i taka mi proagjase Daj sliva i taa mnogu ja sakaat zosto e blaga. Ponataka vo kasite ke stavas i ad i taka ke gurate. Isto i mojot nekese nikakvo sise, pa ad mozev samo preku kasa da mu dadam. @deniz333
На ваков тмурен ден ви посакувам да најдете светлина што ќе ве грее мајкички. Кога сме кај сонцето годинава не знам како ќе биди со одморот. Со оглед на тоа што сум со мало бебе тогаш ќе има 6 месеци а големиот скоро 4 години. Не сакам да му кратам одмор на големиот батко па си велев да го пратам со татко му и чичко му на море. Со братучед му на негова возраст ќе си играат, ќе се занимаваат. Јас ќе одморам повеќе дома отколку таму. Ќе се видам малце кај сум, може и мајка ми ќе ја викнам да поседи 2-3 дена ако осетам потреба за помош. Лани друго беше кога бевме само тројцата, тоа стварно беше одмор за уживање. Јас бремена бев ама полна со енергија, игравме по цел ден во песокот.Сега со малава дада не знам богами како би се погодиле. Сакам да се одмори и мм и поголемото, за мене ќе има и други одмори здравје само пред се. На тема градинка треба да почни крајот на овој месец. Прашав помалце вируси имало овој период. Колку е вистина време ќе покаже. Давам дефендил 2 месеци веќе, си велам ќе игра улога и тоа. А стварно сакам да почне, не му се седи дома веќе, само врие, бара надвор, бара деца, ме бара да си играме.. Малата добра е, почнува да гуга Малце има секрет во носето ама вадам со пумпица и тераме. Поздрав мајки
И маж ми прави сѐ што прави брат ти, ама морам да кажам, ако не преферира да си е испружен и да си скрола на телефон. Само ако се спукаме квалитетно и се испожалам дека сум пред крах, му држи влага неколку дена и раскрева и без да кажам. Тоа е, балкански мажи, сите се горе доле слични. Јас мислам дека грешката лежи во нивните мајки. На почеток со старите живеевме и маж ми немаше никакви навики сам да си среди, мама редела шкаф, мама зимала ствари за перење, мама ставала за јадење. Небаре синчето 3год има. Уште во старт седнав и му објаснив дека за негово добро пред сѐ ние нема да функционираме така. Пижамите нема да ги мота во клопче и да ги фрли кај стигне туку ќе се научи да ги дипли и да ги става на место. Сѐ што е за перење не виси по столови и закачалки туку се носи во вц. Во кујна ако еден поставува маса, друг раскрева. А не како бег да седне и да чека жената да го служи. Во една прилика јас раскревав и му го подавам чаршавот да го истресе и мајка му од дневна рипна “дај сине јас”. Е тоа ти е школски пример зошто се такви какви што се. Фино и културно и кажав да се повлече и да го остави да прави тоа што треба да направи и дека не планирам кога ќе живееме сами да бидам слугинка. Знам дека не и падна убаво, ама ми е гајле. Многу од навиките на маж ми променив и сум ептен горда на тоа. Е сега што мора да си мрмнам чат пат, тоа е друга приказна. Ама греота е премногу да се жалам.
Е и мојот е размазен од мајка му. Се оди по него и раскрева. И и реков престани да го правиш тоа. Од мене тој филм не го гледа. И гледа дека не одам по него. А нему му реков кога ќе си одат во станот тие, ти или ќе ги ставаш валканите алишта во купатило кај што им е местото да знам дека се за перење или ќе одиш смрден Јас мајка не сум ти, да одам да ти ги душкам работите, дали ти се за перење. Кога зборам функционира, кога молчам подлега на мама ќе фати. Па и за јадење, не сакал он тоа да јади. И мајка му скока да му прави што сака. Викам скокај, ама ќе иди изгледа на јадење кај вас многу често. Оти јас тоа што ќе зготвам тоа ќе се јаде. Да готвам и да се фрла немам намера. Или да се оставам во кујна желби да исполнувам, тоа но но Ама кога сме сами се понаша поинаку. И мислам дека ќе биде поинаку кога ќе останеме сами. Може на почеток ќе си зборам ама ќе ја оправиме
Ние со неговите живееме, на различен спрат сме. Одеа некаде на свадба пред некој ден и свекор ми праша дали чевлите му биле исчистени. Требало да му се чистат. Јас кога слушнав го прашав зошто сам не си ги исчисти,секако лежи на кревет. И после ми текна дека брзам со устата си реков леле сега ќе ме караат дека така му реков ама не можев луѓе посилно беше од мене.И тишина едно време беше, тој не знаеше што да ми врати. Јас да олеснам му реков во смисла ако не си уморен сам исчисти ги. Кога рипна свеки од кујна дека нејзина должност била да му ги чисти. Таа била задолжена за тоа.Се повлеков јас, немаше смисла да се оправаме како е правилно. Ама и ми е јасно од кај му се на мм некои навики што ги имаше на почетокот. Сега се трудам да му ги сведам на минимум и сам да си ги тера работите. На пример ако гледам негови расфрлани маици , дел за перење дел за в плакар - ги оставам. По ден два ќе му текне ќе ги среди. Јас и син ми од мал го учам од 2 години да си ги мести чевлите наместо, тој дури и ако види од некој друг расфрлани право му ги мести едно до друго. За перење тој си става сам во корпа, ја бриши хранилката кога ќе заврши со оброк. Ми подава работи, фрла ѓубре..Тоа се мали ситници што прават убави навики.
Ај здраво Како сте мами? Мислењево ке биде каша попара очекувајте Не знам што е влезено во ова бебе мое ама преку ноќ се смени мислам. Како почна да разбира така јас мир немам. Нон стоп нешто да се случува нон стоп нешто да се прави немаме мир 2 секунди од станување до легнување и што легнување, се врти во креветче ко вртелешка, ни мирно не спие. Вчера беше добар се дремки 3 имаше 2 по саатипол една 1 саат. Убаво си ги одспа без будење, затоа денес спие на града по 40мин. сеа му е 5ти пат. Ако го спуштам на креветче се буди одма. А и ова бе луѓе што е и ова со касањево? А бре не се мој брадавициве, па тоа тегне мислиш на кај Италија е тргнат, ко усисивач е. За јадење не се жалам туку пу пу да не го заречам јаде се ич не пребра барем за сеа. Со сласт јаде, па како пика со тоа рачињата и прсти лиже мх мх мх, јаде брокули а мислиш јаде ребро. Воведовме и месо, сега јајце ми е на ред. Од друга страна јас сум цела за на ремонт, од фризер, козметичар, доктор, забар што би се рекло годишен ремонт. Многу сакам да се исфарбам портокалева, кузнае што ми е влезено ама после се мислам како ке ја вратам ако не ми се свиѓа. Ах да наместо да купам маслп од рузмарин за косата сум си купила рицинусово, па сеа мм нека му ја мисли ако ме изнервира Некој ако сака и масажа да ми уплати, нека повели Младенци сега било кога не знам, јас им кажав у недела нека дојдат ако сакаат, не планирам да чекам ама како тоа прво младенци на бебе да не чекаме бабите одма се лутат. Па пошо они сакаат едната ке спрема ручек, другата благо јас салати ке им направам Имајте убав ден, сигурно имав уште нешто да кажам ама тоа е, една глава имам
Првите младенци што идат по стапувањето во брак се прават. А што има врска бебе со младенци? Баш прашај оти јас не знам за такво нешто.
Хелоу. Денес бев доста продуктивна.Ама и прегорев. Останав на работа до 17.00.Бев натрупана со документи. Си дојдов ,анимирав дете ,игравме ,пеевме,беба заспа,вежбав малку,направив ручек за утре и сега може да паднам у кома Незнам кај терам искрено и од каде таа сила понекогаш се прашувам.
Сеа баш ја прашувам свекрва ми вели оти биле и за нас ама и за бебо не бивало да го прескочиме ама младенци сме биле ние. Нас ни е прва година од стапување во брак. Ја не ни знаев дека се чекало ова така да.. Беше и ме се повтори. Остаче у сечању
Младенци се првиот март после свадбата, без разлика дали имате бебе. Јас сум родена во февруари, на младенци ми правеле крштевка дека сум направила 40 дена, и плус славеле младенци вечерта со 30 гости. А мајка ми уште крварела... Не се замарај, ако не сакаш да правиш, не прави и готово. Остај стари што викаат.
Јас сум изгледа анти-гости човек. Не дека не сакам воопшто, но еден пар, два да си поседиме. Со луѓе што не ми е срам да ги прашам предвреме што да купиме за пиење, или нарачуваме откако ќе дојдат што ни се мези. Но софри со над 10 гости, спремање кифли салати?! Да бидам келнер цела вечер, не фала. Ни младенци ни ништо не сум чекала. Да потрошам над 200евра за јадење што пола ќе се фрли.. нема шанси. Нас лани ни беше младенци, мм да го прашаш не ни знае што е тоа. Никој не се ни јави, ниту па од старите нешто ни рекоа..
И јас се напрајв анти-гости персона, а не знам оти или можи знам, после второво бебе, од роџење вируси еден на друг, рефлукс, бронхиолити и на сите шо од околу се најавуваја им велевме дирекно, гости на пролет, на лето, ептен бевме преплашени. Големата ќерка ја извадиме од градинка, мм работеше период од дома, тогаш се напрајвме прав карантин дома, секој ден развод Кога пишувавте за мажите, до некни, ќе пишев јас, ќе го фалев овај мојот, мислам стварно е за некои работи, фала на свекрва шо го научила, се можи сам, готви, ќе зачисти АКО му речиш, ама не вели не, имаме некои работи поделени, ама тие работи подобро да не ми се меша. Таман ќе пишев и не седи многу на телефон, јас сум повеќе заразена со форумов , некни со една банална раб ме извади од контакт, праеше кафе, му се скрши теглата од долу, фати така ја остај, извалка се, ми напрај кафе и мене хахха, па ми вика ај слегвај долу, земи си го кафето. Ништо од фалењето на фемина си реков, си изгуби некој поен. А за Младенци па, нас ни беа 2018, си напрајвме гости ептен, сами си бевме, без деца на повидок, старо младо се поканивме, ама друго беше бе, еве од тогаш до сега јас гледам голема разлика во се. Тогаш за сите роднини, пријатели, колеги, не потрошивме колку денес за една маса да наместиш за еден, два пара ако ти дојдат. (што би се рекло) За постарите беше наместено да си седат, за младите си ставивме високи маси, убава забава си напрајвме, ме потсетивте онака, ептен убаво си поминавме, другиот ден средвавме, чистевме итн, ама поопуштени бевме, ај да не речам посреќни, оти и сега сме среќни, две дечиња, од љубов срцево ќе ми испука, ама времињата ептен се сменети... Коментаров каша попара, ама си кажав дел од тоа шо ми лежи на срце.