Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

и ние сме ист случај,кива и носе му тече по малце затнато сабајле поврати млекце и ништо некеше да јаде.Ама ние пак од градинката 3 дена по еден саат и пак ќе се разболува го гледам.И незнам што ќе правам овака се во круг.И јас пишв во темата 12-24 м но никоја мајка не ми одговори.............

2. mariz

mariz Форумски идол

Mene mi odgovori i kje probam taka so morska sol da go banjam, zasto so inhalatrot vristi pisti, a isto i so aspirator koga vlecam :D mu davam caj topol, supa, C vitamin pa kje vidime kako kje bide do utre, ako ne odma do kaj maticniot :)

muchacha_a likes this.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Dobar i cestit da ni bide denov mamicki :)
    Denes e denot na majkata pa vi go cestitam na site :inlove:Nema poubavo custvo od toa da si majka se vo edno :inlove:
    Malata se probudi nakaj 10cas,dorucka pa si igrase jade edno jogurtce od ovosje pa malce nadvor i eve ja sega zaspa.
    Jas preumorna vcera so gosti na rucek pa potoa koga zamina prodolzivme so mm so bojadisivajne,imavme eden zid vo spalna soba pa vcera zidot kaj skalite :)mnogu ubavo dojde.
    Denes srediv malce,rucek ribarov mi donese ribi pa cistejne i pecejne,rucek i za malata morkov se vari pa i riba ke i dadam i toa.
    Treba kujnana da ja bojadisuvame pa ke ostane uste dnevnava o potoa mama se spremi za pampers odviknuvajne :wasntme:neznam kako ke bide ama ke se obideme od skoro ke pocnime so ova :)

Imajte ubav den mamicki najubavi :makeup:jas da dovrsam so nekoi obvrski dodeka spie malava :sun:pa potoa mlce ke poigrame nadvor :l:

muchacha_a, Mi-Ma and Kitten like this.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Mila i mojava cesto koga jade i jas vaka i davam da jade,cesto eden zalak vo usta eden navamu drugi natamu.
    Ne deka jade dobro sama ama i davam cesto da jade sama kade igra kade jade :Dja gledam ne e najadena pa ili ke ja naranam jas ili pokasno pak i davam,dali kifla,leb si zema i si setka i si jade :D se naokolu e parcenca leb ama mama ke cisti posle :D davai i supa ti naranija i leb ili parcenslca hrana sama neka jade kolku ke jade i potoa pak davai ti :)
    Inaku od se sto imas staveno za da jade i mojava nikogas celo naednas nema izedeno,kade igra i po nekoe vreme pak ili jas ke ja naranam.ili pk ke i stavam da si jade kolku ke jade.

chocolade likes this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Ние денес малце на шетање до зоолошка. Но јас станата на лева нога...станувам и гледам маж ми нигде го нема...тој отишил маратон да трча (facepalm) А јас еден тон обврски по дома кои неможам да ги завршам кога сум сама, детево во задно време лепенка ми е |(
    Доаѓа дома, и веднаш ми испланирал со пријатели да одиме да шетаме, а веќе 11 саат, малата очи на пола копје. Ај што го рчнав за маратонот, после му се истурив и за планирањето без да подразмисли дека детето тоа време спие. И отидовме. Убаво што се прошетавме но мене цел ден глава ме м'ска од што се напнав. Среќа она издржа будна до 15 саат и не беше кенкава. Свекрва ми не' чекаше на ручек, ама моите обврски нема кој да ми ги обави, ме чекаат дома :whew:
    А треба и да се спастриме тројцата со бањање....ухх, што мразам недели!

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Dvajcata palavkovci spijat , pa jas da iskoristam da se izbanjam i da pustam masina za obleka , bidejki koga ke stane sin mi tesko da slezam dole bez nego a bebeto i onaka si spie i se mu e ramno , dali sum ili ne sum isto mu e , samo da ima koj da go niska sorelaksatorot i sve mu e ok :D taman si pomisliv ke odime malku nadvor so mm i sinot , site zaspaa kako topovi isega momentalno izigruvam cuvar ovde |( tuku od sedenje na femina i fb nema fajde , da si fatam jas nekoja rabota :D:hai:

mariz and Kitten like this.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Si go izbanjav sinko so morska sol i sea za sea nema mrsuli do brada :D Si iscistiv se, pa sega i jas na banjanje :D Cresi jadese sega, pa koga prestana da gi saka pocna da mi gi pluka na tepih (krem tepih) i pruzi noze da gi zgazi :D Jas mnogu ubavo si se osekjam, osobeno vaka koga se mi sija doma i ubavo mirisa :D
    @Kitten jas pa gi obozavam nedelite :D utre na vezbanje doagjam :dance:

Kitten likes this.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Eve me i mene vo temava :coffee: Pozitivna sum epten deneska pa da ve zadram malku :party:

Bebush e mnogu podobar pa i jas malku da se opushtam :whew: Odime na mnoogu podobro so Gospod napred.

Tuku pominaa 40 dena i ne ni se znae veke redot.. Inaku si prespivashe i preku den i navecher, sega koga e den samo kenka i bara jadenje.. Vchera ispi duri 105ml na eden obrok i barashe ushte :!: i po 1h pak pishti za jadenje, smeshki e :lol:
    Konechno ja nadminavme rodilnata tezhina, veke tezhi 3990 8) Mazhe moe :P

Aj kako za prv post dosta vi e, ke ve gnjavam poveke ponatamu :D

fairy88, SamovilkaH, Annath and 20 others like this.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Темата е отворена. Ве замолувам да се држите до нејзината првична намена бидејќи следниот пат нема да биде отклучена, нема потреба од дискусии што се повторуваат. Сигурно категоријата Бебе нема да ја сведеме на една општа тема, тоа нема да се случи, така што барајте совет во соодветната тема. :)

zuto, Smizzy, mama89 and 6 others like this.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Како сте ми женчиња?
    Јас цел ден со детето, наваму натаму, таман сум завршила нешто работа и да седнам да одморам, она се разбудила.
    Па пак во круг.
    :)
    Кафето стално до пола само го испивам. :inlove:

tincemajmunce, mama89 and Mariangel like this.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Feminki samo sto ja razgledav fitnes temata uff sakam od utre konecno da pocnam so vezbanje ali pojma neam kako da pocnam :D
    Ke probam koga ke zaspie sinko pa ke vidime kako ke bide. Se blizi leto, a bogami i dosta bitni svadbi pa moram da pocnam nesto so telovo iako kilazata si ja vrativ no stegnatite noze, stomak i race gi nema veke ;( A i od bremenosta kila na papok imam i neznam ni dali smeam da vezbam mestoto okolu papokot mi e epten izduvano i tvdro i toa ne se prikriva nikako osven operacija ali dojam...
    Nekoja da ne se soocuva so istovo? Btw sinko go izbankavme i zaspa pa dodeka mm se istusira jas da ve pozdravam :* Ajde od utre ponedelnicki sekoja so svoite celi, so lesno nedelata :D

12. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Hahah ista situacija samo sto moeto kafe mm go dopiva :D

Eli23 likes this.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

I mojot denes banjat svetnat ushte od sabajle i ceel den ni se smeshka, ubavko mu e :P Majka vesela oti sinko vesel i taka :lol: Sega nanka ne saka da stane da ruchka ke go otepam, namesto od mene da ruchka sestrite ke go ranat tamu koga ke si otidam.. Pa i ne go drzhat da zhdrigne i se koga e so niv povrakja a so mene nikako.. Sluchajnost neli?

Tuku aj da se pofalam drugo, otkako mi olesna malku na dushichkava deka se e vo red i odi na podobro, a i krvarenjeto prekina, se omrsivme de.. Pominaa veligdenskite postovi a i 40te dena pa vreme beshe.. Sushen period imav baagi :lol:

Inaku ne se pretstaviv so soodvetni informacii na temava. Porodena pred tochno 6 nedeli. Na svet donesov najubavo choveche shto mi doagja da go zgmecham koga go gushkam. Ne se rodi bash zdravo si imame problemi ama Gospod e so nas i ni e na pomosh drugo ne e vazhno :nod: Si go sakam poveke od se na svetov i najsrekjna mamichka sum :inlove:

Ajde na vecherna kafica (highfive) :coffee:

14. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Se sekavam na tebe od trudnicki muabeti :) So lesno neka e i bebus neka bide dobar :* Tvojata ljubov i pregratki ke mu pomognat, neznam sto e rabotata no vi posakuvam se najdobro :) A koga pisa sestrite ke go ranat mislese na m.sestri? Vo bolnica ste? Gospod e golem i ke bide se ok samo ti vaka pozitivna i nazdravje kafenceto :inlove:

awl and Mariangel like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Na zdravje vecerno kafe
    Mnogu mi e milo sto e podobro ja znam situacijata od dr tema. Samo taka pozitivno.
    Decava mi se zaspani a jas lezam i zveram vo telefon. Imavme gosti i piev kafe pokasno sto ne.mi e praksa bidejku me rasonuva. A ionaka malava ke me qrazbudi za kratko. Denes ubav nedelen den so setanje gosti... od utre ista sema isprakanjr maz i dete od sabajle pa so malava ke ja cekame tetkata sto ke.mi ja cuva da se nadevam deka utre poubavo ke pominat i da uspee da ja uspee da mi olesni malku na dusava.
    Ajde dobra nok

Mariangel likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Da mila vo bolnica sme, problemi so srcenceto go pravea dve operacii a ke go pravat i ushte nekolku.. Trebashe samo 3 ama ne e sekogash kako shto planirash.. Ke bide dobar silno veruvam i mora da bide se ok.. Tuku da ne ja trujam i ovaa tema so moite problemi, tuka samo za pozitivno ke pishuvam :) :* Fala na ubavite zhelbi :hug:

@M&M falaaa zdravje da imash :*

slobodka, Mi-Ma, M&M and 2 others like this.
  17. awl

awl Популарен член

@Mariangel силни сте двајцата. Само гушкањето на мама го прави светот најубав.

Однаред ќе се извинам за напнувањево ама да си кажам. Денес мајстори по дома уште за плочки па бебе да не дише прашини го однесовме кај свекрва ми и свекор ми. Благодарна сум што ми го чуваа не дека не ( додуша и моите се понудија) ама се носи ли дете дома во 21 часот??? Прв пат немам контрола над ситуација ама се избезумив!!! 9 месеци не сфатија дека се бања во 20??? Одговор се заигравме. Од такт се извадивме со мм. Цел ден малце беше??? Од 9 е кај нив...Ништо не им реков, си велам ноќта ќе ми даде памет па од утре ќе смислам говор.
    Едвај го заспав бебуш, цели 40 минути се нишкавме... Извинете за негатива навечер ама мораше овде да не се истурам цела на мм. Сигурно и тој е напнат, од прееска молчи, уверена сум и он смислува говор.

Mi-Ma, mama89, Cka and 2 others like this.
  18. Smizzy

Smizzy Популарен член

Синко заспа, денес убав ден па шетнавме, ама јас сум нешто надрндана и на крај му се истурив на мм и така отиде на работа трета смена, сега јас со малиот дома и чекам да видам дали на господинот гордоста ќе му дозволи да пише, да види дали бебуш спие или ќе биде лут до сабајле.
    По цели денови му зборам на синко дека ќе го научам како функционира женскиот мозок за да може да ги разбира жените, да ги сфаќа и сите да го сакаат :)

@awl од слични причини и мм си го доби, епа кога не разбира ништо сега нека трпи.

Legadema, eleni27, Mi-Ma and 5 others like this.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

И јас си имам слични маки.
    Најмногу се нервирам кога сум на гости, 2 3 саати ќе ја играат. И кога се собирам да си одиме муабетот е: Ај уште малце да си поиграме, ај тука нека спие, со мене ќе ја легнам итн.
    6 месеци е инаку. :wasntme:

20. awl

awl Популарен член

Да не знаеш кој е подете... Ќе ги опраиме за едно 18 години....

Mariangel, Smizzy and Eli23 like this.