Да ве потсетам само и да се информираат новите мајки доколку не се запознаени дека темава не е за барање совети и прашања, си има посебни теми во подфорумот Бебе, па обратете се таму, оваа е чисто за муабет.
Mi se smachi od bolnici ej! Koj shto nie vo bolnica. Pak temperatura! Do koga vaka be? I kapak na se saat i pol chekam red za pregled, do sega ke otidev vo bolnicata kaj shto go operiraa 50km e.. Jas ne znam so kamenja li mavav po Gospod pa ova da mi se sluchuva, ednostavno nemam eden den raat. Dusha da ti izleze od maka
Jas ne mozam veke vaka. Dete cela nok ne spiese, sabajle taman zaspa divjacive vo dvor se razvikaa me razbudija, jas ostanav bez spienje. Pa denes namesto sveki, mm ostana da mi pomaga, deka neli jas sum na terapija i lezenje. Mi se vide lezenjeto. Prvo ne go proseta, cel den ne go pofati edvaj za do wc, dete saka na pod da igra, ovoj ne mozel da se svitka. Jas se mozam. Duri i eden saat go setav nadvor. Mi vika napnat bil. Mu bilo strav za bliznacite. Pa i mene mi e, jas celo vreme meram kolku pati mi se stvrdnal stomak, kolku pati mrdnale, pa koe mrdnalo, koe ne, pa dali se najale, jas cel den gladna deka sum... I sega znaete sto pravi?! Si sedi so drugar mu nadvor, si pie kafe Jas mali go zaspav, bas da vidime koga ke stane. Sigurno ke bidam nokna smena, ama ko ke gi pustam site muzicki igracki nokeska, koli, kamioni, ima da vidi kako e. Se nadevam utre sveki ke ostane so mene, bar malku da lezam. Denes imam lezeno vkupno 15 minuti, ako mi veruvate. A imam naglaseno od klinika strogo miruvanje. Inace aj uste 6 nedeli imam sila da izdrzam, posle so trojca sinovi ke bidam uste posilna i ke drzam se pod kontrola (ova mi e samo da se utesam sebesi)
@eleni27 ова твоево му доаѓа кој колку си дозволува толку ќе му се качат на глава. Не ми замерај ама се чудам зошто така си се поставуваш. Ете сега имаш и конкретна причина за која треба да застанеш силно во одбрана на бебињата, а ти пак попушташ. Недај боже некоја беља, мораш да се пазиш да мируваш.
Добра ви вечер мајки, другарки... Од сабајле кревавме со мм кревети, местевме нова гарнитура, после полагав завршен и конечно завршив со полагањава. Напорен ден во секој случај, куќава лом, па досега потсредував нешто од нешто. Инаку така тапа ден, безволие пука. Сега кога ќе ми текне дека треба да се спремам за скитање, одмори...а бе ми се иде да си рикнам веќе. Таман се опуштив дека помина најтешкото, не ми се мрда со прст, а не па пакување, распакување, патување... Ама пусто за децава ќе терам.
Цуцко, идучи пут боље срече...таков е студентскиот живот а следната сесија повеќе на испитот да мислиш а не на правење бебе...или направено ви е веќе па раат ќе си учиш, а? Попладнево излеговме си една бивша колешка, убаво ми дојде кафе- муабетот, сега средив низ дома па се мислам дали да го чекам мм да си дојде, уште е на пат од работа или да одам во кревет?
Pa ne, mene sasav mi e ciklusot i neznam na sto sum i kje cekam do kaj 35 dena od ciklus. Jas osven tecnava nedefinirana stolica i bockanjeto vo stomak sto go imav nisto drugo, kje vidime dali e od virus ili od bebe
Ај добро утро! Да се пријавам и тука,па да фаќам работа Значи,не можам да дочекам мајсториве да завршат,да средам се од корен и да бидам раат. Прозориве магла ми фатија,но не можам да работам кога тие уште мачкаат.Смачено ми е веќе од мајстори. Плус,добив,за среќа точно на дата и не ни сетив немав никакви симптоми,а сум бетер од Мариз во нередовноста на мензис. Денес ќе шетнеме со синко,собира ситни парички за едно топче сладоледпа да му исполнам желба,плус ќе го шишаме. Вие @joy1 и @mariz ,следен пост да ви биде со позитивни || цртки. Убав ден...
Здраво мајки,денес подранив а синко уште спие,онака си спиеме до кај 11..И касно заспива и редот за спиење отиде. Денес мм ќе оди на пат,се враќа за месец дена.Мразам разделби и вакви оставања и два дена се расправавме дури ни не зборувавме и како уште да сум му лута.Овде читајќи ве вас,гледам дека многу сте сами со децата како мене,и мажите ви работат во странство и често патуваат,па се тешам со тоа. Во неделата немав време да ви пишам,се спремавме да излегуваме со мм,а синко го спремав да го носиме кај золва ми да го причува малку,првпат во толку време да излеземе сами со мм,и јас си излегувам од дома гасам светла,заклучувам,и мм иде од надвор и ми вика каде е синко,викам нели е со тебе,нема го детето никаде,ајде тражи по дома абе детето никаде го нема за 2 минутки дури се свртев тој сам си отворил и се качил дури на таванот од куќата и до таму имаме скали но многу се а среќа има ограда ,мислам дека срцето ми застана во секунда,а тој со цуцлата во уста и не гледа одозгора,а ние тражеме дете,никаде го нема. Мајки ако верувате,не приседнува,колку е лош беден сите само тоа ми викаат,епа детето си е такво што јас да направам единствено да го пазам да не се разбие,оофф бе секој ден ли ќе ги слушам сите како ми кажуваат,јас да го земам на 2-3 дена убаво ќе го воспитам,ке го научам на ред.... Мало дете од 17 месеци уште од сега се учело на ред,епа јас пробав разни варијанти не успеав,значи уште не разбира.... И така мајки го испив уште пред саат ипол утринското капучино со мм,чекам синко да стане.Имајте убав ден....
Dobro utro i od mene Samo sto doruckuvavme so sinko, pa sega kje si igrame.. Lele luge ima edna pesna i hate you i love you, tazna... A pocne pesnata lipta place so krokodilski solzi, tazna faca muceto go iskrivuva izgleda go pogoduva pesnata mnogu Taka nabrzinka da ve pozz, odam da si se druzam so moclevo moe slatko koe nokjeska stana vo 3 i ni ja peese ABCD hahaha
Morgen Nie sinokja vo 18h otidovme vo bolnica vo 23h zavrshivme.. I toa samo za edna obichna krvna slika i urina se pokajav milion pati shto tamu go odnesov.. Prvo me precheka edna sestra shto si imashe zacrtano deka e doktorka i mi kazhuvashe kako 38/2 ne bilo temperatura mozhe mu bilo zheshko zatoa imal ne trebalo da ideme nitu da davam chepche Potoa doktorkata nemashe poim za negoviot problem i objasnuvav, ama dzabe.. I na kraj najdoa pokachena CRP infekcija vo krvta, ni dadoa antibiotik i taka. Bebush nokeska pak se macheshe ne spieshe placheshe, kachi 38/9 temperatura pa ja simnavme nekako.. I eve za kratko imam termin kaj pedijatar da go vidi, veke pamet nemam.. Izvinete za negativnosta, znam deka pochesto vakvi mi se postovite otkolku pozitivni ama shto da pravam.. Inaku i mene mi docni, dali od stresovi i nervozi ili neshto mi se poremetilo.. Ne sum bila na ginekolog posle poragjaj, aj denes aj utre i se nema vreme.. Ne veruvam deka ima neshto, oti se pazime.. Se nadevam ne sum od retkite shto zabremenile od zalutan junak Da beshe se vo red sigurno ke pochnevme so obidi za vtoro koga shefov ke beshe 1 godinka, ama sega so tretava operacija i prestojot vo bolnica ne mozham da planiram nishto.. Posle operacijata ke mozgame, neka e se dobro samo Imajte ubav den, otidov da menjam kakani peleni
Добар ден мами. Денес мм бркаше врска за градинка ко божем на факултет ќе го запишувам детево. Пазете коментар на свеќи " аууу како не го примаат, па ќе им кажете таму дека нема кој да го чува и ќе го примат" да да и одма ќе рашират они раце за мое дете, ама ајде. Работата ја завршивме, сега документи да прибереме. @muchacha_a дали ти за сопственото дете викаш "лош беден" или погрешно се изрази. Немој мајка така, детенцето ти е супер како секое на таа возраст. Само надзор надзор надзор. Немој да слушаш други луѓе, кажи им они нека си гледаат своите деца. И моето е такво, јас го викам чепкаче. Се да отвори, се да види. Кога сме на гости буквално до него стојам и го тргам(епа не оди на луѓето шкафови да им отвара) ама кога сме кај мајка ми она коментира леле ни едно внуче до сега не ми отварало во кујна, што е вакво. Епа такво е, љубопитно што да му правам. Само повеќе надзор да не се повреди ти треба. Иначе на тема второ дете јас стопирам. Љута сум му на мм и дур не ми ги спастри ова дете и не среди со мајка му јас не спијам со него во ист кревет, а не дете да правам, па незнам што да е.
irena me nasmea jas iskreno nikogas ne spijam so mm odvoeno kolku i da sum mu luta on sekogas veli ako gornite se skarani dolnite ne se jas tek naredna prolett zdravje ke ja pustam vo gradinka sakav od ovaa esen no mm me predomisli on ne odi na rab t.c se od doma rab pa ja cuva do dva kako taka
@Mariangel sekoj pat e taka,koga ke se zaredat rabotite nekogas na neubavo ama pa posle mora da bide dobro,neli posle dozdot ide sonceDosta se iznamacivte i ti i sinko,sega veke mora da bide podobro. Nie denes si pospavme do 8.30malata se budese nokeska i pak zaplaca taka silno,edvaj ja smirivme.Neznam dali e mozno bebenca da se plasat vo son pa od toa da placelai imam edna losa navika samo sto otvoriv oci odma ripnuvam od krevet da spremam za kasa,da mijam sisenca od nokta sto piela mleko,da izmijam sadovi ako ostanale i seto toa sakam da go sredam za pola saat pred da ide mm na rabota.i od rano sabajle srce mi cuka 100/h. I posle nervozna sum,imam glavobolki ,tahikardii...pa ke imam,dobro e sto nedaj boze ne me strefilo nestonemozam bre da se smenam,takov karakter sum i nervozna summu vikam na mm deka kako tempirana bomba sumaj moze ke se smenam ili uste ponervozna ke stanam a mu vikam sega nesto me zezat pupkite na gradite i mi se gadi .vikam 4,5god.se macevme za bebe a sega vikam ne bi sakala sega da sum trudna,nema da mozam da izdrzam.ke treba on na porodilno da bideGospod neka im dade na tie sto nemaat,a nie ako bidne posle nekoe vreme arno ako ne ke si bideme srekni i samo so nasava princeza.ama bi sakale i eden batko ponataka
Dobar den mami. Kako ste denes? Jas go zaspav sinko pa sega go staviv rucekot za nas. Denes pilesko so zelencuk na meni. Pa za sinko da spremam rucek duri spie. Kaj nas se po staro, sinko sekoj den e so novi idei hahha. Preku nok se menuva Neka e ziv i zdrava ama mnogu e trmperamenten. Neznam sto mu sr sluci pocna sekoe sabajle kaj 4 da stanuva i do 5.30 se prevrtuva i se smee. Od bebe si spie cela nok,spie so mene pa odma koga ke zakemka mu davam cice. Vikendov se spremame ke ideme do Ohrid da odmorime glava malku. Doma sme vo 2 sobi 4 golemi i bebe. Haos ni e pa dobro ke ni dojde nekoj den da odmorime. Vie sto ste od Ohrid kako e vremeto tamu? I predlog kade da odime na nekoe mirno mestence bas za odmor? Na pr Lagadin, Pestani... Imajte ubav den zenski