Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.528
    Допаѓања:
    23.424
    Да идеш и да не слушаш други. Демек детето од комшиката е , па ти не си свесна.
    Абре пушти таму нека зборат.
    Ќе успееш се што цврсто сакаш. Па жени ги читам низ форумов, операции правеле и одделени од бебе, па одржувале лактација со пумпи и продолжиле да дојат после тоа.

На kozuf, LiquidLuna, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Се надевам дека и моето искуство ќе биде такво. Свесна сум за ризикот, ама убаво е кога ќе се слушнат позитивни примери. Фала ти. :hug:

На l-a-d-y-di, Carolin., LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Ќе одам, решено е веќе тоа. Син ми до сега е чуван само од мене и маж ми, а е питомо дете што без проблем оди кај секој. Ама си знае за мајка и татко веќе и кога ќе не види се радува и не познава ептен. Тогаш и поголем ќе биде, скоро година ипол и сигурно ќе го осети нашето отсуство, ама мислам дека ќе биде среќен со моите. Лето е, ќе го шетаат и анимираат. Јас ќе дадам сѐ од себе да се вратиме на доење и после патувањето. Ако е и тогаш страствен цицач како сега, си викам нема да имаме проблем. Се надевам..

На Mother of 2boys, kozuf, Mom's_life и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Мила другарка отиде на свадба во др држава 4 денови малото и имаше 7 8 месеци ако не се лажам. Исто молзеше млеко па после си продолжи да дои. Ко што се машките дечиња па заљубени во мајките едвај чекаше тоа да си цица кај мама. Од градинка го земаше после работа и го закачкавме, а тој не сака да чуе тегне кошула плаче сака да цица одма тука сега! Ќе биде во ред :inlove:

Туку мали ми спиеше 8ч прв пат, станав испаничена дека е болен а тој си одмара се оптегнал со сите 4 на сите страни си го разбудив да цица ем да си се гушнеме ем да испразнам гради.

А горе рецепти сте разврзале јас со денови имам зачувано еден:
    240гр топиш чоколадо и 4 сецкани јаболки ги вариш мешаш блендаш со рачен блендер (ми цркна немам,ваљда може и нутри а?) Мешаш и во калап што се отвара како што стави членката горе па да се стврдне. Личи како мус ако и овој рецепт е фејк ќе обришам инста.

Да си легнам а?

На Ano, kozuf, firequeenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Еееј за доењево. Пазете сеа.
    Бебуш едвај 2 недели (само на доење) нели дур се мали цицка бараат сегде и овие гладен е јас викам не. И свекор ми се убацуе многу јаде да не треба да му праиме дохрана да не му е малку.:headbang::fubar::punch: зини земјо голтни ме:drunk:

Така и малиов свекрва ми му збори нешто дрн дрн јас стојам над нив малово гледа во мене очине му сијаат и она така ќе му рече 'немаш само ти мајка' или ако не ја ферма дур сум у соба 'излези излези да си поиграме само тебе те гледа' а ја демек низ соба нешто(lalala)

На Zumbulche, DaisyDream, Lavender13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    И јас бев со такви мисли за вежбањето кога тргнав октомври, ама сеа знам дека тоа ми била одлична одлука. Мада одам 2 пати не стигнувам 3 пати што од умор што од компромис некаде да отиде и маж ми, дека само го чуваме малиот. Да одиш. Да видиш колку ќе си се радуваш на себе.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    13.255
    Јас не сум имала потреба да одам некаде без деца ама кога отидов на пораѓај со второто го преплакав поголемиот, како ќе биде без мене, како ќе го чуваат зашто стварно приврзан за мене, плаче по мене, многу ми беше тешко. А тој мајмунот уживанција, по паркови, игротеки, кај тетки, баби, на мекици главен, никаков проблем буквално. Дури и на камера еднаш ме виде, инаку избегнував од страв да не плаче и на крај јас се утепав од плачење, тој немаше гајле :)
    Мислам дека за тој дел не треба да се секираш, сите блиски од страна ќе бидат поиспаничени како ќе се снајдат и ќе се потрудат. А за доењето исто мислам дека ќе те нападне кога ќе се вратиш, нема шанси цицалче тек така да се одбие :) Јас откако го одбив т.е. сам се одби, после со месеци пробуваше пак да ми ја крене маицата, а беше поголем. Убаво да си поминеш и ич да не се секираш, разделбите се потешки за нас мајките.

Ова за советите, јас секогаш сум многу опуштена околу трудници дури јатрва ми кога се породи прво нешто ме праша ‘зошто не ми кажа дека е толку тешко?’ :D
    Друг пар што се мачат со ин витро ми викаат кога те гледаме со децата уште повеќе имаме желба за деца зашто сите наоколу се жалат.
    Мислам нема правилен совет или коментар, сите имаме различна енергија и очекувања, па и какво ти е детето такви ти се советите.

На Zumbulche, Ano, Coco31 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Јас па баш имам спротивно искуство, маживе другари на мм што имаат деца први се да ти дадат непобаран совет, да ми кажуваат што да правам што да не правам, да и ја местат облеката на ќерка ми иако сум јас до нејзе, да ми се убацат со некој коментар аман па ти итн, значи бетер од теткине од турските серии...:?:

На Zumbulche, Carolin. и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Хахаха не знаев дека има и такви. Во мое опкружување сите се лабави освен мажот на една другарка што е како тетка и бетер. Знае за сѐ да соли памет, ама не го ни регистрирам. :)

На Zumbulche, Leanne и Carolin. им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    19.781

Леле Бела не си видела хахах, јас одам со брат ми на кафе и бебо па 2-3 месеци да имаше, брат ми оди на испомош понекогаш таму и седнат еден дечко(нивни редовен муштерија) со внукот, се поздравија со брат ми иии Кога почна да ме распрашува па како сум се породила па каде па со каква анестезија, кога кажав царски ми вика "аа не се отвараше?" јас подзината останав, па за доење, па за бебе а бре јас од жена такви прашања немам добиено :rofl:

На Zumbulche, Ano, Thor и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Хахах абе убаво е да знаат одредени работи, не како паднати од Марс да се. Ама некои коментари се too much од жени камоли од маж. :D

На Carolin. и princess5 им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    24.704
    Hahahahhaah не бе :rofl: :rofl: не се отвараше :rofl: се пресмеав готово :rofl:

На Mother of 2boys, kozuf, Leanne и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    И јас имам комшија што знаеше се од а до ш цел протокол како се одвива бременоста, кои се испитувања треба да се прават бла бла и соли памет. А до него жена му молчи :rofl:
    Само си реков кутра жена со ваков маж :rofl::rofl::rofl:
    Го немам видено може и ќе ме праша исто што и тебе овој (facepalm)

На Zumbulche, Leanne и Carolin. им се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    19.781

Морее сега знам што би му кажала ама тогаш не спремна ме фати:rofl:
    И јас жена му ја помислев на овој, зборењето беше во множина "и ние сме бремени 3ти месец, сега разгледуваме опции за породување, болници и доктори" сакав да му речам ти дечко не си труден ама ај да не му кршам филм :lol:

На Zumbulche, Mother of 2boys, Thor и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Абе убаво да се упатени ама до овој степен да одиш мислам стварно не знам. Не има секакви. Богами не му крши филм работава :rofl:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.521
    Допаѓања:
    33.097
    Мене најјаки мажи "тетки" ми се тие што имаат веќе породени жени и мислат дека сите бремености се исти :D Ко "нели се отвараше" типот, ваљда жена му затоа завршила на царски па мисли сите така |(:D
    Имав еден таков во животот, го преплаши маж ми дека ќе се породам во 7ми месец дека жена му нели... :drunk:

На Thor, Carolin., Mom's_life и 2 други им се допаѓа ова.
  17. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Маж ми не знае ни дека мене ми ставиле анестезија, ете до толку не се разбира :D

На Zumbulche, Dennings, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Trupko

Trupko Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Мене на сопругот член од фамилијата кога ми честиташе за бебо ме праша ,, а млеко имаш?" Не знаев што да оговорам.

19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Еј прв пат да се приклучам на темата. Обично сите маки имаат со свекрвите јас со сопругот. Од како се поородив такви караници имаме што ми се чини ојде бракот. Прво ми се мешаше за доењето па бебе не фати града, па после на балкон во 6 навечер само со ѕивриња го изнесе без чорапи без ќебе а бебе 3 недели. Па почнаа мрсули кивање ама на кој да збораш а најмн што ме изнервира има др дете од 1 брак 4 год тоа надвор босо не ќе настине мора да се облече, после 3 4 да не изл на балкон. Ми се чини за нашето не му е гајле ич а бебе е. Вака помага за пелени млеко го занимава ама па и вчера се изнаплакав топло време др дете впарк нас дома не остави. Толку лошо се осетив па и навечер ми рече сум била неблагодарна и лоша. Не знам како стигнавме дотука.

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Oo mila pred nekoja nedela komentiravme, site se razveduvame na dnevna osnova, nekogas i po nekolku pati :D Nekako normalno e izgleda, bas i so drugarki zborevme deka posle bebe ima kavgi, sto od nenaspanost zamor, plus dvajca razlicni lugje odgledani vo razlicni familii, a deteto treba da go cuvate na zaednicki nacin, ni po tvoe ni po negovo.
    Zavisi kakov karakter e, mojov go nauciv so fino sve deka dobivam, iako nekoi denovi i po 14 godini zaedno mi gi spojuva žičkite :punch:
    Za doenje nema so da se mesa, i da imam mleko ako sakam ad da dadam, ke dadam. Tvoe pravo, a ne pa za situacii koga mora ad. Vazno bebe da e nahraneto.
    Za drugoto detence, ke se druzite zaedno. Jas imam "bonus" brat i sestra od tatko mi , sme izleguvale zaedno site. Vaseto bebe mu e bratce/sestrice, nema zasto site ne moze da pominete ubav den vo park. I ti ke mu go kazes toa ako nego be mu teknuva, spremi se so bebe i reci idemeee :lol:

Eve da se pozalam od mojov, rab od doma labavo, sedi do 4 sabajle igra igrici, i spie do 12 i dodeka se spremime i izlezeme 13-14h fakja. Denot otisol i ne mozam da se dogovoram so nikoj nistoo. Bebe vo 5 e koma, vo 4 go banjame. Vcera spiskav, se dogovprivme vo 10 da stanuva sega, progres :D
    Sinko dusice, 3 celi meseci medeno moe, eve sega vo relaksator sedi i ne simnuva pogled od mene, a jas kafe pijam. Me gleda so pogled "zemi meee" , ama si sedi miren, dusa moja. Odam da go krenam , go sakam :$ i flaster ke mi bide do koga sakam, majki svekrvi, drigarki i sve ostalo so se pravat pogolemi majki od mene....ic ne gi slusam :P:P:P Moe si e i ke bide sakano i mazeno od majka sekogas.

Последна измена: 31 март 2024
    На hello-kitty.90, Ano, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.