Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама зошто дозволуваш дете да ти малтретира некое невоспитано створење. Ау се изнервирав сеа. Спакувај се и фаќај магла, оти ова не е во ред. А маж ти ако мисли дека вашето дете треба да е боксерска вреќа за внукот, онда нека си остане сам. Јас мои се двете па не дозволувам едното на другото да се истура, а камоли туѓо.

H.VAGA, MeowMeow, MinnieM and 8 others like this.
  2. Skyler

Skyler Популарен член

Никој не се разведува поради разгалено дете, а и не е убаво така да коментираш да го ставаш детето како виновник за развод. Разводот е меѓу родителите, детето нема ништо со тоа.
    Заштита на детето е основен мајчински инстинкт, како не ти доаѓа да се спакуваш и да си одиш со маж или без него? Се надевам имаш кај да одиш, јас ова не би го трпела ич. Едно е како братучеди на слична возраст да се закачнат, ова е изживување врз беспомошно бебе што не може да се одбрани и затоа си ти таму.

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Заради вакви работи јас никогаш не сум сакала заедница, во иста куќа. И да не е разведена, золва ќе си доаѓа на гости, зошто она си доаѓа кај мама да се одмори, баш и е гајле дали тебе ти се одмара или не ти се слушаат пискотници од деца или дали нејзиното малтретира други деца. Ист проблем имав, го ставив маж ми пред свршен чин, сакал иде сакал не иде, се спакував си заминав. Мое дете и мое ментално здравје се во прашање. Ќе си бидам себична ако треба..
    Жал ми е и за неа, нема каде да оди ама барем да си го контролира детето

BlackNight, H.VAGA, Isabel and 4 others like this.
  4. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Не дајбоже да го искарам, после по цел ден фучи низ дома. А не па да го удрам. Скраја да е.

Тешко дека ќе средиме, јас веќе се помирувам со фактот дека и ние ќе дојдиме до развод

Рок мажми да одлучи шо му е побитно има до роденденот. Уште нецели 3 недели, му кажав дека нашето заминување ќе му биди поклон. По се изгледа дека и така ќе биди.

Не го кажав во таа смисла дека детето е виновно туку мајкаму, можеби така изгледа дека реков ама заради претерано дозволување на се шо ќе побара дојде до меѓусебни кавги. Јас најмалку се лутам на детето, така знај така прај. Вината е најпрво во сопругот па после во другите. Имам кај да одам, само како шо кажав погоре чекам до роденденот од мм како краен рок да се среди работата.

Од тој жал и јас уште трпам. Ништо не велам, не е вработена нема никакви приходи ние се финансираме, ама не треба и толку жалење. Има можност да работи а не сака, да се одморела . Како во хотел е никој ништо не и вели. Само не е таа крива ништо. Начекала.

1209 likes this.
  5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

На страна сè меѓу возрасните, реагирај на време додека не му нанесе некоја трајна штета на бебето зошто за лошо само малку треба. Нема да го видите ќе му повреди око уво,ќе го препрчи скршеници нешто друго страшно. Жал за сечија несреќа ама на прво место секогаш себе и своето.

6. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Моето имаше тремор, неуролог го виде ама не ни даде никаква терапија. Се изгуби со тек на време. Ама не препрати штитна жлезда да провериме, зошто таков тремор ( во нашиов случај рацете му се тресеа ) можела она да прави. Проверивме и хормони се беше ок. Имаше тремор некаде до 8 и пол месеци.

mcokolada likes this.
  7. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Здраво мајки,

Вака така направивме 2.5 месеци, поради една вовлечена и една рамна брадавица се мачиме и цица и се одмолзувам и и давам, навечер хипче ќе и направам или јас или мм. Некако осеќам тага што не ми е цело време на града, веќе како да се научи на цуцето и кога ја ставам силиконската прво треба да ја наполнам со млекце за да почне да цица. Ја стискам цело време градата за да и тече побрзо пошто ако запре се нервира. Како да не знае да влече, како да нема уште сила. И така и жак ми е што се мачиме ама па од друга страна 5.4 кг е и ок напредува.

Од друга страна ради целиот овој стрес околу доењето се дупнав благо јадење и лутам по некој режим/ред на исхрана да се ставам во ред. Бев послаба кога се породив него сега :(

Едвај чекам да се стопло пак па во шетња да се дадеме полесно ми е надвор кога сме отколку дома.

8. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Да пробаш да ги измкнеш со пумпа пред доење брадавиците?
    А немој воопшто да се чуствуваш така, битно е бебе да напредува и да живо и здраво. Дали со доење дали со АД нема врска тоа, гушкај бебе и уживај. Шетајте колку можете психички ке се оправиш и ти и бебе на свеж воздух, ке ви прија :hug:

Mother of 2boys likes this.
  9. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Мајки ве нервира ли кога домашните ги прекрстуваат вашите деца нагалено , еве некое време од живците мо ги кинат ....сме го крстиле бебето како треба да се вика или можеби јас претерувам :^) Им кажав дека ми смета ама се лутат , па се мислам дали да попуштам или да са бидам упорна во ставот

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ако ти смета да бидеш упорна, твое дете - твои правила.
    Пред 15+ години, за внукот пробавме да вадиме скратеница од името, мајката се налути, кажа дека преферира да се обраќаме со цело име, за кратко сите и баби, дедовци, тетки итн, легнаа на брашното и до ден денес сите со цело име му се обраќаат.
    За другиот внук, мајката прва беше што измисли скратеница, мислам дека 10+ години ретко кој се обратил кон детето со правилното име.

Carolin. and LiquidLuna like this.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

До толку што одбрав име кое не може никако да се скрати :D омилено ми е со години но и ми е многу важно да го користат правилното име па затоа останавме на ова. уште пред да се роди свекрва ми му викаше на мм ааахааа јас ќе смислам нешто некако да го викам, ама среќа на тоа остана кога ја опомена и еве не им текнало да измислуваат ново име :D
    Да си стоиш строго за тоа.

Carolin., LiquidLuna and .baby.love. like this.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Не осеќај ич грижа на совест, моето беше само на формула околу месец ипол, па потоа комбинирано(до тогаш се учеше ама мислев дека не е најаден па давав цело време формула) па на крај исфрлив формула и продолжи да цица и ете година само доење со чар пат формула ако го оставам на чување оти не сакам да се молзам и супер функционираме. Ќе фатиш ред не му на мисли толку, битно да е он најаден, а ти релаксирана.

Carolin. and Mother of 2boys like this.
  13. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

И нашето е кратко од 3 букви ама пак си нашле како да го викаат

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Опоменувај слободно. Сфатив дека луѓето прават работи повеќе за инат отколку од милост и љубов.

Bella_Stella and .baby.love. like this.
  15. atz1995

atz1995 Истакнат член

Мене не би ми сметало. Секако ако не е нешто што звучи старски или да звучи лошо. Порано или покасно некој некако ќе го завика во школо, или на улица, па во средно... итн

lackygirl and Skyler81 like this.
  16. Trupko

Trupko Истакнат член

Same here сестро. Од такво убаво име и се обраќаат со: Пипи, Нане и Бубе

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Прво дете а? :D :D
    Не сте свесни колку е поинаку со 2ро 8) остајте нека се радуваат на внуците. Верувам дека има секакви карактери и различни луѓе, ама со тек на време ќе сватите дека се од љубов е и дека не секогаш треба да се лути, кара и замерува...
    Точно.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ние си одбравме долго име, ама кратенка неможе да се извади, зошто ќе добие сосема друго име.

19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Верувај дека ќе измислат и најдат кратенка.
    Јас ќере ја викам по име намерно стаивме кратко име за да не го кратат, тие сега го зголемуваат името.

BellaBibi likes this.
  20. Anyshka

Anyshka Популарен член

И од краткото име ќе измислат.