Нека зборат што сакаат. Мене пак ми се чудат што не му давам салами, виршли, зденки, кисела вода и газирани сокови. Ме гледаат и превртуваат очи, ко Божем грев правам. А за одвикнување од пелени коментарите од свекрва ми се "Требаше многу порано, сега се знае и разбира и нема да успееш да му ги тргнеш" Баш и ми нема логика изјавава, ама одамна сфатив дека нема полза да објаснувам. Не трошам време и нерви повеќе на вакви глупости. Помина времето кога бев будала и премногу се замарав.
Miskam deka znam za koj post zboris sega gi citav komentarite ns fb. So da kaze covek ns nekoj sto pisal deka ns 6m dava smoki i pavlaka. Iskrenoza sin mi pred 6g nemav ni jas slusnato za kinoa amarant ama si jadese oriz, palenta, bebi zitarki normalnoovosjr zelencuk... duri gluten posle 10m mu vovedov si ja slusav doktorkata. Sega znae da jade dosta gluposi i mn se nerviram sto moze i potfrliv malku i jad kaj nego vo posledno vreme ali ok gledam kolku tolku da se hrsni zdravo pokrah drugite gluposti sti gi vbesuva. Ne Ama ako togas ne sum cula a segs da i sum procitala deka se dosta zdravi zosto za vtoro dete da ne probam. Ali aj za druga tema e veke ova. Inaku denes si go isprativ sinko prvace dusa bre kolku nekako bese uplasen. Kojznae kskov stres im e niv ova i sto im se mora po glava. Edvaj zaspa sega sto prasanjs mi postavi. Uf nekako mnogu tesko mi padna na dusava sto moram na rabota nekako malku vreme ostanuva za decava a kolku sum im sega potrebna . Ova vo skolo malovo vo faza na prooduvanje ... bas mi se place
Mene me nervira koga sporeduvaat deca, moeto jade ova daj mu i ti! A za pelenite, bidejki rano ja odviknav mojaata, babata od mm mi vikase deka sum se grozela od svoe dete, ne sum sakala da peram g.... A zatoa sum ja odviknala.. Nikako ne se ugoduva na lugevo, ne ni sakam da ugodam. Alal da vi e sto se odlucuvate za treto dete, sekoja cest! Za vtoro ne mozam da se resam nikako, ne za treto.
Сакаш да кажеш и ти како феминката погоре си забременила од пресемена течност ( 100% не свршил во тебе)? Друго не знам од што би бил преголем ризикот, ако може објасни ми ( зборуваме без сврш внатре ниту еден единствен пат)
Jas pa zhivci nemam bre ushte od sega. Na sekoj komentar i meshanje se nerviram premnogu. Do mene e mozhe ne znam.. Mnogu brzo mi gi snema zhivcite @stilas7 eve ja i kaj mene docni tetkava, a ne svrshuva vo mene Se nadevam ne sum od retkite, ne deka ne sakam tuku poradi opravdani prichini
Mene i me napna sto tvrdi tipkata deka Paskalov i daval sovet toa da mu dava da jade na deteto, mene isto maticen mi e Paskalov i ne mi rekol nikogas da dadam frutolino, medolino, kravjo mleko, smoki i pavlaka na 6m, laze susi. Inaku te poznav Jas da se pofalam deka dojde tetkata kaj mene pred 15m, iznenadno dodeka bev na solja na 30ti den od ciklus, a dobivam na 35-40dena, se brisam i gledam rozeva krv, pa kje vidam do utre dali e 100% dobieno... Stomak ne me boli...
@mariz i jas bash na taa i komentirav, strashna rabota kako razmisluvaat majki ej! Inaku i jas ja poznav @LaDyDoLl i si ja dodadov I can't help it, I am a stalker
Go citav postot na grupata. Abe ne se cudi tolku ziti se. Odi im u profil na zenickite, vidi sto obrazovanie imaat i se ti e jasno. SIROTI DECA, ne mozat da biraat koj ke gi rodi, ama nekoj stvarno se zagreota. I dobro pisa nekoja, e sto da im bide? Posledici posle godinista,, so zamasteni crni drobovi, bubrezi haos, jetra lom. @joy1 da ti posakam i jas lesna bremenost.
Oni se naslonuvaat na toa nisto ne im bilo sega, zdravi pravi i nikogas ne se razbolile, a tie siroti 7 mesecni, kako mislis kazuvaat 7god deka se... Inaku ja otvoriv tipkata i zaednicki prijatel i e sestra mi, pa taka da generacija nejzina, 20god max da ima. Ama eve i jas na 21 trudna, na 22 rodiv, nisto ne znaev, ama se trudev da naucam...
Stepenot na obrazovanie si nema vrska vo slucajov. Poznavam nekolku majki d-r m-r pa svesno gi hranat decata nezdravo oti mnogu se busy i brkaat kariera. Najbitna e zelbata.
Ne e sekogash do godinite, do pametot e. I jas sum mala, ama se vodam po toa deka sakam deteto da mi e zdravo. Koga sum reshila da go rodam ke pravam se za negovo dobro i tochka. Greota za decata so takvi majki
Nema vrska obrazovanieto i vozrasta. Barem sega dostapni i pred nos ni se eden ton informacii. I FAKTI! Decinja na 3god so izdrobeni zapcinja,posledica od sokovi,blago... Slab hgb,posledica od davanje na premnogu mleko. Znaci,jas ne obvninuvam i osuduvam nikogo,i za kravjoto mleko,sekoj si znae za svoeto dete,i jas ne se pridrzuvam strogo da moeto dete mora sa se hrani zdravo,no eve za sreka ne saka smoki,cokoladi voopsto,lizavcinja itn. Jade obavezno ovosje i zelencuk,no ete i on saka da proba od picata(no bez salama)na tato,ili edno ronce burece koga tato doruckuva. Dobro utro,nie standard 7c na noga i sinko bara da rucka . Denes oblacno i svezo vremevo,nema setanje nadvor,se nadevam kje sredime nesto po doma .
Dobro utro i od nas, nie si stanavme i sega mrzlivo si lezime na spalna, mm otide na rab Inaku vcera vecer imav svetla krv i mislev dobiv, eve cela nokj nisto uloskata cista, a na brisenje samo malku svetlo kafeno... Ili kje probie vo tekot na denov ili e ova nesto drugo. Odam da si se guskam so sinko, pa posle da pustam edna masina, nesto da ispeglam zasto odime na odmor vo nedela... Ubav den mamicki
Dobro utro zenski. Nie od 5.30 stanati,maloto snosti vo 7h zaspa pa si stana naspan i raspolozen za igra. Jas spremna za Oh za vikend ama vremevo e uzas. Pa neznam sto ke bide. Ohrigjanki kakvo e vremeto kaj Vas? Da se nadovrzam i jas na muabetot za vcerasniot post vo grupata Majki i deca,navistina ne gi razbiram sto tolku imaat problem so majkite koi zdravo gi hranat svoite deca? Ete i tamu procitav deka prosoto e hrana za papagali Sekoj si znae sto e najdobro za deteto ama pa da davas frutolino i red dr raboti i da tvrdis drka e toa zdravo paa BRAVO ! Ete i pedijatrite site se so razlicni mislenja, ama zatoa ima nekolku dobri privatni ordinacii i bareem ednas moze da pojdat tamu pa da gi sovetuvaat za ishranata na tolku mali bebinja. Ete i jatrvami se cudi kako sinmi nemam probano plazma,smoki i jogurt,zivotinsko. A imal 7m probav da objasnam zosto ne davam pa vo razgovorot se prikluci i sveki i nastana konflikt. Zatoa ne objasnuvam poveke!! Na nikogo!! Moe dete, moi pravila. Imajte ubav den.
Добро утро мајкички. Еве конечно и јас едно кафе во тишина да испијам. Сопруг на раб, бато на училиште, бебуш спие, мама малку здив да земе. Па после ќе се бориме со времето да се среди по дома, бебушка исто, а и ручече за вредните двајца да има.
Јас сум моментално во Ох а времето не е баш сјајно.До вчера попладне супер беше а денес облачно и свежо е.Мене одморот ми помина со шурупи и инхалации.Синко кашла,шлајмови повраќа ама подобар е.И се радува на големата вода живи смеи е.Ние станати од 7 мм спие сеуште синко млеко пиеше јас кафе па доручавме и двајцата.Па ќе ги чекаме сестра ми,зет ми и внучињата да дојдат,беа овде 3 дена па заминаа за на школо и денес се враќаат пак.Позз од нас за сега па се читкаме
Мајки Се изнаплакав вчера понесена од тагата на несудени мајки чии најмили срценца никогаш не ни зачукале. Утрово пак од сознанија за болка на тазе мајки, прерано згаснати животи.. нова приказна слична на веќе кажани Свесни ли сте колку сме само среќни, благословени, ние членките на ова катче ? Непреспани ноќи, истурени јадења, преладени кафиња, залаци од на нога, несредени, запуштени... немојте да се жалите за тие ' катастрофи' , бидете благодарни за истите, ценете ги!!!
Премногу има мешање во штипки и наметнување мислења. Која како сака нека го храни детето ама нека не ги напаѓа другите кои избрале друг начин да си го одгледуваат. Ниту осеќам потреба да се "правдам" како го хранам детето, ниту ќе осудам некоја ако прави спротивно. Мое е само да кажам мислење, но да се убедувам- тоа не. А во групите по фејсбук се оди во крајности, на сите им ставив забрана да ми се појавуваат во новости. За контрацепција анти беби пилули се супер опција за оние што сакаат да се опуштат до крај и кои што не дојат, јас практикував еден период таква. Кондомот си е класика. А во забременување од предсемена јас не верувам, тоа е мит според мене. Се случува мажите некогаш неможат да го исконтролираат (па и не го осеќаат) првиот млаз, и така си настанува бељата, а мислат го извадиле на време. Имам разговарано со гинеколози околу ова, а и имам лично искуство. Иако и ние често со маж ми практикуваме "природна" контрацепција, не е баш безбедна од овие причини. Ради ова ќе си бев млада мајка на 20 Менѓушки ставивме на 8 месеци, поплака 10 секунди, и немавме апсолутно никаков проблем после тоа. Не ги ни фаќаше, беше многу мала за да разбира. Убав ден девојчици!
Здраво мами. Еве конечно да почестиме постапалчиња. Од 20.08 почнавме да трчаме низ цела куќа и надвор . Него ќе си го запишеме за официјален датум. Бујрум. Покасно ќе ве исчитаме. Поздрав од нас.